Ga naar inhoud
  • 0

Runtime maken


hiker

Vraag

Na FM 10 heb ik nu een proefversie van FM18 gedownload. Meeste files zetten zonder veel problemen om van FM7 naar FM12. Vreemd genoeg gaat een enkele tabel binnen een simpel data-opslagbestand mis, maar dat is met export en import van de data snel te herstellen.

Nu wil ik echter mijn runtimetoepassingen opnieuw maken, maar dat kan niet. Krijg onder de Developer-hulpprogramma's het normale scherm te zien om files te selecteren, alleen Runtime-oplossingen maken is lichtgrijs, niet te selecteren met een toevoeging (uitgefaseerd).

Is alleen met de proefversie geen runtime te maken, of geldt dat ook na aankoop van FM18.
En als dat geldt, wat zijn dan de mogelijkheden voor de klanten met een runtimeversie?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Groet,
Hiker

Link naar reactie

12 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Nog een andere vraag: in FM10 opent Filemaker als window. Daarbinnen kun je files openen en sluiten, FM hoef je alleen 's morgens op te starten.
De proefversie sluit echter steeds geheel FM af als ik de laatste open FM-toepassing afsluit. Heb vanmorgen dus al 16 keer FM opnieuw moeten opstarten.
Hoe zit dit met de definitieve aangekochte versie? (draait op Windows 10).

En is de aangekochte versie weer op meerdere computers te gebruiken? Dus PC en Laptop? Windows en Mac?

Link naar reactie
  • 0

- Uitgefaseerd slaat op het feit dat al enige tijd geleden is aangekondigd dat het kunnen maken van runtimes zal verdwijnen.

- FM10 is nog een zogenaamde MDI applicatie; één hoofdvenster waarin de andere vensters geopend worden. Dit is nu anders zoals je al opgemerkt hebt. Het hoofdvenster is verdwenen, ieder venster lijkt een eigen applicatie (SDI) te zijn. Daarbij is het inderdaad zo dat bij het sluiten van het laatste venster ook FileMaker als geheel afsluit. Er is echter een scripttrigger welke geactiveerd wordt wanneer het laatste venster gesloten wordt. Je kunt daar je eigen script aan hangen. Bijvoorbeeld een dialoog met 'Weet U het echt, echt, echt heel zeker dat U de applicatie wilt afsluiten?'?

- Bij online aankoop krijg je een download link voor zowel de Mac als de Windowsversie.

Link naar reactie
  • 0

Runtimes missen behalve de vanzelfsprekende features ook een aantal minder voor de hand liggenden, zoals: PDF's genereren, grafieken maken, odbc-verbindingen gebruiken, JSON-functies, etc. kan je in de runtime allemaal niet gebruiken. Kijk in de help van FM: https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/index.html#page/FMP_Help/differences-runtime-application.html om te zien wat er nog meer ontbreekt in een runtime t.o.v. de normale versie.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...