Jump to content
  • 0

Importprobleem vanuit FileMaker bestanden


Philip Van Landuyt

Question

Beste Forumleden,

Wij hebben een oplossing draaien bij verschillende klanten (zowel single user als multiuser). Deze oplossing wordt intern verder ontwikkeld, en als we een update bij klanten installeren doen we een (geautomatiseerde) import van hun gegevens.

Dat gebeurt als volgt:

Ik heb een aantal layouts gemaakt met als naam 'IMP_' + de naam van de tabel (bv IMP_CONTACTEN). Op die layout doe ik éénmaal een manuele import.

Tijdens de update vertrek ik met een leeg doelbestand, en sla het pad van het bronbestand op in een variabele. Daarna ga ik in een script doorheen alle layouts, en importeer alléén als de bestandsnaam begint met 'IMP_'. De importvolgorde wordt niet meegegeven, FileMaker onthoudt die van de manuele import. 

Echter, sinds FM 18, vergeet FileMaker die importvolgorde, en doet dat nogal consistent. Hij importeert telkens de eerste tabel die we ooit hebben aangemaakt. Dat is nogal vervelend, dan moeten we doorheen een 40-tal layouts lopen om die import weer goed te zetten.

Ik kan natuurlijk een script maken om alle tabellen scripted te importeren, maar dat is naar onderhoud een pak omslachtiger.

 

Iemand een idee ?

 

Philip Van Landuyt

 

screenshot_25.png

Link to comment

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Gebruiken jullie en de klanten wel versie 18.0.2 van FM Advanced? In 18.0.1 zaten namelijk inderdaad wat issues met importeren, die ze hebben opgelost. Misschien is de "ongedefiniëerde" import daar ook mee hersteld.

De FileMakerDatamigrationTool (FMDMT) vangt eigenlijk alle problemen die je nu noemt op, want daarmee hoef je ook geen imports-scripts te maken. Eventuele serials worden bijvoorbeeld voor je opgehoogd en als je de migratie logt middels een bestandje, dan heb je ook een audittrail van wat de FMDMT heeft gedaan.

Na de conversie draairen jullie waarschijnlijk toch een script af om eventuele nieuwe tabellen en kolommen te vullen c.q. te corrigeren en met het gebruik van de FMDMT zal dat niet verschillen.

Zie ook hier op het forum: 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...