Ga naar inhoud
  • 0

Herhalingen


Ari

Vraag

Kan iemand mij vertellen hoeveel impact het aantal herhalingen heeft dat je instelt op een veld? Het is logisch dat als ze daadwerkelijk gevuld zijn dat invloed heeft op je indexgeheugen maar geldt dat ook als ze leeg blijven?

Kortom, moet je behoudend zijn met het toekennen van het aantal herhalingen ivm performance of kun je gewoon ruim instellen?

Link naar reactie

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Voor zover ik weet wordt een herhalend veld gevuld met waarden gescheiden door ascii 29.

Het aantal herhalingen dat je opgeeft bij de veld definitie bepaald dus niet hoeveel ruimte het veld inneemt, dat wordt pas bij het vullen bepaald. Net als bij gewone tekstvelden (die zijn ook geen 2GB groot bij aanmaak, maar zoveel tekst kan er wel in)

Als je in een veld met 10.000 herhalingen alleen de laatste vult, zitten er natuurlijk wel 10.000 ascii 29 tekens in.

 

rmw

Link naar reactie
  • 0

Zeker wel.

Met de Substitute functie en de Char functie kan je van Char(29) best Char(11) maken. Want dat is de regelovergang die FileMaker in zijn eigen tekstvelden hanteert.

Maar om dat te kunnen moet je eerst het veld als tab-gescheiden exporteren en weer importeren in een tekstveld. Of je tekstverwerker de vervangslag laten doen.

Als je een herhalend veld omzet naar een 'gewoon' veld, blijft alleen herhaling 1 behouden. En bij gebruik van een herhalend veld in een berekening neemt FileMaker zonder herhalingsaanduiding ook alleen herhaling 1.

Dit is wel interessant daarvoor: https://www.soliantconsulting.com/blog/filemaker-split-repeating-fields/

Link naar reactie
  • 0

Ja dat is precies het punt dat als je het direct wilt doen je alleen herhaling[n] kunt uitlezen en niet het alle herhalingen tegelijk. Jouw methode is wel een hele leuke workaround! Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als je andersom ook zo iets kunt verzinnen. Dus een list in 1 keer in een herhalend veld kieperen. Ik krijg dat alleen voor elkaar met een loop script.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...