Jump to content
  • 0
burggraaf

Installatie FMPA 17 of anders op MacOS 10.15.5???

Question

Ik probeer bij een klant fmpa 17 te installeren onder MacOS 10.15.5 via teamviewer. Mac is nieuw en clean. Installatie gaat prima incl. de licentie maar... Daarna houdt het op. Als je Filemaker wilt opstarten dan gaat hij weer vragen om licentiecodes en vervolgens krijg je allemaal half lege Filemaker vensters (tekst ontbreekt). FMPA 18 ook geprobeerd, zelfde verhaal. Filemaker start dus ook niet op.

Doe ik het hier op dezelfde manier in de eigen omgeving op exact dezelfde manier ook op afstand (dus ook middels teamviewer met hetzelfde OS) dan is er geen enkel probleem.

Wat kan hier mis zijn?

Share this post


Link to post

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Van je OS geef je keurig de versie aan, maar van FileMaker zijn er ook verschilende versies. De installer van 17.0.1 het op 10.15 waarschijnlijk niet goed doen. Je hebt op zijn minst de nieuwste full-installer nodig en dat zal 17.0.5 zijn: http://fmdl.filemaker.com/maint/emea_fba_ftn/fmpa_17.0.5.502.dmg de 17.0.6 en 17.0.7 zijn updates tbv de japanse kalender, die wij toch niet gebruiken.

Share this post


Link to post
  • 0

FM19 installeer je niet, maar sleep je naar de programmamap en als die ook niet goed werkt, dan mist er duidelijk iets in het OS of in de rechten waarmee je aan het werk bent.

Share this post


Link to post
  • 0

@menno Die laatste indruk hadden wij ook. We mochten van de klant echter geen contact opnemen met de leverancier van deze 'nieuw' geleverde Mac en ook mochten we het OS niet opnieuw installeren. Daarnaast bleken er nog een maar rare issues (software waar geen licentie van was). Derhalve hebben we ons terug getrokken uit dit traject.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...