Ga naar inhoud
  • 0

Installatie FMPA 17 of anders op MacOS 10.15.5???


burggraaf

Vraag

Ik probeer bij een klant fmpa 17 te installeren onder MacOS 10.15.5 via teamviewer. Mac is nieuw en clean. Installatie gaat prima incl. de licentie maar... Daarna houdt het op. Als je Filemaker wilt opstarten dan gaat hij weer vragen om licentiecodes en vervolgens krijg je allemaal half lege Filemaker vensters (tekst ontbreekt). FMPA 18 ook geprobeerd, zelfde verhaal. Filemaker start dus ook niet op.

Doe ik het hier op dezelfde manier in de eigen omgeving op exact dezelfde manier ook op afstand (dus ook middels teamviewer met hetzelfde OS) dan is er geen enkel probleem.

Wat kan hier mis zijn?

Link naar reactie

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Van je OS geef je keurig de versie aan, maar van FileMaker zijn er ook verschilende versies. De installer van 17.0.1 het op 10.15 waarschijnlijk niet goed doen. Je hebt op zijn minst de nieuwste full-installer nodig en dat zal 17.0.5 zijn: http://fmdl.filemaker.com/maint/emea_fba_ftn/fmpa_17.0.5.502.dmg de 17.0.6 en 17.0.7 zijn updates tbv de japanse kalender, die wij toch niet gebruiken.

Link naar reactie
  • 0

@menno Die laatste indruk hadden wij ook. We mochten van de klant echter geen contact opnemen met de leverancier van deze 'nieuw' geleverde Mac en ook mochten we het OS niet opnieuw installeren. Daarnaast bleken er nog een maar rare issues (software waar geen licentie van was). Derhalve hebben we ons terug getrokken uit dit traject.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...