Ga naar inhoud
  • 0

Formule exporteren naar Excel


Donamd

Vraag

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Het kan blijkbaar wel.  Na nog wat zoekwerk kom ik volgende tegen https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006h94BG/ann-export-custom-spreadsheets-with-fmp2xls-v101

Als ik het demo bestand uitprobeer met het script Export to Excel ( XML + XLST ) wordt er effectief een formule gemaakt in excel die het totaal van de kolom berekent.  Ik heb het FMP2XLS.xslt bestand zelf ook eens bekijken, maar dit zal nog wat tijd nodig hebben vrees ik om te doorgronden.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het nu klaar gekregen met XML code samen te stellen en dan te exporteren naar een XML bestand.  Als ik dit open in Excel krijg ik alle data's, formules zoals ik wil.

Ik werk met Windows, en ben wel benieuwd hoe zoiets geregeld kan worden met javascript.  Als je me hiermee op weg kan zetten, zou leuk zijn.

Link naar reactie
  • 0

Ik gebruik de XL lib, die op haar beurt door de MBS plug-in ondersteund wordt. Ik moet regelmatig van die custom Excelletjes maken, en dit bespaart me veel tijd, en dus kost het uiteindelijk minder voor de klanten die regelmatig functionaliteit nodig hebben die niet standaard in FileMaker zit.

Voor de formules kan het dus bijvoorbeeld met:

https://www.mbsplugins.eu/XLSheetCellWriteFormula.shtml

 

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...