Ga naar inhoud
  • 0

SSL certificaat… of toch niet?


bigbadwolf

Vraag

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Is het slotje rood of oranje?

Oranje: Het is een beetje de vraag op welk adres je jouw server benadert. Het adres moet namelijk exact overeenkomen met het adres van jouw ssl-certificaat, er mag geen puntje verkeerd staan. Komt de naam niet 100% overeen met wat er op je certificaat staat, dan lukt de verificatie niet, maar de verbinding is prima versleuteld.

Als je de dialoog opent, dan zie je jouw favoriete server en de lokale servers die je mbv bonjour kan benaderen. Met name via bonjour (en dus de lokale DNS) gaat het nog wel eens mis, dan heet je server onderhuids bijvoorbeeld my.server.local of my.server.nl. (een puntje is dan aan de fqdn toegevoegd) ipv my.server.nl en dat levert dan een certiifcaat-fout op ..... maar je verbinding is wél gewoon versleuteld en net zo privé als met een groen slotje.

Rood: Je gebruikt het Claris Test certificaat. Dit kan 2 redenen hebben: 

  1. Je hebt geen eigen certificaat geïnstalleerd. Je verbinding is versleuteld, maar met een certificaat dat de hele wereld al heeft en dus is het géén privé-verbinding
  2. Je hebt de server na de installatie van je eigen certificaat nog niet gestopt en weer gestart. Hier geldt hetzelfde als bij 1, versleuteld, maar niet geheim.

 

Link naar reactie
  • 0

Slot was rood…

Het bijzondere is dat er aan het certificaat niets gewijzgd was. Tot afgelopen week was de verbinding gewoon beveiligd over hetzelfde adres.

Dus adres was niet gewijzigd, certificaat op de server was niet gewijzigd. En toch zag FileMaker 19 (18 dus wel) het certificaat niet.

Heel even had ik het ook op een andere server. Toen ik begon uit te zoeken waarom dat zo was was het ineens weer wel goed. Daarom gaf ik aan dat het niet zo geruststellend is te noemen als je ineens hiermee geconfronteerd wordt, terwijl er onderliggend geen enkele reden voor is. Aan de gestelde voorwaarden was immers voldaan.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...