Jump to content

Nederlandse EiD kaart uitlezen


Recommended Posts

De routines om de Belgische EiD kaart uit te lezen zijn nu een jaar in gebruik bij een grote klant van mij, en dit blijkt een goeie oplossing te zijn, die de myFMbuter EiD plug-in niet meer nodig heeft. Qua licensing ook veel interessanter, iedereen kan nu EiDs uitlezen, als ze maar een kaartlezer hebben.

Deze week komt van diezelfde klant echter de vraag binnen of het mogelijk is om Nederlandse EiD kaarten uit te lezen.

Helemaal geen ervaring mee, wie heeft dit al een keer bekeken? Dit zal waarschijnlijk wel kunnen, maar meer technische achtergrond informatie is nodig om dit uit te werken.

Testen zal ook nogal moeilijk gaan van mijn kant, dus wie heeft interesse om hier mee een projectje over op te starten? De bedoeling is om dit eveneens open source te maken, met onderliggend de MBS plug-in om de kaart fysisch uit te lezen, net zoals we met de Belgische EiD doen.

Waarom open source? Ik heb ervaring met niche producten zoals de myFMbutler EiD plug-in. Ze vergen enorm veel moeite om te maken, en door de redelijk kleine schaal zijn ze ook daardoor enorm duur, waardoor ze niet geimplementeerd worden. Een beetje een vicieuze cirkel, die echter kan doorbroken worden door de oplossing gratis beschikbaar te maken. En mits je een paar zotten hebt - zoals ik - moet zoiets dus ook voor de NL paspoorten kunnen, denk ik.

Link to comment

Even gezocht op "Nederlandse EiD kaart uitlezen" en vond de bovenstaande vraag op de 2de plaats. Da's toch al iets :-)

Deze link gevolgd: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/wat-is-een-elektronisch-reisdocument-en-welke-gegevens-bevat-de-chip-hierin omdat het de eerste was, maar deze pagina geeft weinig technische informatie.

Kan er niet eens iemand zijn Nederlands EID kaart met cardpeek bekijken? Dat zou al een begin zijn.

http://pannetrat.com/Cardpeek

Link to comment
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...