Ga naar inhoud
  • 0

Webdirect perikelen


AlbertUrk

Vraag

Vrienden,

ik heb nogal wat een gedoe met webdirect. Filemaker server 18 draait op een macmini en als ik net een updtate gedaan heb van OSX nu 11.3.1 doet webdirect het een dag daarna niet meer. Dit was ook al zo bij de vorige update. Kortom ik krijg het niet betrouwbaar aan het draaien. Het kan zo zijn dat hij het een dag doet daarna niet meer. Dit zelfde had ik ook met een server met filemaker 19. Kreeg het niet draaien en nu plotseling werkt het weer. Daar wordt ik moedeloos van omdat ik op deze manier niet betrouwbaar gebruikers webdirect kan laten gebruiken. Wie kan mij helpen 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het lijkt mij ook dat het je met een Mac mini een prima server kan opzetten. Zie de fora, genoeg signalen dat het gewoon kan, ook al kunnen zich problemen voordoen.

Dat geldt a fortiori voor de andere platforms. Voor wat betreft problemshooting, werk ik liever op een Mac. Dan hou je wat tijd over voor productief werk. In de meeste gevallen. 

Link naar reactie
  • 0

Dit is eigenlijk wel heel erg off-topic, maar toch .... 

@Marsau Een Mac-server opzetten is ook niet het probleem, FMserver  draait ook echt wel stabiel op MacOS. Het probleem is dat je een Mac-server vrijwel alleen maar direct op het ijzer kan opzetten, een virtuele mac is eigenlijk niet te doen.

Ja ja, ik weet dat je met parallels-desktop en met vm-ware-fusion een mac kan virtualiseren, maar dat heeft niks met professionele virtualisatie te maken. Zo'n mac is t.o.v. het ijzer waar die op draait echt megatraag.

Wat je echt wil hebben is een Xeon met 24 cores en 8 prcessoren, met 512Gb werkgeheugen en een cabinet met ssd-schijven met 32 TB oid. Daarop draait dan een stuk of 50 zelfstandige servers, waaronder een paar filemaker servers, rdp-, rfx- en horizon-servers, email, websites, tig vLans, 250 gebruikers, replicatie, high availability etc. 

In dit soort omgevingen hebben Mac-servers gewoon niks te zoeken en verloren, want ze laten zich niet zo centraal beheren als Linux en Windows. De gebruikers mogen gewoon macceren en op een netwerk zoals dit aansluiten, maar server spelen kunnen ze in hier gewoon niet. Te traag, te slecht backwards compatible, beperkte beheermogelijkheden, niet in racks in te bouwen, geen dubbele voedingen, centraal beheer kan eigenlijk alleen met MDM (en daar moet ook voor hebben gestudeerd) noem maar op. De prijs doet er niet eens toe, want de hardware die ik hier schets kost ook tonnen.

De Mac is vooral bedoeld voor desktops en bijvoorbeeld de Mac Pro modellen zijn als grafische werkstations helemaal super. Als ontwikkelstation zijn ze ook geweldig (ik gebruik er zelf ook een), want je kan in fusion alles draaien (windows, linux etc). Je kan ze inderdaad als (filemaker) server inzetten, maar heus niet in het veld waar de grote jongens spelen. Ze alleen maar als server inzetten, omdat je weet (OK dit is misschien een beetje gechargeerd) hoe je bijv. de firewall moet instellen, is voor mij geen geldig argument.

Het probleem dat veel Mac-gebruikers met de andere platforms hebben is dat ze er te weinig ervaring mee hebben opgedaan en daardoor te weinig kennis van hebben. Zo zijn ze dan tegen problemen aangelopen die ze niet konden oplossen en de "professional" die wél voldoende kennis zouden moeten hebben reage(e)r(d)en vaak met FileMaker????? wat is dat????? wat moet je daar nou mee????? Ze vallen vervolgens terug op wat ze kennen en dat is een Mac, maar dat is niet per definitie de juiste keuze (Windows overigens ook niet, maar als je een beetje stevige capaciteit nodig hebt, vrijwel onontkoombaar)

Link naar reactie
  • 0

@menno dank voor het college :-) Je hebt natuurlijk gelijk. Je hebt het m.i. wel over de zwaardere configuraties. Meen mij te herinneren dat Apple jaren geleden ook aan de weg timmerde met krachtige server hardware (Xserver), ook rackable. Die markt hebben ze laten liggen.

Heb overigens de indruk dat Albert niet in deze doelgroep valt. 

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...