Ga naar inhoud

Swaggerdefinitie FM DataAPI en AdminAPI


menno

Aanbevolen berichten

Voor een leverancier van een klant had ik een swagger-definitie van de data-api nodig. Ik kon die nergens vinden en heb er eentje gemaakt voor de beperkte set met eindpunten die zij gingen gebruiken. Dat kostte best wat moeite en intussen had ik in de Claris Community gevraagd of iemand toevallig al zoiets heeft liggen.

Het blijkt dat in de map FileMaker/FileMaker Server/Web Publishing/publishing-engine/node-wip/dapi_v1.json wel een redelijk goede definitie staat. Deze heb ik een beetje aangepast naar de OpenAPI_v3 en die kan je gemakkelijk in PostMan etc. importeren (zie de bijlage OpenApi.zip)

SwaggerScreenshot.thumb.png.cf0c93416923eec3efc0b78c77a6ddb2.png

de editor in het screenshot kan je gebruiken via: https://editor.swagger.io/ en als je die lokaal wilt draaien, kan je die downloaden van: https://github.com/swagger-api/swagger-editor

De specificatie uit de bijlage (hij is beschikbaar in 2 verschillende formaten json en yaml) kan je in deze editor en ook in PostMan importeren, dat kan enorm helpen als je met de DataAPI wilt koppelen.

OpenApi.zip

Link naar reactie
  • 2 weken later...
  • menno wijzigde de titel naar Swaggerdefinitie FM DataAPI en AdminAPI
  • 1 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...