Ga naar inhoud

Welke data zie ik : het verhaal achter de Relation Graph


Rony Rabijns

Aanbevolen berichten

In het topic Portaal gebaseerd op een global, gaf Murtje een verhelderende uitleg over de manier waarop data kan getoond worden op een layout.

 

Om data te tonen van een bepaalde occurence moet de occurence op één of andere manier verbonden zijn met de occurence waarop de layout gebasseerd is. Ofwel is het dezelfde occurence ofwel is het een gerelateerde occurence. Gerelateerde occurences kunnen echter meerdere relaties ver zitten.

 

Welke data precies getoond wordt hangt af van relaties. Om te kunnen voorspellen welke data getoond wordt ga je alsvolgt te werk.

 

Kijkend naar de Relation Graph, start je met de occurence van de layout en volgt het pad tot je aan de occurence van de data komt. Het is als het ware een touwtje die loopt van de éne occurence naar de andere. Op je pad kom je hier en daar een knooppunt tegen. Zo'n knooppunt is op zich ook weer een occurence. Het touwtje tussen de twee knooppunten bevat de regel en bepaalt of je meer of minder data te zien krijgt en welke data. Bij elk knooppunt moet je rekening houden met de nieuwe regel.

 

Kijkend naar de layout, kun je op de layout van een occurence enkel data tonen van de occurence zelf of van één of meerdere van de gerelateerde occurences.

 

Een uitzondering hierop is een globaal veld, die kun je op elke layout bekijken en aanpassen. Dat wil niet zeggen dat je daarmee ook alle gerelateerde data van relaties gebaseerd op een global kunt bekijken op elke layout.

 

Een oplossing zou kunnen zijn om een "altijd"-relatie (symbooltje X) te trekken tussen de occurence "tabel" (wel eerst dummy veldje maken) en de occurence "test", dan zal je portal wel werken.

Link naar reactie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...