Jump to content
  • 0

Open (downloaden) bestand via ftp-url met IWP


vbaren

Question

Ik wil via IWP (Instant Web Publishing) een file kunnen downloaden die op een ftp server staat. Het vervelende is dat wel de URL in een nieuw venster komt, maar er automatisch HTTP:// voor komt. En dat werkt dan niet.

 

Als ik verwijs naar een file die op een webserver staat werkt het prima, maar daar heb ik geen wachtwoord afhandeling!

 

Heeft iemand een suggestie?

 

Bart

Link to comment

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Klein testje uitgevoerd met de 'Open URL' script step , en inderdaad: de 'URL afhandeling' doet alles zoals het moet in, maar in publicatie database met IWP voegt FMP steeds het voorvoegsel 'http://' toe om pagina via het http protocol op te vragen.

 

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de wijze waarop FMP de 'Open URL' script step afhandelt. In de 'residentiële' toestand houdt FMP rekening met de voorkeuren zoals bepaald in URL.dll (Windows) of de voorkeuren zoals bepaald in het control panel of systeemvoorkeuren (Mac). Wanneer de FMP IWP engine de database host, wordt er niet gerekend op deze voorkeuren en worden alle URL-requests via het http protocol afgehandeld door standaard het voorvoegsel 'http://' toe te voegen/

 

De enige workaround volgens mij is zelf een klein html paginaatje te maken dat als enige functie heeft om via javascript/vbscript clientside of serverside automatisch de gevraagde ftp-URL ('ftp://servername') te openen. Je opent dit html paginaatje dan via de 'Open URL' script stap.

Link to comment
  • 0

Jeroen,

 

Dank voor je antwoord. Je suggestie voor een oplossing zal niet lukken. De ftp url die gebruikt wordt is steeds een andere. In de url komt de gebruikersnaam, wachtwoord en de naam van de file die hij zoekt. Als deze gegevens zijn variabelen uit de database. Het is dus steeds een 'dynamische' url.

 

Of zou er een truc te verzinnen zijn een html pagina te laden, in de url deze variabelen mee te sturen en deze te gebruiken in jet javascript.

 

Bart

Link to comment
  • 0

Beste Bart,

 

Indien het mogelijk is om serverside te scripten via bv. ASP of PHP dan kun je je variabelen als parameters meegeven in je request als volgt:

 

http://servernaam/tussenpaginanaam.extensie?gebruikersnaam=waarde1&wachtwoord=waarde2&bestandsnaam=waarde3

 

De 3 waarden kan je makkelijk uit je FMP database halen, via scripting (Javascript/VBScript/PHP/...) construeer je op basis van deze parameters in je html-bestandje de juiste ftp request, zoals

 

ftp://waarde1:waarde2@servernaam/waarde3

 

Ik heb dit niet getest maar het moet wel werken volgens mij 8) ,

 

 

 

Jeroen

Link to comment
  • 0

Jullie suggesties wijzen denk ik inderdaad naar een mogelijke oplossing. Inmiddels ook iets gevonden wat wellicht werkt. Nog niet uitgeprobeerd!!!

 

Het moet inderdaad op een OSX machine werken, echter deze kan (om technische redenen) niet Apache draaien. Ik moet de pagina dus op een andere webserver open/creeeren...

 

Pff....

 

Ben komende twee dagen heel druk, dus pas hierna bevindingen. Eventuele suggesties zijn nog welkom!!!

OpenUrlHtml.fp7

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...