Jump to content
  • 0

systeemeisen serverhardware


Kurt

Question

Hallo,

 

Op mijn werk gebruiken we momenteel Filemaker 6 server op een Windows 2003 server. De machine zelf is een HP Proliant met een Intel Xeon processor 2.8 GHz 512 MB RAM en 2 SCSI schijven met een RAID systeem. Dit niet zo heel goedkope systeem werkt vlot genoeg maar is wel redelijk zwaar belast: De machine is ineens Domain Controller, Fileserver, Terminal server, Printserver, DHCP server en nog meer waar ik nu niet direct aan denk. We hebben een dertigtal clientcomputers in het netwerk, maar meestal is hiervan maar een derde tot de helft bezet.

 

Momenteel is een gespecialiseerde Filemaker Developer bezig om voor ons een totaal nieuwe database-oplossing te bouwen in Filemaker 8. Onze Filemaker 8 (test)server staat nu geïnstalleerd op een gewone desktop pc die we nog als reserve hadden staan.

 

Als we binnen een tweetal maanden overschakelen van Filemaker 6 naar Filemaker 8, dan zou ik deze toch graag op een dedicated server zien komen.

 

Ik vraag me nu af wat de hardware eisen zijn voor een goede Filemaker 8 server machine. Zijn er bvb duidelijke voordelen aan SCSI, bepaalde RAID configuraties, of gebruik van meerdere processors, deze dan misschien uitgerust met multi threading of dual core enz ... Of volstaat een Pentium 4 met SATA 2 in een RAID configuratie al.

 

Met duidelijke voordelen bedoel ik dus de beste verhouding prijs/kwaliteit/performance, ik weet wel dat de duurdere hardware vlotter gaat werken.

 

PS: we werken er nu al mee met Filemaker 6, maar we gaan ook werken met Terminal Services op een Filemaker 8 client op de server zelf door een VPN verbinding. Zijn hier misschien ook specifieke configuratie- of hardware eisen behalve RAM geheugen?

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

De confoguratie welke je noemt is niet ongebruikelijk en zou ook moeten volstaan. Wel is aan te bevelen het geheugen van de server naar 1GB te brengen (is sowieso prettig onder server 2003).

 

De performance is m.n. afhankelijk van het werkelijke gebruik van de server. Klinkt wat vaag maar alles wat je in eerste instantie noemt AD, Fileserver, DHCP etc. behoort tot de standaard serverinrichting. Hangt dus ook af van het aantal gebruikers en welke andere echt specifieke software er nog draait.

 

RAID is in principe vertragend werken maar is des te belangrijker voor het behoud van gegevens. Doe je m.n. om ervoor te zorgen dat als een schijf uitvalt je gewoon door kunt blijven draaien en de defecte op een gewenst moment vervangen.

Link to comment
  • 0

Wel, eigenlijk zijn er ook RAID configuraties die meer dienen om de read/write prestaties te verhogen en minder voor het behoud van gegevens.

 

Maar wat ik met mijn vraag bedoelde is eigenlijk:

 

Ik wil een tweede servermachine speciaal voor Filemaker 8, maar ik zou graag minder uitgeven aan die server dan wat ik betaalde voor de domeincontroller. Ik zou me ook een dag kunnen bezig houden met de laatste hardware reviews en benchmarks, maar ik hoopte hier sneller een antwoord te vinden. Misschien van mensen die al machines aankochten speciaal voor gebruik met Filemaker server?

Link to comment
  • 0
Wel, eigenlijk zijn er ook RAID configuraties die meer dienen om de read/write prestaties te verhogen en minder voor het behoud van gegevens.

 

't Is maar hoe je het bekijkt...

 

Ik wil een tweede servermachine speciaal voor Filemaker 8, maar ik zou graag minder uitgeven aan die server dan wat ik betaalde voor de domeincontroller.

 

Active Directory is slechts natuurlijk slechts een onderdeel van de Server 2003 software.

 

Anders gezegd: heb verschillende machines aangekocht en geleverd, als je voor Windows gaag zou ik een Server 2003 doen met de eerder genoemde specs. Maar, 't is maar net wat het beschikbare budget is.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...