Ga naar inhoud

FileMaker Certified Developers


Aanbevolen berichten

Vinden jullie de brief die je krijgt als je gecertificeerd bent, dan niet een mooie beloning?

 

"Certified Developers such as you are an invaluable force in delivering the benefits of FileMaker to our millions of customers around the world. We value your expertise and wish you much success in your career. Thank you for being a FileMaker Certified Developer."

Link naar reactie

Je hebt het vlaggen, Sanne.

 

Wij hebben een (nogal zware) FileMaker licentie met het bedrijf, zodanig dat iedere developer alles kan gebruiken. Daar staat reeds een paar jaar ook een shreifaut in de bedrijfsnaam, en blijkbaar is daar niks aan te doen.

 

Bij FileMaker hadden ze waarschijnlijk een design fout gemaakt, primary keys verkeerd ingesteld of zo... :twisted:

Link naar reactie
  • 6 maanden later...
Niet van "ons" hier hoor. FileMaker organiseert die examens. Ze zijn niet van de poes.

 

Als goed voornemen voor 2007 heb ik het examen ook maar eens gedaan. Geen voorbereiding en toch een score van 73 %. Er waren vragen bij waar in de voorbeeldcode een fout zat of in de antwoorden (zeker weten!). In een andere vraag kwam de tabel 'adviseur' voor maar in het schema zal 'studiebegeleider' bedoelt worden. Enz.

 

Over het algemeen vond ik het eenvoudig. Wel goed de vragen lezen, en daardoor had ik een uur nodig voor 60 vragen. Met nog 30 minuten over.

 

Ervoor was ik sceptisch over het nut, nu vind ik het wel leuk om te weten dat ik blijkbaar aan de FM maatstaf voldoe. En in de toekomst hoop ik te merken dat linkjes vanaf de FM website klanten opleveren. Niet te veel, het is al druk zat. :-)

 

Groet,

René

Link naar reactie
En ook zo'n geweldig home-print certificaat gekregen!

 

Waar ... mijn naam verkeerd op gespeld staat! :lol:

 

Wow een echt certificaat in een plastic lijstje helemaal met DHL uit Amerika! :-)

 

En mijn naam staat er goed op. Slechts zeven letters, moet lukken.

 

Ben benieuwd wanneer mijn rank hier aangepast wordt! ;-)

 

René

Link naar reactie
  • 10 jaren later...

Afgelopen dinsdag 4 juli geslaagd voor FM examen voor FM16. Omdat het nog niet was aangekondigd wel een bevestiging van PearsonVUE maar nog niet van FileMaker Inc. :-)

Overigens lijken het aantal locaties van PeasonVUE in Nederland weer verder ingekrompen. Ik kon niets meer in de regio Amsterdam vinden en alleen Den Haag en Utrecht.

 

Mvg,

René

Link naar reactie
  • 2 jaren later...

Ook bij mij was alles naar boven verschoven, dus geen 7 certificaat meer, en wél een 17 certificaat. Dom. Hoe dan ook, ikzelf vind het niet meer de moeite om hier jaarlijks examen voor af te leggen als FileMaker het niet meer de moeite vind om hier PDFs met leerstof en voorbereiding te maken, waar ze vroeger wél geld voor hadden.

Het is goed om elk jaar wat FileMaker features in te studeren, en je kennis wat op te frissen, daar was dat certificaat wel OK voor. Maar het examen zélf, wat een grap.

Those who can, do.

Link naar reactie

Er is een tijd geweest voor het FMI materiaal er was, en toen ging het ook prima. Als je eenmaal geslaagd bent, is de 'What's new' van elke volgende versie voldoende kennis om de volgende te halen. :-)

Als authorized trainer moeten we binnen zes weken na beschikbaar komen van het examen, ervoor geslaagd zijn. Maar afgezien van die verplichting, het test wel je parate kennis, ervaring en je vermogen om verborgen addertjes op te merken cq. nauwkeurig te werken. Als je FM programmeert voor derden en je slaagt niet voor dit examen moet je toch wel eens gaan nadenken. Het behalen van het examen zegt m.i. wel iets.
Het FMTraining aanbod helpt voor een groot deel om de kennis op te doen voor het examen...

Mvg,
René

Link naar reactie
  • 5 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...