Jump to content
  • 0

schuifbalken (opgelost)


sveens

Question

hallo,

 

ik heb een mooi invoerformulier gemaakt. Wanneer mijn toepassing draait dan mag je alleen het formulier zien, dus eigenlijk geen windows look, dit noemen ze bij filemaker de zogenaamde "kiosk"look. Dit lukt goed, alleen de hinderlijke horizontale en verticale schuifbalken blijf je zien. Hoe krijg ik die weg. Ik krijg het maar niet voor elkaar de breedte van mijn formulier te verkleinen. :twisted:

 

wie weet het?

 

gr,

 

Stef van der Veen

Edited by Guest
Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Als je de layout zo klein maakt dat het past binnen de window die open is zal er geen scrollbalk verschijnen. Blijkbaar is je layout (header+body+footer) langer dan je scherm.

 

Dat klopt inderdaad, alleen ik zit te pielen met die vensters. Ik ervaar dingen die niet helemaal logisch zijn. Ik krijg hem niet echt goed, niet de maat die ik wil zien, de balken zijn wel verdwenen.

 

Lees net in de PDF gebruikershandleiding dat je met een script de vensters kan manipuleren wat betreft de kiosk oplossing. Vanavond even proberen.

Link to comment
  • 0

[Lees net in de PDF gebruikershandleiding dat je met een script de vensters kan manipuleren wat betreft de kiosk oplossing. Vanavond even proberen.

 

Op pagina 21 van het PDF document "Ontwikkelaarsgids" staat pecies hoe je een en ander kan instellen. Alles werkt nu heel mooi. Het is net of je met een professioneel kassa systeem werkt, heel mooi van Filemaker die "kiosk"optie. Ook kan je de Kiosk functie gebruiken met touchscreens. Uiteraard kan je natuurlijk ook gewone invoerformulieren maken met de kioskfunctie, het is alsof Windows of Mac niet meer bestaat. :wink:

 

gr,

 

Stef :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...