Jump to content
  • 0

Steakdag


Zero55

Question

Beste allemaal,

 

Met onze club hebben we binnenkort weer onze jaarlijkse steakdag, sinds 2002 (dacht ik) maken we al gebruik van een FM database om de stand der zaken op de dag zelf te kunnen opvolgen. (menu's geweest, menu's nog te komen,...)

Nu vroeg ik mij af of die database niet simpeler kon, er liggen nu een hoop onnodige relaties en toestanden tussen verschillende tabellen...

Heeft er al iemand ooit zo'n database gemaakt of heeft iemand een idee hoe ik dit zou kunnen opzetten ?

Op elke steakkaart staat er slecht 1 menu ingevuld (dus 1 menu per persoon per kaart), elke steakkaart is voorzien van een uniek nummer. Alle menu's worden dus op voorhand ingegeven en op de dag zelf "afgeboekt" als de mensen komen eten.

Graag zouden we in realtime de resterende menu's zien en de extra menu's die op de dag zelf zijn uitgedeeld. Ook zou er zeker een aanduiding op moeten staan of de kaart betaald is of niet.

 

Ik kan die database wel opnieuw maken in FM11, maar ik vrees dat die dan ongeveer hetzelfde gaat uitzien, ik had eens graag een andere invalshoek gehad.

De huidige database die we gebruiken in bijlage (account : test - wachtwoord : test).

 

Groeten !

mf2006.zip

Link to comment

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Er zijn wel een paar verbeteringen door te voeren, en het geheel veel eenvoudiger te laten werken.

 

In feite heb je één (menu)kaart per klant nodig, en daarop zou ik wat vinkjes plaatsen met betaald, bediend (geleverd) met daaraan een script trigger die een datum/tijd veld invult. Op basis van die velden kan je dan één of meerdere overzichten maken (wel/niet geleverd, aantallen per dag/uur, totalen enzovoort)

 

Je zou het zelfs op een iPhone/iPad kunnen laten draaien, of op een website (kunnen mensen van te voren de menukaart invullen, thuis :D )

Link to comment
  • 0

Heb twee tabellen, eentje "verkopers" en eentje "kaarten".

In "verkopers" staan alle namen (1 per record) van de verkopers met de kaartnummers die ze gekregen hebben (een "van" veld en een "tot" veld voor de kaartnummers)

In "kaarten" zijn 1200 kaarten(records) aangemaakt met een uniek kaartnummer, nu zou ik graag op elke kaart automatisch de naam van de verkoper willen zien, hoe doe ik dat ?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...