Jump to content
  • 0

Filemaker12 en Filemaker6 conflicteren met elkaar?


menno

Question

Dit behoeft natuurlijk een uitleg, dus bij deze:

 

Mijn klant heeft veel jaren tevreden gewerkt met een FM6 systeem, in een windows client-server omgeving. Hij heeft een compleet nieuw systeem laten bouwen in FM12 (vanaf scratch) en daar werkt hij ook zeer tevreden in, met name omdat allerlei zaken die vroeger in FM6 niet konden, nu wel mogelijk zijn. Verreweg de meeste gegevens zijn geconverteerd en beschikbaar in de nieuwe databases, maar sommige zaken zijn niet overgezet (om allerlei redenen, te oude meuk, geen (nieuwe) business meer, etc.) en daarom hebben een aantal gebruikers (de verkoop) het oude FM6 naast het nieuwe FM12 open op hetzelfde werkstation, zodat ze bepaalde informatie toch beschikbaar hebben ivm hen klantrelaties.

 

Het probleem dat optreedt:

Als verkoper A op zijn werkstation in FM12 een record verwijderd, dan heeft verkoper B last van 10 - 30 seconden freeze van zijn FM12!

 

Ik heb het volgende getest:

1) In een paralelle client-server omgeving met een server, met fms en een client en werkstion met een client heb ik dezelfde situatie getest, maar nergens FM6 aanwezig in het netwerk en daar speel ik het scenario exact na zoals verkoper A en verkoper B in hun netwerk doen .... geen freezes.

2) Ik heb daarna de verkopers hun FM6 laten uitschakelen en vervolgens dezelfde handelingen laten uitvoeren en resultaat ... geen freezes meer.

 

Mijn conclusie:

FM6 bijt FM12 op de een of andere manier.

 

Mijn vragen:

Heeft iemand van jullie ditzelfde ook al eens gehad? Indien ja, hoe heb je het kunnen oplossen? Ik heb namelijk niet zo'n zin om een kleine 100 files eerst naar 11 en dan naar 12 te converteren en vervolgens alles daarin werkend te gaan zitten maken. Is er iets met de firewall te klooien of anderszins iets te doen aan de beïnvloeding van FM6 en FM12 op elkaar (met name natuurlijk die van FM6 op FM12)?

 

ik hoor het graag

 

mvg, Menno

 

 

NB: er is niets beschadigd/corrupt, het netwerk is 1000-Mbit, alle werkstations zij W7, de FM12-server is een dedicated hagelnieuwe HP W2008R2 met 16GB ram, raid10 en ook de FM6-server is dedicated

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

De suggestie om de beide FM's niet op dezelfde sessie te laten draaien is inderdaad een goede, maar dan is denk ik een RDP-server waarop de gebruikers een sessie draaien met daarin FM6 een betere optie. Dat kost het werkstation een stuk minder geheugen.

Link to comment
  • 0

Het lijkt erop dat FM6 en FM12 voor de communicatie met hun respectievelijke servers gedeeltelijk dezelfde shared libraries gebruiken (DLLs zijn dat toch?).

 

In dat geval zou een terminal server de oplossing moeten brengen, maar ik denk dat je met Virtual PC of Virtual Box ook een heel eind komt.

 

HE

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...