Jump to content
  • 0

Script uitvoeren bij afsluiten ...


Stardust

Question

Beste forumleden,

 

Bij de bestandsopties kan men aanvinken om een script uit te voeren bij het afsluiten. Een leuke optie om bvb. een backup of iets dergelijk mee op te starten.

 

Nu had ik een andere toepassing in mijn hoofd, namelijk, wanneer een 'gewone' gebruiker het bestand afsluit gebeurt er niets, maar wanneer de gebruikersnaam overeenstemt met de ontwikkelaar:

 

If[Get ( GebruikersNaam ) = "Admin" ]

Ga naar layout X

Else

Toepassing afsluiten

EndIf

 

De bedoeling is dat de Administrator van het bestand hier op layout X nog een aantal zaken kan vermelden en van hieruit het bestand effectief kan afsluiten, voor andere gebruikers wordt het bestand/toepassing onmiddellijk afgesloten.

 

Sluit men het bestand af, wordt dit script inderdaad opgestart en wanneer de vergelijking klopt ( GebruikersNaam ) = "Admin", gaat het script inderdaad naar layout X. Helaas houdt het hier op en dat bedoel ik letterlijk want eens men in de desbetreffende layout x aangekomen is, wordt het bestand/toepassing alsnog afgesloten. Ik heb dus in feite een optie nodig waarbij ik het afsluiten kan stopzetten en zoals u kan raden, deze ken ik niet ... :cry: Is het wel mogelijk of vraag ik nu echt te veel voor een FM Pro versie 8.5 onder Windows 7 ?

 

Zoals steeds in spanning voor jullie verhelderende antwoorden, blijf ik ongeduldig wachten 8)

 

Met vriendelijke groet,

 

Danny

Link to comment

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Je kan ná de stap: "Ga naar Layout X" een "Halt-Script" of "Script Onderbreken" plaatsen. Dat stopt het afsluiten ... alleen dan zal dat bij het afluiten wéér gebeuren, dus zal je er ook even in moeten bakken dat wanneer Layout X voorstaat, het afsluiten gebeurt ipv "Ga naar Layout X" en "Script Onderbreken". Waarom gebruik je overigens de gebruikersnaam en niet de privilegeset?

Link to comment
  • 0

Beste Ruben en Menno,

 

Eerst en vooral bedankt voor jullie aandacht en reacties! :D

 

Stom van mij, want ik vergat te vermelden dat de scriptstap 'Script onderbreken ' geen oplossing was. Vanzelfsprekend en het leek me logisch zou deze wanneer aangekomen in de desbetreffende lay-out het script gepauzeerd worden zodat de Administrator nog enkele gegevens kon inbrengen en vervolgens via 'Continue' het script verder kunnen leiden tot het volledig afsluiten van de toepassing. Maar helaas, ook bij de integratie van de 'script onderbreken' stap werd de toepassing toch afgesloten eens in lay-out X aangekomen :oops:

 

Menno, de bedoeling is dat wanneer de toepassing onachtzaam wordt afgesloten via de afsluitkruisjes, rechtboven in Windows, de Administrator toch nog enige wijzigingen kan maken, 't voorzeker aan mij, maar ik zie niet hoe ik dat via de privileges kan regelen? :roll:

 

Met vriendelijke groet,

 

Danny

Link to comment
  • 0

Hi Ruben,

 

Dat het niet werkt is eigenlijk een aanname van mij, ik heb ook 10.10.5 draaien, maar fp7 loopt daarop niet lekker bij mij. Ik kan wél bestanden openen, maar knoppen doen het niet, menu's werken niet goed, soms kan ik niet typen etc. Dus voor fp7 grijp ik terug op windows, want daar werkt dat probleemloos (net zoals fp5 / fmp6-dev, dat op MacOS helemaal niet meer kan worden gebruikt.)

 

mvg, Menno

Link to comment
  • 0

Beste Menno,

 

Vooreerst bedankt! Ik heb jouw versie geopend, getest en ... neen het werkt niet :cry:

 

Open ik het script, zie ik op de derde lijn staan:

 

If[ Get () = "[Full Access]" and Get(Layoutnaam) ≠ "Setup"]

 

Waarbij verwezen wordt naar een functie waar ik standaard in FMPA 8.5 niet over schijn te beschikken.

 

Ik weet wel dat dit ondertussen een gedateerde versie is maar ik moet me voor dit behelpen met de middelen die ik heb :oops:

 

Met vriendelijke groet,

 

Danny

 

Link to comment
  • 0

Banach,

 

Dank u ... ondertussen heb ik de taal aangepast van Nederlands naar Engels en toen werd het me duidelijk ... :roll::oops::roll:

 

Ik had i.p.v. Pause Script, Halt Script gebruikt ... :oops: shame on me !! :oops:

 

Ondertussen werkt het wel waarvoor dank aan al de deelnemers aan dit topic!!

 

Met vriendelijke groet,

 

Danny

 

Link to comment
  • 0

Als je mijn voorbeeld gebruikt, dan zou ik toch de "halt-script" / "script-onderbreken" gebruiken. Het voordel is dan dat alle lopende scripts en triggers worden gestopt. Je kan dan rustig doen wat je wilt en bij het alsnog sluiten wordt het bestand wél gesloten omdat je dan al op de "setup" lay-out staat.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...