Jump to content
  • 0

Gebruik van functie ValueListItems


Rik Verbruggen

Question

Hallo allemaal.

Veel door jullie geholpen. Nu wil ik even iets delen. Ik heb lang geploeterd om een probleem te vinden en heb inmiddels de oorzaak gevonden.

Voor degenen die dit probleem misschien ook hebben of zich niet realiseren dat er een probleem kan zijn wil ik het graag met jullie delen.

Het gaat om het volgende:

Ik werk met een productiedatabase maar wil nieuwe functies of scriptaanpassingen liever testen in een aparte omgeving.

Daarvoor heb ik een scriptje gemaakt wat de productiedatabase kopieert naar een andere map en direct opent. Op dat moment zijn de productiedatabase en de testdatabase dus beide geopend.

In mijn scripts maak ik regelmatig gebruik van de functie 'ValueListItems' om waarden van invoerlijsten op te halen. Ik heb gemerkt dat deze functie soms niet goed werkt als zowel de productiedatabase en de testdatabase zijn geopend. Ik kan bijvoorbeeld in de testadministratie de functie 10 keer gebruiken en 10 keer geeft ValueListItems geen waarden terug (terwijl dat wel het geval zou moeten zijn) tot het moment dat ik de productiedatabase sluit. Dan werkt de functie in de testdatabase onmiddellijk weer goed.

In de helpfile wordt als uitleg bij de parameter 'bestandsnaam' van de functie 'ValueListItems' aangegeven: 'de naam van een geopend database bestand'.

Ik vermoed dat het probleem ontstaat omdat er in mijn geval 2 databases met dezelfde naam zijn geopend. Daar kun je dan nog je vragen bij stellen want in beide databases is de invoerlijst hetzelfde en zou ValueListItems dus in principe hetzelfde resultaat moeten opleveren. Maar goed, desondanks vermoed ik dat FM hierdoor de kluts kwijt raakt.

Overigens doet het probleem zich in een enkel geval niet voor. Ik kan bijvoorbeeld 20 keer de testdatabase openen en de fout nabootsen en de 21 keer ontstaat de fout niet terwijl ik steeds exact dezelfde handelingen uitvoer om de testdatabase te openen.

Link to comment

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Probleem opgelost. Ik trek mijn ke... weer in.

Kort gezegd komt het er op neer dat mijn invoerlijst is gebaseerd op een gerelateerde tabel. Bij het wisselen van record in de hoofdtabel werd de scriptstap 'Venster vernieuwen' wel uitgevoerd maar was ik vergeten daarbij op te geven om 'Samenvoegresultaten in cache wissen' aan te zetten :oops:. Daardoor werden de gerelateerde records niet vernieuwd en probeerde ValueListItems gegevens op te halen op basis van een niet vernieuwde relatie :(. Nu werkt alles als de bekende tierelier :D.

Sorry voor de verkeerde info.

Rik

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...