Jump to content
  • 0
Banach

Scriptnamen verdwijnen bij scrollen

Question

Alleen om even na te gaan; Wanneer ik in de lijst van scripts scroll krijg ik regelmatig dit te zien:

5a758dd6ec68e_ScreenShot2016-10-21at17_04_57.png.f8d27133d0ca2b24827e28439dcd0585.png

Pas na een klik in de kolom komen de scriptnamen weer tevoorschijn. Dit is vooral lastig wanneer je scripts wilt verplaatsen.

(MACOS Sierra 10.12 FMPA 15.0.2.220)

Share this post


Link to post

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Confirmed voor versie 15.0.2.220 en Sierra, met Yosemity en El C heb ik het niet gezien . De scriptnamen in "root" blijven bij mij zichtbaar, maar alles wat in een submap staat is heeft een onzichtbare naam. Het is bij mij niet altijd, het treedt af en toe op.

 

Blijkbaar is het ook bij 15.0.1.119, want het is een maand geleden gemeld bij FMI: Zie de filemaker community Het treedt kennelijk op wanneer je 360Works-plug-in(s) gebruikt op je systeem

Share this post


Link to post
  • 0

Bedankt voor de bevestiging. Bij mij treedt het ook op zonder dat er een plug-in is geïnstalleerd.

 

Een andere eigenaardigheid is trouwens dat bij het inloggen, tijdens het invoeren van het wachtwoord het veld leeg blijft. Geen bolletjes, geen enkele indicatie dat er iets is ingevoerd. Pas na doorgeven van het wachtwoord verschijnen eventjes lege vierkantjes in het veld.

Share this post


Link to post
  • 0

Dat kan ik helemaal niet reproduceren.

 

Heb je misschien een font-manager of andere system-gadgets in gebruik?

 

Ik gebruik verschillende FM-versies (Advanced 11, 13 en 15) en bij allemaal gebruik ik volop plug-ins**, dus mocht jij plugins gebruiken, dan acht de kans niet heel groot dat je daar de oorzaak gaat vinden.

 

** De plugins die ik gebruik zijn van: Troi: Text/File/Dialog/URL, Dacons: MailIt, DracoVentions: Developer-Assistant, myFmButler: DoSQL, 360Works: Email/Scribe en tenslotte de BaseElements. Totaal 10 stuks dus en afgezien van wat kleine glitches die werkelijk op één zijn te tellen heb ik daar in de afgelopen 16 jaar dat ik plugins gebruik nooit problemen mee gehad.

Share this post


Link to post
  • 0

Hier ook met en zonder plugins, ik gebruik momenteel eigenlijk alleen BaseElements. Even in de scriptnamen klikken lost hier het probleem op.

 

Wat een veel beroerdere bug is is dat de cursor soms ergens knippert maar dat de daadwerkelijke wijziging 2 of drie regels hoger of lager gebeurt. Dit op plaatsen waar je een berekening invoert. Bovendien heb ik nu ook al 3 keer gehad dat na verloop van tijd de rechtermuisknop niet meer werkt, tegelijkertijd in alle overige applicaties wel. Doet me denken aan het appeltje-L (en andere combinaties) in 13 en 14.

Share this post


Link to post
  • 0

Die fix werkt bij mij niet. Ik kan naar boven of benden scrollen (mits ik voldoende scripts in het betreffende bestand heb) en dan lukt het soms, maar meestal moet ik de script-editor afsluiten en weer openen. Dan gaat het even goed.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...