Ga naar inhoud
  • 0

xml importeren in FM9


pierreenfrance

Vraag

Bonjour,

Bij het importeren van gegevens uit een xml bestand in een FM9 tabel lopen we vast. Het doelbestand laat alleen velden zien uit de tabel waarin we willen importeren en geen velden uit gerelateerde tabellen.

 

In de helpbestanden staat dit

 

4. Open the FileMaker Pro file you want to import records into (the target file).

5. If the target file contains multiple tables, use the Layout pop-up menu in the status area to display a layout that shows records from the table you want to import data into.

 

In de importeer lay-out die gemaakt is staan ook gerelateerde velden maar deze staan niet in het importeer venster bij doelbestand.

 

Wat doen we fout ?

Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie assistentie, Peter de Lange

 

Even een kleine toelichting, we willen een eenvoudig website formulier met naam, adres, etc. gegevens importeren in een FM tabel

aangepast door Gast
Link naar reactie

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Beste Peter,

 

Naast een xml bestand heb je een tweede bestand nodig, namelijk een '.xslt' genaamd. Dit bestand maak je zelf en zorgt voor dat de importvelden van de xml zichtbaar worden.

Voor voorbeelden kan je zoeken [deze website of Google] op de term 'xslt FileMaker'.

 

 

Gr. Fred

Link naar reactie
  • 0

Mijn gedachte voor wat ie waard is...

Ik zou een losse importtabel maken waarin alle relevante velden uit de xml geïmporteerd kunnen worden. Vervolgens eventueel m.b.t. een script de data uit de importtabel doorzetten naar de tabel(len) waar deze uiteindelijk hoort te staan. Als laatste eventueel de importtabel wissen.

Link naar reactie
  • 0

Die benadering hangt sterk van de data in je xml af. Zodra je lists in de xml hebt is dat geen optie. Zelf opteer ik dan ook voor het meermaals importeren in telkens de juiste tabel. Voordeel is dan dat je voor iedere import een aparte xslt kunt maken. Zo'n xslt komt er dan ook redelijk simpel uit te zien waardoor het geheel makkelijker is te onderhouden.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...