Jump to content
  • 0

Applescript voorbeelden


hans erik

Question

Ik wil een Applescript in elkaar te zetten dat de Script workspace opent en vervolgens een script in de lijst activeert, en mogelijk zelfs naar een bepaalde regel scrollt. De naam en/of het ID van het script geef ik door vanuit een FileMaker script, en ook het nummer van de scriptregel.

 

Niet om een soort super applicatie te maken die alles kan, maar gewoon als een helper om vanuit een script audit bestand direct een script te kunnen opnen voor correcties, puur als 'time saver'. In de audit applicatie heb ik dan een lijst met scripts/scriptstappen, en een button voert een Applescript uit dat in de solution het 'echte' script opent.

 

Volgens mij zou dit met AppleScript moeten kunnen, maar ik worstel een beetje met de syntax. Heeft iemand toevallig een voorbeeld hiervan of een link naar een handige website? Ik heb al de website van MacTech (Ben Waldie) bekeken, maar de meeste scripts die er zijn gaan over het deleten van files, het vinden van records in Filemaker tables etc. Dat is niet mijn doel dus.

Link to comment

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...