Ga naar inhoud
  • 0

Verzamel facturen e.a.


Gast

Vraag

Hi,

 

Sinds 2 jaar werken we met een Filemaker oplossing voor onze facturatie. Werkt perfect!

 

We leveren iedere week koffie aan onze afnemers, met een daarbij behorende pakbon die tevens ook direct de factuur is.

Nu vragen een aantal van onze afnemers of we van wekelijkse naar maandelijkse facturering kunnen gaan. Op zich geen probleem, maar daar moet ons systeem wel op zijn aangepast natuurlijk.

 

Ik zat zelf te denken om de tabel facturen te dupliceren naar een tabel orders. Zo kunnen we de wekelijkse orders blijven invoeren en daar een pakbon van maken. Aan het einde van de maand komen dan die orders op 1 factuur. Dat kunnen we handmatig doen natuurlijk, maar het liefst hebben we het geautomatiseerd.

 

Ikzelf weet niet waar te beginnen, maar wellicht met jullie hulp kom ik een heel eind. Als het toch te lastig wordt, is er iemand die eens naar ons systeem zou willen kijken? er zijn nog een aantal andere puntjes die we graag zouden willen implementeren als een uit de wekelijkse orders een productie sheet, en voorraad beheer.

 

Ik hoor het graag!

Groet,

Onno

Link naar reactie

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Ja zal pakbonnen en facturen van elkaar moeten scheiden. Een paar suggesties:

 

- groepeer meerdere pakbonnen in één overzicht-lay-out als afdruk van een factuur. Datum en nummer van factuur per pakbon invoeren, dan zoeken/sorteren en afdrukken?

- beter is om een aparte tabel voor de facturen te maken. Je kan er voor kiezen om de pakbonnen dan te gebruiken als factuuritems - als er nooit een verschil is tussen pakbonnen en factuuritems. Als er wel verschillen mogelijk zijn, ook omdat er extra factuuritems toegevoegd moeten kunnen worden maak dan een aparte factuuritems tabel.

 

Mvg,

René Ros

FMTraining

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...