Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
mitch

Logo staand over de lange zijde afdrukken

Question

Hoi,

 

Ik het een filemaker oplossing gemaakt en daar zit een facturen layout in met een tabel om de producten te kunnen invoeren. Dat gaat allemaal goed, maar als ik het wil printen krijg ik het niet voor elkaar om de print layout zo te maken dat ook het logo wordt afgedrukt. Het logo loopt van onder tot boven aan de linkerkant en ik kan alleen het logo afdrukken zolang als de part is waar het logo op staat (of header/leading grant summary/body etc). Is er een andere manier zodat het logo over alle parts doorloopt? Helaas zijn de parts niet altijd even groot anders zou je het logo nog in meerdere stukken kunnen knippen maar dat lukt dus niet. Voor de duidelijkheid, parts is een onderdeel van de layout en mijn filemaker staat in het engels.

 

Groeten en dank Michiel

Share this post


Link to post

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

in een layout aangemaakt met filemaker 12 in classic thema kan je dat doen (nadien kan je de file/layout met andere versies openen en zelfs copieren om verder te zetten).

 

de truck is: maak een subsummary zo groot als je logo, en plak je logo hier in, maar zo dat het met zijn bovenkant net 1 pixel in de header hangt. Als je dan niet sorteert op die subsummary zal het logo toch verschijnen over heel de pagina.

showLogo.fmp12

Share this post


Link to post
  • 0

Ik had overigens nog een probleem met het plaatsen van een logo over de lange zijde, maar wel opgelost:

 

Het logo loopt volledig over de lange zijde (is 26,2 cm hoog) maar mijn layout was maar 14 cm hoog omdat er een tabel met producten in zit die groter wordt. Nu kreeg ik nooit een net logo aan ze lange zijkant zonder een groot wit stuk in te bouwen ergens dat ervoor zorgde dat de facturen erg snel 2 pagina's werden. Dit heb ik opgelost door in de subsummary een tekstveld heel lang te maken zodat het erg veel tekst kan bevatten en vervolgens de grootte van het veld te laten aanpassen mbv de sliding up functie in het info veld. Daardoor kan ik het formaat van het logo vastzetten op 26,2 cm en ziet de pdf er altijd netjes uit.

 

Voor mij was het best een puzzel, ik hoop dat iemand die dit ooit nodig heeft er minder lang over doet dan ik gedaan heb...

 

Groeten Michiel

Share this post


Link to post
  • 0

Hoi Mitch,

 

Ik had het opgelost door een sub summary te gebruiken met een veld waar ik niet op sorteer, zodat 'ie niet in beeld komt.

 

Groet, Ruben

Share this post


Link to post
  • 0

Het logo is een 24 bits png met transparantie.  Mijn logo is een illustrator bestand die ik met of zonder transparantie kan omzetten in een plaatje.

Je kunt ook met bv Photoshop een (gedeelte) van een plaatje transparant maken.

Voor FileMaker gebruik ik bij voorkeur png bestanden 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...