Ga naar inhoud
  • 0

Movie database tips?


Gido_

Vraag

Om er terug in te komen, en om een filmfan te bedanken, ben ik eens begonnen aan "de verplichte" movie database...

Graag enkele reacties of tips.. :)

(1) Het soort site/service waarvan je bv in muziekprogramma's gratis CD covers kan van downloaden, bestaat dit voor movie covers ook? En is dat poepsimpel, of iets waar je API specialisten voor nodig hebt?

(2) Zouden jullie een IMDb pagina in een webviewer laden en dan met een druk op de knop / script info voor verschillende velden uit de pagina proberen halen? (dit is mijn plan en ws niet zo moeilijk)

(3) Enige andere megacoole ideeên? ;-)

Ik loop nl. 10 jaar achter over wat er nu mogelijk is  ;)  Iets vermelden dat enkel na FM 12 mogelijk is, is ook welkom (indien je het erbij vermeldt a.u.b.)

 

Link naar reactie

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Kan er ondertussen een paar zelf beantwoorden... ;)

(1) HIer is zo'n service, maar bv niet gratis voor de posters...
OMDb API / The Open Movie Database  http://www.omdbapi.com

(2) Om toch eens wat scraping uit te proberen speelde ik met Insert from URL. Echter, deze stap blijkt niet voor alle sites te werken, zoals bv. IMDb...

Is FM dan mss herkenbaar en kunnen websites hierop afblokken; en is het al veelvoorkomend?

IMDb stelt trouwens up-to-date .tsv bestanden ter beschikking hier http://datasets.imdbws.com
Deze lijken probleemloos te importeren (als je een dag kan wachten ;) )... 

aangepast door Gido_
Link naar reactie
  • 0

Goeie research. Ik heb eens naar de OMDb gekeken en inderdaad, 5$/maand om posters te kunnen opvragen is nogal "steep" voor een hobby project, niet? Vroeger had je de freebase, die ook Plex gebruikte. Maar die zijn er in 2015 mee gestopt, en Plex gebruikt nu imdb.

Je kan eens proberen met deze: http://www.mbsplugins.eu/WebViewSetCustomUserAgent.shtml om na te gaan of je theorie klopt. Weliswaar geen gratis software, maar in demo "nagware" mode kan je wel testen.

Link naar reactie
  • 0

Er is de website https://www.themoviedb.org en daar kan je na het aanvragen van een api-key gratis posters downloaden, de documentatie vind je op: https://developers.themoviedb.org/3/collections/get-collection-images

Het is het handigste als je dan JSON en cURL kan gebruiken en jij kan met FM12 de base-elements plugin installeren of je kan upgraden naar FM17, dan heb je JSON en cURL native in FM aanwezig.

 

Voor de imdb bestaat ook een officiële api: http://imdbapi.net die is gratis wanneer je geen plaatjes download en betaal je 1$/maand dan mag je 100.000 queries per dag doen. Ook voor deze website heb he JSOn en cURL nodig.

Link naar reactie
  • 0
21 hours ago, Peter Wagemans said:

Je kan eens proberen met deze: http://www.mbsplugins.eu/WebViewSetCustomUserAgent.shtml om na te gaan of je theorie klopt.

Goeie tip, maar als de pagina info klopt kunnen ze het enkel voor Mac OS, denk ik...

20 hours ago, menno said:

Er is de website https://www.themoviedb.org (...)

Wow, nóg betere research...!  ;) Bedankt!

BE plugin was een paar weken geleden nieuw voor mij (of alleszins uit mijn hoofd geraakt). Ik gebruik 'm al hier en daar. Zeer handig voor de prijs ;) Mss later nog een vraagje erover.

API zou ik voor eigen gebruik eigenlijk niet doen, maar wil het mss wel eens geprobeerd hebben nadat de basis in orde is; en dan moet ik er mss op terugkomen :)

Link naar reactie
  • 0
22 hours ago, Peter Wagemans said:

Je kan eens proberen met deze: http://www.mbsplugins.eu/WebViewSetCustomUserAgent.shtml om na te gaan of je theorie klopt.

Het werkt trouwens wél om IMDb in een webviewer te laden, en zo geraak ik dan aan de content ook.

Het is enkel de Insert from URL die niet werkte...

Ik zou dan bv vermoeden dat voor de webviewer FM zich mss aanmeldt als IE, en voor de scriptstap als FM. Nochtans lijkt die MBS functie voor de webviewer, dus mss ook weer een verkeerde theorie... :)

aangepast door Gido_
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...