Jump to content

Zjem

Leden
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dankjewel, ik heb weer een hoop geleerd!
 2. Hoi, Ik heb twee tables (report en lessen). In lessen staat (jaar, les en punten) In report staat student naam, jaar, les en punten. Ik heb via conditional value list jaar en les aangemaakt. Nu wil ik dat het punten veld zichzelf vult met data die bij de geselecteerde les hoort. Maar dat lukt me niet. Heb een bestand bijgesloten waar mijn probleem in zit. Wie kan mij op weg helpen? Conditional fields.fmp12
 3. Hi, I'm working on a database for a school. I'm trying to make bare graphs for all four school years where you can see gender displayed in a bargraph for each of the years. For instance 1st year (23 males, 31 females, 1 gender neutral). I'd like to store these values. How do i do that? Each students profile has a gender field.
 4. Hoi, Ik heb een database met daarin al mijn verkopen. Ik zou graag een overzichtpagina maken waarop de lopende verkoop totalen staan (voor alle maanden en kwartalen). Heb geprobeerd het via scripts en containers te doen, maar blijkt erg onpraktisch omdat je bij iedere verkoop de scripts moet triggeren. Niet echt dynamisch dus. Wie kan mij de goede richting in wijzen? Dank!
 5. Ok, dankjewel. Ik ga er aan sleutelen.
 6. Maar het Source veld is de klantennaam. Dan zou hij dus letters op gaan tellen toch?
 7. Bedankt voor je reactie! Het gaat mis bij het Year Total summary veld, dat kan niet van het veld Source want dat is een tekst veld.
 8. Hoi, Ik heb een aantal terugkerende grote klanten en zou graag per klant een soort lopend totaal willen weergeven. Ik doe het nu in een script (zoek op klantnaam, kopieer totaal waarde naar een global veld). In dat global veld blijft de waarde staan totdat ik weer refresh met het script. Nadeel is dat ik constant dat script per klant moet afvuren. Is er geen makkelijkere manier? Het Klant veld heet Source Het totaal veld heet Year Total Moet ik een calculation field maken? Bij voorbaat dank voor de hulp!
 9. Duidelijk. Je hebt wel een punt. Hartstikke bedankt voor je reactie.
 10. Bedankt, opgelost! Klopt het dat als ik de look up methode gebruik, nieuwe adressen die ik in de faktuur intyp dan niet als nieuw record bewaard worden in de adressen database?
 11. Hoi, Ik heb in een filemaker bestand twee databases aan elkaar hangen: Een voor fakturen En een voor adressen. Als ik in een faktuur een adres in typ word hij automatisch aangevuld met een corresponderend adres uit de adres database. Als het adres nog niet bestaat word hij toegevoegd. Nu kom ik er achter dat als ik een faktuur wis, het adres ook word gewist uit de adressen database. Hoe kan ik dat voorkomen?
 12. Hi, Ik wil een script maken die vanuit Filemaker te triggeren is met een knop: 1. switchen naar "Protools" applicatie 2. Druk "*" in 3. Druk command-v 4. Druk "return" knop Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Welke script taal?
 13. Hallo, Ik heb een database met records die ieder staan voor één verkoop. Nu wil ik graag 12 velden waarin ik de totale maand verkopen kan zien. Nu dacht ik per record een veld te maken die de maand uit de verkoopdatum haalt. Dan een script onder een knop die snel op de records op maanden zoekt, de totaal verkopen copieert en paste in een corresponderend maandtotaal veld. Dit lijkt me niet de makkelijkste manier, hoe kan dat handiger? Met totaal velden die zichzelf updaten?
×
×
 • Create New...