Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Hallo, Voor een tijdregistratie zoek ik een customfunction. Weet er iemand een customfunction voor het berekenen van start en eindtijden met daarin de mogelijkheid om: werkuren pauzes feestdagen weekenden in te geven. En hoe om te gaan met onderbrekingen als: weggeroepen voor een andere klus, telefoon etc. Heb gezocht maar nog niets kunnen vinden wat er op leek. Alvast bedankt voor de moeite
 3. Yesterday
 4. Hartelijke dank Menno. ik ga dit verder uitzoeken hoe het werkt. ik wil eigenlijk d.m.v. een Ipad offertes maken voor klanten, dit gebeurt dan in de werkplaats. Echter moeten deze gegevens in mijn database staan die op mijn computer op kantoor staat (hetzelfde gebouw). iedere keer alles overzetten lijkt mij onhandig, dus als ik via de Ipad de offerte eigenlijk direct in mijn database van de computer op kantoor maak heb ik denk ik voor de beste oplossing gekozen.
 5. Last week
 6. jw

  hulplijnen

  ja, ik zie dat het werkt. Ik heb die rules nooit aangehad. Jammer dat je niet de positie en grootte kan laten bereken met een formule.
 7. Top. Dank voor alle reacties. Samen met de handleidingen van filemaker is het gelukt. Als je eenmaal weet hoe het moet is het eigenlijk best wel eenvoudig. Nogmaals dank voor alle input.
 8. Dit werkt vanaf FM17, niet in eerdere versies.
 9. Waarschijnlijk zullen we bij de komende MeetUp van Filemaker Developers NL stilstaan bij de data API, dat is op 9 maart a.s. in Vleuten (Utrecht).
 10. Weet je dat zeker? Volgens mij werkt conditional formatting niet in table view. Of is dat in fm18 verbeterd.
 11. Jawel, dat kan prima met conditional formatting..... De velden die de markering moeten tonen, moeten wél daadwerkelijk op de layout staan. Het is niet voldoende om ze alleen te selecteren in "Modify Table View", dan werkt het inderdaad niet. MarkeerActieveInTabelweergave.fmp12
 12. Dag Hans, ik dacht zelf ook in die richting. Ik ga dat eens proberen.
 13. Hoi! nee, hiervoor moet je in lijstweergave werken. HTH
 14. Ja, dat het illegale tekens bevat had ik al begrepen maar die constructie ${...} is nieuw voor mij. Het proza in de screenshot die je toevoegde zouden ze misschiens moeten laten corrigeren door een taalkundige.
 15. Ik vraag me overigens af: kun je niet veel beter het containerveld als BASE64 encoderen en het dan als tekst overhalen?
 16. Kijk even naar deze vraag in FM-community, de vraagsteller heeft het zelf opgelost en heeft denk ik de oplossing voor jou: https://community.filemaker.com/en/s/question/0D50H00006dshWi/filemaker-data-api-how-to-download-container-field-using-insert-from-url
 17. Klopt, maar in veel situaties is de opdracht prima verlopen (html 200) maar is er iets niet in orde met de data voor jouw specifieke toepassing. Hoe maak je dat dan kenbaar?
 18. De containerdata is slechts heel korte tijd beschikbaar. Je moet direct nadat je de url hebt ontvangen de containerdata opvragen. Dat dit zo is, is (ergens) in de documentatie terug te vinden (weet niet meer precies waar).
 19. Ik zou toch echt naar de DataAPI gaan, want PHP zal wel uitgefaseerd gaan worden op termijn. Volgens mij krijg je na elke request ( Post/Get ) een antwoord dat het gelukt is of niet.
 20. LS, weet iemand hoe je container data via de api opvraagt. Het is namelijk niet duidelijk uit de documentatie af te leiden. Ik krijg bij het uitvragen van de tabel url links terug, maar daarna krijg ik een 401 als ik die url ga uitvragen per record. FileMaker Server geeft nog een cookie token mee als ik met postman aan het spelen ben, maar hoe kom ik hier aan? Heeft iemand hier ervaring mee? Of een andere werkbare manier om deze container data ( bevat afbeeldingen ) uit te vragen dan heel erg graag! Alvast bedankt!
 21. PJ007

  Herhalingen

  Al iets ouder, maar kijk voor herhalende velden ook eens hier: https://blog.beezwax.net/2011/10/29/working-with-repeating-fields/
 22. menno

  hulplijnen

  Als je linealen (rulers) aanzet, dan kan je door te klik-slepen vanuit de lineaal weer hulplijnen neerzetten. Standaard is het een blauwe lijn, die alleen voor de huidige lay-out geldt. Met de rechter muisknop kan je instellen dat de hulplijn op alle lay-outs moet worden getoond, dan is hij roze.
 23. De relatienaam bevat een "[" en een "]" en die tekens mogen daar eigenlijk niet in worden gebruikt. Door er ${ ... } omheen te zetten, kan je de illegale tekens toch gebruiken:
 24. Ik moest even een probleempje oplossen in een database die ooit uit FileMaker 5/6 is omgezet via FP7 naar FMP12 formaat. Heb er ooit wel wat dingen aan gecorrigeerd, maar verder: als het draait blijf ik er liever ver vandaan. Maar nu moest ik een veld definitie inspecteren en kwam deze formule tegen in een automatische berekening: ${CONSTANT1|CONSTANT1[STAN_]}::facnummer & "/" & FactuurNummerdeel In principe is de databaseverwijzing links van de :: waarschijnlijk niet correct, maar maakt de constructie tussen ${ en } dat het toch werkt! Het geheel tussen de accolades is de table occurrence die bij de omzetting uit FP5 is ontstaan. Kan iemand mij uitleggen wat dit voor constructie is? Het gaat dus om een veldverwijzing in een autocalc, niks met SQL oid, het is kennelijk ooit bij de conversie vanuit FP5 naar FP7 ontstaan.
 25. Hi, voorheen werkte ik met de hulplijnen ( Dynamic guides ) om objecten op zijn plek te zetten. Sind, ik meen Filemaker 16 ) heb je Guides ( Show en Snap to Guides ). Het is wel vreemd, want die kun je in het menu activeren of deactiveren maar ik zie ze niet meer in de layoutmode. Alhoewel als ik een nieuwe File maak, dan zijn de Guides er weer wel. Heeft iemand een idee hoe je daar weer controle over krijgt?
 26. Ja, ik heb overigens het vermoeden dat Truncate Table feitelijk een SQL stap is... De SQL zit er immers wel in.
 27. Daarvoor kun je nu die While functie in FM 18 gebruiken!
 28. menno

  Bestand delen

  ja dat kan, kijk in de help: https://fmhelp.filemaker.com/help/16/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fsharing-hosting.html%23 en https://fmhelp.filemaker.com/help/16/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fsharing-files-mobile-clients.html%23
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...