Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Bedankt Menno en Bigbadwolf, dit mag gesloten worden.
 3. Je kan portalen ook gewoon opschuiven (in preview en bij printen). Je moet alleen die schuif-eigenschappen aan de objecten toekennen: Er zijn natuurlijk andere manieren mogelijk, maar als dit voldoet kan je het prima toepassen. Er zijn ook combinaties van records en meerdere portalen op een layout mogelijk. De gedeelten die je kan laten krimpen zijn subsummaries, grand summaries en body. Headers, footers en navigation gedeelten kunnen niet krimpen. Zie ook de help: https://help.claris.com/nl/pro-help/content/removing-blank-spaces.html? Untitled.fmp12
 4. Wij draaien filemaker server op een uitgebreide Mac mini en die hikt af en toe. Nou willen we die Mac mini vervangen en zitten te denken aan de Mac studio met M1 Ultra enz. Heeft er al iemand ervaring met deze machine? Zo ja welke ervaringen cq tips heb je voor mij.
 5. Er is vast wel wat te vinden, maar ik zou zo snel niet weten waar (behalve het online manual). Waar het in dit geval om gaat is dat je wel visueel (op je scherm) het portaal kun gebruiken, maar als je het afdrukt je naar een aparte lay-out moet navigeren (related records) waarbij het uitgangspunt de tabel met de portaalregels is. Dan ben je niet gebonden aan het aantal regels van het portaal. Na het afdrukken ga je weer terug naar de oorspronkelijke lay-out. Portalen zijn helaas niet dynamisch (ze kunnen wel groeien als je het venster vergroot, maar veel meer flexibiliteit zit er niet in).
 6. Je krijgt inderdaad de knop niet te zien. Binnen het netwerk geen probleem, van zodra buiten het netwerk is het een probleem. dan verschijnt de knop niet. Het gaat hier niet om een automatische inlog. Want ook via de shift knop, staat er enkel de mogelijkheid om via de lokale gebruikers in te loggen.
 7. Goedemiddag, bedankt voor de reactie, is hier documentatie over ? Ik ben nog niet volledig mee.
 8. Je uitgangspunt voor de print moet niet een portaal zijn. Wat je het beste kunt doen is de ‘regels’ als uitgangspunt nemen en het totaal in een Grand Summary zetten. Dan kun je zoveel regels maken als je nodig hebt en de totalen schuiven gewoon mee.
 9. Goedemiddag, Er is waarschijnlijk een betere of andere manier om dit te printen ( ik hoor het graag ) Maar ik zou graag een variabele print hebben zodanig dat er geen lege ruimtes zijn tussen het artikel en het eindtotaal. Nu ben ik gebonden aan maximaal 10 artikelen. Zie afbeeldingen om het beter te begrijpen. Alvast bedankt voor de reactie.
 10. Earlier
 11. Gelukkig kan je op youtube de snelheid op 2x zetten. Ze werken hard aan Claris Studio en daar ligt kennelijk de belangrijkste focus. Voor de mensen die wachten op 'Freemium' of 'Free tier' versie, die wordt in de komende weken tot maanden uitgerold. Hetzelfde als dat ze al ¾ jaar zeggen en dus wat jij zegt @Lutmers: weinig nieuws en weinig 'geestdrift' van de kant van Claris en dat is jammer. Ik hoop dat ze ook het 'klassieke' platform blijven ontwikkelen, want niet alles kan in de cloud. Voor sommige zaken is 'een server bij een hosting in eigen land' niet voldoende, daar is 'on premises' een absolute vereiste. Aan de 'on premises' versie zal in de toekomst mogelijk niet zoveel te verdienen zijn, maar de veelzijdigheid en de inzetbaarheid van FileMaker zijn altijd de sterkste 'selling points' geweest. Als ze op termijn afstappen van 'on premises' dan verdwijnt ook de meerwaarde van Claris, want dan bieden ze voor de beslissers niets méér dan andere leveranciers. Hopelijk heeft die gratis versie inderdaad het gewenste effect van de lagere drempel, zodat er meer ontwikkelaars mee starten. Voor de continuïteit is dat alleen maar goed, want we willen absoluut geen platform dat binnen enkele jaren uitsterft. Nieuwe én bestaande klanten moeten de garantie hebben dat het platform blijft bestaan.
 12. Ha knappekoppen, Als ik in een bestand een Add-on wil laden, dan worden er wel tabellen aangemaakt, scripts toegevoegd e.d. maar ze zijn niet zichtbaar in het Add-on menu. Herkent iemand dit probleem of nog beter, weet iemand de oplossing om het weer normaal te laten gaan. Versie 19.6.145 Het gekke is dat ik in een ander bestand wel gewoon kan laden. Vreemd Alvast bedankt voor het meedenken Prettig weekend allemaal Rob Per ongeluk ook op server 19 geplaats. Excuus
 13. Ik heb de presentie niet live kunnen volgen en mogelijk anderen ook niet, dus bij deze een linkje naar die presentatie:
 14. Dat werkt meteen zonder fmp opnieuw te openen. Dank voor de tip!
 15. Ik zag op de FM forum de volgende tip voor het onderdrukken van de animaties In the German FMM forum user B. Schulz recommends entering the following terminal command as a temporary solution: defaults write -g NSAutomaticWindowAnimationsEnabled -bool false For most users, this has apparently solved the problem. Source: https://github.com/734MNOOB/Disable-Mac-Animations
 16. Moeten we ons oprecht zorgen maken waar vriend Brat mee bezig is. Ziet hij het zelf nog wel zitten? Waar is de energie van hem gebleven waar hij zo denderend mee binnen kwam? We werden nu - in het nieuwe jaar - getrakteerd op maar liefst 45 min. zeer matige presentatie. Bijzonder weinig nieuws onder de zon en een de hoeveelste 'strategische' marktbenadering' switch hebben we nu moeten aanhoren? Ben benieuwd wat - het handje vol overgebleven Nederlandstalige Filemaker programmeurs - er van vonden?
 17. Wij gebruiken al vele jaren naar tevredenheid de fmbuttler plugin bij een aantal klanten. Bij de nieuwe m1 chips Mac starten we wel nu filemaker met rosetta op. Ik heb nu een klant van wie de pc is opgeschoond en alles opnieuw is geïnstalleerd, maar bij wie we de eID niet ingelezen krijgen. Hij geeft een rode 1 terug als feedback. De eid viewer laat wel de kaart zien. Oudere versie van middelbare terug gezet (eID Viewer-5.0.16 ), eID plugin staat in de Map extensies, er is voldoende ruimte op Mac, OS 11, laatste versie van claris 19. Ik ben ver uitgezocht vrees ik. Iemand een idee? Daarnaast ben ik ook op zoek naar een nieuwe oplossing voor het uitlezen van de eID kaart, maar aan de conversaties hier te lezen is er niet direct een oplossing, toch? Onze klanten zijn diëtisten en gebruiken dit in de eerstelijns praktijken. Zijn er nog ontwikkelaars die software hebben voor medische beroepen in Belgie? Alvast bedankt voor het antwoord!
 18. Infomatics

  Count if

  Patterncount( List( Car Inventory::Car Type) ; “Landrover” )
 19. Rob532

  Count if

  Gevonden. ValueCount( FilterValues( List( Car Inventory::Car Type); "Landrover"))
 20. Rob532

  Count if

  Ha goeroe's. Ik ben al enige tijd op zoek naar een oplossing om de records te tellen in een tabel waarin de waarde van een veld bv 1 is. Kan dat wel in Filemaker of moet ik dan noodgedwongen naar SQL? Alvast bedankt voor de moeite Rob
 21. Oja en je moet natuurlijk ook de plug-in specifiek voor iOS kopen. En die vind ik ook wat prijzig.
 22. Heel cool natuurlijk, maar niet erg efficient qua development prijs. De MBS plug-in moet je binden via Xcode, om dan ofwel naar een Enterprise MDM oplossing te deployen, ofwel naar de App Store te gaan. Gewoon effe snel lokaal gebruiken is er dus niet bij. Apple slaat daar de bal mis voor een markt als de onze, er is wel een achterpoortje via TestFlight, maar dan moet je regelmatig een nieuwe versie posten, en Apple kan morgen dat deurtje ook gewoon dicht doen.
 23. Heeft iemand al bezig geweest om een eID in te lezen op iOS ? https://www.mbs-plugins.com/archive/2019-11-13/eID_card_reading_via_bluetooth/monkeybreadsoftware_blog_filemaker
 24. Hartelijk bedankt voor het antwoord, dit mag gesloten worden.
 25. BTW, misschien niet zo voor de hand liggend: je kan je FileMaker altijd in intel emulatie zetten op een M1/M2. Dan werkt de plug-in engine ook in intel mode en laden de intel-only plug-ins plotseling terug wel. Een mogelijke oplossing als je nog niet klaar bent met/voor de oplossing in deze thread.
 26. De animaties van de vensters in de script-editor zijn niet uit te schakelen. Bijgaand een filmpje van hoe dat er op mijn MacBookPro M1-Max/64Gb uitziet. Het hakerige gedrag is niet het gevolg van kijken via internet of de slechte kwaliteit van het filmpje, maar is zoals het er werkelijk op mijn scherm gebeurt. Als je daar de hele dag mee moet werken: $#@&*@! Movie_720.mov
 27. Dit is een FileMaker conferentie op Europees niveau, niet gesponsord door Claris, en vooral gesmaakt door de FileMaker ontwikkelaars op hoog niveau. Als je pas gestart bent met FileMaker, of je wil alleen commerciele relaties leggen, dan kan je daar weinig komen doen. De sessies zijn spontaan en low profile, en nodigen uit tot dialoog. Dus geen wassenbeelden museum met ingestudeerde antwoorden, maar opzettelijke chaos, en mijn favoriete FileMaker event van het jaar. Dus nogmaals, alleen inschrijven als je zeker bent dat je als FileMaker developers genoeg geek ( cfr. Engels->Nederlands: "gek" ) bent om je daar niet stierlijk te vervelen.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...