Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Ja dat klopt, ze hebben vervolgens 'Classic' vervangen door een ander blanko theme, Minimalist, wat een 'echt' theme is. Ik heb destijds mijn nieuwe theme gebaseerd op 'Classic' met alle beperkingen van dien. Maar ook andere 'echte' themes die in v12 werden geïntroduceerd, hadden beperkingen wat betreft de styles. In FM19 krijgt elk layoutelement een UUID, wat nodig is om add-ons mogelijk te maken. Anders ben je direct de link met scripts en velden kwijt. NB de format painter heb ik ook geprobeerd, en die brengt wel keurig alle attributes van het moderne theme over naar het 'oude' theme, maar helaas kun je ze toch niet veranderen. Wat ook erg jammer is: je kunt nieuw theme importeren, maar je kunt niet in één klap de styles 'op naam' omzetten. Alles wordt naar default omgezet als je het theme toepast op een layout, en je moet vervolgens alle objecten langs om die alsnog in de juiste style te zetten. Dus stel je hebt een theme met 'StyleA' en 'styleB' voor velden. Vervolgens maak je een nieuw theme met ook een 'styleA' en een 'styleB'. Als je dat theme toepast op een layout met het oude theme, zou je de mogelijkheid moeten hebben om de styles van de objecten 'op naam' te matchen en dan om te zetten. Dat zou enorm veel tijd schelen.
 3. Last week
 4. Ik meen me te herinneren dat FMI indertijd bij de introductie van fm12 heeft geroepen over het "classic-theme", dat het niet meer compatible is en dat men van dat theme en alle afgeleiden daarvan, zou moeten afstappen. Afgezien van dat een classic-theme niet meer compatible zou zijn, is het wel mogelijk om FM-bestanden te "patchen" met de "Custom App Upgrade Tool". Deze tool is momenteel alleen nog beschikbaar als "Developer Preview", dus is het nu nogal rudimentair. Zie: https://help.claris.com/en/app-upgrade-tool-guide/index.html Je zou bijvoorbeeld alleen de objecten in "LayoutThemeReference" en daarmee zou je dan alleen je thema bijwerken. Ik verwacht een beetje dat dit voor "classic" niet op zal gaan, maar je kan het natuurlijk altijd proberen. https://downloads.claris.com/DEVREL/sdk/fm_upgrade_tool_19.2.1.14_mac.zip https://downloads.claris.com/DEVREL/sdk/fm_upgrade_tool_19.2.1.14_x64.zip [edit]Om FMUT te gebruiken, moet je eigenlijk uitgaan van dezelfde basis. Alle objecten in een fm-bestand moeten een UUID hebben gekregen en bij oudere bestanden doe je dat door een DDR te genereren. Vanaf FM18 krijgen alle nieuwe objecten vanzelf UUID's. Ik denk dat in jou situatie daar geen sprake van is, dus dan is FMUT nu geen bruikbare optie voor je.[/edit]
 5. Ik zet wel eens elementen (knoppen etc) over naar een oud systeem dmv kopiëren en plakken. Ik vraag mij af of je dan met de format painter de stijl kan kopiëren naar een oud element en die op te slaan in de classic thema?
 6. Bestaande thema’s kun je ook niet updaten behalve in het thema zelf. Dus ik verwacht niet dat het gaat lukken. Zou mooi zijn als er een optie zou zijn om een bestaand thema te ‘verversen’. Op die manier zou je een standaardthema kunnen maken en dat steeds over de oude heen zetten zodat je niet alles kwijt bent.
 7. Is er een mogelijkheid om een custom theme te moderniseren? Ik bedoel het volgende. Ik heb een oplossing die ooit is begonnen als .FP7 bestand (in FileMaker 10 of 11). Toen kwam FileMaker 12 en werden de stylesheets en themes geïntroduceerd. Alle layouts werden geconverteerd naar 'Classic' (Klassiek). Ik heb toen op basis van Classic een theme aangemaakt en dat gebruik ik voor die toepassing nog steeds. In FileMaker 13 en later zijn de themes uitgebreid en gemoderniseerd voor nieuwe controls (zoals slidepanels en button bars, die bestonden in FMP12 nog niet) en ook werden hier en daar de instellingen van bestaande controls uitgebreid. En daar zit het probleem: mijn styles voor checkboxes en radiobuttons stammen nog uit de tijd van FileMaker 12 en daarin kun je bepaalde eigenschappen van de checkbox niet aanpassen. Bijvoorbeeld: je wilt een checkbox met een blauwe rand, een lichtblauwe fill en een donkerblauw kruisje. Je kunt het alleen als kant en klare style importeren vanuit een ander theme, maar je kunt het in je 'classic theme' niet aanpassen, omdat de mogelijkheid ontbreekt. Ook niet in FileMaker 18 of 19. Ik zou dus graag het stylesheet willen moderniseren, maar ik zou niet weten hoe. NB een nieuw theme aanmaken is geen optie: het gaat om honderden layouts.
 8. Nee dat is niet mogelijk aangezien de invoerlijst-waarden 'non-globally-stored' veldwaarden in records moeten zijn. Nu weet ik niet hoeveel waardelijsten je wilt faciliteren en tot welke problemen dat gaat leiden maar in mijn optiek kunnen beide oplossingen prima naast elkaar worden toegepast.
 9. Roger, dit is een mogelijkheid, maar nu moet je dus wel een aparte tabel maken met alle velden van de invoerlijsten en per record dus 1 waarde voor de lijsten invoeren als ik het goed begrijp. Nu heb ik een losse tabel, niet gerelateerd, (na de tip van Menno) met globale velden (0 records) waar ik drie talen verwerk en dus voor elk label drie velden heb aangemaakt. Binnen deze tabel is jouw optie dus niet maakbaar, als ik het goed begrijp.
 10. Ha Menno, Dank… was ondertussen wat verder gaan speuren en kwam het ergens tegen op het web… soms is internet handig… ;o) Ben nog nooit op een Summit geweest, dus daar kan ik het niet gezien hebben. Het is gelukt, nu nog de output tegelijk naar het scherm. Heb ik ook iets van gevonden, maar moet het nog testen.
 11. Je kan alle resultaten van cli-commando's naar een willekeurig tekstbestand schieten door: mijn commando > padNaarTextBestand.txt Als je vervolgens data aan een bestaand bestand wil toevoegen dan doe je: mijn andere commando >> padNaarTextBestand.txt Jij was op de laatste fmsummit in België, toen heb ik dit laten zien Zie ook:
 12. Hi Marcel, Mijn idee zou zijn: vul met een getriggerd script een global variabele met herhalingen met de vertaalde items. je haalt die op uit de dictionary-tabel, natuurlijk precies de taal die geselecteerd is. Verder neem ik aan dat je geen vertaald item wil kiezen, maar een ‘universele’, onvertaalde waarde. Deze moet je in een tweede globale variabele laden met dezelfde herhalingen. Dat is alles. Het komt er vervolgens op aan dat je het virtual list mechanisme goed opbouwt (of al hebt opgebouwd). De tabel gebruikt de betreffende variabelen voor de invoerlijst. Als er een vertaald item wordt gekozen, moet de bijbehorende universele waarde worden ingevoerd.
 13. Ze hadden ’m vele jaren geleden al moeten maken, maar ik maak tegenwoordig dankbaar gebruik van de Migration Tool. Er is echter nog steeds wel één groot manco… de verbose data wordt alleen in een scherm getoond en niet (standaard) bewaard in een tekstbestand. Voor een kleine migratie is dat niet zo’n probleem, maar als je een wat ingewikkelder migratie doet kan het fijn zijn om het resultaat te kunnen bewaren. En ongetwijfeld kan dat wel (hoop ik), maar ik ben niet genoeg thuis in de Windows command line tools om dat voor elkaar te krijgen. Dus de hoop is gevestigd op iemand die daar iets meer van weet en kan vertellen hoe ik dat dan wel voor elkaar ga krijgen.
 14. Roger, ik ga er gewoon van uit, dat er altijd een nog slimmere oplossing kan zijn dan ik zelf heb gemaakt. Vandaar. wat betreft de invoerlijsten loop ik echt vast. Daar gaat het mijn kennis te boven helaas. Is daar een voorbeeld van te maken voor mij?
 15. Jaren geleden eens gedaan met diverse loopfuncties: Als eerste loop alle letters aan het eind weghalen (er van uitgaande dat als laatste een huisnummer overblijft) als tweede loop als laatste cijfer een 0 is dan weghalen, als laatste cijfer een 1 is dan weghalen, etc., dus 10 keer door de loop. Dat een aantal keer herhalen totdat als laatste een spatie overblijft, dan die weghalen. Daarna handmatig de lijst bij langs voor echte afwijkingen, maar dat waren op 2500 adressen maar 1 of 2, bijvoorbeeld Achterstraat 5 hs3 (zoiets was het) Dit soort oplossingen krijg je als je net te weinig verstand van Filemaker hebt. Het is niet fraai maar werkt wel.
 16. Het probleem van de toevoegingen op de huisnummers zou je eventueel kunnen ondervangen door de while functie te gebruiken. Uitgaande van een normale Nederlandse adresnotatie: rechts van de spatie moet een nummer staan, of een nummer met een (alfanumerieke) toevoeging. While ( [ adres = Trim (adres); i = 1; p = Position ( adres ; " " ; length ( adres) ; -i ); probe = Middle ( adres ; p + 1 ; 1 ) ] ; Filter ( probe ; "0123456789" ) ≠ probe ; [ i = i + 1; p = Position ( adres ; " " ; length ( adres) ; -i ); probe = Middle ( adres ; p + 1 ; 1 ) ] ; Left ( adres; p - 1 ) ) De loop stopt als het eerste teken van de 'probe' een cijfer is, en geeft een '?' als er helemaal geen spatie is opgenomen.
 17. Helaas kun je niet eenvoudig een substitute of filter gebruiken omdat in straatnamen zelf ook regelmatig cijfers voorkomen. Wat je zou kunnen doen is met position de laatste spatie opvragen en dan met trim ( left ( straat ; position )) de rest overhouden. Deze truc is niet waterdicht, maar werkt voor het meeste wel. Als iemand bijvoorbeeld 1 HS gebruikt ga je de mist in. De trim zit erin om de overbodige spatie(s) op ter ruimen aan het eind. Bij position vraag de de laatste spatie op door Position ( straat ; " " ; length ( straat ) ; -1 ).
 18. Ik bedoel natuurlijk met een berekening het huisnummer weghalen
 19. Hallo, ik heb een tekstveld met straatnaam en huisnummer. Ik wil met een script het huisnummer weghalen en alleen de straatnaam houden. Voorbeelden: 'Nieuwstraat 1' moet 'Nieuwstraat' worden 'Ter Goten 3' moet 'Ter Goten' worden Ik heb zelf al wat gezocht in functies maar vind geen oplossing
 20. Een soort standaardisatie van plaatsnamen vind je natuurlijk in de postcodetabel. Moet dat niet je ‘way to go’ zijn? Althans voor de NL plaatsen?
 21. Wat betreft het aantal: Een woonplaats is natuurlijk een rekbaar begrip. Er zijn wel 10.000 buurtschappen en gehuchten. Ik denk dat het CBS een andere definitie hanteert dan bijv het kadaster.
 22. Ik heb de lijst gedownload van de website van het CBS. Dat zijn 2500 woonplaatsen, met woonplaatscode. Een provincie eerst selecteren is te complex. Bovendien is de lengte vd lijst niet het probleem, maar de volgorde.
 23. Ik gebruik sinds een paar maanden FMPerception als hulp bij het analyseren van een toepassing. Best handig, omdat je vrij gemakkelijk een overzicht kunt maken van de samenhang van je toepassing.
 24. Ik heb het FindWhileTyping van FileMakerTips een beetje aangepast en daarin alle 3685 plaatsnamen die ik zo snel even van internet kon plukken. Het werkt met een card-venster. Wellicht iets voor jou @hans erik FMT_FindWhileTyping_Aangepast.fmp12
 25. Ik heb het bestaande SSL certificaat verwijderd met de Delete knop en terug geprobeerd. Nu is het perfect gelukt.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...