Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Bedankt Meno, Werkt en nog is bedankt voor de antwoorden op de vele andere topics. Het heeft al zijn nut bewezen !
 3. Je moet de inhoud van $zpl aanpassen. $Artikel moet worden: " & $Artikel & " $EAN moet worden: " & $EAN & "
 4. Voor dit deel wel, Er zit meer in die databank, maar de tabel projecten bevat zowel de naam van het project als diegene die ervoor verantwoordelijk is (en nog andere dingen, maar dit is de essentie in functie van mijn probleem).
 5. Ter verduidelijk even foto genomen. Hij print de code af, maar niet het effectieve artikel / barcode nummer die ik wil.
 6. Geen punt hoor. Ik bedoel de tabellenstructuur achter je oplossing. Klopt mijn indruk dat je alles binnen één tabel hebt opgelost?
 7. Euh, ik snap je vraag niet @Marsau. Wat bedoel je met data model? Ik ben geen professioneel filemaker of andere databank ontwikkelaar. Dus ik ga er dan ook van uit dat ik bepaalde databank regels onbewust flagrant aan mijn laars lap en bepaalde terminologie me compleet vreemd is.
 8. Je beschrijving van het systeem is ook nog wat cryptisch. ik ben benieuwd naar je data model.
 9. Menno, het werkt inderdaad. Weer een migraine minder Hartelijk bedankt ! Nu in de code heb ik een variabele ingesteld voor het artikel & Barcode, maar toch toch drukt hij enkel de variabele code af ( $Artikel en $EAN ) ipv het huidige artikel en EAN, moet een variabele anders ingesteld worden ?
 10. Ik heb jouw voorbeeldje een beetje aangepast naar zoals ik het zelf voor diverse Gx 3xx en 4xx printers gebruik. Mogelijk werkt het bij jou ook Print label met ftp ipv http.fmp12
 11. Hoi Ari. Okay. Ga ik aanpassen. Dank je wel voor de tip !
 12. geprobeerd, maar gaat niet bepaald sneller, lijkt zelfs trager te gaan. Langs welke kant sorteer je? langs de kant van de projecten, of daar waar alle medewerkers met hun portaaltje staan? Ik heb nu een self-join (op een globaal veld) om dat portaal mogelijk te maken.
 13. Ik zie in je bestand dat je relaties legt op persoonsnaam. Dat is vragen om moeilijkheden. Altijd op een unieke ID koppelen
 14. Goedemiddag, Ik heb een scriptje gemaakt om een label af te drukken via insert url. Maar ik blijf er mee vast zitten. Voorbeeld van het script is in bijlage. Ik zit nu al enkele uren vast, en ik het via verschillende manieren geprobeerd maar ik blijf hetzelfde resultaat hebben. Zowel het claris forum als dit forum al is doorlopen voor eventuele info. Al bedankt voor de eventuele reacties. Print label.fmp12
 15. Beetje cryptische omschrijving. Situatie: - Databank op server met daarin o.a. alle projecten en medewerkers (tabel projecten) - Layout waarin voor elk van de momenteel 15 medewerkers staat welke lopende projecten bij hem/haar staan. (15 "hokjes") - Elke medewerker is een portaal (projecten 2) waarin een filter staat op o.a. de naam van de medewerker en al dan niet lopend. + sorteervolgorde. - De sorteervolgorde is voor elk portaal van elke medewerker het zelfde - Met meer dan 1000 projecten begint het sorteren wat tijd te vragen (slechts een paar seconden, maar toch, vervelend) Vraag: - wat is sneller?: in elk portaal de sorteer volgorde, of een omvattend portaal waarin enkel de lopende projecten staan en de sorteer volgorde met daarin een portaal met filter per medewerker. Of uiteraard een andere oplossing. Heeft het zin om bijvoorbeeld de tabel (projecten (2)) te sorteren waarbij die sorteer volgorde staat, is die zelfde volgorde dan zichtbaar in de portalen. Dank bij voorbaat
 16. TOP ! Dank je wel. Toch goed dat ik het vroeg, want ik dat dat het over de berekening ging van het persoon. Bedankt !
 17. Ik ga uit van het voorbeeld wat je gepost hebt… je kunt calculaties niet ‘vullen’ met een nieuwe waarde. Die wordt automatisch berekend.
 18. Bedoel je dat ik de calculatie "persoon" niet kan kopiëren op deze manier ? Ik probeerde namelijk de calculatie Persoon (voornaam - tussenvoegsels - achternaam) te kopiëren. Maar als ik jou goed begrijp moet ik alles kopiëren en de berekening opnieuw laten uitvoeren in het nieuwe tabel óf opzoeken gebruiken in de tabel personen ? Of heb ik je niet helemaal goed begrepen ?
 19. Sebas… als je bedoeld het script ‘Kopieren naar Werkstaten’, dan loop je ‘vast’ op het instellen van een calculatie (Totaal_uren). Je kunt een calculatie geen waarde geven via een Set field. Om deze verwarring bij het scripten te voorkomen kun je ervoor kiezen veldnamen herkenbaar te maken door bijvoorbeeld achter de naam _c toe te voegen bij calculatievelden. Veel ontwikkelaars voegen kenmerken aan velden toe om ze herkenbaar te maken. Hoe je het doet is niet zo belangrijk, zolang het maar consistent en duidelijk is.
 20. Grote Boze Wolf, zou je toch nog eens willen kijken naar een script in de fmp.12 ? Ik heb geen idee of het echt aan 't script ligt, maar de debugger stopt wel bij het vastleggen van het record. Het gaat om het "invulblad gewerkte uren" en het vastleggen daarvan. Ik krijg een melding : "Deze bewerking kan niet worden uitgevoerd omdat dit veld niet kan worden gewijzigd". Ik zoek me rot waardoor deze melding komt, maar wellicht heb jij dit zo gevonden. Ik zie je reactie graag tegemoet.
 21. Het is me al gelukt hoor. Ik moet uiteraard ook hier de sum pakken van de gemaakte relaties tussen rapporten2 en werkstaten2. Bedankt voor de hulp ! Groetjes, Sebas
 22. Dank je wel Grote Boze Wolf ! Eigenlijk is het heel simpel te realiseren via relaties. Ik wist echter niet waar de mogelijkheden lagen. Er is echter toch nog een klein probleempje. Ik dacht namelijk dat na de portaal filtering ook het aantal uren overeen zou komen met de zichtbare records in het portaal. Maar dat kan natuurlijk niet, omdat de berekening die ik er op los heb gelaten de som is van alle records in de tabel werkstaten. Ik zou graag willen dat de uren overeenkomen met de zichtbare records ná portaal filtering. Is dat mogelijk ? En makkelijk te realiseren ? Ik zie je reactie graag tegemoet. Dank je wel alvast.
 23. Weet niet precies wat je voor ogen hebt, maar ik heb even een kleine aanpassing gedaan op de rapporten als voorbeeld hoe je het op kunt lossen. Er zijn meer mogelijke oplossingen te bedenken, dit is er eentje. Werkuren_v2.fmp12
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...