Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Heel mooi, die AdminAPI Tool. Maar dit is een soort zwitsers mes dat zowat alles met de admin en data API doet… behalve deployments. Grappig dat je de PHP settings kunt ophalen met die nieuwe admin API. Of toch kunt proberen. Heel veel functionaliteit in een klein FileMaker bestandje. Superding. Ik vind het eigenlijk wel logisch dat Otto een tool is die bijna aleen deployments doet. Otto doet ook builds, en uitgebreide multi-step deployments, met post installation scripts. Het FileMaker en file management is ook iets extra, en biedt op heel wat punten meer dan wat Claris met de admin console biedt. De OttoDeploy file werkt ook met meerdere servers, maar @Marsau ik begrijp wat je bedoelt. 1 record per server in een database, dat werkt wel gemakkelijk. Het is vooral de FMDataMigration executable van Claris, die in de achtergrond gebruikt wordt, die veel geheugen (~2GB) gebruikt. Daar kan eigenlijk weinig aan gedaan worden, behalve netjes rapporteren als er te veel deployment taken tegelijkertijd opgestart worden. Op Windows worden de files nog te langzaam overgekopieerd, en ben ik verplicht om installatie-deployment van grote files een build fase te gebruiken. Dit is echter een bug met IIS die hopelijk binnenkort opgelost wordt. Op Ubuntu en macOS werkt het prima en vrij snel, al vind ik dat Otto v3 een stuk sneller was. Maar die koste wel 400 USD per jaar. Per klant. Als je bedenkt dat al dit moois gratis aangeboden wordt. Ik geef mijn bevindingen door aan support, dus blijf kritisch, maar ben vooral super dankbaar voor deze tools.
 3. Na een update van FileMaker Server was mijn aanpassing weg. Beetje vervelend dat de updater geen rekening houdt met customising. Heb het nu op dezelfde manier gedaan als otto: ###OTTO include "/opt/FileMaker/FileMaker Server/NginxServer/conf/otto_https.conf"; ###OTTO ###php include "/opt/FileMaker/FileMaker Server/NginxServer/conf/php_via_apache.conf"; ###php In dat filetje staat de aanpassing hierboven. In het slechtste geval moet je dan na een update die include even terug uitvoeren.
 4. Last week
 5. Dat klopt ook, maar er zijn dus 2 verschillen: 1) de apostrofs moet je allemaal vervangen vervangen voor aanhalingstekens, vandaar dat de quote-functie zo handig is, want die vervangt eventuele aanhalingstekens in je data-raw voor 'ge-escapede' aanhalingstekens. 2) De url of het eindpunt zet je ook niet in de curloptions, want die zet je in het vakje voor de url. Als laatste moet je altijd even uitzoeken of FileMaker alle gebruikte opties wel ondersteunt én er zijn enkele opties die uitsluitend met een variabele werken: -D/--dump-header, -c/--cookie-jar, -E/--cert, --key, -T/--upload-file, --trace, --trace-ascii Dan zijn er nog een stel optie die zowel rauw als met een variabele zouden werken, maar mijn ervaring daarmee is dat die meestal het beste werken mbv een variabele: -b/--cookie , -d/--data, --data-ascii, --data-binary, --data-urlencode, F/--form Verder blijft het hier ook testen, testen en nog eens testen. Ik vind daarbij tijdens de tests het toevoegen van -D $$resultheader en --trace $$trace aan de options altijd heel handig, want daar kan je van alles uit halen. Het zegt in elk geval héél wat meer error 1627 (authentication failed) van FileMaker, want daar kan je eigenlijk niks mee. Door simpelweg de aanhalingstekens voor apostofs te vervangen, veroorzaak je precies dezelfde fout (al los je precies die dan weer niet op met de informatie uit de -D optie )
 6. Wellicht krijg je wat respons wanneer je wat meer informatie omtrent jouw database en wensen geeft.
 7. Earlier
 8. Authenticatie bij Kadaster met Insert from url lukt nu wel! En hoe! Dank je wel, Menno! Een geweldige oplossing.😀 Van die single quote's: ik heb me dat niet gerealiseerd; dacht dat ik exact de curl zoals door de documentatie en RapidAPI gesuggereerd zou moeten gebruiken.
 9. Overigens zie ik in jouw curlOptions apostrofs ( ' ) ipv aanhalingstekens ( " ) staan. FileMaker kan niet met apostrofs werken, je moet daar quote gebruiken. Zie daarvoor ook mijn voorbeeld, want het werkte bij mij direct.
 10. In dit voorbeeld even de ApiKey invullen en dan testen KadasterAPI.fmp12
 11. Ben benieuwd, Menno. URL codering staat niet aan.
 12. ik heb die API al meer dan 2 jaar niet gebruikt en mijn api-key is verlopen. Heb een nieuwe aangevraagd om weer even te testen, maar dat duurt nog even. Heb je dit vinkje misschien aan laten staan? Ik herinner me dat ik de laatste keer ook tegen dat probleem was aangelopen
 13. Ik ben nu ook met de 'BAG API Individuele Bevragingen' aan het stoeien, en stuitte op eigenlijk hetzelfde probleem. De genoemde workaround van Menno werkt niet meer in versie 2 van de API, het moet toch echt in de curl. Ik krijg het wel werkend als ik de request handmatig verzend (ik gebruik RapidAPI), maar FileMaker vertikt het. Menno, heb jij nieuwe inzichten opgedaan? De curl die RapidAPI maakt: (werkt, maar niet in FM) ## Request curl "https://api.bag.kadaster.nl/lvbag/individuelebevragingen/v2/adressen?postcode=1111AA&huisnummer=13&exacteMatch=true&page=1&pageSize=20" \ -H 'accept: application/hal+json' \ -H 'X-Api-Key: [apikey]' De Swagger documentatie geeft aan: als URL: https://api.bag.kadaster.nl/lvbag/individuelebevragingen/v2/adressen?postcode=1111AA&huisnummer=13&exacteMatch=true&page=1&pageSize=20&inclusiefEindStatus=false En als curl: curl -X 'GET' \ 'https://api.bag.kadaster.nl/lvbag/individuelebevragingen/v2/adressen?postcode=1111AA&huisnummer=13&exacteMatch=true&page=1&pageSize=20&inclusiefEindStatus=false' \ -H 'accept: application/hal+json' \ -H 'X-Api-Key: [apikey]' Doet niets in de Insert URL. Op een of andere manier komt de apikey niet over, lijkt het. Ik loop vast, hebben jullie wellicht suggesties?
 14. Ik zoek iemand die met mij mijn database kan structureren en opschonen.
 15. Dan jullie wel voor het mee- en omdenken. Ik begrijp nu hoe je er ook tegenaan kan kijken
 16. Ik ben op zoek naar een manier om in de agenda meer tekst te laten zien. Nu breekt de tekst af en dat is vervelend. Is dit op te loseen?
 17. Er valt gelukkig nog wel wat te bricoleren: https://www.soliantconsulting.com/blog/filemaker-webdirect/ https://github.com/SoliantMike/FM-WebDirect-Redirect
 18. Bedankt voor je excelbestand. Ik heb onderaan een aantal lege regels verwijderd en weer bewaard als Excel. Het bestand openen in FM gaat daarna probleemloos, 55 records. Ook importeren in een bestaande database levert 55 records op. Lege regels van Excel worden dus niet meegenomen bij openen of importeren in FM
 19. Helemaal mee eens… dit is weer zo’n halfbakken oplossing waar niet (lang genoeg) over nagedacht is.
 20. Vroeger was de registratie van de homeurl in wpc_prefs.xml niet nodig. Toen kon de handige FileMaker kennende web-direct gebruiker zijn eigen homeURLS toevoegen. Ik blijf het overigens spijtig vinden dat de redirect niet binnen de applicatie zelf kan worden bepaald met de calc-engine. Al was het maar om die uitgebreide URL's te vermijden.
 21. Excel importeert alle rijen in het betreffende werkblad. Je zou ze eerst kunnen verwijderen. Ik ga voor optie 2 van @mykarizma Je zou een standaardscriptje kunnen maken dat lege records verwijdert en eventuele volgnummering corrigeert. je zou een importscriptje kunnen waarin de import is gedefinieerd en het opruimen direct daaropvolgend wordt uitgevoerd.
 22. Ben benieuwd naar het probleem dat je probeert op te lossen. Mits met kleine record-aantallen en een beperkte set velden, lijkt me dit totaal onzinnig. Echter, als het je gaat om een draaitabel, dan zou je kunnen denken aan kant-en-klare javascript oplossingen voor de webviewer. Maar een draaitabel is wat anders dan een gekantelde matrix. Ik kan me nog een paar opties voorstellen: maak een layout met alle velden in etiket vorm, waarbij een record de volledige pagina hoogte beslaat. In de afrdrukmodus krijg je dan de gewenste horizontale recordweergave tot zo breed als de pagina is. Geen idee waarom je dit zou willen. bouw een html-pagina voor een webviewer. Genereer een matrix waarin je veldnamen verticaal en veldinhoud horizontaal weergeeft. Leuke oefening, maar ook wellicht een prachtige oplossing voor het verkeerde probleem. aparte tabel waarin van de veldnamen, met voor de content een herhalend veld conform het data-type van dat veld, met een x-aantal herhalingen, gecombineerd met een scriptje dat per veldnaam de veldinhouden ophaalt en in de herhalingen plaatst of ververst. Maak hiervan een layout en trigger het script bij het openen van deze layout. Maar zoals altijd in het leven: voor je je vastbijt in een lastige oplossing is het verstandig om eerst je probleem te her-evalueren.
 23. zie het antwoord bij je vorige vraag.
 24. Als ik met de optie File de gegevens vanuit een Excel-bestand importeer, dan krijg ik zo'n 300 lege records erbij. Wellicht heb ik iets verkeerd ingesteld. Kan iemand mij helpen?
 25. Kort antwoord: nee. Langer antwoord: Iedere rij is een record. Dit aantal is normaliter variabel. Iedere kolom is een veld. Dit aantal ligt vast. Wanneer je rijen en kolommen verwisselt kan dat dan ook alleen maar wanneer ook het aantal records vast ligt. Daarbij is het dan ook fijn wanneer er evenveel records als velden per record zijn. Dus het kan iig niet in zijn algemeenheid. Oplossing: mocht aan bovenstaande voorwaarden voldaan zijn dan kun je in principe een script maken dat de velden in records in een apart daarvoor gemaakte tabel vult mbv een of meerdere loops door de originele records. Vooral bij wat meer velden een vervelende klus. Andere oplossing: Exporteer de records naar Excel. Pas daarin de functie 'Transpose' toe en importeer het Excel bestand terug in FM. Eea is middels scripting/macro te automatiseren. Advies: Kijk of het werkelijk noodzakelijk is om rijen en kolommen te verwisselen. Wellicht kan het al opgelost worden door je database anders in te richten danwel het probleem waarvoor je een oplossong zoekt anders te bekijken.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...