Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Media 2017 heb ik een tweetal FM Pro 16 Advanced licenties aangeschaft. Deze zijn overbodig geworden. Is er iemand welke hier voor weinig geld blij mee kan maken?
 3. Ik ken aan de gebruikers van een FM applicatie een custom menu set toe. Nu verschijnt in dit menu - met de rechter muisknop in een tekstveld - de keuze "Grafiek van platte tekst". Ik kom er maar niet achter hoe ik dit weg krijg. Bij de opties voor het configureren van de menu set zie ik niets staan wat hierop duidt. Iemand enig idee waar ik dit uit kan zetten?
 4. Last week
 5. het makkelijkste is om een rapport te maken met subsummaries op werknemer en maand waarbij je alleen de subsummeries laat zien, dan heb je slechts een paar extra velden in je tabel nodig. Je kunt ook een rapportage tabel maken waarbij je per werknemer per maand een record aanmaakt waarbij je een relatie legt naar de andere tabel om de totalen van die werknemer en maand te verzamelen. Als je ad hoc van een werknemer van een bepaald jaar de totalen wilt zien, kun je ook een tabel met 12 maanden aanmaken waarbij je in een globaal veld de werknemer en een ander globaal veld het jaar zet zodat je van die werknemer van dat jaar de totalen krijgt.
 6. zie https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fcontainer-fields.html%23ww1166321 en https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fdata-in-container-fields.html
 7. Hallo allemaal. Ik knip tekst (met opmaak) vanuit een inkomende mail en plak deze vervolgens in een container. Wanneer ik dit onder Windows doe door in Outlook de tekst te knippen, dan wordt deze keurig zichtbaar met opmaak in de container op de Windows pc geplakt. Wanneer ik dit op een Mac doe (Catalina) door in Mail de tekst te knippen, dan levert het plakken een ogenschijnlijk lege container op. Er is wel inhoud in gekomen, doch deze is niet zichtbaar. Ook onder Windows is de tekst welke op de Mac in de container is geplakt vervolgens niet zichtbaar. Op de container de berekening TextFormatRemove ( Self ) uitvoeren lost het niet op. Iemand enig idee hoe ik de inhoud zichtbaar maak?
 8. Hallo, Ik heb even hulp nodig bij een script, ik weet niet goed hoe ik het moet opzetten. Ik heb een order systeem waar men een leverlocatie moet selecteren, waardoor de portaallijst zich aanpast in functie van de keuze die men gemaakt heeft. Nu wil ik een soort van blokkering of melding dat wanneer men artikelen aan het invoeren is in het portaalrij dat men niet meer de locatie kan aanpassen om zo te vermijden dat de prijzen niet correct zouden zijn. alleen weet ik niet echt hoe dit op te zetten. Tabel en Veldnaam locatie: Orders::DeliveryPort Tabel en veldnaam portaalrij: Orderdetails::Productid
 9. Na update van office was het probleem verdwenen.
 10. Dames, heren In een arbeidsproces heb ik 4 handelingen: inboeken, offerte maken, reactie op offerte verwerken en repareren. Elke handeling wordt gemeten met tijd_start, tijd_eind en tijdsduur. Ik heb 12 medewerkers. Nu wil ik een overzicht maken van iedere medewerker, op maand basis, waarin per dag het aantal per handeling en de opgetelde tijdsduur wordt weergegeven. Dus: medewerker 1 maand december 2019 datum Inboeken Offerte maken Reactie ingeven Repareren Totaal aantal tot. tijdsduur aantal totale tijdsduur aantal totale tijdsduur aantal totale tijdsduur Optelsom van tot. tijdsduur Uitgaande van een maand met 31 dagen, 4 handelingen 2 metingen per handeling plus de totalen x 12 medewerkers zou ik dus 31x5x2 = 310 velden moeten maken. Dat lijkt me te veel en te zwaar. Zeker gezien dit alles uit een tabel moet worden gefilterd van momenteel ca. 20000 records. Wie wil mij helpen, zodat ik er ook wat van kan leren. Het gaat me om het principe. Werken met portalen, met de listfunctie? Betaling voor de hulp, mits binnen proporties, geen probleem. Laat me via een antwoord weten of je hier een oplossing voor weet en dan kunnen we verder praten. Alvast bedankt Rob
 11. Notaties hebben betrekking op de format op je layout en niet hoe de waarde in de database wordt opgeslagen. Als je kiest voor 'as entered' zie je hoe het daadwerkelijk is opgeslagen. Daar zorg je dat alles met streepjes wordt gescheiden zoals eerder beschreven.
 12. De invoer in het datumveld is op dit moment kennelijk in het format 4 12 2019 (met spaties dus) De invoer in het datumveld "gewijzigd" is daarentegen in het format 4-12-2019. Zo geldt dat blijkbaar voor nieuwe records. Opmaak van het datumveld kun je aanpassen zoals hieronder is weergegeven Maar het format dat feitelijk wordt geregistreerd is afkomstig uit de systeeminstellingen van windows, als ik het goed begrijp. Dat format heb ik nu gewijzigd naar 4 dec 2019 (korte notatie) Als ik nu in FM gegevens opmaken voor "korte systeemdatum" kies, worden de datumvelden dan gevuld in het format 4 dec 2019? En moet ik alle eerder ingevoerde records dan wijzigen als ik het format in die records ook wil als 4 dec 2019? Of past FM dat automatisch aan? Best ingewikkeld, zo'n datumveld!
 13. en als dat niet werkt met een substitute de spaties en slashes met een - vervangen
 14. Probeer eens een replace field content over alle records met getasdate(self) (nadat je een backup hebt gemaakt)
 15. Het is wel degelijk een datumveld, maar in de index staan idd diverse formats door elkaar heen. zowel 24-07-2011 als 27 07 2011, 02/05/2012, 3/5/2012, 9 05 2012 enz. Zou dat de oorzaak van mijn malheur kunnen zijn? En belangrijker, valt dit nog te repareren? Dwz terugbrengen tot één format voor alle ingevoerde records?
 16. Ik vind het vreemd dat de geselecteerde weergave "4 12 2019" en niet "4-12-2019" of "4/12/2019" is. Check de index even door het veld te selecteren en dan ctrl-i (menu: Invoegen/Uit index) te kiezen en dan zie je een lijstje met alle waarden die je in die kolom hebt staan. Als dat er niet uitziet als een datum, maar als "4 12 2019" or "4 dec 2019" dan is het ofwel geen datumveld danwel je hebt de systeem instellingen van je PC gewijzigd.
 17. Ik weet niet hoe warm ie in werkelijkheid zal worden, en het hangt er ook vanaf waar ie staat: als de computerkast goed geventileerd is scheelt dat natuurlijk wel. Maar het probleem is meer dat de Mini bij zware belasting de performance omlaag schroeft (thermal throttling). Hij zal dus niet zomaar in de soep draaien. Wat betreft de graphics: dat is vooral een probleem van de FileMaker PDF driver voor Windows, voor zover ik heb kunnen nagaan. Windows 2019 heb ik geen ervaring mee. Het speelt dus op Windows werkstations, en ook bij processen die op een Windows server draaien die dan de grafische engine van de server gebruiken. Wat ik bijvoorbeeld zie is dat een vector based logo door Windows in een heel slechte kwaliteit bitmap wordt weergegeven. Een workaround is dan dat je altijd PNG of JPG van hogere resolutie gebruikt. Ook afdrukken van de webviewer zijn onder Windows niet om aan te zien. Je kunt er in de officiële documentatie van Claris bij mijn weten niets over vinden.
 18. Dank, Hans Erik. Ik ga ervan uit dat een erg 'warme' en wellicht oververhitte machine niet stabiel kan zijn. Voor mijn casus is dat een 'no-go'. Goed punt van die graphics.. Geldt je ervaring ook voor Windows Server 2019? Of mogen we hier wellicht een verbetering verwachten?
 19. Dank voor het meedenken. Een scripttrigger? Wat is dat eigenlijk? Ik gebruik de NL versie van Filemaker. Om mijn probleem te illustreren heb ik een aantal schermknipsels bijgevoegd. Afb 1 toont het datumveld in (een deel van) mijn invoervenster als het veld niet is geselecteerd. Afb 2 idem maar dan geselecteerd. Afb 3 en 4 tonen de zoekopdracht in de verschillende formats (dd/mm/jjjj) en (dd-mm-jjjj) Beiden leiden tot de popup in afb 5 Klik ik op "zoeken wijzigen", dan zie ik de zoekopdracht in het datumveld zoals in afb 6. Ik hoop dat mijn probleem zo een beetje duidelijker wordt.
 20. Ik denk dat de snelheid van de MacMini en de stabiliteit van MacOS als server OS op zich niet het probleem zijn (vooropgesteld dat je niet automatisch elke update van Apple klakkeloos installeert). Het powermanagement is WEL een probleem van de Mini, en dan vooral omdat de powersupply ingebouwd is. Als de Mini hard moet werken wordt ie behoorlijk warm. Daarnaast is een belangrijk nadeel van de Mini natuurlijk de beperkte upgrademogelijkheid van de SSD. De opties die Apple biedt zijn flink aan de prijs en als je dus iets meer wil dan 256GByte gaat de prijs door het dak. Maar let op: voordeel van MacOS tov Windows is, dat de grafische mogelijkheden van FMserver onder Windows gewoon brak zijn. Graphics die door de FMServer onder windows worden gegenereerd zien er bagger uit. Ik heb met PDF on Server ook slechte ervaringen omdat de Windows PDF driver van FileMaker gewoon niet deugt. Dus als dat belangrijk is voor je toepassing zou ik daar toch even over nadenken.
 21. Heb je de originele database aangemaakt op een Engelse of Nederlandse versie? Als het een Engelse was dan wordt de Engelse naam van de maand gegeven. Wellicht wordt dan ook maand en dag omgedraaid in het veld ongeacht de format die je op de layout hebt aangegeven en moet je ook op die manier zoeken. Je kunt het checken met deze formule: MonthName ( Date ( 03 ; 01 ; 2020 ))
 22. misschien een scripttrigger op het veld?
 23. Dit biedt helaas geen soelaas. Probleem blijft onveranderd.
 24. @andriesIk heb de link gewijzigd, nu krijg je het juiste bestand binnen De twiliotelefoonchecker heeft ook nog geen artikel
 25. @menno de download in je artikel verwijst naar een twilio telefoonchecker, waarvoor ook dank groetjes Andries
 26. Earlier
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...