Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Dag iedereen, Ik heb een bestaande fm database waar ik nu van al mijn artikelen ( het zijn er enkele 1000'den ) url's van de afbeeldingen heb. Nu, ik zou graag die afbeeldingen ( .jpg ) automatisch willen tonen in een container veld gelinkt aan het respectievelijke artikel veld. Ik heb het forum al via de zoekfunctie wat opgezocht en ook wat gegoogle'd maar vond niet echt een duidelijke oplossing. Hartelijk bedankt alvast.
 3. of gewoon Set Field [ test::ID ; GetValue ( $list ; get ( Recordnumber ) ) ] ipv Set Field [ test::ID ; GetValue($list;1) en dan telkens je $list aanpassen
 4. Sinds twee weken is het inloggen met FM18 op een server via VPN niet meer te doen. Inloggen duurt 1 minuut en dat werkt verder totaal niet. Inloggen met FM17 geeft geen probleem. Rara waar ligt dit aan??
 5. Je kunt het resultaat van een server script niet ophalen als je het in een globaal veld gooit, het proces wat op de server draait is een andere gebruiker en je kunt niet de globale velden van een andere gebruiker ophalen. Het werkt wel als je een gewoon veld pakt, deze is wel beschikbaar voor alle gebruikers. Het is echter eleganter om het server af te sluiten met een: Exit Script [Text result: $list ] deze waarde kun je dan weer ophalen met het aanroepende script zoals bijgaand voorbeeld. Je kunt deze lijst dan gebruiken om de records op te zoeken, of je kunt ze in een globaal veld gooien en dan met een GTRR naar de gerelateerde records gaan.
 6. Hoe kan ik records die gevonden worden als resultaat van een script dat op de server uitgevoerd wordt, tonen op mijn layout. Ik dacht misschien een lijst te maken van deze ID's en het resultaat hiervan op te slaan in een global veld. vb 1π2π3π Nu ben ik nog naar een manier aan het zoeken om de gevonden records op te zoeken en te tonen in mijn layout. Dient dit te gebeuren door een loop te starten waarin de lijst record per record uitgebreid dient te worden met Gevonden Reeks Uitbreiden ?
 7. Last week
 8. Oef. Jij bent zelf klant bij Claris, wie weet wat je allemaal mist. Zo mist een klant van mij wel degelijk de mogelijkheid om grafieken te kunnen maken.
 9. Enige dat ik mis in de runtimeversie is het maken van een PDF, maar dat is makkelijk te omzeilen door te printen naar een PDF-printer. En wat klanten niet weten missen ze ook niet.
 10. I created an Small App for our Triumph TR club. Is there a possibility to create an Icon , which i can link to the FM App. Now i have to start FM Pro on the iPhone, and select the App i want to use. If i can create more Icons on the Phone, with an FM app, look more professional . Is there anybody familiar with this? And if possible can you make me a small instruction how to do it?
 11. Clients hebben java niet nodig, tenzij je plug-ins gebruikt die dat nodig hebben (bijvoorbeeld oudere 360Works plug-ins, de nieuwere downloaden zelf een eigen versie). De server heeft het nog wel nodig als je webpublishing gebruikt. Bij de installatie van fmserver 18 krijg je de vraag welk type java je wilt gebruiken: de betaalde van oracle of de kosteloze open-jdk. Ik heb ervoor gekozen het pakket "corretto" van amazon te installeren. Deze gedraagt zich alsof je oracle-java hebt geïnstalleerd en is eveneens kosteloos. Als je daarna FMS18 installeert, dan kies je de optie voor "Oracle". Je moet wel de handleiding even volgen Downloaden: https://aws.amazon.com/corretto/ (ik heb zelf versie 11 geïnstalleerd) en de documentatie (ik raad je met klem aan die te lezen) vind je via de volgende link: https://docs.aws.amazon.com/corretto/latest/corretto-11-ug/corretto-11-ug.pdf [edit]Vergeet niet eerst alle oude java-versies te verwijderen![/edit]
 12. Is er iets aan de hand met de voorwaarden voor het gebruik van Java ? Ik lees dat Java blijkbaar niet meer gratis gebruikt kan worden door een onderneming ? Heeft Filemaker 17 Advanced (clients) en/of Filemaker 17 Server Java nog nodig ?
 13. Runtimes missen behalve de vanzelfsprekende features ook een aantal minder voor de hand liggenden, zoals: PDF's genereren, grafieken maken, odbc-verbindingen gebruiken, JSON-functies, etc. kan je in de runtime allemaal niet gebruiken. Kijk in de help van FM: https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/index.html#page/FMP_Help/differences-runtime-application.html om te zien wat er nog meer ontbreekt in een runtime t.o.v. de normale versie.
 14. Donamd's oplossing geeft niet de telling in de gevonden reeks maar in de hele tabel. Banach's oplossing doet dat wel. Laat een record weg, dan zie je wat er gebeurd. P.
 15. Bedankt Banach. De bedoeling is dat ik per record een teller zou bekomen die weergeeft hoe vaak dezelfde variabele 'naam' voorkomt in de reeks van de records. Ik heb intussen een oplossing gevonden door een Self relatie te maken op basis van het veld naam en dan in het berekeningsveld met de functie Count de records van de Self relatie te tellen. Ik heb uw voorbeeldje hiermee even aangepast. Toch bedankt voor uw voorstel. telling.fmp12
 16. Bedenk, dat repeating fields in Filemaker 2.0 werden geïntroduceerd. Destijds als een soort ‘hulptabel’, later is is dit in Filemaker 3.0 vervangen door relaties, maar toch ook niet, want ze zijn er nog steeds. Het zijn eigenlijk de equivalent van ‘arrays’ geworden.
 17. Heb al aangeschaft, dus helaas. Maar een open versie bij de klant installeren zal niet mogelijk zijn. Dan moet alles afgeschermd en idiotproof gemaakt worden.
 18. Ook bij gedeeltes van een repetitie, mits als apart object weergegeven zie ik geen probleem. hide2.fmp12
 19. Het gaat idd over een repetitie die ik als apart object laat ziet...strange
 20. Je dient er de records voor te sorteren op het veld Naam. Je kunt dan met een layout part een overzicht maken zoals in het bijgevoegde bestandje. Je kunt dan ook de functie GetSummary gebruiken om dat aantal in verdere berekeningen te gebruiken. telling.fmp12
 21. Klopt, FM is daar dan ook volstrekt duidelijk in. Bij het invulveld voor de voorwaarde staat nl: "hide object when"
 22. Het zijn verschillende functies: Zoals Menno al eerder opmerkte geeft Get(GebruikersNaam) je wat onder de voorkeuren van de FM Client is ingevuld op het tabblad algemeen. Get(AccountNaam) geef je de gebruikersnaam waarmee men in het FM bestand is ingelogd.
 23. Is er een manier om te tellen hoe vaak een bepaalde waarde voorkomt in een gevonden reeks. Ik heb bijvoorbeeld een veld Naam waar per record bijvoorbeeld volgende gegevens staan : Record 1 : Naam X Record 2 : Naam Y Record 3 : Naam Z Record 4 : Naam X Nu zou ik willen weten hoe vaak Naam X voorkomt in de reeks van de gevonden records ? Ik vermoed dat ik hiervoor een berekeningsveld moet maken, maar zie niet onmiddellijk de formule hiervoor.
 24. Twee voor de prijs van één? Tot 19 dec.
 25. Je kunt wel de repeating fields als ‘geheel’ verbergen, maar niet een willekeurige repetition. Tenzij je elke repetition als apart object laat zien. Vreemd genoeg kan dat wèl met een buttonbar. Waarbij het dan weer jammer is dat de buttonbar als geheel altijd even groot blijft. Hoe meer buttons je laat zien, des te kleiner ze worden.
 26. Kleine correctie: het werkt wel met Get(AccountNaam) maar niet met Get(GebruikersNaam). Kleinigheidje, maar toch
 27. Oh Banach, eigenlijk zo simpel en tevens zo briljant. Dankjewel!!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...