Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  310
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Marsau

  Triggre

  Het is apart om ineens met de oprichter van Triggre in gesprek te zijn. Ik waardeer het om een dergelijk gesprek in alle openheid te voeren. Je begrijpt: ons dagelijks werk is het ontwerpen, bouwen, implementeren en onderhouden van (veelal) bedrijfsapplicaties, al dan niet zeer complex. We doen dat met met FileMaker, een low-code ontwikkelomgeving met een flinke geschiedenis. Sommigen van ons kunnen bogen op bijna 30 jaar ontwikkelervaring. Met elkaar leggen we (ongetwijfeld) een enorme creativiteit aan de dag om superkrachtige, bedrijfskritische applicaties te bouwen waaraan klanten doorgaans jaren lang vasthouden. Ik ben niet direct geïnteresseerd in Triggre als (alternatieve) ontwikkelomgeving, maar voor mij is de vraag hoe het zich verhoudt tot de FileMaker propositie. We moeten de keuze voor een ontwikkelomgeving naar onze klanten kunnen rechtvaardigen, en daarom vind ik het onderzoek van alternatieve ontwikkelplatforms relevant. Ik vraag me af in hoeverre je bekend bent met Claris / FileMaker om hier iets over te zeggen. Triggre suggereert - een beetje onvriendelijk - dat de professional overbodig wordt, dat het een soort ‘doe-het-zelf’ aangelegenheid wordt - met navenante kostenbesparing . Dat fascineert mij, gezien het ‘ambacht’ van zorgvuldige bedrijfs- en informatie-analyse, modellering, ontwerp, UX/UI design etc dat m.i. nodig is om krachtige apps te maken. Benieuwd naar jouw visie.
 2. Marsau

  Triggre

  'No-code' is mijn parafrasering, denk ik, maar misschien heb ik het ergens wel gelezen. Misschien durven ze het nog net aan om if-else-then statements aan te bieden. Wat mij betreft is dat overigens nog geen 'code'. De hele propositie van Triggre lijkt te zijn: gooi die developer eruit, doe het zelf. Dat is de kern. Als ik jouw opmerking lees, Menno, zeg je eigenlijk dat ze dit niet kunnen waarmaken. Dat deze werkelijkheid te ingewikkeld is om het zonder professionele ondersteuning aan te pakken. Mijn vermoeden is eerder dat ze "modulair" complexe zaken wel in hapklare blokken kunnen oplossen, maar dat de applicaties - om dezelfde reden - nooit echt tailor-made zijn. Dus in die zin van een mindere kwaliteit. Daarnaast zal men wel veel focus hebben op 'standaardfunctionaliteiten', waarbinnen je dan de hele organisatorische werkelijkheid zal proberen te persen.
 3. Met de MBS plug-in moet dat kunnen. Of met de Scribe plug-in van 360Works. Misschien kan het zelfs zonder, als de pdf’s een vaste, eenvoudige structuur hebben en je de tekst eruit kan trekken.
 4. Marsau

  Triggre

  Triggre is dus aanmerkelijk goedkoper dan Claris, en je hebt geen dure developers nodig. Uiteraard zal de scope beperkter zijn, modulaire kant en klaar blokken, etc. Maar dan nog: de pretentie om zonder ICT-kennis bedrijfsapplicaties neer te zetten. No-code, in plaats van low-code. Waar zit de catch?
 5. Marsau

  Triggre

  Beste mensen, bestaat bij jullie ervaring met Triggre? zij presenteren zich als een platform waarop gebruikers zonder ICT- of ontwikkelervaring in no-time zakelijke bedrijfsapplicaties kunnen ontwikkelen. Het lijkt dus verder te gaan dan de Claris/FileMaker propositie. Ben zeer nieuwsgierig hoe het zich tot elkaar verhoudt. Kan mij echter eerlijk gezegd niet voorstellen dat je echt waardevolle applicaties op deze wijze kunt creëren. https://triggre.com
 6. Probeer het eens zonder “&” in de bestandsnaam.
 7. Inderdaad. De download wordt a.h.w. 'klaargezet', daarna is een tweede klik nodig. In FileMaker Cloud exact hetzelfde.
 8. In de cloud werkt de authenticitatie anders. De lokale FM accounts worden volledig gepasseerd. Wel kan je privilegesets aanmaken, en claris-ids daaraan toekennen. En ja, als je met je ID ingelogd bent op de cloud, dan ga je automatisch de applicaties in waar je toegang toe hebt. Ik hoop dat dit is wat je ervaart. Er zal binnen de applicatie niet om een wachtwoord worden gevraagd. Ook een scriptstap 'Opnieuw aanmelden' werkt niet.
 9. Een andere optie is om de contact-id in een apart veld bij de bedrijven op te slaan. Het is gemakkelijk om een vinkje/knopje op te nemen in het contactpersonen overzicht om de primaire contactpersoon te markeren, of per bedrijf direct het primaire contact te tonen. Ik vind dit uiteindelijk iets overzichtelijker. Verder kan je overwegen om je model recht te laten doen aan de mogelijkheid dat contactpersonen tegelijk aan meerdere bedrijven verbonden kunnen zijn, dus om een join-table te gebruiken. Dat maakt het ook mogelijk om historie vast te leggen (actief, tijdsperiode, rollen, etc). Ontegenzeggelijk complexer, maar misschien wel nodig.
 10. Volgens mij een onvermijdelijkheid. Geen proefperiodes op de server.
 11. Geen wijsneuzigheid: wellicht nog toevoegen: SSL her-installatie en de installatie van de Java Runtime omgeving. (als 10 en 11?).
 12. Ja, inderdaad. Hier was er overigens niets verlopen, maar was er maar 1 user toegestaan, overigens zonder geopende bestanden.
 13. Gisteren hetzelfde ervaren, overigens op een Windows server VPS. Je moet goed checken of de geïmplementeerd licentie oké en in sync is. Opvallend (en lastig) vond ik dat je geen enkele foutmelding krijgt: noch in de console, noch in de logs. De bestanden openen simpelweg niet.
 14. Het gegeven voorbeeld is slechts een benadering. Ik begrijp dat je vraagt naar de inpassing van dit voorbeeld in een bestaande applicatie?
 15. Als er verwijzingen in de xml staan kan je daar gebruik van maken. Ik denk dat je bijvoorbeeld met BaseElements een routine in elkaar kunt knutselen die alle info in de map naar één order record helpt (met onderliggende records).
×
×
 • Create New...