Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  294
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, cloud users kunnen de laatste versie downloaden.
 2. Bel even met FileMaker Benelux: 030 760 05 70.
 3. Afgaande op de nieuwe marketingkit heeft de server eenzelfde icon als fmp.
 4. Sowieso niet, het is gedaan met de jaarlijkse update-momenten.
 5. Misschien mag deze vraag opnieuw gesteld worden nu er met FileMaker 19 een Linux versie van FMS is uitgebracht (CentOS?). Vooralsnog als preview. Op voorhand denk ik echter dat de gemiddelde Synology NAS te licht geschapen is, maar toch.
 6. Voor het geval dat het jullie was ontgaan. 😀 Claris lanceert vandaag FileMaker 19. Vele nieuwe mogelijkheden, waaronder verregaande integratie met JavaScript. "the most important release in 15 years.” zegt Todd Geist. https://www.claris.com/blog/2020/claris-launches-filemaker-19 https://www.claris.com/blog/2020/7-filemaker-19-features-you-should-start-using-now
 7. Goed naar de logs kijken. Check ook de poorten die gebruikt worden. Er zijn nogal wat factoren die tot een fout kunnen leiden.
 8. Marcel, jouw oplossing werkt. Gewoon een auto-enter waarbij een totaal aantal wordt ingevoerd. Let wel dat het dan alleen werkt binnen de juiste context. Anders kan je ook een sql statement overwegen dat alle records telt in de portaltabel.
 9. Het kan zeer zeker. Ik heb enkele jaren geleden een systeem mogen bouwen dat meetgegevens van energiemeters (TMR-data) verwerkte. Batch-gewijze updates van 1.000-en kleine XML-bestandjes. Zet FMS aan het werk; je kan het import-proces heel precies inrichten. En vervolgens knappe tools daarop ontwikkelen.
 10. In principe hoef je geen etiketten-layout te maken; alles draait om de juiste aansturing van de printer. Dat zou ik met een scriptje doen. Check wat je ziet als je de Preview mode kiest.
 11. Hi Marcel, je moet nader specificeren/bedenken wat je met die nummering wilt: - mag die volledig dynamisch zijn - gefixeerd, opgeslagen, maar niet noodzakelijk sluitend - idem, maar dan altijd sluitend - moet je de volgnummering kunnen aanpassen met behoud van sluitendheid Etc. Pas als je dit weet, kan je over de oplossing gaan nadenken.
 12. Je gaat doublures krijgen als je onverhoopt records uit de portaaltabel verwijdert.
 13. Vanuit een FileMaker applicatie zou je een video-chat moeten kunnen opstarten met het programma van je keuze. Wellicht via een URL, wellicht via het verzenden van een systeem-event. Het zal met name van dat programma afhangen of het (prettig) gaat werken.
 14. je bent nog niet specifiek genoeg met je vraag. De portal geeft al de 'gevaarzinnen' aan van de grondstoffen. per definitie geeft een verwijzing naar de andere gerelateerde tabel de eerste record aan.
 15. Deze vraag is eerder gesteld. Alles draait om het opzetten van een xslt-stylesheet om een goede conversie aan te maken. Het staat bij mij nog op mijn actie/wensenlijst, maar zal t.z.t. ook dit in mijn systemen implementeren. Omdat ik verwacht dat ook meer klanten erom zullen vragen. Omgekeer wil je wellicht ook (inkomende) UBL facturen kunnen interpreteren. Dat wordt wellicht ook nog aan (aanvullend) dingetje.
×
×
 • Create New...