Ga naar inhoud

Marsau

Leden
  • Items

    737
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

FileMaker profiel

  • FMSummit(s)
    2017 - Leiden
    2015 - Brugge
    2014 - Scheveningen
  • FBA
    Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ha, leuk om te zien, dank je wel. Vind het steeds een fascinerende vraag: hoe organiseer je de logica binnen een applicatie? Het is prachtig om voor een bepaald stuk functionaliteit een generieke, herbruikbare module te bouwen met gedetailleerde (json) parameterisering. De voordelen zijn duidelijk. Tegelijk is er ergens een omslagpunt: dat je beter wat kunt opsplitsen om meer complexe routines snel neer te zetten, of dat je bepaalde logica gewoon elders moet neerleggen, omdat het dan beter aansluit op andere zaken. Ik geef hier toch de voorkeur aan aparte sub-scriptjes, omdat de print-instellingen in de scriptstappen worden opgeslagen. Eén keer de verkeerde openen op een bepaalde machine, en je moet terug naar het betreffende werkstation om te herstellen.. Het is toch wel stom dat we dit niet dynamisch kunnen scripten. In serieuze productieomgevingen met meerdere labelwriters en printers heb je dit gewoon nodig. Volgens mij is er t.a.v. deze scriptstappen sinds begin jaren 90 helemaal niets veranderd.
  2. Dank voor jullie reacties. Wat ik nu doe: - inderdaad één enkel centraal basisscript met een $printtype (labeltje, papierformaat) als parameter, volledig gericht op de print-opdracht. - dit script stuurt een subscript aan op naam: "print " & $printtype & " " & get ( persistentID) - het subscript moet dan bestaan, anders wordt een generieke printopdracht uitgevoerd met open dialogen. - het subscript stelt de Printer-instelling en voert vervolgens de eigenlijke printopdracht uit, als de persistentID ook klopt. Geen dialogen. Dit werkt op zich goed. Het nadeel is natuurlijk dat je voor elk werkstation waar specifieke printers zijn gewenst een apart script moet maken voor de prints. Je zou dit soort configuratie-dingetjes natuurlijk liever in de interface regelen.
  3. Beste guru's, Wat is de beste wijze om dynamisch tot een printerkeuze/instelling te komen, zodat je deze per machine/job en wellicht zelfs gebruiker kan aansturen? Zijn we echt nog steeds aangewezen op dure plugin's? Ik kom niet verder dan per machine een eigen script vast te leggen; niet bepaald dynamisch dus. Any thoughts?
  4. Ik heb twee instanties van FileMaker op een Mac Studio, laatste versie macOS etc., en ik dacht ze allebei met de updater naar de laatste versie gebracht te hebben. Ik denk dat de update niet correct is uitgevoerd, want bij één van de apps werd de update weer aangeboden. Het probleem is nu opgelost. Kennelijk zat ik toch nog in de vorige versie. Hoewel ik versie echt wel gecheckt had.
  5. Dag Menno, ik pas steeds weer de toolbar aan. Even werden knoppensetje voor bladeren vastgehouden, zoals we mogen verwachten. Daarna kan je deze actie herhalen; steeds krijg je weer de lege toolbar. 😡
  6. Ik was even blij, maar het probleem is gebleven. Bladeren in layout-modus werkt bij mij nog steeds niet stabiel.
  7. Marsau

    Max(lidnr)

    Op het moment dat je calculatie geëvalueerd wordt, krijg je 420? Dat betekent dat de verwijzing niet klopt. En idd.: met globale opslag is ook een her-calculatie niet gegarandeerd. Om de ‘Max’ functie te laten werken moet ie verwijzen naar een andere tabel occurance. Of gebruik ‘ExecuteSQL’ om het laatste lidnummer te vinden.
  8. While ( [ d = Date ( 1 ; 1 ; 2024 ) ; end = Date ( 1; 5 ; 2024 ) ; result = "" ] ; d ≤ end ; [ result = List ( result; getastext ( d) ) ; d = d + 1 ] ; result )
  9. Als het op specifieke machines en vanaf een specifieke layout niet werkt, dan lijkt het me zinvol om op de betreffende machine even kopie te maken van de layout en systematisch alle fonts op de layout na te lopen, en zo de boosdoener te isoleren. Daarna het betreffende font vervangen en correct installeren.
  10. Gevoelige data aan een Excel bestand toevertrouwen lijkt me sowieso een request for trouble. Ik meen dat de 'beveiliging' van Excel niet zozeer betrekking heeft op data-toegang, als wel het voorkomen van ongeoorloofde wijzigingen. Dus ik ben eigenlijk niet zo verbaasd. Overigens kan je met plugins wel specifiekere data-imports scripten. Ik denk vooral aan Scribe van 360Works, en ook MBS (hoewel daar ook weer iets aanvullends nodig is, als ik me niet vergis). En aangezien een xlsx in essentie een gezipte xml file is, denk dat er ook native wel wat valt te hacken.
  11. Ik heb de indruk dat het relevante gedeelte niet is afgebeeld in het screenshot van je script. check met de debugger. Kennelijk gaat er iets mis met de parameters richting Woo.
  12. Check de Java-installatie. Bij versie 19 is het soms nodig om een Java development kit te (her) installeren. https://www.oracle.com/java/technologies/downloads/ SSL kan ook kritisch zijn. Volgens mij start de wpe ook niet zonder geldig certificaat.
  13. Ik vind dat je datastructuur niet klopt, tenzij je uitgaat van één speler (en één spel). Als je op spel-niveau het aantal doelen opgeeft (alsmede locatie en de deelnemers), kan je een script maken dat de scores klaarzet voor elke deelnemer in het spel. Script heeft een dubbele loop: bij elke deelnemer een loop waarin de score-records worden aangemaakt. Je wilt per spel een totaal zien van de pijl 1, 2 en 3. Simpel: je hebt de velden al. Maak een layout voor elke participant ( = schutter bij een wedstrijd). Portal met zijn/haar scores. Onder de portal plaats je de Resume-velden van pijl1 etc. Ik neem aan dat je de schoten per deelnemer wilt scoren, en niet de scores op wedstrijd-niveau. In een portaal met de deelnemers kan je de totaalscores weergeven en de winnaar zien.
  14. Je tekst is niet geheel duidelijk, dus vergt wat meer inleving en denkwerk om te begrijpen wat je zoekt. Ik heb je appje bekeken en denk wel iets te kunnen zeggen: - ik zou een tabel 'games' o.i.d. invoeren; zijnde een event, op een locatie, met x deelnemers. - een aparte tabel voor koppeling aan deelnemers, of een veld per game waarin je de id van de deelnemers als lijst vastlegt. Als je een aparte tabel doet, dan kan je eventueel ook boogtype daar vastleggen (ervan uitgaande dat een schutter wellicht meerdere bogen heeft en daarin afwisselt.) - een aparte tabel voor de doelen aanmaken. - bij het aanmaken van een game, opgeven deelnemers laat je een script het opgegeven aantal doelen genereren. - bij het schieten bij een doel wordt per deelnemen een score aangemaakt ( game/doel/deelnemer: pijl 1, 2, 3 ). (Ik vraag me af over 3 pijlen per beurt een vast gegeven is of ook wellicht kan variëren). - een benadering is het hanteren van herhalende velden voor de pijlen. Je kan ze eenvoudig resumeren per deelnemer, per game of overall. Per context kan je verschillende zaken nog uitrekenen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...