Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  520
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nog een aanvullende opmerking: deze techniek is eigenlijk ook superhandig voor velden met enkel web- of mailadressen (mailto:). Gebruiker moet simpelweg op de inhoud kunnen klikken op de URL te openen. Dit lijkt mij de snelste manier om deze functionaliteit toe te voegen aan een applicatie. Voeg eventueel een klein edit-knopje toe om gewoon naar het veld te gaan.
 2. Misschien toch even Claris support benaderen als je al zo lang zit te klooien. Het zou m.i. gewoon moeten werken.
 3. Is je resumé-veld 'waarde Max' wel kloppend? op deze layout? Zo ja, probeer dan een niet-opgeslagen calculatie-veld te maken met "GetSummary (resuméveld ; splitsveld)" Splitsveld is het veld waarop gesorteerd is, en kan je eventueel met een calculatie aan verschillende sorteringen koppelen.
 4. Graag gedaan, Gad. Ik bedoelde dat ook, hoor. Om te vergelijken moet je toch minimaal twee items naast elkaar zetten, nietwaar. Hele goede uitwerking van Menno. Met voorwaardelijke opmaak kan je ook nog eventuele verschillen in hoeveelheid (en instructie?) detecteren.
 5. Ik neem aan dat je ook een ingrediënt ID hebt. Je zou een calculatie kunnen maken, dat van twee verschillende recepten de IDs vergelijkt. Als je vergelijkende analyse verder moet gaan, kan je ook nog op hoeveelheden (of instructie) vergelijken). Eigenlijk volgens ongeveer dezelfde aanpak. Gedecteerde verschillen kun je vervolgens zichtbaar maken met voorwaardelijke opmaak of door ‘hide objects’.
 6. Vind het leuk om met jullie een truukje te delen, die ik al een tijdje met veel plezier toepas. Neem natuurlijk het risico dat jullie het in jullie tomeloze creativiteit zelf al lang bedacht hebben, maar gok er nu nog maar even op dat dit nog niet zo is. De aanleiding: uit zichzelf kan FileMaker in tekstvelden geen URL’s detecteren en dus ook niet openen. Ik heb dat altijd een wat hinderlijk gebrek gevonden, juist omdat we nu zo gewend zijn geraakt om altijd URL's te kunnen aanklikken. Je kan echter vrij gemakkelijk URL’s klikbaar maken door een combinatie van een custom functie en een kl
 7. Ik ben het met je eens dat er een management probleem is. Wil dat niet direct aan FileMaker toeschrijven. Vind ook dat ze op dit management-vlak een steeds betere tooling leveren: zoals bijv migratietool, add-on's etc. Zou alleen nog heel graag layouts willen kunnen kopiëren. Vind het ook erg grappig dat je in FileMaker zelf een beheertool kunt maken zoals een CF-database. In alle eerlijkheid: kan je een tool visualiseren waarin je een dergelijk uitgebreide applicatie zoals jij specificeert, even van een andere opzet kunt voorzien? Anders dan wat ondersteuning in de knip&plak sfe
 8. Ik zag dat de grote Petrowski eerder al een 150-delige reeks over dit thema heeft gestart. Was mij even ontgaan. https://www.filemakermagazine.com/videos/custom-function-database-part-1 Ben zeer content met mijn eigen versie, al ervaar ik soms wat obscure problemen met de XML, waardoor bij overplakken en lege functie wordt geplakt. Vermoedelijk iets met de CDATA.
 9. @menno dank voor het college Je hebt natuurlijk gelijk. Je hebt het m.i. wel over de zwaardere configuraties. Meen mij te herinneren dat Apple jaren geleden ook aan de weg timmerde met krachtige server hardware (Xserver), ook rackable. Die markt hebben ze laten liggen. Heb overigens de indruk dat Albert niet in deze doelgroep valt.
 10. Het lijkt mij ook dat het je met een Mac mini een prima server kan opzetten. Zie de fora, genoeg signalen dat het gewoon kan, ook al kunnen zich problemen voordoen. Dat geldt a fortiori voor de andere platforms. Voor wat betreft problemshooting, werk ik liever op een Mac. Dan hou je wat tijd over voor productief werk. In de meeste gevallen.
 11. Ik begrijp dat je al een koppeltabel hebt. Die is essentieel. Dan is het goed mogelijk wat je wenst. Misschien moet je nog wat extra TO's aanmaken (of SQL-calculaties) om alle gewenste gekoppelde gegevens te tonen. In de koppeltabel zou ik een aparte id voor klant en vestiging hanteren. Ik zie verder niet zo wat het probleem zou moeten zijn: mogelijk doe je iets verkeerd met de relaties en met de context. Misschien moet je even je relatiegrafiek laten zien.
 12. Kwestie van evolutie, Gerard. Ik deed het natuurlijk altijd al in een bepaald bestand, maar deze benadering is uiteindelijk toch te beperkt. Als developer val ik graag terug op een meer uitgebreide tool: mogelijkheid om te zoeken, filteren uitgebreide info toevoegen: versie-data, notities, documentatie, URL's, voorbeeldbestanden desnoods mogelijkheid om voorgaande versies te bewaren (ofwel nieuwe versies aan te maken) Ik denk zelfs dat het mogelijk moet zijn om een zandbak-functie te maken om Cf's en parameters los van de installatie te testen. De knip en plak opti
 13. Dank je wel! Dat is eenvoudiger dan ik dacht.
 14. Ben benieuwd of binnen dit forum deze kennis aanwezig is... Ik werk aan een een 'library'-applicatie (onderdeel) waarin ik custom functions kan bijhouden die ik links en rechts in mijn ontwikkel-projecten gebruik. Met onder meer versie-beheer, issue-management etc. Blijkt onverwacht zinvol. Het blijft echter lastig om: - een CF vanuit een bestaande applicatie in de library-app in te plakken; - en andersom: een CF vanuit de library snel in te plakken in een applicatie. Op het moment dat vanuit de CF-venster een CF kopieert, dan lijkt het clipboard leeg. heb ooit ergens
 15. Dank je wel, Menno. Deze gaat mijn 'library' in.
×
×
 • Create New...