Jump to content

Marsau

Leden
 • Posts

  659
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En BaseElements. Of AppleScript op MacOS. Native in FileMaker ook door bijv bij aanmaak gegevensbestanden of veld export met optie folder-aanmaak aangevinkt Of een lege map met Send Event. ZIe bijv https://www.soliantconsulting.com/blog/creating-os-folders-filemaker/
 2. Uitstekend overzicht van Wim Decorte! https://www.soliantconsulting.com/blog/filemaker-server-19-6/
 3. Bijna onopgemerkt.. Maar toch een aanzienlijke update, is mijn indruk. Als Claris Partner is deze release mij in eerste instantie ontgaan, en dat is voor het eerst... Transactionaliteit in FileMaker is verder uitgewerkt, en dat belooft wat mij betreft veel goeds. Zie interessant artikel van Proof + Geist: https://www.proofgeist.com/blog/2022/11/30/transactions-in-filemaker-19-6-part-1
 4. Dank je wel.. Het is mij iets duidelijker geworden. Het goede nieuws is: het kan wel, maar je moet de tekst klembord inhoud goed 'converteren'. Dat is een lastig dingetje, maar met trial & error kom ik een heel eind. Het lukt me nu met scripts, scriptstappen, velddefinities. Maar nog niet met layout-objecten. Desalniettemin al een 'huge timesaver'. Het ideaal van transporteerbare FM-code is toch weer wat dichterbij.
 5. Wellicht hebben jullie hier ervaring mee... Ik gebruik de BaseElements plugin om gemakkelijk FileMaker objecten (velden, scriptstappen, scripts, layoutobjecten, CF's.. ) op te slaan in een persoonlijke library. Er is interactie met klembord om een object op te slaan als fmxmlsnippet in een tekstveld of ergens in een te ontwikkelen FileMaker applicatie te plakken. Dat werkt goed als ik braaf op het Mac platform blijf (gedeeld klembord tussen Mac en Macbook) maar plakken in een (remote) windowsomgeving lukt niet. Klembord blijft leeg en er wordt niets geplakt. Wat zie ik over het hoofd?
 6. Dat gaat de registratie van de fout niet afvangen. Elke scriptfout wordt geregistreerd en dat is in principe een heel goed uitgangspunt.
 7. Ik hanteer als ontwikkelprincipe dat fouten als 401 en 101 gewoon niet op de server gemaakt worden. Dus alleen de echte fouten in de logs. Als je weet waar ze kunnen ontstaan kan je ze gemakkelijk afvangen. Bij beperken van gevonden sets misschien iets dieper nadenken.
 8. Dank Menno, ik heb dit helaas niet werkend gekregen. Voor nu in de betreffende omgeving teruggerold naar 19.4.2. Jammer!
 9. Is er een workaround denkbaar? (en dan niet downgraden naar 19.4)
 10. Interessant! Waarop gebruik je deze VM? Ik onderzoek nog steeds de mogelijkheid om een FMS op een NAS te draaien, als goedkoop alternatief van een gehuurde VPS-en.
 11. Dank voor de tip! Deze bugs doen vermoeden dat de applicatie op een aantal punten grondig herschreven is...
 12. Dank Menno. Denk je dat deze bug zich ook in de script engine onder FMS 19.5 voordoet? Jouw FMS-monitor gebruikt de Quote-functie ook rijkelijk. Het zou voor mij een reden zijn om die servers niet naar 19.5 te updaten.
 13. Marsau

  Printen

  Variabele body hoogte creëren is precies de oplossing die Banach aangeeft. Het is alleen zichtbaar in de afdrukmodus, of in print. Kan je wellicht je probleem opnieuw beschrijven?
 14. Dank voor de samenvatting. Overigens PoS binnen PoS: wat is de use-case daarvoor? (Het lijkt een goede manier om je server plat te leggen)
×
×
 • Create New...