Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  487
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zie deze thread op de claris forums: https://community.claris.com/en/s/question/0D53w00005C2zJICAZ/big-sur-apple-m1-and-claris-filemaker Er zijn wel wat issues maar niets van wat jij ervaart. Ook meldingen dat alles probleemloos loopt. Wellicht is de onveilige toegang een ding. Waren het wellicht de bestanden zonder wachtwoord die niet verschenen?
 2. Zat net naar een thread te kijken op dit forum over CAMT053, zie hier, met ook bijdragen van jou, en reageerde op jouw post hier. Denk dat Camt.053 dan de beste oplossing is zolang een directe API bankkoppeling voor gewone stervelingen niet bestaat. Dank dat je dit deelt! Dat bespaart weer veel tijd..
 3. Dank, Menno. Duidelijk, Camt.053 is inderdaad een product van de vooruitgang, en er zijn goede specificaties. Zag dat er ook eerder is gepost op dit forum over dit formaat. Als tussenoplossing bij gebrek aan live koppelingsmogelijkheden dit pad dan maar begaan.
 4. @Menno: begrijp ik goed dat jij camt053 gebruikt voor verwerking in je FileMaker systeem? Is MT940 naar jouw oordeel minder (of niet) te prefereren?
 5. Wat jij wilt bereiken is een zgn many-many koppeling of een Cartesian join. Dat krijg je goed voor elkaar met een derde ‘tussen tabel’ of een join table. je hebt daar niet perse extra scripts voor nodig, wel een goed doordachte aanmaak strategie. maar dat geldt eigenlijk altijd.
 6. Begrijp ik goed dat je in de console wel de volledige set van databases hebt gezien? ook een bekend ding is dat je niet zo maar Java moet installeren. Gebruik altijd de door Claris aangeleverde versie. Kan ook nog een factor zijn.
 7. Opmerkelijk voor de nu bestaande installaties is dat er geen updates meer beschikbaar komen tot oktober 2022, als ik dat goed lees. Dat lijkt een reden om het helemaal niet meer te installeren.
 8. Marsau

  Loop

  Vele mogelijkheden zijn denkbaar. Eentje die genoemd moet worden: maak een table occurence van 'Taken' bij inkoopregels, waarbij nieuwe records aanmaken mogelijk is Je vult gewoon de velden van de (niet bestaande) record en doet een commit. Het voordeel is performance: er wordt niet geswitcht tussen layouts. Positie in inkoopregels is ook nooit een probleem, want die verlaat je niet. Verder heb je wederzijds - bij inkoopregel en bij taken - een directe koppeling.
 9. Misschien is "samenwerking" een te zwaar woord in dit verband. Samengebruik is niet mogelijk in jouw situatie, tenzij: - je kiest voor hosting op FileMaker server (eventueel zoals Peerke zegt op een oudere FMS versie waarop co-hosting is toegestaan. Een doodlopende weg.) - binnen één gedeeld LAN waarin de computers elkaar kunnen 'zien' (op afstand te realiseren met VPN). Ook een doodlopende weg m.i., maar het kan voorlopig nog. Het alternatief is volgtijdelijk enkelvoudig gebruik; en dat is geen samengebruik. Steeds hetzelfde bestand openen en na gebruik vooral netjes afsluiten
 10. Voordat je de techniek induikt moet je bedenken wat je *precies* wilt bereiken. Daar ligt doorgaans een probleem: mensen "modelleren" in hun hoofd en doen dat te slordig. De techniek gaat dat niet oplossen. Er is goed (online) lesmateriaal beschikbaar: zoek even op dit forum, er wordt vaker naar verwezen.
 11. Geweldig! Ik download altijd de hele html-set voor lokaal gebruik in de browser, maar dit is beter.
 12. En een flink risico op bestandscorruptie accepteren.
 13. Webdirect performance kan - omgekeerd - ook juist enorm goed zijn, - beter dan via FMP - omdat de processen toch een soort PoS zijn. Vergeet niet dat het hele lokale applicatiegebruik in de roadmaps aan het veranderen is. Zelfs webbased development komt eraan. Dus een doodlopende weg: bepaald niet.
 14. Ik vermoed dat er geen directe APi is of live koppeling is, maar dat ze voor elke leverancier een dagelijkse dataset aanleveren van alle klanten die deze dienst afnemen. Leverancier zorgt dat de data op verwerkt worden voor hun cliënten. Verdere speculatie: een strikt gereguleerd proces, met waarborgen en onder contract, dat ze dat alleen met grotere partijen aangaan, en dan ook voor een groter aantal rekeningen. Het betreft dus ook geen directe levering. Ach Menno, twee jaar geleden. Misschien ga ik er nog eens een belletje aan wagen - niet bij KNAB - , al was het maar om te begrijp
 15. Dat begrijpen we natuurlijk.
×
×
 • Create New...