Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  255
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als het resumé-gedeelte getoond wordt, moet er minsten één record zijn met de betreffende sorteersleutel. Dus als je deze interface wil zo wilt neerzetten moet je een list bedenken om dat te bewerkstelligen. Zie op voorhand twee opties: 1. Het zou kunnen door de groepen tabel op te heffen en deze impliciet te maken in de producten tabel. En dan per product één record zonder productcode als groep-identifier. Niet zo mooi en lastig te onderhouden. 2. Een 'virtuele' tabel gekoppeld aan je productgroepen, waarin per productgroep een x-aantal records worden aangemaakt (naar gelang het aantal producten in die groep). Je moet een script maken om het aantal 'virtuele' records indien nodig a la minute uit te breiden. Die records zijn leeg maar halen de productrecords op met een recordnummer middels een gecalculeerd veld. Je kan dan in de layout op basis van deze lijst vrijelijk beperken en sorteren. De subresume zal altijd in beeld blijven, tenzij je de groep weglaat. Wellicht zijn er meer trucs denkbaar buiten de resumé-benadering die eenvoudiger zijn om je doelstellingen te bereiken. Bijvoorbeeld aan een javascript / webviewer oplossing met Carafe.fm: https://carafe.fm/bundle/widget-studio-datatree-1-0-0/
 2. Ik zie nu pas je voorbeeld. Wat betreft optie 1 is de hash niet eens nodig. Is alleen handig om de vergelijkingssleutel kort te houden.
 3. Inderdaad is een tussentabel een goede optie. Nog twee opties: 1. Dedupliceren na import. Bepaal de combinatie van velden die de record uniek maken. Maak dan een calculatieveld waarin een hash wordt gemaakt van de gecombineerde string. Maak een table occurance van dezelfde tabel met de hash als relatie. Maak nu een calculatieveldje dat de records in die TOC telt. Is deze groter dan 1, dan dupliceert ie. schrijf een scripjie dat wordt uitgevoerd na elke import, dat deze duplicaten eruit gooit. optie 2. Simpeler: importeer als update op basis van de sleutelvelden. Importeer de resterende records.
 4. Een ExecuteSQL ligt idd voor de hand. Of scripten vanuit de juiste context.
 5. Het lijkt mij dat een niet opgeslagen veld binnen een relatie niet zal werken.
 6. Even peilen... Zijn hier wellicht collega-developers/architecten met een ambitie voor een vaste job in Brussel? Het betreft ontwikkeling, onderhoud van bestaande en nieuwe applicaties bij een wereldwijd opererend consulting bedrijf. Graag een DM bij interesse...
 7. Of misschien toch nog even wachten?
 8. Via USB gaat een signaaltje van de (smart) UPS naar de machine. Volgens mij is het een systeeminstelling (Mac, Windows 10 etc. )hoe daarop gereageerd moet worden. Ontdekte onlangs dat bij aansluiting van de UPS op een Synology NAS, deze dit signaal via het netwerk kan 'doorgeven' aan andere kritische hardware op het netwerk. Geen idee of en hoe dit in de praktijk betrouwbaar werkt. De vraag is of de machine netjes FMS afsluit als het OS de afsluitprocedure in gaat. Volgens mij is dat in principe wel het geval, maar ook dat heb ik nog nooit concreet kunnen ervaren/testen.
 9. Typische ontwerpvraag waar vele antwoorden/benaderingen op mogelijk zijn. Wat juist is hangt af van je bredere ontwerp/doelstellingen. En het gewenste veiligheidsniveau. In ieder geval kan je een slimme koppeling tussen user en klant bewerkstelligen, bijvoorbeeld op basis van business-unit of individuele toewijzing. Onderliggende tabellen als orders/facturen/logs etc. als een afgeleide hiervan. Realiseer je je dat je òf moet gaan werken met gefilterde portalen, of strak doorgevoerde menu's en/of zoek- en navigatiescripts om daadwerkelijk je doel te bereiken.
 10. Nee, vooralsnog geen ervaring, maar zie het zo gebeuren dat een klant er om gaat vragen. Evenals integratie met Moneybird e.d. Ben je er al verder mee gekomen?
 11. Kan ik niet zeggen, maar afgaande op de voorbeelden, zou ik het niet uitsluiten.
 12. Voordat je je technisch ingraaft op zoek naar een mogelijke oplossing in FileMaker is het ook zinvol je initiële benadering te heroverwegen. Klopt je conceptuele model? Ik zie geregeld niet goed functionerende systemen vanwege een gemankeerd basisontwerp. Er moet dan teveel energie worden gestoken in het zoeken naar een ‘technische’ oplossing.
 13. Ik ook. Geen opdracht en zelfs nog geen concrete toepassing. Misschien is het leuk om een soort interface te bouwen om zo'n koppeling snel te kunnen implementeren. Gewoon uitgaande van een eenvoudig facturenbestandje, en dan gericht op wegschrijven van facturen en synchroon-houden. In het verlengde hiervan zou ik ook een mogelijk willen om UBL-facturen te genereren.
 14. Meen mij te herinneren dat in Clarisworks ook een soort database-module zat, dat dicht tegen FileMaker (1.0? 2.0?) aanschurkte. Je hebt ook nog een bijbehorend toetsenbord, zie ik Cool.
×
×
 • Create New...