Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  278
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Inmiddels de eerste ervaring voor een klant. Opmerkelijk vind ik dat je als externe developer één van de user-slots moet innemen. Het is ook wel een dingetje om toegang tot de cloud te krijgen als de klant eenmaal zijn contract heeft (dat je als FBA zelf hebt ingeregeld).
 2. Inderdaad. Het begrip applicatie is nogal rekbaar.
 3. Is die download dan onvermijdelijk? En zo ja, is dat dan een probleem?
 4. Dat zou dan een goed bewaard geheim zijn. Überhaupt begrijp ik nog niet of/hoe FBA hier een rol speelt.
 5. We mogen er nu over praten. Claris heeft een nieuw prijsmodel voor FileMaker Cloud geïntroduceerd. Er is nu een 'instap' level, FileMaker Cloud Essentials voor € 21 per maand/gebruiker voor max. 10 gebruikers, naast een 'standaard' variant voor € 42,-. Zie https://store.filemaker.com Verschil lijkt vooral in de hardware specs te zitten: GB API per maand, opslag en aantal te hosten bestanden. Denk dat het instap-level voor kleine gebruikers wel interessant is voor kleine afnemers. Het huren van een VPS of nog erger, inzetten van eigen hardware, in combinatie met de gebruikelijke licentiekosten leidt m.i. tot een substantieel hoger prijsplaatje..
 6. Ben dus zeer benieuwd naar die inhoudelijke vergelijking.
 7. Inderdaad enorm. De vraag is wat het prijsverschil rechtvaardigt. Als er een rechtvaardiging is. De suggestie lijkt in ieder geval te zijn dat het gaat om grotere gebruikersgroepen.
 8. Beste mensen, We zien Appian als mogelijk concurrerend low-code platform opkomen. Is hier iemand in staat tot een vergelijkende analyse van FileMaker en Appian? Marsau
 9. Ik hiervoor een oplossing ontwikkeld, maar niet binnen een custom function. Daarvoor is het m.i. te complex en te weinig standaardiseerbaar. Denk dat je wat dieper moet nadenken over wat je precies/werkelijk nodig hebt.
 10. Dat is het standaard pad van de backups. Maak een backup schedule aan dat opslaat naar een andere lokatie.
 11. Denk dat je vragen iets te breed zijn voor beantwoording in het forum. Er is van alles denkbaar, afhankelijk van je business behoefte.
 12. Er is een verschil te maken: binnen gehoste FileMaker applicaties kan de server alleen de Documenten map benaderen van het account. binnen de console kunnen verwijzingen naar alternatieve locaties worden opgegeven. Alleen voor backup eigenlijk.
 13. Ja, dat kan; heb het wel eens gebruikt voor wat kleinere bestanden op een FMS. Grootte en data-integriteit een zou een issue kunnen zijn.
 14. Je kan het ook iets minder dynamisch maken, en een doorlopende rapportage opbouwen op jaarbasis of de laatste 12 maanden. Je zou deze kunnen vullen met een script icm SQL lookups. Dit als je een rapportage wenst waarbij je over de maanden heen wilt kunnen vergelijken.
 15. Ga uit van één tabel voor je 'handelingen' of reparatieorders, (intake/offerte t/m reparatie) met minimaal datumvelden voor intake, offerte, reactie, en reparatie gereed, gebaseerd op je timestamps voor deze handelingen. Ik veronderstel nl. dat die vier datums bepalen of de handelingen in een maand moeten worden geteld of niet. Als je deze ankerpunten hebt kan je verder bouwen. Een oplossing met een lijst met subresumés lijkt mij in ieder geval niet goed mogelijk, juist omdat de trajecten maandoverstijgend kunnen zijn. Ik denk dat ik vier TOC's zou maken bij medewerkers, waarbij een globale maandcode (jaar/maandcombinatie) wordt gekoppeld aan de betreffende datum (ook als maandcode) bij je reparatieorders. Je kan dan dynamisch de aantallen en totale tijdsduur oproepen. In de kop kies je dan maand/jaar waar je naar wilt kijken. Kan wel een voorbeeldje maken als je dat helpt.
×
×
 • Create New...