Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  237
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Een executeSQL calculatie, of een calculatie in combinatie met een aparte Table occurence van factuurregels, waarin binnen de relatie wordt gesorteerd.
 2. Je moet overigens bij Google een enorm volume aan requests genereren om daadwerkelijk kosten te gaan maken.
 3. Je kan het natuurlijk ook oplossen met een scriptje met 'standaard' zoekopdrachten, waarbij je een globaal veld gebruikt om de lijst te zoeken. Je hebt dan geen portal nodig. Of toch een portal die je filtert. Het nadeel van een portal gebaseerd op één relatie (of Table Occurence) is dat het er maar één is, terwijl je er mogelijk meerdere nodig hebt.
 4. Voeg - als er een zoekresultaat is - een loopje toe met als 'exit loop if' de conditie die je aangeeft. Succes.
 5. Als er geen connectie wordt gemaakt als je de host hebt ingevoerd, krijg je een melding dat de verbinding is mislukt. Jij kreeg gewoon een lege lijst
 6. Is een goeie, Menno. Zie hier weer eens het belang van een goede probleemdefinitie. Al die tijd was de server gewoon bereikbaar. Dacht overigens dat die filter functie standaard 'uit' staat.
 7. Het is doorgaans een no-brainer. Ik zou de setup eens uittesten met een andere router. Nog niet duidelijk: komt er überhaupt iets van buiten binnen (of werkt je domotica wel van buitenaf?)
 8. Zie https://support.filemaker.com/s/article/Ports-used-by-FileMaker-Server-14-and-15-1503693096896?language=en_US
 9. @Banach, bij FMS15 heeft poort 443 dus een extra belang, los van container streaming e.d.. @se7en kan je het externe adres überhaupt bereiken (just checking!)? Werkt je domotica wel? En als die 443 gebruikt, moet je die misschien even uitschakelen. Bij hogere FMS versies schijnt het weer anders te zijn.
 10. Ik begrijp dat er helemaal niets gebeurt... Check of de port forwarding ook intern de juiste poort aanspreekt. Ik geloof dat 80 en 443 ook open moeten. Bij FileMaker 15 m.n. de laatste: FileMaker Connection License Client authentication
 11. Vermenigvuldigen van tekst kan je met een recursieve custom functie doen. Bijvoorbeeld MultiplyText ( text; factor) Met als calculatie: If ( factor > 0 ; text & MultiplyText ( text; factor - 1) ; "" )
 12. Drie opmerkingen: Het kan functioneel wenselijk zijn om na betaling vast te houden hoeveel dagen een factuur heeft opengestaan. Dan zou je deze calculatie uit moeten breiden met een veld betaaldatum. Er valt wat te zeggen voor apart Calc.veld vervaldatum, afhankelijk van de betaaltermijn. Onopgeslagen calculaties zou je wellicht moeten mijden, omdat die performance zouden kunnen drukken bij grotere aantallen facturen in lijsten. Ik gebruik soms een veld ‘checkdatum’ waarin op dagelijkse basis de actuele datum wordt vastgelegd.
 13. Maak er eens een lijst van. Koppelteken eruit, vervangen door ¶. Of gebruik de List-functie om de parameter te genereren.
 14. Denk wel dat het een logische ontwikkeling is dat de interface minimalistischer en eenvoudiger wordt. En dat gaat inderdaad ten koste van bepaalde zaken. Het lijkt een ander type gebruiker die nu in de eerste plaats bediend wordt.
 15. Ja, sorry. Ik bedoel containers met externe opslag.
×
×
 • Create New...