Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  244
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan ik niet zeggen, maar afgaande op de voorbeelden, zou ik het niet uitsluiten.
 2. Voordat je je technisch ingraaft op zoek naar een mogelijke oplossing in FileMaker is het ook zinvol je initiële benadering te heroverwegen. Klopt je conceptuele model? Ik zie geregeld niet goed functionerende systemen vanwege een gemankeerd basisontwerp. Er moet dan teveel energie worden gestoken in het zoeken naar een ‘technische’ oplossing.
 3. Ik ook. Geen opdracht en zelfs nog geen concrete toepassing. Misschien is het leuk om een soort interface te bouwen om zo'n koppeling snel te kunnen implementeren. Gewoon uitgaande van een eenvoudig facturenbestandje, en dan gericht op wegschrijven van facturen en synchroon-houden. In het verlengde hiervan zou ik ook een mogelijk willen om UBL-facturen te genereren.
 4. Meen mij te herinneren dat in Clarisworks ook een soort database-module zat, dat dicht tegen FileMaker (1.0? 2.0?) aanschurkte. Je hebt ook nog een bijbehorend toetsenbord, zie ik Cool.
 5. Het marketingbureau in kwestie: https://www.siegelgale.com/claris-rebranding-a-leader-in-workplace-innovation-platforms/ Ik begrijp dat de overweging dat de naam "FileMaker" te specifiek is voor de applicaties die we er tegenwoordig mee kunnen bouwen. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men wel erg gemakkelijk over developers gemeenschap heen stapt die mogelijk al 30 jaar werkt onder dit label. Een nieuwe technologische horizon, maar ook weer nieuwe onduidelijkheid inzake licensing e.d. In de facebook gemeenschap nog geen enthousiasme gesignaleerd; alleen boosheid, onzekerheid en vertwijfeling. https://www.filemaker.com/blog/2019/the-future-of-the-claris-platform https://www.filemaker.com/blog/2019/a-clear-future-as-claris
 6. We zijn dus vanaf nu Claris ontwikkelaars. Dat u het weet. https://www.filemaker.com/blog/2019/filemaker-reborn-as-claris
 7. Een executeSQL calculatie, of een calculatie in combinatie met een aparte Table occurence van factuurregels, waarin binnen de relatie wordt gesorteerd.
 8. Je moet overigens bij Google een enorm volume aan requests genereren om daadwerkelijk kosten te gaan maken.
 9. Je kan het natuurlijk ook oplossen met een scriptje met 'standaard' zoekopdrachten, waarbij je een globaal veld gebruikt om de lijst te zoeken. Je hebt dan geen portal nodig. Of toch een portal die je filtert. Het nadeel van een portal gebaseerd op één relatie (of Table Occurence) is dat het er maar één is, terwijl je er mogelijk meerdere nodig hebt.
 10. Voeg - als er een zoekresultaat is - een loopje toe met als 'exit loop if' de conditie die je aangeeft. Succes.
 11. Als er geen connectie wordt gemaakt als je de host hebt ingevoerd, krijg je een melding dat de verbinding is mislukt. Jij kreeg gewoon een lege lijst
 12. Is een goeie, Menno. Zie hier weer eens het belang van een goede probleemdefinitie. Al die tijd was de server gewoon bereikbaar. Dacht overigens dat die filter functie standaard 'uit' staat.
 13. Het is doorgaans een no-brainer. Ik zou de setup eens uittesten met een andere router. Nog niet duidelijk: komt er überhaupt iets van buiten binnen (of werkt je domotica wel van buitenaf?)
 14. Zie https://support.filemaker.com/s/article/Ports-used-by-FileMaker-Server-14-and-15-1503693096896?language=en_US
×
×
 • Create New...