Jump to content

Marsau

Leden
 • Content Count

  339
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik dacht te begrijpen dat het probleem ook op MacOS werd ervaren. Maar niet door mij: elke installatie verliep probleemloos. Zowel op Mac als Windows.
 2. Als je in een record zit, krijg je m.i. nooit een update. Dat is dan de 'straf' voor het ongeoorloofd open houden van een record. Het lijkt er nu op dat bij elke toetsaanslag een record naar updates wordt gezocht. Je kan je afvragen of dat efficiënt design is. Wellicht beter om een timer te maken speciaal voor de project layout, waarbij na verloop van tijd een record wordt vastgelegd als er geen keystrokes zijn.
 3. Ja, of gewoon als een logische waarde. Hij is als boolean namelijk altijd 1 en wordt toch geëvalueerd. Wel is van belang dat je de waarde laat vervangen. Anders gebeurt er alsnog niets.
 4. Ik denk dat de trigger alleen hoeft te lopen als je een projectrecord vastlegt. Dus niet bij keystrokes. Calculatie wordt opnieuw uitgevoerd als één van de gerefereerde elementen wijzigt. Daarom is een modificatie timestamp ook zo prettig. Denk ook dat je fouten moet afvangen bij de sciptstappen bij de stappen. Laat die bij elke commit ook iets wijzigen in het project. Dan gaat de rest vanzelf.
 5. Je conclusie klopt. als je nu de calculatie van de status zo inricht dat ie getriggered vast wordt opgeslagen. Zowel bij wijzigingen in het project, als bij wijzigingen in de stappen. neem bijv de modificatie timestamp mee in de auto-enter calculatie.
 6. Nee. zie https://store.claris.com/individuals
 7. Ja, sync is een ongelooflijk tricky ding. Het is m.i. de pretentie van MirrorSync dat dit wordt geautomatiseerd. Kan het nog niet zelf beoordelen, maar er zijn kennelijk zeer tevreden klanten. Load balancing is één van de proporties. Zie...
 8. Dank, Menno. dit ga ik natuurlijk even proberen. Op zich vreemd dat de favorieten - ik gebruik ze steeds meer - nog niet ‘portable’ zijn gemaakt. Alleen voor hackers dan wellicht, maar dat telt hier niet.
 9. Ja, ik heb mij daar ook over verwonderd. Maar het is onderdeel van het concept, vrees ik. Net als dat je als developer een één gebruikers slot soupeert. De enige optie is uitloggen, en voor elke klant-ecologie een aparte Claris-ID aanmaken, en per gelegenheid inloggen. Of het ongemak verdragen natuurlijk.
 10. Heeft één van ons uitgevonden hoe je de favorieten bij een FileMaker Pro client in één keer kunt overzetten? Je zou ergens een (xml) bestandje o.i.d. verwachten, maar kan het niet vinden. Je zou toch denken dat je favorieten 'portable' moeten zijn in 2020
 11. Hi Hans Erik. Jazeker. Nog niet in de komende meetup, maar wellicht daarna, als althans ook bij anderen behoefte bestaat. Ik ben nu nog teveel in de klooi fase; wil eerst een betrouwbare setup hebben. Ondertussen vraag ik me af: speelt de kwestie van 'gedistribueerde' werkomgevingen dan helemaal niet bij ons? Een Filemaker Server in NL/BE, en een tweede of derde op een andere lokatie, zo mogelijk met brak internet?
 12. Ben kennelijk de enige hier. Nou, dan weten jullie dat ook weer
 13. Beste mensen, Ik ben MirrorSync 6.0 van 360Works aan het verkennen om een betrouwbare sync tussen twee FileMaker Servers te bouwen. Dit in plaats van de reeds bestaande synchronisatie via aparte FileMaker applicaties tussen de systemen. Als er binnen deze gemeenschap enige kennis/ervaring is over dit product, dan kom ik graag in contact. Vriendelijke groet, Mars
 14. Heb je dit al bekeken, Corné? https://www.24usoftware.com/phonecompanion
×
×
 • Create New...