Spring naar bijdragen

Marsau

Leden
 • Aantal bijdragen

  150
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
 • FBA
  Lid

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Marsau

  geen inspiratie... wie wel ?

  Mijns inziens kan je dit prima realiseren in FileMaker. Zie elke actie als een record behorende bij een klant. Bouw een overzicht waarin de afspraken op weekbasis samenkomen. Bouw een dagschema om volgorde (route) te bepalen (zou wellicht ook gecalculeerd kunnen worden). Tijdstip zou aan klant gemeld kunnen worden. Eventueel toewijzing aan meerdere chauffeurs Chauffeur ziet de route op zijn iPad en kn ze gereedmelden met timestamp en opmerkingen. leuke app!
 2. Marsau

  Datalogic scanner

  Inderdaad, heb ik mij ook afgevraagd. Misschien ontdekken we nog een interessant gebruiksperspectief.
 3. Marsau

  Datalogic scanner

  Thanks, Andries. Directe interactie met het Filemaker systeem is niet nodig. Als de scanner bestandjes kan wegschrijven naar een bepaalde folder die de server uitleest, dan zijn we er al. Leek zo eenvoudig.
 4. Marsau

  Datalogic scanner

  Een beetje off topic wellicht. Wil voor een klant een barcode scanner (ehhh mobile computer!) implementeren, om magazijn-posities te corrigeren. Klant heeft voortvarend een Datalogic Memor X3 aangeschaft, ter vervanging van oudere scanners. Aan Filemaker zijde geen probleem (vooralsnog), maar hoe krijg je dat F#!?* ding operationeel? Aan handleiding etc geen gebrek, maar geen woord over een fatsoenlijke deployment. Is er enige ervaring onder de geachte confrères?
 5. Marsau

  Spokende script schedule

  Nee, helaas niet. Een server, en het betreffende schedule is verwijderd.
 6. Beste mensen, Heb onlangs een script schedule verwijderd, en ook het bestand waarop het schedule betrekking heeft. Nu blijkt het schedule gewoon nog steeds door FileMaker Server uitgevoerd te worden. Ik stel dat vast omdat ik notificaties blijf ontvangen waarin het vastlopen wordt gemeld. Heb via de CLI script engine herstart, de console en ook de database server. No luck: de mails blijven komen. Raar niet? hebben jullie een idee?
 7. Marsau

  Downloads van de Summit

  https://www.fmsummit.info/doc
 8. Marsau

  Transponeren van een Excel bestand

  Even uit de losse pols: een andere mogelijkheid is gebruik van een plug-in, zoals Scribe of MBS, om de aangeleverde xls te verwerken. Voordeel is dat je per regel alle businesslogica zou kunnen scripten.
 9. Marsau

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Probeer eens benadering zonder plugin en zonder fonts. Maakt je applicatie apparaat en platform onafhankelijk.
 10. Marsau

  Probleem met afdrukken van barcodes

  Hoe genereer je je barcodes? Ik vermoed dat je barcode font gebruikt. In dat geval zou je kunnen overwegen om een generator te gebruiken die png-barcodes genereert die je in containers kan opslaan. Die van Geist is bijvoorbeeld super.
 11. Marsau

  Mollie betaallink

  Geen ervaring, maar het ziet er straightforward uit, afgaande op de documentatie van de API. Het moet kunnen. Ook om de link in de factuur mee te nemen, natuurlijk.
 12. Marsau

  Berekenen van paginanummers

  Ik zou ook ongeveer aan deze aanpak denken. Met regels van gelijke hoogte is het gemakkelijker (en zou de routine ook korter zijn). Maar... Welk probleem wil je oplossen met de opslag van paginanummers in records? Is toch ook wel hele dynamische / contextueel bepaalde informatie...
 13. Marsau

  FMS 17 en FM17 traagheid / instabiliteit issue

  Moeten we testen..
 14. Marsau

  FMS 17 en FM17 traagheid / instabiliteit issue

  Probleem is naar alle waarschijnlijkheid opgelost. Dank voor deze informatie! Fantastisch dat iemand deze oorzaak heeft weten te vinden. Het betreft dus inderdaad de custom menu's. Een naald in een hooiberg, en een ook nog eens een hele destructieve. Mijn hypothese: menu's aangemaakt met een voorgaande versie van Filemaker zijn vatbaar voor deze corruptie, en kunnen vervolgens problemen veroorzaken onder Filemaker 17 i.c.m. Windows. Je moet er maar achter komen... Ik heb de menu's even disabled en bouw ze opnieuw binnen FM17 op. Dank voor jullie aandacht!
 15. Marsau

  FMS 17 en FM17 traagheid / instabiliteit issue

  Dank je. Heel scherp gevonden: de situatie lijkt bijna identiek. Ik ga het zsm proberen. Tweaken van de server heeft overigens niets opgeleverd. M
×