Spring naar bijdragen

Marsau

Leden
 • Aantal bijdragen

  208
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2015 - Brugge
 • FBA
  Lid

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Kleine correctie: strikt genomen is voor portal-filtering zelfs dat calculatie-veld niet nodig. Je kan binnen de filterdefinitie verwijzen naar het veld 'werf-id' van de bestelbon.
 2. Ja, dat kan, maar niet als je werfid als Foreign key wilt gebruiken, dan heb je een geïndexeerd veld nodig. Als toegevoegd berekend (niet opgeslagen) veld kan je wel je portal filteren met bijvoorbeeld een global field met werf-id. Dat is wat je wil, geloof ik.
 3. Voeg WerfID aan je bestelregels toe.:-)
 4. Volgens mij wordt de externe verbinding doorgelust. Dus de poorten moeten open. Het verbaast mij dat het op het LAN wel zou werken. Waarom deze ingewikkelde setup?
 5. Marsau

  accountnaam en wachtwoord

  Wellicht raar, maar... als je gewoon een leeg wachtwoord invoert? Je hebt waarschijnlijk de auto-login uitgeschakeld.
 6. Uit de losse pols; je kan het op meerdere manieren aanvliegen: - als afhandelen van expiratie-data echt een bedrijfsactiviteit is, valt er wat voor te zeggen om alle expireerbare items in een aparte tabel onder te brengen; - Anders moet je met calculatie velden binnen het medewerker-record gaan werken; krijg je wat minder mooie overzichten van. - Zorg voor een portaal met de expirerende items volgens het gewenste criterium (kan mij voorstellen dat er meerdere criteria nodig zijn: bij 7 dagen ben je altijd te laat) - Plaats deze in een card window layout. Maak een knopje ‘expiratie-overzicht’ o.i.d. dat deze opent. - Vervolgens in het openingscript maak je subscript dat dit expiratie-overzicht opent als er items zijn. - Daarnaast een install timer script installeert met de duur uitgerekend tot morgen 0.00 uur, of een andere popup-tijd, dat hetzelfde script uitvoert. -Nb timer scripts zijn venster gebonden. Als je veel vensters sluit en opent, moet je je timers steeds opnieuw installeren. Ergo, snoozen is verder niet nodig, maar je kan altijd kiezen een kortere tijd in te stellen als je je gebruikers tot waanzin wilt drijven. Of als er een andere, serieuze functionele noodzaak is. Logt de gebruiker gewoon weer de volgende dag in, dan krijgt weer het overzicht - als er op dat moment items zijn. ‘Opvolgen’ houdt in dat de datum wordt opgehoogd en beter nog, dat het geëxpireerde item vervalt en wordt vervangen. Kan je op verschillende manieren doen. Ik neem aan dat je de opvolging in deze data moet aanpakken, en niet op het niveau van dit script, dat niets anders doet dan notificeren Succes!
 7. Beste mensen, Graag nog dit probleem nog even onder jullie aandacht. Full access toegang op Windows clients, maar opmaak van layout-objecten laat zich niet wijzigen. Vanaf mijn Mac(s) geen enkel probleem. Op zich is dit wel grappig natuurlijk, maar... Klant is unhappy. Herinstallatie op één van de clients hielp niets. Probleem doet zich voor op alle clients op deze ene lokatie. Heb ik hier weer een zeer uniek en lokaal probleem, of zie ik iets essentieels over het hoofd? En zo nee, welke oplossingsstrategie zou ik kunnen hanteren?
 8. Marsau

  Filemaker beginner

  Ik zou de eerste ontwikkelingsschreden even scheiden van het hostingsvraagstuk. Vraag je eerst eens af welke oplossing je wilt ontwikkelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een beginnende ontwikkelaar niet zomaar een functionele bedrijfsapplicatie zal realiseren, maar met de templates kan je zeker een heel eind komen. Hosting kost wat, kan ook intern, als je Filemaker Server gebruikt. Prijzen op de website en afhankelijk van aantal users. Kosten moet je uiteraard in verband brengen met je business case als ondernemer; afgemeten aan een goede businesscase zijn ze helemaal niet 'hoog' en doorgaans voor bedrijven een reden om op de lange termijn voor Filemaker te kiezen. Interne hosting vanaf een Mac mini kan ook prima, maar vereist wat meer expertise / zorg. Persoonlijk zou ik zeggen: schaf het aan, en volg een cursus. Het gaat zich dubbel en dwars terug betalen. Voor ontwikkeling van ideeën / concepten kan je ook een beroep doen op de vele professionele ontwikkelaars op dit forum.
 9. Helaas. Vandaag iemand laten herinstalleren met volledige rechten. Probleem persisteert. Raar issue hier: meerdere clients hebben er last van. Via rechter muisknop is opmaak van layout-objecten wel mogelijk. Windows only!
 10. Super, Hamit. Wellicht kunnen we dit samen uitwerken.
 11. Binnenkort mogelijk de opgave om in Filemaker geproduceerde facturen door te zetten naar MoneyBird. Natuurlijk via hun API... Bestaat er al concrete ervaring binnen deze club? Ik kom graag in contact.
 12. Ik denk dat je een 'edit-script' maken dat het bestand exporteert, het pad onthoudt in een apart veld of variabele, en vervolgens weer via dit pad kan importeren via dit pad.
 13. Goeie tip! Ik ga dat bekijken!
 14. Denk ik ook. Als je Excel opent vanuit de container is het bestand al op een tijdelijke, externe plaats opgeslagen. Daar sla je dus ook je wijzigingen op.
 15. Raar probleem bij een klant: op verschillende werkstations is het onmogelijk om layout-objecten te wijzigen via de inspector (info-paneel rechts!): alle opties zijn grijs. Vanzelfsprekend objectselectie op het juiste niveau: het probleem blijft. Ook de rechten kloppen ("full access") Alleen op windows machines! Kennen jullie dit probleem? Fixable? Windows herinstalleren?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...