Jump to content

menno

Moderators
 • Posts

  1929
 • Joined

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat lost het bijna op, maar blijft er nog steeds een dun lijntje over als er geen enkele tab meer is.
 2. Ik denk dat je dat tabobject van een oude layout met het 'classic-theme' hebt gekopiëerd, want als ik een nieuw tabobject aanmaak, loop ik tegen hetzelfde probleem als Mars in het andere topic over de webdirect performance Lijntjes weghalen etc. etc. lost het niet op.
 3. menno

  WebDirect performance

  Ik gebruik af en toe tabs die ik buiten het zichtbare deel van de layout op de rechterzijde zet. Voor de keuze gebruik ik dan een knoppenbalk en in de knoppenbalk verberg en toon ik de knoppen voor de tabs. Het werkt zeker ook in webdirect, maar ik weet ook niet hoe de performance is. Zie het voorbeeldje Contacts.fmp12
 4. Wat jij dus wilt is in feite de inkomende pdf bewerken. Daarvoor heb je een tooltje nodig dat je met de commandline/terminal kan besturen. Bijvoorbeeld: https://www.coherentpdf.com/ , in voorbeelden staat hoe je watermerk-pdf kan mergen met een eigen (inkomende) pdf: https://www.coherentpdf.com/usage-examples.html#8
 5. Probeer het eens door 2 variabelen in te stellen en die in de "insert from url" sciptstap te gebruiken: $url: "https://test.connective.eu/webportalapi/v3/packages" en $curloptions: "-X GET -H " & Quote( "Authorization: Basic " & Base64EncodeRFC ( 3548 ; "<username>:<password>" ) )
 6. Ik heb de indruk dat je een startscript oid in het hoofdbestand aanroept met dat startbestand. Op deze manier kan je niet upgraden door simpel de data over te zetten met bijvoorbeeld FMDM-tool, je zal altijd in het hoofdbestand weer toestemming moeten geven aan het startbestand. Heb je voor al die klanten eigen naam/wachtwoord combinaties ingesteld? Dan is een individuele File-ID voor ieder startbestand helemaal niet nodig, want die "FID-bescherming" heb je pas nodig wanneer iemand al toegang heeft met een juiste naam en wachtwoord. Hij kan zich dan zonder de aanwezigheid van FID met een eigen bestand via de [Full Access] toegang, meer toegang te geven tot jouw bestand, dan dat jij hebt voorzien. Heb je dan de beveiliging met FileID ingesteld, dan hem dat niet lukken.
 7. Als ontwikkelaar zou ik graag zien dat je globaal kan zeggen dat de functie niet aan staat op velden en dat QF op nieuwe lay-outs niet standaard "aan" staat. Als je dan QF op de lay-out aanzet, moet je dan alleen nog even de enkele velden opgeven waarop QF wordt toegepast. Nu werkt het precies andersom, dus als je een nieuwe lay-out maakt, dan staat QF aan en alle velden die je toevoegd zijn meteen opgenomen in QF. Ik begrijp ook wel dat die functie op de velden in het kader van LowCode standaard "aan" staat, maar het zou wat beter te tweaken moeten zijn.
 8. Arrays nummeren van 0 opwaarts. Als je dus alleen het eerste object van een array wilt vullen, dan geef je een 0 op: JSONSetElement ( ""; ["catalog_visibility" ; $published ; JSONString ] ; ["stock_quantity" ; $stock ; JSONNumber ] ; ["manage_stock" ; True ; JSONBoolean ] ; ["backorders" ; "yes" ; JSONString ] ; ["price" ; Products::Price | Retail ex VAT ; JSONNumber ] ; ["meta_data[0]key" ; "product_role_based_price_distributor" ; JSONString ] ; ["meta_data[0]value" ; Products::Price | Distributor ; JSONnumber ] ; ["weight" ; Products::Weight | KG ; JSONNumber ] ) Overigens zijn spaties en pipes niet aan te bevelen om in veld en relatienamen te gebruiken. Underscores zijn beter en handiger bij het omzetten naar andere syntaxen (denk sql en data-api etc.)
 9. Soms is de oplossing heel simpel. Ik dacht: "laat ik de API-key eens uit de header weghalen en in de url opnemen". Zo gedacht zo gedaan: "https://api.bag.kadaster.nl/lvbag/individuelebevragingen/v2/adressen/zoek?zoek=Den%20Haag%2CLange%20Poten&page=1&pageSize=20&X-Api-Key=[ApiKey]" En dat werkt prima
 10. Ik denk dat "-X POST -H \"Content-Type: application/json\" -H \"Authorization: Bearer test_APIKEY\" \" --data-raw '" & $Jsonupload & "' --dump-header $responseHeaders" niet gaat werken, want de quotes en de escapes kloppen niet helemaal. Verder kan FileMaker niet met apostofs overweg, daarvoor worden altijd aanhalingstekens/quotes gebruikt. Probeer het eens met: List ( "-X POST" ; "-H " & Quote ( "Content-Type: application/json" ) ; "-H " & Quote ( "Authorization: Bearer test_APIKEY" ) ; "--data-raw " & Quote ( $Jsonupload ) ; "--dump-header $$responseHeaders" ) En mogelijk werkt: List ( "-X POST" ; "-H " & Quote ( "Content-Type: application/json" ) ; "-H " & Quote ( "Authorization: Bearer test_APIKEY" ) ; "-d @$Jsonupload" ; "--dump-header $$responseHeaders" ) ook prima.
 11. Zie de lijst met overige get-functies, daar staan de functies die jij daarvoor nodig hebt, ook bij.
 12. Ik vermoed dat jij objecten probeert te verbergen door er een ander object overheen te zetten. Dat was ooit in FM6 de geijkte methode, maar tegenwoordig kan dat veel mooier, zie: https://help.claris.com/nl/pro-help/content/hiding-showing-objects.html? Als je een object alleen in blader-modus (eigenlijk "niet in zoek-modus") zou willen zien, dan geef je op: Get ( WindowMode ) = 1 /* De Nederlandse benaming is VensterModus, maar de Engelse expressie werkt in alle talen */ En als je een object alleen in zoek-modus (eigenlijk "niet in blader-modus") zou willen zien, dan kan je dat bereiken met: Get ( WindowMode ) = 0 Je moet in het laatste geval het vinkje bij "Toepassen in zoekmodus" ook aanzetten.
 13. Nee, is dat er voor MacOS? Ik heb alleen de commandline, met curl getest en dat werkt ook zonder problemen.
 14. Nee de apikey is een hexadecimaal (cijfers met a...f)
×
×
 • Create New...