Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 11
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Komt me helaas bekend voor en eerlijk gezegd geen adequate oplossing voor gevonden. Waarschijnlijk zul je de Mac opnieuw moeten installeren om er vanaf te komen. Misschien (als het kan) kun je over naar 19?
 2. Denk niet dat dat snel gaat gebeuren. Als ik me een beetje een beeld vorm bij de script/calculatie engine van FileMaker zou dat een compleet herschrijven van de engine vergen.
 3. Met foutafvanging bedoel ik dat je moet afvangen dat je niet naar een recordgaat watniet bestaat.
 4. Je hebt hiervoor geen get-functie nodig. Als je een variabele neemt en die vult met de waarde van het veld wat je wilt hebben kun je het vermenigvuldigen en vervolgens naar het record gaan. Heb een simpel voorbeeld voor je gemaakt. Uiteindelijk zul je er ook foutafvanging moeten invoegen. gotorecord.fmp12
 5. Bij mijn weten niet. Je kunt alleen tekst dynamisch van kleur laten veranderen. Verder ben je aangewezen op de voorwaardelijke opmaak om het uiterlijk van objecten te wijzigen.
 6. Kans is niet zo groot dat het gaat lukken, de je kunt geen formules exporteren. Excel zal het veld als tekst interpreteren. Misschien als je erin duikt en weet hoe je een formule moet contrueren zou het kans van slagen hebben.
 7. Geen ervaring mee, maar aangezien Claris zelf met een FileMaker Go voor Android komt zie ik er ook geen heil in erin te duiken. Ook al zou het goed werken, het is toch een extra tussenstap in het proces. Native FileMaker blijft de voorkeur. Het staat me ook al tegen dat ik niet eens gewoon een prijs kan zien. Je moet gegevens achterlaten om een prijs te krijgen. Dan sta je wat mij betreft al op 1-0 achter.
 8. Dat was ’m. Als je het weet is het simpel, maar zonder hulp kom je hier dus zelf niet op.
 9. Menno dank… ik ga het straks even proberen. Overigens voor de duidelijheid… met openen op IP bedoelde ik het openen van de database via WebDirect. Gewoon vanuit FileMaker loopt alles prima. Ben er ook geen voorstander van een database op het WAN zo open te zetten. Doe het zelfs niet als het voor intern gebruik is.
 10. In beginsel heb ik geen databases zonder wachtwoorden. Volgens mij weigert de server ze zelfs te openen als deze optie aan staat. Eerlijk gezegd is het niet zichtbaar zijn het minste probleem. Het feit dat hij moppert dat de database niet beschikbaar is stoort mij nog meer. De database staat gewoon op met alle opties die nodig zijn om via WebDirect te kunnen openen. De letterlijke tekst is ook ‘Database not available’.
 11. Ik heb een nieuwe server ingericht, dat is op zich niet zo bijzonder. Volgens de instellingen zou alles moeten draaien, maar als ik naar de home page van WebDirect ga zie ik niet de databases die beschikbaar zouden moeten zijn. De database rechtstreeks openen geeft de foutmelding dat de database niet geopend is??? De server is voorzien van een ssl certificaat, maar ook op IP openen lukt niet. Kreeg als tip om het intermediate certificaat ook te laden… alleen ben ik geen wizzard met dit soort certificaten en heb geen idee hoe ik kan achterhalen wat het intermediate certificaat zou moeten zijn. Iemand nog suggesties, of wie kan mij vertellen hoe ik het intermediate certificaat kan herkennen (in ieder geval niet aan de naam).
 12. bigbadwolf

  Webdirect en Pdf

  Alternatief is de server de pdf te laten schrijven en dan importeren in de container.
 13. bigbadwolf

  Triggre

  Komt een beetje in het verlengde van de nieuwe functies die FileMaker zelf aan het uitwerken is. Database bouwen voor dummies… Kan niet niet beoordelen of het echt iets gaat worden, maar voor beginners is het misschien wel een opstap.
 14. Heb je wel je calls aangepast/gecontroleerd voor FileMaker 18? Op het eerste gezicht zou ik zeggen dat de autorisatie niet klopt en hij geen geldig token krijgt. Weet niet meer uit mijn hoofd wat er gewijzigd is, maar het is verstandig de calls even na te lopen om er zeker van te zijn dat de syntax voor 18 nog klopt.
 15. In theorie kan het zonder plug-ins, maar dat moet je zeker zijn van de structuur van de pdf. Een pdf is in basis gewoon een tekstbestand met een structuur.
×
×
 • Create New...