Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

 1. Waarom exporteer je de inhoud niet en hangt ze aan de mail? Met FileMaker 17 kun je meerdere bijlagen toevoegen.
 2. Deze week een server bijgewerkt naar FileMaker Server 17(.0.2), maar nu al spijt van. Sinds de upgrade hebben veel gebruikers problemen met inloggen op WebDirect. Ze zien de databases staan, maar zodra ze willen inloggen krijgen ze een blanco scherm met alleen linksboven een kruis om het venster te sluiten. We zijn al terug gegaan naar een oudere Java. Vervelende is dat het niet voor iedereen geldt, en ook niet constant is. Op mijn eigen telefoon (iPhone met iOS 12.1) werkt het in Safari prima, voordat we teruggegaan zijn naar een oudere Java werkte het in Chrome niet. Daarna wel. Iemand suggesties hoe dit op te lossen? Er zijn dus gebruikers die wel kunnen inloggen, maar een groot deel ook niet (voornamelijk Android toestellen).
 3. Als het goed is zou je de update vanuit FileMaker zelf moeten kunnen installen. Dan hoef je geen update te downloaden. Ik kan me we herinneren dat de installer zeer eigenwijs is. Heb je geprobeerd hem direct vanuit de downloadmap te installeren? Soms moet hij op een specifieke plaats (blijven) staan.
 4. @Tom Dat is nu net de plek waar ik ze eigenlijk niet wil hebben. Mede vanwege backups etc. is het niet handig om documenten in die map op te (moeten) slaan. Ik zou het bestand in een container willen zetten om daarmee vrij te zijn in de locatie waar het bestand bewaard zou moeten worden. Veelal gebruik ik een afwijkende opslag van de standaard voor het opslaan van bestanden zodat FileMaker niet iedere keer ook alle bestanden meeneemt in de reguliere backups. Het voelt toch wel een beetje als een nieuwe feature die net weer niet af is.
 5. Het maken van de pdf lukt me wel, maar vervolgens (op de server) in een container plaatsen zonder plugin lukt me (nog) niet. Omdat je met de server niet gewoon een file in een container kunt importeren gebruik ik de insert from url, maar daar trapt hij toch ook niet in. Kan het niet, of zie ik nog iets over het hoofd?
 6. Mocht iemand op zoek zijn naar betaalbare certificaten: www.sslcertificaten.nl.
 7. Er is natuurlijk wel een andere manier... maar die is wat minder vriendelijke: server volledig herstarten. Je laatste redmiddel als een herstart via de terminal niet lukt.
 8. Ik sluit bij hier volledig bij aan... Dankzij de tips van Menno kom ik soms echt verder... nogmaals dank en ik hoop dat je je bijdragen wilt blijven leveren.
 9. Oude tijden herleven...
 10. Jullie begrijpen het waarschijnlijk al... dit is niet een haastpuntje. Ik kom er nog op terug.
 11. Hans, De oplossing is zoals Banach aangeeft. De Delineate optie zorgt ervoor dat de lijnen onderdrukt worden. Weet je wel heel zeker dat je de lijnen ook echt een dikte meegegeven hebt? In de inspector kun je zien welke zijden je aanzet, en wat de dikte van de lijn is. Zoals in mijn voorbeeld. Als ik hiervan een preview opvraag krijg ik netjes de lijnen om het veld te zien.
 12. @Menno: Nee, ik gebruik het forum zeker niet als klaagmuur... ook al lijkt dat soms misschien zo... Ga vanavond wat details bij elkaar zoeken (server staat bij mij thuis). Hopelijk heeft iemand dan een idee in welke richting ik het moet zoeken.
 13. Heb het maar weer eens opgepakt... maar mijn conclusie blijft dat het een waardeloze optie is. Vanuit mijn mail client kan ik met het account prima mail versturen en ontvangen, maar vanuit de FM Server lukt het van geen kant. Ongeacht wat ik aan instellingen gebruikt, hij blijf zeuren dat er iets niet klopt. Het ergste is nog dat de feedback zo belabberd is dat je er volstrekt niets aan hebt. Met de melding dat het niet gelukt is vanwege “een fout” wordt ik niet veel wijzer als er niet wordt aangegeven wat er dan precies fout zou gaan. Nog steeds een vette onvoldoende voor deze optie.
 14. NIet om het één of ander maar... volgens mij deze info onder NDA... ;o)
 15. Ik heb het jaren niet gebruikt, maar omdat ik nu toch bezig ben met een nieuwe server te installeren had ik het idee opgevat om de e-mail notificaties (weer) eens in te stellen. Maar ik moet tot de conclusie komen dat het van geen kant deugd. Heb speciaal voor de server een nieuw mailadres aangemaakt, hoef daarom ook niet te twijfelen aan het adres en wachtwoord, maar hij weigert simpelweg om een mailtje te sturen. Onderhand heb ik alle combinaties van wachtwoorden, certificaten en meer onzin ingesteld, maar nog steeds geen testbericht kunnen versturen. Iemand hier betere ervaringen mee? Mijn oordeel voor nu is dat deze optie een vette onvoldoende krijgt.
×
×
 • Create New...