Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Content Count

  310
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 11
  FileMaker 7
 1. Je kunt het FMP11 bestand converteren naar FMP12 om het in FileMaker 19 te openen. Misschien kom je iets tegen wat je moet corrigeren, maar zal minimaal zijn.
 2. Daar kun je een trigger voor gebruiken (onEnter). Als je die op het veld zet wat je aanpast en het portaalrecordnummer bewaard kun je daarna als je terugkomt terugspringen naar het juiste portaalrecord.
 3. Bij een refresh van de pagina (record) sprint een portaal altijd naar de eerste regels. Dat is helaas niet te wijzigen (voor zover ik weet). Wat je wel kunt doen is de laatst gebruikte regel vastleggen (als je tenminste een script/button gebruikt op de regel) met get ( ActivePortalRowNumber ). Met de stap Go to portal row kun je dan navigeren naar de regel (eventueel met een +1 om de volgende te pakken). FileMaker ‘weet’ niet echt wat zichtbaar is in het portaal, dus nee dat kun je niet opvragen. Je kunt opvragen welke regels in het (hele) portaal zitten en eventueel met wat logica zien te achterhalen wat er dan zichtbaar moet zijn, maar dan moet FileMaker weten wat de eerst zichtbare regel is. Met andere woorden, met scripts en buttons kom je een heel eind.
 4. Ik ga er vanuit dat je hiervoor wel een ‘gewoon’ tekstveld gebruikt met een berekening als standaard invoer? Zoeken op zowel relatienummer als naam is geen probleem. Daar zijn verschillende methodes voor. De snelste is de quickfind van FileMaker zelf. Voor je selectieprobleem zou je een berekend veld kunnen maken met Relatienummer en Naam. Dat zou je dan als 2e veld kunnen tonen. Nadeel is wel dat het gecombineerde veld ook zichtbaar blijft (via de opties van een popup menu kun je het ID onderdrukken). Synchroniseren zijn ook verschillende oplossingen voor, maar het meest ideale blijft met zijn allen op de server werken. Kan me voorstellen dat zoiets niet altijd in het budget zit. Maar er zijn methodes te bedenken om daar een oplossing voor te maken.
 5. Performance zal niet snel een probleem zijn, tenzij je lay-outs erg vol met labels staan. Een bezwaar kan zijn dat het iets bewerkelijker is, maar als het goed is hoef je het zelden aan te passen.
 6. Je kunt ook buttonbars gebruiken als label… daar kun je de tekst wel met een calculatie bepalen.
 7. Tonen in een webviewer kan door een verwijzing in de webviewer te maken naar de url die je in het veld hebt staan. Eventueel kun je een global/variabele gebruiken die je met een knop zet als je de webviewer niet altijd gevuld wilt hebben. Importen zou moeten kunnen met ‘insert from URL…"
 8. Server opnieuw geïnstalleerd, maar voor nu nog zonder certificaat. En het lijkt te werken. Wat wel vreemd is is dat XML en PHP niet automatisch aan lijken te gaan als je de WPE start. We wachten even op een geschikt moment om te zien of we het probleem terugkrijgen als we het SSL certificaat opnieuw laden. Het valt me wel op dat er eigenlijk teveel opties NIET in de interface staan. Met iedere versie wordt deze gebruikersonvriendelijker…
 9. Deze week een nieuwe server geïnstalleerd (Windows Server 2019) met FileMaker Server 19. Niet helemaal soepel gegaan, maar het lijkt nu allemaal te werken, met helaas de nadruk op lijkt. Als ik kijk naar de processen dan lopen ze allemaal. Hetzelfde laat de Admin Console zien. Alleen schijn bedriegt want in werkelijkheid blijkt de WPE helemaal niet te draaien, of in ieder geval niet meer. Gisteren als sluitstuk nog het certifcaat erop gezet en een herstart gegeven. En sindsdien lijkt het einde verhaal voor de WPE en CWP… Iemand enig idee?
 10. Waarom exporteer je de inhoud niet en hangt ze aan de mail? Met FileMaker 17 kun je meerdere bijlagen toevoegen.
 11. Deze week een server bijgewerkt naar FileMaker Server 17(.0.2), maar nu al spijt van. Sinds de upgrade hebben veel gebruikers problemen met inloggen op WebDirect. Ze zien de databases staan, maar zodra ze willen inloggen krijgen ze een blanco scherm met alleen linksboven een kruis om het venster te sluiten. We zijn al terug gegaan naar een oudere Java. Vervelende is dat het niet voor iedereen geldt, en ook niet constant is. Op mijn eigen telefoon (iPhone met iOS 12.1) werkt het in Safari prima, voordat we teruggegaan zijn naar een oudere Java werkte het in Chrome niet. Daarna wel. Iemand suggesties hoe dit op te lossen? Er zijn dus gebruikers die wel kunnen inloggen, maar een groot deel ook niet (voornamelijk Android toestellen).
 12. Als het goed is zou je de update vanuit FileMaker zelf moeten kunnen installen. Dan hoef je geen update te downloaden. Ik kan me we herinneren dat de installer zeer eigenwijs is. Heb je geprobeerd hem direct vanuit de downloadmap te installeren? Soms moet hij op een specifieke plaats (blijven) staan.
 13. @Tom Dat is nu net de plek waar ik ze eigenlijk niet wil hebben. Mede vanwege backups etc. is het niet handig om documenten in die map op te (moeten) slaan. Ik zou het bestand in een container willen zetten om daarmee vrij te zijn in de locatie waar het bestand bewaard zou moeten worden. Veelal gebruik ik een afwijkende opslag van de standaard voor het opslaan van bestanden zodat FileMaker niet iedere keer ook alle bestanden meeneemt in de reguliere backups. Het voelt toch wel een beetje als een nieuwe feature die net weer niet af is.
 14. Het maken van de pdf lukt me wel, maar vervolgens (op de server) in een container plaatsen zonder plugin lukt me (nog) niet. Omdat je met de server niet gewoon een file in een container kunt importeren gebruik ik de insert from url, maar daar trapt hij toch ook niet in. Kan het niet, of zie ik nog iets over het hoofd?
 15. Mocht iemand op zoek zijn naar betaalbare certificaten: www.sslcertificaten.nl.
×
×
 • Create New...