Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Content Count

  474
 • Joined

 • Last visited

About bigbadwolf

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 18
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 11
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik doe hetzelfde net als denk ik veel andere ontwikkelaars, maar waarom plak je ze niet gewoon in de database als Custom Function? Dan hoef je niet te ‘klooien’ met converteren van het klembord.
 2. Dank… zal er dankbaar gebruik van maken. Eigenlijk wel een logistieke misser dat deze tekens ineens wel toegestaan zijn… tuurlijk moet iedereen ervoor zorgen dat de software up-to-date is, maar als je na zoveel jaar ‘ineens’ besluit dat deze tekens toch eigenlijk ook wel moeten kunnen… Wat is de volgende stomiteit? Onderscheid maken tussen kaptiaal en onderkast…?
 3. Klinkt als een vrij wazige situatie… Maar waarom sla je de pdf niet op in een container? Dat maakt het leven in deze een stuk eenvoudiger. Dan kun je gewoon vanuit de container mailen. De server kan alleen documenten versturen als bijlage die op de server in de Documenten-map (van de server) staan. Alle andere locaties zijn niet toegestaan. Eerlijk gezegd denk ik dat je het je moeilijker maakt (laat maken) dan nodig.
 4. Ik denk dat je als miniquick niet voldoende rechten hebt… Wat als je het met sudo doet?
 5. @menno Heb het even getest… en inderdaad op mijn Mac (macOS 11.3.1) werkt het nu inderdaad wel. Zoals je zelf al aangeeft werkt helaas het merendeel van onze klanten met Windows… dus veel schieten we er niet mee op.
 6. Weet toch vrij zeker dat ik het ook in FM18 nog steeds had. Misschien dat het in 19 eindelijk echt opgelost is, maar sommige zaken werk je omheen als het niet gaat zoals je wilt… en dan denk je er niet altijd aan om het bij een nieuwe versie weer eens te controleren. En de release notes blinken eerlijk gezegd ook niet uit in duidelijkheid…
 7. Je aanname is correct. Dat werkt gewoon niet. Dat geldt ook voor popovers. Die doen het ook niet goed als ze (deels) over een webviewer komen. Als je iets ‘voor’ een webviewer wilt doen moet je gebruik maken van cards of dialogen. Dat je niets voor een webviewer kunt zetten is nog wel logisch, dat ook popovers daar last van hebben is niet logisch en bijzonder vervelend.
 8. Het is niet uit te sluiten dat het te maken heeft me de verbinding. Wat ik me kan herinneren is dat FileMaker en ook Safari zeer kritisch zijn in de verbinding. Ook het ontbreken van een geldig certificaat kan je parten spelen. Ik zou het in ieder geval op een ander systeem proberen dan op de server zelf…
 9. Ik zou gaan voor 2 tabellen (eigenlijk zelfs 3). Tabel 1: de vragen Tabel 2: de mogelijke antwoorden Tabel 3: een join tabel voor de gegeven antwoorden Door een relatie te leggen kun je ‘automatisch’ de join vullen met de antwoorden die gegeven worden. Dat is ook de tabel die je gebruikt om te printen.
 10. Zou inderdaad niet best zijn als je camera continue aan zou staan zonder dat je dat wilt… weet ook niet of dat vanuit FileMaker wel mogelijk is. De vraag is ook of je dat moet willen in de zin dat je dan mogelijk ongewild allerlei codes gaat scannen. Behalve voor een supermarkt is het over het algemeen zo dat je actief moet scannen. Een barcode kan geen url bevatten, dan moet je QR-codes gebruiken. Die zijn daar wel geschikt voor. Ben het met Marsau eens dat je bij groot(ge/ver)bruik beter een echte scanner kunt gebruiken. Als je het met een script doet kun je achter het scannen
 11. Misschien een idee om dan een backup naar je NAS te zetten…
 12. Ideaal is anders, maar om te beweren dat dit een probleem is is niet terecht. Het grootste ‘probleem’ bij een dergelijke oplossing is dat je iets moet bedenken voor je wachtwoorden, verder functioneren ze hetzelfde als ware het 1 bestand.
 13. Je Dropbox staat lokaal… dus niet op een gedeeld volume. Weet niet of Dropbox zo’n goed idee is… wat je ten allen tijden zou moeten voorkomen is dat een actieve database gesynchroniseerd wordt. Niet zozeer vanwege de performance, maar wel vanwege de betrouwbaarheid van de ‘backup’. Het is niet voor niets dat het advies is om de FileMaker databases op een server niet door een ‘derde’ programma te laten backuppen terwijl ze open staan voor gebruikers.
 14. Klein tipje van de sluier… je moet in het relatiediagram de externe tabel toevoegen…
 15. Dat kan inderdaad nog steeds, er is geen enkel verschil met oudere versies. Je zult er alleen wel even in moeten duiken wat je met wat wilt koppelen. En hoe eenvoudig dat is is ook afhankelijk van je kennis en kunde met betrekking tot FileMaker.
×
×
 • Create New...