Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Posts

  489
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 18
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 11
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kleine nuance… de Close File wordt niet genegeerd, hij sluit het volgende bestand. Als dat bestand dan vervolgens ook weer een Close File in het sluitscript heeft zal die ook weer de volgende sluiten. Dus in plaats van negeren omdat het bestand al gesloten is wordt de actie uitgevoegd op het volgende bestand wat geselecteerd wordt.
 2. Sinds gisteren is er een patch voor FileMaker 19.3. En één ding is niet gecorrigeerd (ook als is het misschien een overbodige stap)… wanneer je in een sluitscript Close File gebruikt sluit hij nog steeds alle databases die je open hebt staan. Normaal negeert FileMaker onlogische stappen, maar kennelijk heeft een licht bij Claris ervoor gekozen dit bij deze stap niet te doen. Helaas zullen zij het niet als een BUG zien, maar iets wat altijd gewerkt heeft ineens veranderen is geen goede keuze.
 3. Verbaasd me niet dat dit niet herkend wordt. De Json_Line is vermoed ik een veld in je database waar je zelf JSON ingezet hebt? Ik heb het eerder gezien. Eigenlijk zouden we een (text)object moeten kunnen markeren zodat je kunt aangeven dat het JSON-content heeft. De reden waarom je dit krijgt is omdat de API het ziet als ‘gewone’ tekst, het kan geen onderscheid maken op basis van de inhoud.
 4. Dat zullen ze niet snel honoreren… daarvoor heb je al scripttriggers en sorteren… Je idee is niet verkeerd, maar staat me iets van bij dat er al iets op de Community site staat waar je ook kunt stemmen.
 5. Dit zou je op kunnen lossen door je CF parameters als JSON mee te geven… ;o)
 6. Zal ik niet uitsluiten… maar het is en blijft een probleem van Claris wat ze op moeten lossen… en helaas is het geen optie om terug te gaan naar Mojave. Voor nu heb ik 19.3 er maar weer afgegooid en ben terug naar 19.2. Denk dat ik maar wacht op een volgende update. Zoveel spannends is er niet te vinden in deze update.
 7. Bestanden hebben geen link met elkaar, en tot 19.2 werkte het allemaal prima. Ik draai op BigSur en server 19. Ben er inmiddels wel achter wat het probleem veroorzaakt. Wanneer je een ‘onLastWindowClose’ gebruikt sluit hij niet alleen zichzelf af, maar ALLE openstaande bestanden. Niet bepaald de bedoeling als je alleen maar het huidige bestand wilt afsluiten. Voor de goede orde… dit deed hij t/m 19.2 niet, en de scriptstap is Close File (Current File).
 8. Ben benieuwd of ik de enige ben… maar als ik nu een bestand sluit terwijl er meerdere open staan worden ze ineens allemaal gesloten…
 9. Ziet er naar uit dat het een probleem in de voorkeuren is… na het opnieuw toewijzen van het bestand doet hij het weer netjes… handig om te weten.
 10. Eerste probleem ook al gevonden… als je standaard een bestand wilt openen werkt het niet…
 11. Heb je ook geprobeerd of je het bestand via recovery (van FileMaker) kunt oplappen? Anders ben ik bang dat je ’m toch definitief kwijt bent. Recovery software geeft nooit 100% resultaat op elk bestand. En er hoeft bij wijze van spreken maar 1 bitje fout te staan en je bent het kwijt.
 12. In dit geval zou je met een join tabel moeten werken. Je legt dus een relatie tussen de klant en de contacten via deze tussentabel. Daardoor kun je probleemloos 1 contact aan meerdere klanten hangen zonder dat je het contactrecord hoeft te dupliceren o.i.d.
 13. Ik ook… sinds 1986… en toch gebruik is geen macOS als server.
 14. Ander argument… ik heb in de cloud een aantal servers voor klanten in beheer. En daar vind je niet zo snel een macOS server. Windows en/of Linux zijn daar in ruime mate te vinden. En ben het met Menno eens. macOS is géén server platform.
 15. Ik snap de voordelen van een ‘toolbox’, maar de methode om ze ‘gewoon’ in een bestand te plakken heeft ook zijn voordelen. Overigens sluit het een het ander niet uit. Je zou ook beide kunnen gebruiken. Het idee is niet verkeerd. Misschien als ik nog eens een vrij uurtje heb iets om mijn huidige verzamelbestand mee uit te breiden.
×
×
 • Create New...