Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Posts

  566
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 18
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 11
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En daar zit nu precies het pijnpunt (of beter gezegd zwakke punt) van FileMaker. Er zijn teveel ‘vage’ instellingen die niet altijd even voordehandliggend zijn. Ik wil bijvoorbeeld altijd mijn velden op naam gesorteerd hebben, en altijd een bepaald grid aan hebben staan. Maar als ik dat niet direct doe bij het maken van de database is het een gedoe om het toch voor elkaar te krijgen. Vooropgesteld dat het überhaupt al lukt. Dit is precies wel ik bedoel met open eindjes. Er zijn (vaak) wel trucs te bedenken om iets voor elkaar te krijgen, maar dat zou niet nodig moeten zijn. We werken met automatisering, dan is het niet logisch om steeds opnieuw hetzelfde te moeten doen… daar automatiseren we juist voor…
 2. Da’s een hele tijd… voel met gelijk oud… ;o) Sluit me volledig aan bij je zoektocht naar het ‘verwijderen’ van deze vervelende standaardtemplate. Helaas moet ik gaandeweg constateren dat Claris steeds meer open eindjes laat. Je zou verwachten dat je in de instellingen gewoon kunt aangeven wat de standaard zou moeten zijn voor nieuwe lay-outs. Ongetwijfeld staat het ergens diep verborgen, maar ik zou niet zo weten waar.
 3. De domste vraag is die die niet gesteld wordt… ;o) Nee, er kunnen honderden mensen tegelijk in een database werken als dat nodig is, alleen niet in hetzelfde record. FileMaker regelt het blokkeren van een record zelf. Al zijn er wel opties om foutmeldingen aan gebruikers te geven/vermijden door bijvoorbeeld te vragen of een record open is voor een andere gebruiker.
 4. In wat je vraagt voorziet FileMaker niet. De Get ( UserCount ) werkt alleen als het bestand open is… Je zult dus eerst het bestand moeten openen om te controleren of er een gebruiker is ingelogd. Zo ja, dan sluit je het bestand weer. Alternatieve oplossing zou kunnen zijn als je vanuit DB A via de Server API vraagt of er een gebruiker is ingelogd. Nu moet ik zeggen dat ik dit nog nooit heb geprobeerd (sterker, ik weet niet eens of de API het aantal gebruikers voor een DB teruggeeft, dus het is theorie). Als dat werkt kun je het wel ondervangen. Al vraag ik me af waarom je een bestand op een server zet om het niet te delen, maar daar zul je redenen voor hebben.
 5. Vraag van een klant of ze gebruik kunnen gaan maken van OpenTopography i.p.v. GoogleMaps. Op zich geen vreemde vraag, en volgens mij kan het ook gewoon. Vraag me alleen af of er iemand is die er ervaring mee heeft. Kan er zelf induiken en het van het begin af uitzoeken, maar als iemand een opzetje heeft wat ik als basis kan gebruiken zou dat welkom zijn… en waarschijnlijk veel tijd schelen.
 6. Vraag me af of ze daar goed over nagedacht hebben… een productnaam die al meer dan 30 jaar gebruikt wordt wijzigen in iets totaal onbekends.
 7. De vraag is tot hoe ver het gratis blijft… mag ik voor mezelf een testserver opzetten, of blijft het beperkt tot een standalone versie die je alleen op je eigen systeem kun draaien? Eigenlijk hebben ze nog heel veel onduidelijkheid gelaten. En FileMaker Pro blijft… (zover ik het begrepen heb) een product NAAST Claris Studio waarbinnen het Claris Pro gaat heten.
 8. Ik weet dat er een verschil was, maar het is me nooit opgevallen dat er een dusdanig verschil was. Maar dat komt misschien omdat ik altijd met de advanced versies heb gewerkt.
 9. Dan rijst de vraag of we het wel over dezelfde versie FileMaker hebben. Ik heb het eerlijk gezegd nog niet meegemaakt dat complete objecten verdwenen zijn. Ontbrekende CSS elementen kom ik regelmatig tegen, maar dit soort functies niet.
 10. De zichtbaarheid van het ‘oogje’ wordt bepaald door een instelling (View > Show > Hide condition), maar die heeft geen invloed op het al dan niet zichtbaar zijn van het object. Kennelijk wordt er niet aan de voorwaarden voldaan. In basis is het een ‘simpele’ boolean die waar of onwaar is. Er is (zoals Banach) aangeeft geen algemene instelling die ineens alles zichtbaar maakt.
 11. Als het je eigen bouwsel is zou je weten of er plug-ins gebruikt zijn. Windows is helaas niet mijn ding, dus daar kan ik niet zoveel voor bedenken. Misschien de voorkeuren weggooien? Dat wil nog wel eens helpen. Zeker als FileMaker gelijk in de stress schiet ligt dat voor de hand. Kan de dumps ook niet lezen, en dan nog moet je ook nog exact weten waar je naar zoekt.
 12. Verschil is dan de versie van macOS…
 13. Klopt… maar we zitten inmiddels op 19.4.2… en deze bug is er bij mijn weten inmiddels uit (ik heb er in ieder geval geen last meer van).
 14. Maak er een apart veld van, wat je ‘later’ samenvoegt in het uiteindelijke nummer (wat zo te zien geen nummer, maar een tekst moet zijn). Leg een relatie tussen dezelfde klanten en kijk via de relatie wat het laatste nummer is wat je gebruikt hebt en verhoog dat met 1.
×
×
 • Create New...