Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Posts

  590
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 18
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 11
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voor iedereen die overweegt over te stappen naar de nieuwe Suite van Claris… hou er rekening mee dat de nieuwe Claris Server die je nodig hebt voor Claris Studio en mogelijk ook Claris Pro alleen in een Linux (Ubuntu 20) variant te draaien is. Natuurlijk geen ramp op zich, maar als je altijd gewend bent met Windows servers te werken kan dat wel een domper zijn als je even snel over wilt schakelen. In ieder geval was ik onaangenaam verrast. Dit is toch wel iets wat Claris wat nadrukkelijker mag uitventen om onverwachte vertragingen (en kosten) te voorkomen.
 2. Dit heb ik wel, dus dat is de uitdaging niet. Klant wil dat niet (en het moet ook werken in WebDirect).
 3. Is inderdaad alleen voor de bühne om een datum te selecteren… heb er inmiddels al we een aantal langs zien komen, maar niet ééntje die ook weeknummers laat zien… helaas.
 4. Heb je gelijk in… het zou wel helpen als ze de ‘foute’ fouten niet zouden registreren. Zoals de eerder genoemde. En misschien ook eindelijk eens wat duidelijker foutmeldingen. Had er vorige week weer eentje 1506… over de mail die niet verzonden kon worden. Volstrekt zinloze melding wat het geeft niet aan waarom het niet verzonden is, want daar was de klant zelf ook wel achter gekomen.
 5. Eigenlijk is het ook raar dat FileMaker het als een fout ziet wanneer je na een ‘Go to record next, exit after last’. Het is immers geen fout, maar een gewenst effect…
 6. Zorgen dat je laatste actie altijd geldig is…
 7. Zal eens kijken of ik daarmee verder kom. Dank je.
 8. Hij staat er pas sinds mei, dus dat valt wel mee… Zag inderdaad Leaflet.js ook ergens langskomen, maar ben er nog niet toe gekomen er verder in te duiken.
 9. Ik krijg regelmatig de vraag of ik een date picker kan maken / heb waar ook de weeknummers te zien zijn. Nu heb ik dat wel vanuit een verleden met velden/objecten/knopjes in elkaar gezet en het werkt nog steeds, maar ik vraag me toch af of er niet gewoon een JavaScript data picker is waar dit ook allemaal in zit. Heb even gezocht op internet, maar daar kom je zoveel tegen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En die date pickers die ik tegenkom doen niet meer dan de standaard die we al bij een datumveld hebben staan. Vraag is dus of iemand er eentje weet die te gebruiken is.
 10. Onder Windows met 19.5.2 blijft hij ook netjes zichtbaar.
 11. Ja dat kan. Maar het zou beter zijn als je ook de server bijwerkt naar de laatste versie. Of je client bijgewerkt kan/mag worden is ook afhankelijk van het licentie-certificaat! Je moet dus wel een geldig certificaat hebben.
 12. We zijn eigenlijk allemaal wel gewend dat we in live data wijzigingen maken… en dat is meestal ook geen enkel probleem. Als je echter de update naar 19.5 doet is er wel een puntje waar je rekening mee moet houden. Bij het aanpassen van de database is het op eieren lopen als je onder macOS werkt en er een gebruiker in de tabel zit die jij wilt bijwerken. Normaal krijg je een melding dat je moet wachten tot de gebruiker uit de tabel gaat… in dit geval laat FileMaker de waarschuwing achterwege en crashed. Wanneer dit gebeurd, laat de gebruiker(s) controleren of het record waar ze bezig waren wel goed bewaard is. Programmeer je onder Windows heb je ook een keer een voodeel… daar heb je er geen last van.
 13. Is wel ongebruikelijk. Ergens moet je toch iets doen bij het openen wat het om de zeik jaagt…
 14. Stuur maar een PB (kan via het system) door op mijn naam te klikken. Daar kun je een bijlage aan toevoegen.
 15. Wil wel voor je kijken als je ’m upload… als hij tenminste behapbaar is…
×
×
 • Create New...