Jump to content

bigbadwolf

Leden
 • Content Count

  375
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FBA
  Lid
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 18
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 11
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Volgens de specs van Claris heb je op Big Sur FileMaker 19 nodig…
 2. Je kunt het resultaat wegschrijven naar een bestand en dan importeren. Dan hoef je ook geen rekening te houden met wisselende aantallen.
 3. Als je in een loop naar een volgend record gaat heb je de mogelijkheid om de loop na het laatste record te verlaten (optie in de scriptstap). Wanneer je op een andere manier te werk zou gaan kun je bijhouden hoeveel records je in de gevonden reeks hebt en een teller bijhouden hoeveel je er gehad hebt. De eerste methode is natuurlijk de simpelste.
 4. Ah… op die manier. Ik heb in mijn databases geen met een foto op de achtergrond. Maar de kleur van mijn navigation part loopt wel achter de kopregel door. Zie voorbeeld…
 5. Hoe kom je erbij dat dat niet zou werken? Ik heb een verschillende databases die via het netwerk of lokaal geopend worden die op mijn iPhone alleen de klok, netwerk, etc. laten zien. Verder zijn de FileMaker menu’s weg…
 6. FileMaker is op dat gebied zo slecht dat de Nederlandstalige FileMaker de Engelstalig (bron)commando’s niet een begrijpt. Een drama voor een ontwikkelaar die altijd in een Engelse versie werkt en ineens iets moet aanpassen in een Nederlandstalige versie… :o(
 7. Nope… we zijn beide gewoon gebruikers. En inderdaad. Begroeten doen we vaak niet. Zie dit systeem meer als een ‘chat’. Daar begroet / onderteken je ook niet constant. Je weet immers tegen wie je spreekt. Weggooien van berichten is ongebruikelijk in dit soort systemen. Soms kun je nog wel bewerken. Hij bedoeld inderdaad een persoonlijk bericht met de hele toepassing (of een kloon).
 8. Voor zover ik weet heb je die mogelijkheid niet. Ik gebruik voor desktopversie eenzelfde techniek. Alleen voor iOS kies ik ervoor pas te zoeken bij het verlaten van het veld omdat het veel te onrustig is.
 9. Als je boven zijn ‘avatar’ gaat met je muis zie je een message knopje… daarmee kun je een direct bericht sturen. Hij bedoeld inderdaad je database, maar je kunt denk ik ook wel een kloon maken als het te groot is.
 10. Heb de log bekeken, maar daar wordt je niet veel wijzer van. Ook het stats.log heb voor dit soort gevallen niets aan. Hoewel het daarin lijkt dat hij aantallen gebruikers voor bij WebDirect etc. registreerd zijn die kolommen allemaal leeg (en de ‘gewone’ client staat er niet eens bij). Snap dat ik het zelf kan bouwen, maar dan heb ik wel leukere dingen te bouwen. Dit overschrijding heeft er vroeger overigens wel ingezeten. Ook een melding bij x% gebruikers. Gemiste kans van FileMaker. Als beheerder zou je moeten kunnen zien wat de payload in gebruikers is over een bepaalde periode.
 11. Ik heb geen handleiding, maar eerlijk gezegd als je het weet valt het mee. Heb je een Windows of macOS server?
 12. Dit quotes horen nu eenmaal bij een csv-bestand, dus dat is logisch. Maak maar eens een export uit Excel naar csv en open die in een tekstverwerker… dan zie je hetzelfde. Behalve dan dat ze bij Microsoft nog steeds denken dat een puntkomma hetzelfde is als een komma… ;o)
 13. Heb begrepen dat het wel werkt, maar op mijn Catalina wordt ik al niet blij. Regelmatig is de verversing van objecten slecht (wat ik overigens ook zie op mijn iPad met iPadOS 14, maar dat terzijde). Daarnaast blijven dialogen regelmatig ‘hangen’ alsof hij niet meer weet dat ze open staan. Voor een prettige gebruik zou ik de stap niet wagen. Waarom werk je nog op 16?
 14. Is een optie, maar daar heb ik weinig aan als ik het nu over de afgelopen 3 maanden wil uitlezen. Eigenlijk vreemd dat het niet standaard in de server beschikbaar is. Typisch FileMaker om simpele zaken gewoon maar op zijn beloop te laten.
 15. Dank… maar die bedoel ik niet. Dit is het maximale aantal gelijktijdige gebruikers. Ik bedoel het maximum wat daadwerkelijk gelijktijd is ingelogd geweest.
×
×
 • Create New...