Jump to content

Peter Wagemans

Moderators
 • Content Count

  2033
 • Joined

About Peter Wagemans

 • Rank
  ontwikkelingshulp

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2016 - Antwerpen
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
  2013 - Gent
  2012 - Antwerpen
  2011 - Antwerpen
  2010 - Utrecht
  2009 - Antwerpen
  2008 - Antwerpen
 • FBA
  Lid
  Platinum
  Trainer
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 12
  FileMaker 11
  FileMaker 10
  FileMaker 11
  FileMaker 9
  FileMaker 8
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Yep. Die pacman bleef me achtervolgen. Ik heb het bovense beentje van de kikker ook wat korter gemaakt, dus nu zou de maneblusser hint wat duidelijker moeten zijn.
 2. Ja hadden ze inderdaad, maar het was memory based. Het leek inderdaad heel erg op een oude FIleMaker versie, maar stelde voor de rest niet veel voor. ClarisWorks had een ongelooflijk goeie tekstverwerker ( buiten de notorious tab stop bugs ) die spreadsheets kon bevatten. Een beetje als RagTime, maar eenvoudiger.
 3. Claris heeft indertijd zélf FileMaker gekocht van Nashoba/Forethought, hier mijn oude Plus single sided 400kb floppy Ik heb ooit eens de oude nutshell DOS versie ergens gevonden, maar ben 'm kwijtgespeeld. Wie er eentje vindt, laat me zeker iets weten.
 4. Dat klopt, maar je kan moeilijk "FileMaker" blijven heten als je ook andere sofware maakt. Wat je je kan afvragen, is wanneer Claris nog eens voor de voeten van Microsoft loopt, en Apple weer verplicht wordt om Claris te ontmantelen, en al hun software ( en dan vooral het succesvolle ClarisWorks ) een stille dood laat sterven. In de pers zie je niet waarom dat gebeurd is https://www.zdnet.com/article/apple-dismantles-claris/ maar het is duidelijk dat je een beetje gek moet zijn om een succesvol bedrijf zomaar dood te doen, tenzij je de business markt dreigt te verliezen. Als ze toen niet beseft hadden dat FileMaker toen al zoveel waard was, had FileMaker van Oracle of Microsoft geweest, de wereld zou er voor ons een stuk anders uitgezien hebben. Apple had toen Microsoft heel erg nodig voor Internet Explorer en Microsoft Office, en werd volgens mij voor de keuze gesteld door Billy Boy. Kijk naar de release datums in dit artikel: https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Office_98_Macintosh_Edition en in dit artikel: https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer_4, dat die release datums nogal dicht liggen bij Apple's beslissing, is wel ongelooflijk toeval, niet?. Maar dat is niet de officiele reden, natuurlijk. Ondertussen hebben ze bij Apple een eigen browser die Safari heet, en veel meer haar op hun tanden en geld in hun zakken. En zijn heel zorgvuldig met hun doelpubliek, wat niet meer zo "zakelijk" is, wat mij zeker wat frustreert. Dit heeft dus meer kans om te lukken. Ik ben zeker dat Brad braafjes gevraagd heeft bij Apple of het bedrijf terug uit het strafhoekje mocht komen.
 5. Hebben we dan toch een goed logo? Round and angular forms are combined within the symbol to express a human and approachable personality while also evoking focus and precision. Check The arrangement of shapes suggests growth from a central point. Fail, nogal assymetrisch gevalletje, ons logo. The open space in the center of the symbol speaks to the idea of starting with a clean slate. Check, min of meer. In het vierkant is heel wat open ruimte, hoor. The composition of the shapes creates an interplay of positive and negative space, which serves as a visual metaphor for innovation and for applying one’s ingenuity to solve problems surprisingly and unexpectedly. From the combination of positive and negative space, arrows emerge to suggest forward movement and agility. Moet aan gewerkt worden. Nooit sterk geweest met negative space. Het ziet er inderdaad een stuk knapper uit, ik geef toe. The logo complements the Claris name and speaks to the idea of shining a light on what users are capable of achieving with the Claris platform. It is supported through a robust visual system that includes graphical elements, colors, photography, typography, and computer-generated artwork. Ik ben dan weer duidelijker en heb geen latijn, gewoon wat Engels nodig om een licht te schijnen op wat er allemaal kan gedaan worden met FileMaker. En mijn logo is ook op de computer gemaakt hoor, op het gebied van kleuren, fotografie en typografie: OK, een punt voor Claris.
 6. Ik dacht eerder dat "Claris" een pun was naar "Clarus the dogcow", je weet wel dat hondje dat we lang geleden in de page setup dialog van de Mac zagen, en dat er een beetje als een koe uitzag, met die vlekken. Ik heb het even opgezocht: https://en.wikipedia.org/wiki/Dogcow I.v.m. die royalties, misschien moet ik even Lucy Goss contacteren.
 7. Ze zijn gewoon geinspireerd door het clarify logo dan? Misschien moet ik het toch niet aanpassen.
 8. BTW, voor de rest vind ik dit wel verdomme hilarisch.
 9. Daar moet ik wat aan redesignen, die maan moet misschien in geel maar ik had maar 2 kleuren. Wie een goed logo kan maken, altijd welkom. Ik ben maar een technoweeny developer met niet zo veel artistiek talent. Al iemand de Claris design guidelines zien verschijnen? Ik ben benieuwd naar de logo font.
 10. Iemand enig idee wie er achter www.filemakerdatabase.eu zit? "Bergweidedijk 38 7418AA Deventer The Netherlands", moet iemand zijn die we kennen. Ze hebben blijkbaar het logo van DataManix gebruikt, vreemd. Claus stuurde me een SMS met o.a. het woord "friging"
 11. Beetje laat met een antwoord, maar ik was eens aan het kijken of we iets over de data API op het forum hadden, en het zag er eigenlijk redelijk magertjes uit. Net een project afgerond dat met de data API werkt. Dus ik kan je alvast volgende zaken vertellen: zeker niet als een soort WebDirect sessie, naar mijn ervaring gaat een sessie niet "time outen", moet je dus zeker zélf zorgen dat je de sessie afsluit na gebruik de data API staat los van de web publishing engine, dus je kan die af laten staan in de server admin console. de data API zou dus niet een JAVA engine gebruiken data API scripts ondersteunen geen plug-ins data API scripts kunnen wél server side scripts lanceren ... en die kunnen dan weer plug-ins gebruiken, en andere dingen doen ( PDFs maken? ) het duurt even voor je alles onder de knie hebt, maar ik vind het eigenlijk beter werken dan XML requests
 12. Ook bij mij was alles naar boven verschoven, dus geen 7 certificaat meer, en wél een 17 certificaat. Dom. Hoe dan ook, ikzelf vind het niet meer de moeite om hier jaarlijks examen voor af te leggen als FileMaker het niet meer de moeite vind om hier PDFs met leerstof en voorbereiding te maken, waar ze vroeger wél geld voor hadden. Het is goed om elk jaar wat FileMaker features in te studeren, en je kennis wat op te frissen, daar was dat certificaat wel OK voor. Maar het examen zélf, wat een grap. Those who can, do.
 13. De gebruikersprofielen bevatten nu ook de FileMaker 18 optie. Je kan die zélf bijwerken. Beetje raar is dat "FileMaker 18" aanstond bij jou nadat ik het bijmaakte. Waarschijnlijk omdat ik die optie naar bovenaan de lijst gesleept heb, en de software hier niet op voorzien is. Ach ja.
 14. Bedankt voor deze uiterst wetenschappelijk analyse. Hoe dan ook, mijn Synology servertje heb ik toch nodig, dus is het niet zo veel moeite om het Clarify forum erbij te pakken. Een goed bijkomed excuus ook om een goeie internet lijn te hebben. Geen diepe buigingen vereist. Van mijn kant kudos aan alle mensen die dit forum doen draaien door op FileMaker vragen te antwoorden, wat altijd de bedoeling is geweest.Geen megalomane plannen .
 15. Sonoff switches zijn leuk, en ze hebben ook een power meter, die je toelaat om het verbruik van je toestellen te meten over het netwerk. Zo kwam ik er achter dat de server opstelling toch met een 5,5 KW per 24 uur ging lopen, wat niet echt interessant is voor de electriteitsrekening. Een deel van de besparingsmatregelen was om de Clarify site virtueel te hosten op de Synology server. Verhuis ging vlotjes, en na wat knoeien met het IP adres was de site gisteren dus een uurtje of 2 uit de lucht. Alles zal niet echt meer "vliegen", maar een site zonder reclame gaat altijd wat vlotter, niet Alles bijeen ( kabel modem, UPS, PABX, Synology met 4 drives ) verbruikt nu 132 W, da's minder dan 3,5 KW per dag. Kan ik mee leven.
×
×
 • Create New...