Jump to content

Peter Wagemans

Moderators
 • Content Count

  2056
 • Joined

About Peter Wagemans

 • Rank
  ontwikkelingshulp

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2016 - Antwerpen
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
  2013 - Gent
  2012 - Antwerpen
  2011 - Antwerpen
  2010 - Utrecht
  2009 - Antwerpen
  2008 - Antwerpen
 • FBA
  Lid
  Platinum
  Trainer
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 12
  FileMaker 11
  FileMaker 10
  FileMaker 11
  FileMaker 9
  FileMaker 8
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, goeie workaround, maar dit vind ik eigenlijk wel een vervelende bug, ik heb het dan ook gepost op het US FileMaker forum. https://community.filemaker.com/en/s/question/0D50H00007Zm62KSAR/why-is-filemaker-not-respecting-excel-data-types-when-importing Je adem niet inhouden terwijl je wacht op een fix, en je voorlopig behelpen met alternatieven lijkt me inderdaad ondertussen een goeie oplossing.
 2. Meer dan een week later, 3 downloads en geen feedback. Wat zou de reden hiervoor zijn? Bijna iedereen die met de EID plug-in oplossingen maakt is perfect OK hiermee? Is deze post niet zichtbaar genoeg? Raar, maar ik ga er niet wakker van liggen.
 3. Je kan als alternatief een truncate table scrip stap gebruiken, volgens mij ook niet context sensitive.
 4. Je kan er bijvoorbeeld een "x" voorzetten in Excel, en met een simpele auto-enter calc verwijderen bij import. test2.fmp12export_test2.xlsx
 5. Duidelijk toch een bug, en ik denk ook dat die in FileMaker zit. In de preview toont FileMaker al nullen.
 6. Interessant ook dat FileMaker van beide cellen een text veld maakt, en geen numeriek veld.
 7. Interessant. Ik maakte een kolom bij met de formule "right ( <cell> ; 3 ) terwijl ik in de cell " 0E6" had gezet. en het maakte niet uit. Importeert beide kolommen als een 0.
 8. Excel verandert het data type niet, excel verandert de weergave.
 9. Ik ben me nu al 5 minuten aan het amuseren met te proberen om "0E6" in een Excel cell in te geven... waar ik niet in slaag. Ik denk dat het probleem is dat Excel nog altijd vindt dat dit een number cell is, maar het als text weergeeft.
 10. Inderdaad, dit doet raar. Ook als je simpelweg de XSLX over FileMaker sleept - waardoor hij het converteert. Moet iets met die 0 te maken hebben in het begin van de code. Als ik daar een letter zet, doet hij het goed.
 11. Makes sense. Is eigenlijk een domme vraag van me. FileMaker ondersteunt dat inderdaad niet. Als FileMaker de streaming aan IIS overlaat, en het niet ergens op een firewall proxy blijft hangen, dan veronderstel ik dat IIS het ergens in een log file moet hebben... ik ben hier niet zo zeker van, maar ALS dat zo zou moeten zijn, en er is geen log entry, bereikt de request zelfs de IIS niet, wat zou bewijzen dat er tussenliggend geblokkeerd wordt.
 12. Je jan zo’n probleem hebben als er een reverse proxy firewall geinstalleerd is. Die kan testen op een pattern of pad, voldoe je niet, krijg je een error. Kijk eens in de source van de 401 pagina of het iis of iets anders.
 13. Probeer eens 443 open te zetten, zou ik denken.
 14. Just to let you guys know... great meeting, it was fun!
 15. Dit is FileMaker Pro 1.0, de versie van 1990. Werkte prima op een SE, op een plusje viel dat wat tegen.
×
×
 • Create New...