Jump to content

Peter Wagemans

Moderators
 • Posts

  2,216
 • Joined

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2016 - Antwerpen
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
  2013 - Gent
  2012 - Antwerpen
  2011 - Antwerpen
  2010 - Utrecht
  2009 - Antwerpen
  2008 - Antwerpen
 • FBA
  Lid
  Platinum
  Trainer
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 12
  FileMaker 11
  FileMaker 10
  FileMaker 11
  FileMaker 9
  FileMaker 8
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sorry dat ik niet onmiddellijk reageerde. Waarschijnlijk heb ik niet genoeg getest, maar afdrukken lijkt me in elk geval geen problemen te geven. Heel wat settings zijn naar de kleurpotloden. Ik denk reeds ingestelde dingen kapot gaan, maar nieuw ingestelde niet. De meeste van mijn klanten zitten nog op Intel, misschien daarom.
 2. Had ik ook bij een klant. Reden was dat bij de upgrade naar Ventura de default mail applicatie niet correct meer was ingesteld. Dus een bug in Ventura, en een stukje code in FileMaker dat crashed als je geen Apple Mail gebruikt. Voor de rest heb ik hier op verschillende van mijn Macs FileMaker 19 opnieuw mogen installeren omdat de applicatie niet meer opstarte. Foutmelding: sommige bestanden zijn beschadigd. Herinstalleer. Wat gelukkig wél werkte. Ik werk nu een maand met Ventura, en buiten de dagelijkse confrontatie met een aantal FileMaker bugs die al jaren niet opgelost geraken, is alles voor mij OK genoeg.
 3. Een paar jaar geleden vond ik een iPhone 1, AT&T model, mits een jailbreak perfect te gebruiken. Na veel zoeken vind ik een phone repair ship die er een nieuwe batterij wil insteken, die ik BTW zelf gevonden had op ebay of amazon. Dat sleept maar aan, en blijkt dat het bedrijfje over kop gegaan is, en na weer een hoop gehannes heb ik mjn iPhone terug, SIM kaar mankeert echter. Dus… ik ben nu op zoek naar een SIM tray voor een iPhone 1. Die je niet zomaar vind op internet. Heb ook eens gekeken of er 3d print files van bestonden, niets gevonden. Als iemand nog een oude zelfs kapotte iPhone 1 heeft liggen, het zou leuk zijn om dit oude beestje terug te gebruiken 5AE6E497-1AC7-45B2-A5F7-7BB7A5602808_1_201_a.heic
 4. Op het ogenblik kan ik een telefoonnummer diallen via open url "tel://" en dan het telefoonnummer. Iemand een idee hoe je zoiets doet als je iPhone een dual SIM heeft? (kaart +e-sim) Ntuurlijk gaat automatisch diallen nog altijd, maar de vraag is of je kunt aangeven met welke SIM je uitbelt.
 5. Start met een zeer ernstige slide in de achtergrond.
 6. Nog wat op getest, en hier zijn mijn uiteindelijke bevindingen: 1. Vanaf FileMaker Pro 19, als je een tabel bijmaakt, wordt een layout bijgemaakt in de stijl "Apex Blue". Dit gedrag is niet aanpasbaar. 2. Om een layout in een bepaalde stijl aan te maken, selecteer een layout in het actieve window, die de gewenste stijl heeft. Maak dan een nieuwe layout. Dit werkt zowel in single user mode, als wanneer je op een host bent ingelogd.
 7. Apex Blue is alfabetisch de eerste, dus ik denk dat FileMaker gewoon de eerste uit de ingebouwde themas kiest. Als ik een custom theme maak op een lokale file, dan FileMaker afsluit en terug de file open, wordt bij de eerstvolgende nieuwe layout voor dat custom theme gekozen, zélfs als het alfabetisch niet het eerste is. Waarschijnlijk zit het truukje in… de file lokaal pakken. FileMaker stockeert dan veel meer keuzes als default. Tijd dat ze daar eens werk van maken. Als Claris Studio af is natuurlijk, want dat gaat voor
 8. Ik heb de vraag in 2021 op fmforums gesteld, maar blijkbaar vinden ze Apex Blue daar een geweldige goeie default voor nieuwe layouts. https://fmforums.com/topic/108948-apex-blue-can-i-get-rid-of-it-for-new-layouts/ Ikke niet. Heeft er iemand een idee hier hoe je die default verandert? Met een "default veranderen", bedoel ik niet dat je de layout elke keer aanpast, natuurlijk maar dat je per default iets krijgt dat je zélf op 1 of andere manier instelt. BTW, het Clarify forum bestaat 20 jaar deze maand. Leuk om even bij stil te staan.
 9. Wat is het verhaal met die belgische nummerplaten achter Brad (his, her, him)?
 10. Dit lijkt de oplossing: https://www.mbs-plugins.com/archive/2020-04-22/Digitally_signing_PDF_with_Dyn/monkeybreadsoftware_blog_filemaker maar zoals vermeld, we gaan dit verder uitspitten.
 11. De techniek via de MBS plug-in hier besproken, is in gebruik bij een aantal klanten en draait al 2 jaar zonder problemen. Ondertussen is https://support.myfmbutler.com er mee gestopt. Dus denk eraan dat de intel plug-in van MyFMButler niet native op de nieuwe Macs kan draaien, en dat de MBS plug-in netjes (en al lang) Apple Silicon ondersteunt. @andries heeft me gecontacteerd ivm de eiD reader filemaker file/bibliotheek. We zijn dus nu aan het bekijken hoe we PDF files kunnen "signen" met de routines die we hebben. Dus ipv een PDF te downloaden, te printen, te tekenen, terug te scannen, en dan terug te mailen, zou je dan de PDF kunnen signen en terugsturen. Iets simpelder. En leve de bomen. Daarom vind ik dat in deze COVID tijden het wat raar is dat er zo weinig reactie is op deze thread. Je zou denken dat er nood is aan dit soort software, niet? Elke vorm van feedback is dan ook welkom, als is het zelfs om de mensen die hier technisch mee bezig zijn wat te motiveren.
 12. Ontdekt dat die UPS van 3000VA die ik zowat cadeau heb gekregen… eigenlijk een beetje een vergiftigd geschenk blijkt te zijn. Zo'n APC gaat 24/7 met 30 watt lopen. Vervangen door een APC Pro 900, die is tevreden met 5 watt of zo. Ik heb hier alles kunnen terug brengen tot zo'n 75 watt: kabel modem, switches, firewall en web server machine. Gezien we komen van een 180 watt situatie ben ik heel blij hiermee. Sorry in elk geval voor de wat onstabiele situatie de laatste dagen. Er was een zeker leercurve.
 13. Als het HD floppies zijn. Gelukkig moet ik het niet op floppies backuppen. Zou even duren.
 14. Zodra ik het kalmer aan gaan doen - ik zit nog aan de goeie kant van 60 - zal dit waarschijnlijk een goed plan worden. Maar nu is het nog steeds leuk om met web sites en firewalls te spelen, zelfs al kost dat tijd en geld. In FileMaker developen is mijn beroep, maar ik heb altijd een heel ruime informatica interesse gehad. De web sites files pakken 1,39 GB, maar dat is inclusief de forum code. Even kijken… de uploads directory is 1,32 GB. Dus dat zijn voorbeeld filetjes en screen shots. De SQL database achter het forum pakt 836 MB in beslag. Dit voor 10.710 topics en ~58.614 posts. Dus we zetten net over de 2 GB. Valt mee, niet?
×
×
 • Create New...