Jump to content

Peter Wagemans

Moderators
 • Content Count

  2067
 • Joined

About Peter Wagemans

 • Rank
  ontwikkelingshulp

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  2017 - Leiden
  2016 - Antwerpen
  2015 - Brugge
  2014 - Scheveningen
  2013 - Gent
  2012 - Antwerpen
  2011 - Antwerpen
  2010 - Utrecht
  2009 - Antwerpen
  2008 - Antwerpen
 • FBA
  Lid
  Platinum
  Trainer
  Reseller
 • FileMaker Certificatie
  FileMaker 16
  FileMaker 15
  FileMaker 14
  FileMaker 13
  FileMaker 12
  FileMaker 11
  FileMaker 10
  FileMaker 11
  FileMaker 9
  FileMaker 8
  FileMaker 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Super ding. Wel redelijk ingewikkeld op het eerste zicht. Er zijn 4 versies, spijtig dat ik druk bezig ben voor een klant, ik ben heel nieuwsgierig over deze files.
 2. Ik zie het. Sinds FileMaker 7 hebben @Koen Van Hulle, @dannydv en ik ons verdiept in een "framework", een soort van bibliotheek die je standaard in elk development gebruikt, met extra functionaliteit. Ik ben er zeker van dat iedere developer die dagelijks met dit soort zaken geconfronteerd wordt, er een elegante oplossing voor zoekt, en uiteindelijk hiertoe komt. Omgekeerd, wie er sporadisch of zelfs éénmalig mee te maken heeft, en zich vragen stelt, mogen we echter niet overdonderen met gesophisticeerde oplossingen. Vandaar dat ik ook probeer om op een eenvoudige vraag een eenvoudig antwoord te geven. Wat niet wegneemt dat ik jullie reacties heel erg smaak. We leven allemaal een beetje in isolement wat dit soort oplossingen betreft, en ik lees graag over dit soort benaderingen, die me soms een compleet nieuwe kijk op oplossingen geeft. Waar dit forum helemaal over gaat.
 3. Sorry, ik had mijn mail server zijn SMTP settings veranderd, en de settings op het forum vergeten. Er zijn een paar dagen geen mailtjes vertrokken vanuit het forum, dus als je vandaag iets een paar dagen te laat toekrijgt, weet je waarom.
 4. Henk gaf je alvast de informatie om te weten welk vlees je in de kuip hebt, je gaat dus met Get ( Device ) 4 als antwoord krijgen op je iPhone. Je zou je layout naam kunnen berekenen aan de hand van deze informatie, maar ik raad je aan dat niet te doen. Als je achteraf layout namen verandert, werkt het niet meer correct. Werk in je [OnFirstWindowOpen] script - https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fonfirstwindowopen.html voor de NL term die blijkbaar "BijEersteVensterOpenen" heet. Ziet er zó uit en je koppelt het aan een script. Weet je misschien al. Ik wou toch maar zeker zijn. In dat script ga je als volgt te werk in pseudo script taal: if [ Get ( Device ) = 4 ] Ga naar layout "iPhone Layout" else if [ Get ( Device ) = 3 ] Ga naar layout "iPad Layout" else Ga naar layout "Gewone layout" end if Dit is beter dan je layout naam te "berekenen" zoals je in je originele vraag van plan was.
 5. Dat bedoelde ik ook, maar deze vlaming verwoorde het niet zo goed.
 6. houdt je gevonden sets klein sorteer alleen als je absoluut moet optimaliseer je layouts zodat er zo weinig mogelijk aangepaste stijlen zijn optimaliseer je layouts door SVG graphics te gebruiken ipv andere beeldformaten, en als je die toch moet gebruiken, check de resolutie zorg dat je bestand geen gevulde globals heeft, voor je het begint te hosten probeer zware data operaties door te geven aan een server side script probeer velden die veel data bevatten, op te splitsen in een gerelateerde tabel weeg af of je data moet stockeren in calculaties, of dat je deze calculaties "unstored" moet maken soms is het sneller om NIET naar gerelateerde records te switchen, en via een ouwerwetse zoekopdracht te gaan. vermijdt de "flush cache" script stap Om maar een paar truukjes te vernoemen.
 7. haaa... de confituursessies. Was waarschijnlijk de bedoeling B.
 8. Er zal wel een goeie reden voor zijn. Bijvoorbeeld een medewerker die zijn account gebruikt.
 9. Zover ik weet, niet Banach. Maar we zijn hier ook niet fanatiek Nederlandstalig.
 10. Hi Zjem, There's several ways to approach this. But this is I think a comprehensive way. Bar Graph.fmp12
 11. Ja, goeie workaround, maar dit vind ik eigenlijk wel een vervelende bug, ik heb het dan ook gepost op het US FileMaker forum. https://community.filemaker.com/en/s/question/0D50H00007Zm62KSAR/why-is-filemaker-not-respecting-excel-data-types-when-importing Je adem niet inhouden terwijl je wacht op een fix, en je voorlopig behelpen met alternatieven lijkt me inderdaad ondertussen een goeie oplossing.
 12. Meer dan een week later, 3 downloads en geen feedback. Wat zou de reden hiervoor zijn? Bijna iedereen die met de EID plug-in oplossingen maakt is perfect OK hiermee? Is deze post niet zichtbaar genoeg? Raar, maar ik ga er niet wakker van liggen.
 13. Je kan als alternatief een truncate table scrip stap gebruiken, volgens mij ook niet context sensitive.
 14. Je kan er bijvoorbeeld een "x" voorzetten in Excel, en met een simpele auto-enter calc verwijderen bij import. test2.fmp12export_test2.xlsx
×
×
 • Create New...