Jump to content

Peter Wagemans

Moderators
 • Posts

  2195
 • Joined

Community Answers

 1. Peter Wagemans's post in Script 1x per dag automatisch starten was marked as the answer   
  Bijgevoegd een timer bestandje. Zodra je het opent, zal de timer beginnen lopen, en berekenen wanneer dit de volgende keer mag uitgevoerd worden.
  De waarde van de startTijd mag je altijd aanpassen. De waarde van het veld "interval" laat je best op 60 seconden staan.
  Zodra je het venster sluit, zal de timer stoppen.
  Er zit een "plaatshouder" scriptje in dat je kan laten verwijzen naar je eigen script.
  Menno z'n oplossing is weliswaar waterdicht, maar misschien wil je een wat simpelere oplossing, voor deze moet echter FileMaker opgestart zijn, en het venstertje open.
  dagelijkse verkopen.fmp12
 2. Peter Wagemans's post in Counting occurences (male, female, gender neutral) in found sets was marked as the answer   
  Hi Zjem,
  There's several ways to approach this. But this is I think a comprehensive way.
  Bar Graph.fmp12
 3. Peter Wagemans's post in Server 17 interface - data setup was marked as the answer   
  Verschil tussen een web applicatie en een FileMaker toepassing met scheiding tussen data en interface:
  bij en web applicatie krijgt de user interface een request om data te tonen, en gaat op zijn beurt de request uitvoeren naar de data interface. En toont de resultaten na antwoord. bij een FileMaker toepassing met scheiding tussen data en interface, linkt de interface de client rechtstreeks door naar de data interface. De interface zorgt allen voor de user interface. Gezien de client rechtstreeks doorverbonden moet worden met de data, kan je dus niet dezelfde opstelling maken.
 4. Peter Wagemans's post in Rapport werkt dan wel, volgende moment niet - OPGELOST was marked as the answer   
  Even markeren als antwoord, kan blijkbaar alleen als er meer dan 1 post is...:)
 5. Peter Wagemans's post in netwerk connectie verloren na scherm ontgrendeling was marked as the answer   
  Ik denk dat ik het antwoord gevonden heb. Het scherm "vergendelen" = het scherm afzetten. Dus moet je:

 6. Peter Wagemans's post in Facturen opslaan was marked as the answer   
  Je hebt waarschijnlijk de factuur als PDF ontvangen, en die PDF in een container veld van FileMaker gezet, correct?
  Ga dan in layout mode, duidt dat container veld aan, en open Het Inpector pallet. Hierbij screen shotje van mijn Inspector pallet, sorry, alles op mijn machine is Engelstalig ingesteld, maar je kan aan de hand hiervan wel zien dat je de manier dat een container zijn inhoud laat zien, kan aanpassen.

 7. Peter Wagemans's post in datum omzetten was marked as the answer   
  Dit kan best uitgelegd worden met een formuletje:
   
  Let ( [ tekst = "2 jan. 2018" ; tekstdelen = substitute ( tekst ; " " ; ¶ ) ; // hierdoor krijg je een lijstje, in dit geval "2¶jan.¶2018" ; dagnummer = GetAsNumber ( GetValue ( tekstdelen ; 1 ) ) ; // deze is simpel jaarnummer = GetAsNumber ( GetValue ( tekstdelen ; 3 ) ) ; // deze ook maandnummer = Ceiling ( Position ( "jan.feb.maa.apr.mei.jun.jul.aug.sep.okt.nov.dec." ; GetValue ( tekstdelen ; 2 ) ; 1 ; 1 ) / 4 ) // kijk hier goed na hoe je maanden heten ] ; Date ( maandnummer ; dagnummer ; jaarnummer ) )  
 8. Peter Wagemans's post in HTML mail en WebDirect was marked as the answer   
  Hans Erik vraagt zit af waar hij de beeldjes zet als hij externe verwijzingen maakt.
  Het hangt er allemaal een beetje van af hoeveel adressen je gaat mailen. Mail je er 100, dan kan je die beelden zetten waar je wil, bij héél kleine oplages zelfs in dropbox, als publiek toegankelijk bestand. Bij heel wat internet providers heb je web ruimte met ftp toegang. Dat is de ideale plek, want het kost je geen bandbreedte op je aansluiting. Denk erom, dit is “upload” bandbreedte, hiermee wil je zuinig omspringen.
 9. Peter Wagemans's post in waarde van vorige record in portaal gebruiken was marked as the answer   
  Ik zou dit met een event script doen. Hang in layout mode een trigger aan het datum veld, die triggert als je in het veld komt. Nederlandse naam van die trigger even vergeten, maar je ziet het wel. In het script zet je de nodige intelligentie.
  alleen doorgaan als het veld nog leeg is alleen doorgaan als huide portaalrij > 1 is checken op relatie zal niet lukken als het record nog niet gecommit is dus naar vorige portaalrij, datum in var, terug naar huide portaalrij, var + 1 in datumveld schrijven
 10. Peter Wagemans's post in FMServer 16.0.4 update was marked as the answer   
  Geen problemen te melden, althans niet meer dan anders. Ergens anders dan de link van Menno vond ik nog dat het Sparkle update mechanisme tijdens haar scheduled checks de plug-ins deed crashen. En daar zou ook aan gewerkt zijn. Ik heb een lastige bij een klant waar cocoa dialogen gestuurd door een plug-in gewoon niet meer getoond worden, terwijl dit in vorige versies geen probleem was. Ik hoop dat deze update dat probleem oplost.
  Hans Erik, als je het over die SSL bug hebt, waarom geen interne DNS server opstellen? Vijf minuutjes duurt dat. Je maakt dan je domain lokaal ook aan me alle entries, en ook een entry onder dat domain dat naar je test server verwijst. Geen ssl errors meer, geen streaming errors meer.
 11. Peter Wagemans's post in Opbouw van een database was marked as the answer   
  Voordeel van alles in 1 tabel: lekker simpel, rapportering ook, omdat er maar 1 tabel is Nadeel van alles in 1 tabel: het worden misschien heel veel velden, nomenclatuur van de velden zal heel belangrijk zijn, stored calcs te vermijden, wordt snel onoverzichlijk  
  Voordeel van alles apart: zeer modulair en overzichtelijk Nadeel van alles apart: zoveel relaties als je activiteiten/diensten hebt, en dat worden er misschien heel veel, rapporteren wordt misschien moeilijk Wat is wijsheid hier?
  Als al je invulvelden tekstvelden zijn, dan kan je misschien een volledig dynamisch systeem maken, waar zelfs je veldnamen bepaald worden door je activiteit/dienst. Redelijk geeky oplossing natuurlijk. Maar als je héél veel verschillende diensten/activiteiten hebt met weinig en simpele invulvelden, dan zou ik eerder daarvoor gaan. Het is eveneens alles in 1 tabel, maar met alltijd dezelfde velden.
×
×
 • Create New...