Jump to content

Marsau

Leden
 • Posts

  622
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marsau

 1. Binnenkort 1000 gebruikers in een bestand, dus uw borst mag nat gemaakt. hoewel ik je wens om zo toegang tot een bestand te beperken raar vind (mogelijk typisch geval van hartstochtelijk een oplossing ontwikkelen voor het verkeerde probleem - ) zou je kunnen overwegen: 1. opening script in B dat bestand direct sluit als get(user count) > 1 (ja, het bestand wordt kortstondig geopend, maar so what?); 2. Gebruik de admin API waarbij je de meest sophisticated server/metadata kunt scripten, al dan niet server-side. (Vergelijk bijvoorbeeld de FMS monitor van Menno. Wij bouwden op basis hiervan een server omgeving waarin we zelfs het bestandsbeheer (online/offline zetten, verwijderen, dupliceren ) door FMS kunnen laten plaatsvinden. )
 2. Instappen wordt gratis.
 3. De naam die gaat eraan. Jammer, "Filemaker" toch een soort mental asset. Maar tegelijk: past de naam nog wel bij de entiteit die ermee wordt aangeduid? ("bestandsmaker', really?) Ik denk dat het 'beest' zo veranderd is dat een eigennaam anno 2022 volstaat, en helemaal wat men nu in het vooruitzicht gesteld heeft. Ik ben erg verheugd over deze ontwikkeling. Ik zie vooral kansen om als ontwikkelaar / 'problem solver' meer en grotere klanten te kunnen gaan bedienen.
 4. Beste mensen, ik werk aan de integratie van een FileMaker-systeem met Picqer, een mooi pakket voor magazijnbeheer en orderafhandeling. De basis heb ik al op orde. Als er vakbroeders zijn binnen dit forum die reeds eerder ervaring hebben opgedaan met Picqer, dan kom ik graag in contact. Ook ligt Snelstart in de planning. Is er al ervaringen met de Snelstart API's binnen dit forum? vriendelijke groet, Mars
 5. Zie hier: https://community.claris.com/en/s/question/0D53w00005ZKlkVCAT/displaying-file-folders-in-a-web-viewer Je kan op basis van een bestandslijst wat html (icm CSS) componeren om de gewenste stijl te realiseren. Ik kan me voorstellen dat je op deze wijze niet gebonden bent aan locale directories. Ingewikkelder: wellicht kunnen Javascript filebrowsers in de webviewer geïmplementeerd worden. Heb er (nog) geen ervaring mee, maar het lijkt me een interessante optie.
 6. Nee hoor, als je wilt archiveren kan je ook alle uitgaande mail bcc naar een archief-adres zenden. Ik doe dat eigenlijk met al mijn mail-implementaties. Bovendien kan je de server het werk laten verrichten. Ook uit oogpunt van automatiseerbaarheid een must-go.
 7. Dit is geen FileMaker kwestie. Je mot het inregelen in je systeem, of overwegen om direct via SMTP te verzenden, dus zonder je mailclient ertussen. Dat is sowieso een beter idee met batches van facturen.
 8. Ja, dat is inderdaad een mooie FM-applicatie (het is feitelijk een FileMaker applicatie) waarin alle (?) integraties zijn uitgewerkt. Ik ga het binnenkort ook uitproberen, maar streef naar een dieper niveau van inzicht dan alleen de inzet van een kant&klare tool. Was echter vooral benieuwd of er confreres zijn die met de Woo commerce API hebben gewerkt. Daar lijkt het dus niet op.
 9. Binnenkort moet ik een productenlijst in een systeem koppelen aan Woo-commerce. Integratie is in eerste instantie bescheiden: we willen producten kunnen syncen met de webshop. Ben benieuwd of er hier collega's zijn met ervaring om dit gebied.
 10. Ik zou denken aan een portaal met alle beschikbare vervoerders, met een niet opgeslagen calculatie veld waarin de vrachtkosten worden berekend. De parameterisering daarvan zit dan in de tabel met de vervoerders. Sorteer de portaal op prijs. Als je ook nog per vervoerder verschillende vrachtopties zichtbaar wilt maken zou ik een virtuele tabel overwegen op basis van een global veld of variabele waarin je alle opties hebt gecalculeerd met een script.
 11. Ja, valt zeker mee. Dus hier gaat in ieder geval niet de pijn zitten.
 12. Respect voor je inspanningen, Peter. Is het overigens geen idee om de hele hosting op een VPS onder te brengen? Ik zou mij kunnen voorstellen dat dit een stuk kopzorg - en geld - zou kunnen schelen. Met eventueel bekostiging vanuit de 'crowd' alhier. Uit pure nieuwsgierigheid: wat is de omvang van de storage voor het forum?
 13. Het issue is natuurlijk dat een datum-waarde geen tekst-waarde is. Dus wil je deze in een strikt bepaald formaat tonen moet je converteren. Bijvoorbeeld: Let ( [ x = datumwaarde ; trailingZero = true // trailing zero's toepassen ja/nee ; delimiter = "-" // elk denkbaar teken... ; d = day ( x) ; dd = If ( trailingZero; Right ( d + 100; 2 ); d ) ; m = Month (x) ; mm = If ( trailingZero; Right ( m + 100; 2 ); m ) ; j = Year ( x ) ]; dd & delimiter & mm & delimiter & j )
 14. Het probleem is uiteindelijk op eigen kracht opgelost. Ik meld het maar even terug, dan leren we allemaal wat. 😀 Het probleem: één corrupt bestand dat altijd in samenhang met andere wordt gebruikt. Het probleem deed zich dan met name voor in de andere bestanden. Ik ontdekte dit door andere bestanden te openen terwijl het betreffende bestand was weggehaald. Dan deed het probleem zich niet voor. Je moet het maar ontdekken... Veel layouts met classic theme, maar dat bleek niet de oorzaak. Bij een flink aantal layouts bleek de koppeling aan een menu reeks te ontbreken. Na herstel kon het bestand foutloos worden recovered en ook weer probleemloos in samenhang met de andere bestanden worden gebruikt. Issue solved.
 15. Heb dit ook wel eens gedaan met de Scribe plugin van 360Works. Je kan dan ook een benadering toepassen waarin je een Excel sjabloon in een container laadt en vervolgens scriptmatig bewerkt.
 16. De download/upload routine voor containers via de Data API moet apart gecodeerd/gescript worden. Ik kan me voorstellen dat het niet zomaar in de 'standaard' transacties zit. Ik vond deze oplossing nuttig om met Ninja forms een ingevuld formulier binnen te krijgen. Ik heb het niet getest met container-upload, maar misschien kan je dit verkennen.
 17. Ik neem aan dat elke BE_FTP aanroep een in zichzelf gesloten routine is, dus inclusief handshake & goodbye. Heb je vastgesteld dat er een daadwerkelijk probleem is? Er zijn wel wat CURL-options waarmee je wellicht in een script het FTP-proces kunt tweaken. Maar is het de moeite waard? Mogelijk veel gepuzzel voor een non-existent probleem. En is het niet te overwegen om alle tekstbestandjes in één zip over te zenden?
 18. Nou een argument dan: je kan de tussentabel opvatten als de film-biografie van de betreffende acteur. Dus ook een notitie/rol beschrijving meenemen.
 19. Oeps, ja. Fm12 kan idd te oud zijn. Dit is opgezet met FM19. Geen webviewer hoor, alleen maar een truc om bij een getoonde record die variabele actueel te houden, zonder scripttriggers. Volgens mij vanaf 13 conditioneel object verbergen op lay-outs. Maar nogmaals: een tussentabel is de koninklijke weg, zeker als je de basis wilt leggen van serieuze data verzameling
 20. Wat denk je van dit trucje? Een let in een verbergconditie op de layout, die zorgt dat er een altijd correcte $$ variabele is met het focus jaar. Vervolgens een unstored calc die de (indicatieve) leeftijd calculeert. Beetje een hack, quick&dirty, omdat je niet aan de tussentabel wil. Een scriptrigger blijft m.i. een slecht idee. films Marsau.fmp12
 21. Dus geen ervaring binnen deze gemeenschap. Toch apart om weer een geheel uniek probleem te hebben. Kwestie ligt bij Claris support en is inmiddels zelfs geëscaleerd. Men heeft het kunnen reproduceren, maar oorzaak en fix is onduidelijk.
 22. Ja, duidelijk. Hoewel een uitgeschakeld FMS weinig respons levert.. maar een gecontroleerde openstelling is idd wel beter. En die veronderstelling van mij betreffende de Java-installatie? Die klopt dus niet?
 23. Dank, Menno. Ik heb volledige toegang. Ik verkeer echter al heel lang in de veronderstelling dat de Java-installatie ‘gemanaged’ wordt door de installer, en dat je er verder vooral vanaf moet blijven, omdat FMS kritisch is op de betreffende Java-versie. Dus ook geen updates. Waarom schakel je firewall regel uit?
 24. Als je een tussentabel hebt toegepast (wat volgens mij de enige correcte manier is om dit te doen), is dat ook de plek om het gewenste leeftijdsveld in te brengen. Dat mag een opgeslagen veld zijn, omdat de betreffende gegevens in principe onveranderlijk zijn. let er op dat je calculatie nooit precies zal zijn als je de leeftijdscalculatie slechts op jaartallen baseert.
 25. Wat ook kan: Evaluate ( "Average ( " & Substitute ( hoogste::hoogste 5; ¶; "; " ) & " ) " ) Evaluate ( "Sum ( " & Substitute ( hoogste::hoogste 5; ¶; "; " ) & " ) " ) Sum en average werken niet met lijst input (wat hoogste feitelijk is). Die evaluate passeert die beperking. lean & mean!
×
×
 • Create New...