Jump to content

Marsau

Leden
 • Posts

  579
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marsau

 1. Ik doe dit doorgaans toch met een aparte tabel voor de BTW tijdsvakken. Je hebt dan meer controle over de info, dat je wellicht ook wil combineren met gegevens over de aangifte zelf.. Maak een codering aan (maand- of kwartaalcode) in alle te boeken stukken, koppel dat aan de BTW-perioden. Door resumés te gebruiken krijg je een dynamisch (lopend) overzicht. Bovendien kan je de aangifte 'mimicen' door alle vakjes 1 t/m 5 te vullen. Je kan rekening houden met intra-EU en extra EU-uitgaven zodat je ook de desbetreffende vakjes kan vullen. Tenslotte kan je vastleggen wat je daadwerkelijk aangeeft, zodat je later nog een eventueel verschil kan detecteren.
 2. Ok, ik las daar even over heen. Dus pdf-scriptstap-specifiek. Is dit wat? https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00007H1uX8SAJ/solved-save-records-as-pdf-not-working-on-new-windows-install-error-800
 3. Functie Last ( ... ) doet wonderen. Of een ExecuteSQL. Het hangt natuurlijk af van de bestaande opzet, of de inrichting van de bedrijfsvoering. Maak een calculatieveld aan bij je klanten waarin je deze verwerkt.
 4. Je probleem is iets breder dan het pdf-vraagstuk. Het lijkt erop dat je helemaal niets met de lokale schijf kan doen. dus more to come.
 5. Ik hoor het woord API-koppeling niet vallen. Is er een expliciete keuze gemaakt voor handmatige import?
 6. Oplossing van dit probleem eindelijk gevonden. Het is een combinatie van: - thema 'klassiek' (een bron van problemen volgens Claris) - WIndows OS - FileMaker versie (waarschijnlijk). Wijzig het thema en er is toegang, - mits de privileges toereikend zijn natuurlijk!
 7. Nou ja, de logica is dat FileMaker niet kan schrijven naar die one-drive systemen; verboden tekens of niet. Check eens of je een pdf vanuit een container kan wegschrijven.
 8. Fout 800 zag ik vaak als er in een dynamische bestandsnaam verboden tekens verschenen voor de schijf waarop de actie gericht is. De oplossing was dan ook vaak eenvoudig.
 9. zie je inbox! De discussie hoor hier niet thuis, maar ben er erg verbaasd over. Je kan zo facturen doen verdwijnen door een klant uit je administratie te halen.
 10. Hier ga je de fout in, zoals Banach ook aangeeft. Je facturen moeten een doorlopende reeks zijn voor de belasting. Calculatie kan zijn: stamnummer & Right ( 10000 +volgnummer; 4) volgnummer wordt nu essentieel, en mag dus niet onderbroken zijn.
 11. Waarom calculeer je het factuurnummer niet met een stamnummer en een volgnummer? Gewoon bij de velddefinities… Er valt overigens wat voor te zeggen om een factuurnummer pas aan te maken als de factuur definitief is. Dan kan je concepten aanmaken zonder dat je de bestaande nummering verstoort. In dit geval ligt scripten wel voor de hand.
 12. Dank je wel, Menno. was nog niet in de gelegenheid het uit te proberen. Komt nog.. Maar wat je zegt: als de route tot stand kan worden gebracht op basis van Ip maar niet op basis van een fqdn, - omdat die er niet is, hooguit een lokale domeinnaam - dan kan het wel door “verify..” etc uit te vinken?
 13. Mooie benadering, Peter! Ari: Probeer het gewoon in de dataviewer. overigens: is er echt geen FileMaker native oplossing mogelijk? Het is de omkering van Filtervalues. Ik gebruik daar doorgaans een CF voor. Geen performance issues ervaren.
 14. Heb het zojuist getest. Het werkt niet. Fout 1631. Ik moet dus een intern adres benaderbaar maken vanaf een extern IP adres, met geldige (sub) domeinnaam en SSL-certificaat.
 15. Vanzelfsprekend. Op een verkeerde layout staat de container niet. Context is essentieel.
 16. Ik word nieuwsgierig naar je business. Je hebt dus tafels, en per tafel wordt een ticket samengesteld. Geen idee hoe je het precies doet, maar heb wel een idee hoe het zou kunnen. Ik zou een tabel met tafels maken (design principe: geen zaken hard coderen die variabel kunnen zijn). Elke tafel verwijst naar tickets, waarvan er dus één openstaat gedurende de aanmaak, oftewel status-concept. Dat gegeven zou ik gebruiken. Maak een extra table-occurence aan van facturen bij de tafels, obv een relatie dat tafelnummer + status concept. Knopje is een eenvoudige one-step go to related record; dus niet eens een script.
 17. Ik ontwikkelde een tool voor een klant om op afstand via de FileMaker Data API een systeem uit te vragen en te synchroniseren. De infrastructuur moet nog gerealiseerd worden. Nu blijkt deze een andere opzet te krijgen dan voorzien. De remote server komt via een VPN verbinding via via "lokaal" beschikbaar, in plaats van een gewone verbinding over het open internet, beschikbaar voor calls naar de Data API. Ik meende te weten dat een FQDN en SSL certificaat noodzakelijk zijn voor het functioneren van de app, want communicatie over https. Maar hoe dit te aan te pakken bij een "lokale" server? Kan het überhaupt wel?
 18. Met de 'Go to Related Record' script-stap kan je geweldige dingen doen. Maar de vraag is wat je wilt. Het is een beetje flauw om te zeggen, maar een basis-cursus FileMaker kan je enorm helpen. Er zijn vele gratis opstart-cursussen via google te vinden. Ook is het zinvol om de voorbeeld apps bij FileMaker Pro te analyseren, hoewel die soms al het beginnersniveau ontstijgen.
 19. Container ontbreekt op de layout, dat levert een fout 102 op. M.i. loopt invoegen daardoor ook vast (fout 3) Ik geef vaak de voorkeur aan 'bestand invoegen', dan levert iets meer controle en minder afhankelijkheid van context. Maar nog steeds moet de container op de layout staan.
 20. Je vraag is moeilijk te beantwoorden, want we hebben geen idee wat je nu precies probeert op te lossen. Navigatie is op vele manieren te scripten.
 21. Je bent gefixeerd op de knoppen, maar het gaat om de achterliggende database. Je moet een structuur hebben met minimaal tabellen voor klanten, artikelen en factuurregels en facturen. Hat kassa-aspect is mij niet duidelijk. Als je dit op orde hebt kan je de knoppen maken die je maar wilt.
 22. Veld moet een containerveld zijn en op de layout staan. Loop het eens na met de debugger om de foutcode te zien. Het is ook slim overigens om bij deze stapjes altijd even de pagina instelling opnieuw in te stellen.
 23. Haha, oke. Je had er eerder om mogen vragen. Bijvoorbeeld: ExecuteSQL ( "SELECT \"Displaynaam\" FROM Relaties WHERE LOWER ( \"Displaynaam\") LIKE LOWER (?)" ; "" ; ""; "%" & zoek & "%" ) Door de resultaten te combineren met een label (een postfix of suffix labeltje, maak daar een CF voor... ) kan je ze markeren als relatie, en nog een tweede query op contactpersonen toevoegen. Je zoekt dan in meerdere tabellen tegelijk. De lijst voor presentatie even sorteren. Vervolgens is het zaak om een aangeklikte waarde weer om te zetten in een native FileMaker zoekopdracht. Je kan daarbij uitgaan van de getoonde waarde, maar je kan ook een constructie bedenken waarin je een ID als basis neemt, wat natuurlijk iets betrouwbaarder is.
 24. Marsau

  WebDirect performance

  Mooi Ari, ben benieuwd naar wat je precies doet. Maar je bestand zit op slot.
 25. Marsau

  WebDirect performance

  Geweldig Menno. Een echte hack; met de button bar is er idd volledige controle.
×
×
 • Create New...