Jump to content

Banach

Leden
 • Posts

  1169
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  Op een dag ga ik!
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aha, duidelijk. Bedankt voor de terugmelding.
 2. Hier even getest: FMGo18 met FMS17. Send knop in Mail is blauw en dus kan er mail verzonden worden. De Send knop blijft grijs zolang geen subject is ingegeven. Is dat misschien het probleem?
 3. Een totaal andere invalshoek: ik meen dat het voldoende is om een pdf van de factuur te uploaden waarna er een boeking van gemaakt kan worden. ik weet verder geen details maar heb dat ooit eens voor iemand verzorgd. Sluit niet aan bij jouw vraag, excuses.
 4. iPad kan ik niet testen. Gecheckt met iPhone met ios 15.0.2, FMGo 19.3.1.23, Server 18.0.3 -> geen enkel probleem. Je begrijpt dat ik nu nog even niet update naar 18.0.4.
 5. Kun je proberen om het volledige pad in het script uit te schrijven? Wellicht is temporypath bij gebruik van oneddrive niet correct gedefinieerd.
 6. Probeer dan eens om de pdf op het bureaublad te bewaren. Lukt dat wel dan zal het idd met die ONE drive te maken hebben. Script-technisch kun je dan eerst het temporypath proberen en wanneer je daarop een foutmelding krijg kies je de desktop of andere map.
 7. Kijk even met de dataviewer wat de bestandsnaam precies is. Er kan ook een whitespace tussenzitten o.i.d. Verwijder ook eens de betreffens scriptregels en voer die opnieuw in.
 8. Ik kan niet goed achterhalen wat je precies wilt. Wel realiseer ik mij dat ik een fout heb gemaakt door de voorwaarde van een globale variabele af te laten hangen in het voorbeeldje. Zo'n globale variabele is namelijk nog leeg (false) wanneer je een bestand opent en geldt voor alle records. Beide effecten zijn in jouw situatie niet gewenst. Ik heb daarom deze globale variabel gewijzigd in een extra veld in je facturen tabel: factuur_locked en laat het verbergen daarvan afhangen. Bij een nieuwe factuur is dit automatisch 0 (false) en wanneer je een factuur vastlegt wordt het op 1 (true) gezet. Nu wordt dit vastgehouden per factuur. Een mechanisme om een factuur weer open te zetten zal van een extra voorwaarde moeten afhangen. Bijvoorbeeld van wie het bestand gebruikt. factuur 3.fmp12
 9. Je kunt het veld 2x op de layout zetten met verschillende verberg voorwaarde. Met een globale variabele kun je vervolgens de mogelijkheid tot wijzigen besturen. Plaats de velden precies op elkaar om het er netjes uit te laten zien. Zie voorbeeldje verbergen.fmp12
 10. Sla het volgnummer op bij de klant en verhoog dit telkens wanneer een factuur definitief is. Overigens is deze wijze van factuurnummering in NL niet toegestaan.
 11. Banach

  WebDirect performance

  Voor nette tabcontrols gebruik ik juist het slidepanel. Iedere slide heeft een ander tabpanel. Een trigger kiest vervolgens de juiste slide. Hoe dan de performance in WebDirect is weet ik niet.
 12. Zet de tekst in een veld en plaats dat veld over de container met de factuur. Exporteer dan het record met "Save records as PDF" en importeer dit in de container.
 13. Banach

  WebDirect performance

  Het lijkt er op dat het probleem aan de kant van jouw klant zit. Het zal niet aan de toepassing of server liggen omdat jijzelf deze traagheid niet kunt reproduceren. Ik weet niet of jij daar ook systeemverantwoordelijke bent, zoniet dan zou ik gauw geneigd zijn om dit aan de beheerder over te laten. Er kan heel veel mis zijn dat buiten FM, FMS, WD valt. Denk bijvoorbeeld aan een switch of router die niet goed meer functioneert. Om toch je klant wat te kunnen melden kun je overwegen om in de scripts checkpoints in te bouwen welke een timestamp loggen. Hopelijk kun je daaraan zien waar de vertraging optreedt.
 14. Wellicht dat één van de velden deze lange zoektijd veroorzaakt? Daarnaast moet hier 'quick' niet als 'snel' vertaald worden maar als 'gemakkelijk'.
×
×
 • Create New...