Jump to content

Banach

Leden
 • Content Count

  1008
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  Op een dag ga ik!
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, zo werkt dat. Kies eerst een layout met de gewenste tabel als basistabel. Zo gaat dit al sinds jaar en dag 😊 Alleen bij het definieren van de import records scriptstap kun je hier een andere tabel kiezen.
 2. Maak een eigen menu aan met als basis een kopie van het bestandsmenu pas dit aan naar wens maar laat de sluit venster menu regel intact.
 3. Is de REST API nog op enigerlei wijze te customizen? Ik bedoel daarmee niet alleen de structuur van de JSON upload en JSON result maar ook de foutmeldingen, endpoints en JSON results na b.v. een succesvolle create record. De vorm waarin dit volgens de documentatie moet is niet echt bruikbaar om dit commercieel in te zetten. Hiervoor dan toch maar CWP met PHP blijven gebruiken?
 4. Daarbij komt dat FMS onder Windows in veel omgevingen stabieler is dan onder MacOS.
 5. Hmm. Misschien een corrupte index. Bewaar eens een kopie zonder index: Bij de eerstvolgende zoekopdracht wordt de index dan opnieuw aangemaakt:
 6. Vast geen bug. Wat is de instelling voor het datumformaat in je tabel? Is dat wel dd/mm/yyyy of misschien dd-mm-yyyy?
 7. Een aardige truuk met voorbeeldbestand vind je hier: https://www.soliantconsulting.com/blog/filemaker-collapsible-list/ De truuk bestaat er uit dat je een tabel gebruikt met daarin de 'header' records. Wanneer je op het driehoekje klikt importeer je de bijbehorende records uit de tabel met producten (in het voorbeeld zijn dat de variaties in hondenrassen) Even sorteren op groep-id (hondenras) en je hebt een expanded list. Klik je weer op het driehoekje (ander icoontje) dan krijg je de collapse door eenvoudig de eerder geïmporteerde records te verwijderen maar het headerrecord te laten staan. Directe link naar het voorbeeldbestand: https://www.soliantconsulting.com/wp-content/uploads/2011/08/CollapsibleListSample.fp7_.zip
 8. Geef ook in FM aan dat deze velden uniek moeten zijn. Dat doe je door in de velddefinitie -> opties -> validatie het vinkje voor unieke waarde aan te zetten:
 9. Ik kijk daar met grote interesse naar uit.
 10. Jammer alleen dat dan de focusring om de button blijft staan. (en even zeuren: het is dus wel met een script).
 11. Graag gedaan meneer! Waarschijnlijk begrijp ik jouw bedoeling niet want bij het navigeren naar een ander record wordt de popover gesloten, ook wanneer deze actief is. Ook is een commit daarvoor al voldoende. Untitled2.fmp12
 12. Gebruik een scripttrigger: OnRecordLoad. En in het script: close popover Zie https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fscript-triggers-layouts.html https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fonrecordload.html%23 en https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fclose-popover.html%23
 13. Zie automatische aanvulling (autocomplete): https://fmhelp.filemaker.com/help/18/fmp/nl/#page/FMP_Help%2Fauto-complete.html
×
×
 • Create New...