Jump to content

Banach

Leden
 • Content Count

  937
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  Op een dag ga ik!
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik vermoed dat telenet de poorten, ondanks jouw instellingen, niet doorgeeft. Je kunt hen dan m.i. het beste even hierover contacteren.
 2. Wanneer ik zo wat op telenet en poort openen google kom ik telkens tegen dat je voor telenet dit moet regelen in 'mijn telenet' en niet op het modem.
 3. Bedankt voor de link! Ik zie dat de help er geen gewag van maakt maar de support dus wel. Lekker is dat!
 4. Even off-topic: @Marseau: Waar haal je dat vandaan? De FMS documentatie rept daar namelijk geen woord over. Zie b.v. https://fmhelp.filemaker.com/help/15/fms/en/index.html#page/fms/fmsh_nontoc.22.32.html
 5. Poorten 80 en/of 443 heb je alleen nodig voor het tonen van streaming content (bv interactieve pdf) opgeslagen in container field. Met alleen poort 5003 moet je een database kunnen openen. Wat ik in jouw post niet terugvind is externe begin- en eindpoort. Normaliter kun je die ook aangeven waardoor het mogelijk wordt om poorten om te leiden. Een normale instelling zou dan kunnen zijn: extern: begin -eind 5003 - 5003 intern: lokaal ip - begin - eind - protocol 192.168.x.x - 5003 - 5003 - TCP Maar ik ken het telenet modem niet. Kijk anders of je een mogelijkheid voor DMZ hebt. Daarbij worden alle poorten 1 op 1 naar één bepaald lokaal ip adres doorgezet. Zet in ieder geval die poorten voor je domotica anders of zet poort 80/443 voor FM uit, want die hebben nu een conflict.
 6. Kun je uitleggen wat hier de oplossing is?
 7. Selecteer een FM bestand -> cmd i (info) -> openen met. Eventueel icm de knop Wijzig alle (Change all).
 8. Of gewoon via de FM Data API.
 9. Dat kan, mits één FM18 client de bestanden host en zo als server functioneert.
 10. Verwissel even je eerste en je tweede veld.
 11. Tik het vinkje voor 'Alleen waarden van tweede veld weergeven' in jouw 2e plaatje even aan.
 12. Daarover kun je van mening verschillen. B is duidelijker; er staat expliciet wat er gebeurt wanneer er aan de conditie wordt voldaan én wanneer daar niet aan wordt voldaan. Speciaal wanneer er nogal wat scriptregels tussen zitten kan het m.i. geen kwaad om zo de leesbaarheid te verbeteren en daarmee het onderhoud makkelijker te maken.
 13. Het is ietwat verstopt. Je moet het via de commandline regelen: fmsadmin set serverconfig securefilesonly=false Daarna FMS herstarten. Zie ook: https://fmhelp.filemaker.com/help/17/fms/en/index.html#page/FMS_Help%2Fhostdb-accounts.html%23
×
×
 • Create New...