Jump to content

Banach

Leden
 • Posts

  1149
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  Op een dag ga ik!
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat lijkt mij een correcte wijze van afhandelen.
 2. Bij 3 hoef je m.i. alleen het ip nummer om te zetten naar dat van server 1 waarbij je server 1 natuurlijk off-line hebt gehaald.
 3. Die add-on werkt met javascript met een stelletje call-backs op een webviewer. Zo'n print opdacht in je script wordt dan ook uitgevoerd voordat de eerste call-back wordt gedaan en dan is de webviewer nog niet bijgewerkt.. Wanneer je de script met een pause opdracht stopt is er geen mogelijkheid voor de call-back om te runnen totdat het script klaar is. Het effect is dan ook wat je al zelf had gezien. Jouw probleem is hier dan m.i. niet op te lossen zonder in het javascript gedeelte in te breken. Dat kan behoorlijk complex worden en zou ik persoonlijk niet aan beginnen. Maak simpelweg een extra knop voor alleen het maken van de print. Wanneer dat echt geen oplossing is kun je nog denken aan een Timer Script welke na b.v. 1 seconde wordt afgevuurd. Vergeet die niet ook gelijk weer weg te halen 🙂. In het bijgevoegde bestandje kun je zien hoe dat dan werkt. test 2.fmp12
 4. Die DSV is denk ik het gemakkelijkste. Je kunt in FM iedere regel met een berekening maken en dan dat veld exporteren. Dus zoiets als export_veld = tabel::product-name & "|" & tabel::price & "|" & tabel::bottles enz... De xslt zou zoiets als dit kunnen zijn: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <xsl:stylesheet version="1.0" xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform" xmlns:fmp="http://www.filemaker.com/fmpdsoresult" exclude-result-prefixes="xsl fmp"> <xsl:output method="xml" encoding="UTF-8" indent="yes"/> <xsl:template match="fmp:FMPDSORESULT"> <vivino-product-list> <xsl:for-each select="fmp:ROW"> <product> <!-- a single bottle product --> <product-name><xsl:value-of select="fmp:product-name"/></product-name> <price><xsl:value-of select="fmp:price"/></price> <quantity-is-minimum><xsl:value-of select="fmp:qim"/></quantity-is-minimum> <bottle_size><xsl:value-of select="fmp:bottle-size"/></bottle_size> enz.. enz,, </product> </xsl:for-each> </vivino-product-list>
 5. Ik neem aan dat je een model hebt dat beschrijft hoe die xml eruit moet zien? Dan is de volgende stap om een zogeheten xslt te maken. Dit is een tussenbestandje dat als input de data vanuit FM krijgt en als output het xml bestand in het gewenste model levert. Hoe zo'n xslt (ook wel stylesheet genoemd) in elkaar gezet moet worden hangt sterk van de structuur van jouw database en het te leveren model af. Zelf ga ik meestal uit van een voorbeeld xml volgens het gewenste model en plaats daarin op de juiste plekken de verwijzingen naar de velden in de FM database. Plaats hier anders eens dat xml model of voorbeeld en welke velden vanuit jouw db daarin geplaatst moeten worden.
 6. Het is mij niet helemaal duidelijk wat hier de bedoeling is. Moet die link naar een xml bestand verwijzen dat jij op jullie eigen site hebt klaargezet? Of is het probleem hoe die xml te maken?
 7. Ik denk dat de beste strategie is om eerst de extern opgeslagen containers weer in de database op te slaan, vervolgens de kopie te maken, hernoemen en vervolgens de containers weer extern op te laten slaan.
 8. Het gaat hier om bv VPN configuraties. Selecteer zo'n configuratie in de linker kolom boven het tandwieltje en voila
 9. Kun je niet aan één klant met dit probleem vragen om de HP printer drivers te updaten en dan samen nagaan of het probleem is opgelost? Zo ja, dan kun je de andere klanten deze oplossing aan de hand doen en kan je met FM17 blijven werken.
 10. Kijk eerst eens of je probleem opgelost is met FM19. Download de gratis trial versie en maak daar een pdf mee. Je zult daartoe een kopie (backup) van je bestanden op de FMS17 server moeten overhalen naar je lokale werkstation omdat FM19 niet wil connecten met FMS17. Vraag één van de klanten met het printprobleem of die je wil helpen het probleem te tacklen.
 11. Is je externe poort (8443) in je modem doorverwezen naar de interne poort van je Mac Mini?
 12. En weer even voor de goed orde. Ik kan dit in mijn bovenvermelde situatie niet reproduceren. Daarmee lijkt het weer één van de vele problemen van BigSur.
 13. Wanneer iets goed werkt heb je het wat mij betreft prima gedaan.
 14. Precies. Daarmee zou je met jouw antwoord Emma op het verkeerde been kunnen zetten. Wat natuurlijk niet de bedoeling is. Context.
×
×
 • Create New...