Jump to content

Banach

Leden
 • Content Count

  987
 • Joined

 • Last visited

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  Op een dag ga ik!
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oef. Jij bent zelf klant bij Claris, wie weet wat je allemaal mist. Zo mist een klant van mij wel degelijk de mogelijkheid om grafieken te kunnen maken.
 2. Ook bij gedeeltes van een repetitie, mits als apart object weergegeven zie ik geen probleem. hide2.fmp12
 3. Je dient er de records voor te sorteren op het veld Naam. Je kunt dan met een layout part een overzicht maken zoals in het bijgevoegde bestandje. Je kunt dan ook de functie GetSummary gebruiken om dat aantal in verdere berekeningen te gebruiken. telling.fmp12
 4. Klopt, FM is daar dan ook volstrekt duidelijk in. Bij het invulveld voor de voorwaarde staat nl: "hide object when"
 5. Het zijn verschillende functies: Zoals Menno al eerder opmerkte geeft Get(GebruikersNaam) je wat onder de voorkeuren van de FM Client is ingevuld op het tabblad algemeen. Get(AccountNaam) geef je de gebruikersnaam waarmee men in het FM bestand is ingelogd.
 6. Heel vreemd, bij mij werkt het perfect, ook op repeating fields. Zie bijlage hide.fmp12
 7. Probeer deze maar eens: Get ( GebruikersNaam ) ≠ "kees" AND Get ( GebruikersNaam ) ≠ "peter"
 8. Ik zou zeggen: Lees nog eens ff goed wat er staat. Het gaat om VERBERG het object wanneer aan de voorwaarde is voldaan. Dat betekent dat wanneer je een knop voor peter wilt verbergen je 'true' uit de voorwaarde moet krijgen. Wanneer peter de knop niet mag zien moet de voorwaarde zijn Get ( GebruikersNaam ) = (is gelijk aan) "peter" en niet ongelijk aan "peter". Met het weekdag probleem moet je dus aangeven: Tabel::Weekdag = "za" or Tabel::Weekdag = "zo". Zelf gebruik ik die verberg optie al zolang als die bestaat met 2, 3 of meer 'or' en 'and' in de voorwaarden. Maar toegegeven het is dan altijd even goed nadenken en uittesten.
 9. Op de iPad kun je op Hosts tikken. Als dit niet links bovenin staat dan staat het rechts onderin. Tik je daar op dan verschijnt Hosts ook links boven. Tik je daar op dan krijg je een lijst van beschikbare hosts. Kies daar de gewenste host onder het kopje 'lokale hosts'
 10. De computer met FM zal een ander ip nummer gekregen hebben. Dus niet via favorieten verbinden maar via lokale hosts
 11. Zet in de telenet router port forwarding voor poort 5003 naar de FM server.
 12. Misschien moet je dan even het wachtwoord uit zijn sleutelhanger verwijderen. Hier heb ik even een test gedaan met een wachtwoord dat ik na installatie van Catalina in de sleutelhanger heb opgeslagen en dat geeft geen enkel probleem. En bedankt voor de opmerking mbt Teamviewer, dat gaat mij ook helpen!
 13. Hier geen probleem met FM16 onder Catalina naar FMS17 onder Mojave
 14. Uit de handleiding: Dus ja, de kwaliteit is laag. Maar ik vraag mij af hoe jij er dan toch in slaagt om de resolutie te verhogen.
×
×
 • Create New...