Spring naar bijdragen

Banach

Leden
 • Aantal bijdragen

  840
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

FileMaker profiel

 • FMSummit(s)
  Op een dag ga ik!
 • FBA
  - geen lid -
 • FileMaker Certificatie
  -Niet Gecertifieerd-

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Banach

  Database

  Kun je dit wat toelichten? Ik begrijp namelijk totaal niet wat de situatie is en evenmin waar je naartoe wilt en wat daarbij de obstakels zijn. Vanzelfsprekend ligt dat aan mijn ietwat autistische manier van proberen een vraag te begrijpen. Gaat het om een WebDirect toepassing?
 2. Banach

  records bijwerken in een andere tabel

  Met een relatie koppel je overeenkomende records uit verschillende tabellen met elkaar. Niet meer en niet minder. De inhoud van veld VKN in beide tabellen bepaalt of de records gekoppeld zijn of niet. Hebben ze in beide tabellen dezelfde inhoud dan zijn de records gekoppeld. Wijzig je dan in één van de tabellen de inhoud van VKN dan zijn ze niet meer gekoppeld. Lees hier: https://fmhelp.filemaker.com/help/16/fmp/nl/index.html#page/FMP_Help/relationships.html hoe je een relatie kunt gebruiken.
 3. Banach

  Barcode standaard veld voor scan op iphone / Ipad

  Ik begrijp dit niet helemaal, dat hoeft toch allemaal niet. Zie bijgevoegd voorbeeld scan.fmp12
 4. Banach

  Keuzelijst probleem

  Kijk eerst even in het klantenbestand of in de betreffende velden daadwerkelijk de gekozen teksten worden opgeslagen. Er zijn namelijk ontwikkelaars die in dergelijke velden alleen een getalletje opslaan en niet de volledige tekst van de keuze. Zie voorbeeldje. keuzerondjes.fmp12
 5. Maak in de tabel "persoonsgebonden gegevens" (pgg) per categorie een globaal veld aan en vul dat met de categorieID of wanneer je die niet hebt de categorienaam. Je kunt het globale veld ook mbv een berekening de juiste inhoud geven. Vervolgens maakt je voor iedere categorie een relatie aan met de pgg en de contactentabel waarbij het bijbehorende globale veld in de pgg gekoppeld is aan het veld dat de categorieID of categorienaam in de contactentabel bevat. In de bijlage zie je hier een uitwerking van. pgg_contacten.fmp12
 6. Banach

  Barcode 39 - problemen met pdf

  Vreemd. De foutmelding duidt op een fout in de padnaam van het bestand. Weet je zeker dat die in orde is?
 7. Banach

  Barcode 39 - problemen met pdf

  Naar papier lukt wel? Zonder barcode geen probleem?
 8. Banach

  Zoekopdracht met een list

  Hou er rekening mee dat deze scriptregel: alleen werkt op het eerste gevonden record. Om dit veld in alle gevonden records aan te passen moet je 'veldinhoud vervangen' gebruiken.
 9. Banach

  Hulp nodig Filemaker Advanced

  Klopt! Hier zit ook de oplossing! Ik denk dat de stippellijntjes betekenen dat het als knop gedefinieerd is (dat is nieuw in FM17). Door het als knop te definieren wordt die ook automatisch gegroepeerd met het onderliggende veld. Je moet deze groepering dus opheffen. Het vreemde is dat onder FM17 je bij een enkele klik op het veld andere instellingen te zien krijgt met o.a. een verberg conditie, dan wanneer je er een tweede keer in klikt. En daar zit dan ook naar mijn idee het probleem. Zo heb je de mogelijkheid tot verschillende instellingen voor de button en het veld. Dit is nieuw in FM17 en misschien zelfs een bug (vind ik wel).
 10. Banach

  Login prompt WebDirect aanpassen

  Cache van je browser leeggemaak?
 11. Banach

  Hulp nodig Filemaker Advanced

  Ik kan niet zoveel wijs uit het bestandje want de velden uit de tabel activa zijn verwijderd! Ik krijg nu dus 'veld ontbreekt' te zien. Daarnaast krijg ik het vermoeden dat het veld corrupt is: Een enkele klik op het veld geeft deze info: (meeste is gedimd en er staat een voorwaarde voor verbergen object) Bij een tweede klik krijg ik dit te zien: Wat ok is, al is het veld dan met een stippellijn omlijnd, geen idee wat dat inhoudt. en er zit een (overbodig) script op. De andere velden hebben deze laatste problemen niet. Mijn advies is om dit veld van de layout te verwijderen en dan opnieuw als nieuw veld toe te voegen.
 12. Banach

  Hulp nodig Filemaker Advanced

  De oplossing wordt mij niet direct duidelijk. Kun je het bestandje (gezipt) op de site plaatsen?
 13. Banach

  Transponeren van een Excel bestand

  Kortom: Dit is niet te automatiseren?
 14. Banach

  Transponeren van een Excel bestand

  Je zult, zoals hans erik aangeeft, de list moeten uitbreiden naar het maximale aantal kolommen. De loop kun je b.v. stoppen wanneer de waarde in de list leeg is. In het bijgevoegde voorbeeld is een nieuwe variabele in het script ingevoerd waarin je het maximale aantal kolommen kunt zetten (hier 4). De list wordt nu via een loop gevuld. omzetten_2.fmp12
 15. Banach

  Hulp nodig Filemaker Advanced

  Ga in lay-out modus naar het database icoontje (meest rechtse) in het inspectorvenster. Tik daar het vinkje achter Bladeren onder Veldinvoer aan:
×