Ga naar inhoud

Banach

Leden
  • Items

    1.379
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community antwoorden

  1. Banach's bericht in Right functie : Hoe tekst na : te 'knippen'? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Gebruik RightVALUES en niet RightWords.
    en gebruik:
     
  2. Banach's bericht in Woocommerce & Filemaker - 2023 werd gemarkeerd als het antwoord   
    Het gaat om de scriptstap 'Insert from URL' in combinatie met cURL opties. Hiermee kun je https GET en POST met json data sturen en ontvangen. Hoe e.e.a. in elkaar steekt kun je in de documentatie van FMP lezen:
    https://help.claris.com/en/pro-help/content/insert-from-url.html
    https://help.claris.com/en/pro-help/content/curl-options.html
  3. Banach's bericht in Een geselecteerd stuk tekst formateren én in een ander veld plakken werd gemarkeerd als het antwoord   
    selectie 4.fmp12
  4. Banach's bericht in pdf mailen met subsummary layout werd gemarkeerd als het antwoord   
    Met de opties die jij in je afbeelding hebt staan bepaal je welke paginanummers moeten worden opgeslagen, niet welke records. Je moet hier dus voor Alle pagina's kiezen.
    Om te krijgen wat je wenst dien je vooraf de gewenste records te selecteren. In jouw situatie zou je dat met een zoek kunnen doen welke als vervelende complitatie heeft dat je je eerdere selectie kwijt raakt. Je moet die zoek dan uitvoeren in een nieuw venster.
    Net als mijn eerdere oplossing is ook dat nogal ad-hoc. Je blijft op deze manier een beetje rommelen. Beter is dan om dit heel anders aan te pakken. b.v door uit te gaan van de tabel met de persoonsgegeven.
    Vanuit die tabel maak je de loop die door de personen loopt en in die loop ga je in een ander venster naar de gerelateerde records, maak en mail je de pdf. Dan sluit je dat scherm en gaat in het scherm met de persoonsgegevens naar het volgende record. Dit is m.i. iets netter. In het bijgevoegde voorbeeldbestandje kun je zien wat ik bedoel.
    Ik heb het scriptje voorzien van wat uitgebreid commentaar. Ik hoop dat het daarmee duidelijk is.
    mailpdf.fmp12
  5. Banach's bericht in Slechts 1 gebruiker per bestand werd gemarkeerd als het antwoord   
    Een oplossing met het vlaggetje in je hoofdmenu is makkelijk te maken mbv een openings- en sluit script in bestand B.
    Verder: voor zover ik weet is het ook met de data api niet mogelijk om metadata op te vragen die het aantal gebruikers van een bepaalde DB geeft.
    Je kunt dit echter wel direct aan FileMaker Server vragen met een command line opdracht: fmsadmin -u <username> -p <password> status file <filename>
    Dit geeft je een regel terug waarin je het aantal clients dat is ingelogd op de file kunt vinden. Bijvoorbeeld
    ID File Clients Size Status Enabled Extended Privileges Encrypted 16 ESkol.fmp12 1 28729344 Normal fmapp fmphp fmwebdirect fmurlscript fmrest fmreauthenticate0 Yes  
  6. Banach's bericht in Variabel probleem. werd gemarkeerd als het antwoord   
    Komt die foutmelding niet van regel 3?
  7. Banach's bericht in Veld gewijzigd (of niet)? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Filter is hier inderdaad niet de juiste functie. Probeer eens met Position;
    Position ( get ( gewijzigdevelden; "dob";1 ;1) > 0 of iets dergelijks.
     
  8. Banach's bericht in Datum verleden auto aanpassen naar vandaag werd gemarkeerd als het antwoord   
    If (test::datum  < Get ( CurrentDate) ; Get ( CurrentDate); test::datum )
    Je kunt ook nog aan een oplossing denken met een tweede, berekend, datumveld. Het originele veld gebruik je dan alleen nog voor invoer, het tweede veld voor de presentatie. Die berekening in het tweede veld is trouwens precies zo als hierboven. Je kunt ook het invoerveld bovenop het berekende veld plaatsen en het invoerveld verbergen met test::datum  < Get ( CurrentDate) in de verberg voorwaarde van dat veld en het berekende veld verbergen onder de voorwaarde test::datum  >= Get ( CurrentDate)
  9. Banach's bericht in copy/paste werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ja dat kan, zie bijlage.
    De truuk is om in een extra (globaal) veld de gewenste velden te vergaren met een script met telkens een return er tussen.
    Let er wel op dat het globale veld op de layout moet staan, anders werkt copy niet.
    copy.fmp12
  10. Banach's bericht in Data opbouw binnen JSONSetElement werd gemarkeerd als het antwoord   
    Je kunt JSONSetElement zelf in een loop opnemen. Wanneer de variabele (zoals hier $data) al bestaat dan zal een nieuwe JSONSetElement daar de JSON aan toevoegen.
  11. Banach's bericht in Script hervatten na invoer veld werd gemarkeerd als het antwoord   
    Gebruik geen loop in je script.
    Laat een script om een nieuw record aan te maken en SN te lezen triggeren door een 'OnObjectSave' of 'OnObjectExit' op het SN veld.
     
  12. Banach's bericht in 2 databasen samenvoegen werd gemarkeerd als het antwoord   
    Relaties kun je niet importeren, scripts en tabellen wel. Mijn werkwijze is nog wel eens om eerst de tabellen te importeren, dan de relaties aan te leggen. Vervolgens de berekende velden en alle autoenters herstellen. Daarna importeer ik de scripts, waarbij het doel is om geen enkele foutmelding daarbij te krijgen. Als laatste eventueel layouts middels copy & paste overzetten en nalopen of de velden die er op staan de juiste zijn.
    Zoals je ziet kan het dus nog wel eens behoorlijk wat werk zijn. Meestal doe ik dit dan ook niet en knoop ik de beide bestanden simpelweg met de gewenste relaties aan elkaar.
  13. Banach's bericht in update TRIAL werd gemarkeerd als het antwoord   
    Zet in de voorkeuren, tabblad algemeen, het melden van updates uit.
  14. Banach's bericht in Datumveld (soms) pas na herinvoering herkend in berekeningen werd gemarkeerd als het antwoord   
    Correct, en dan ook het 'automatisch indices maken indien nodig' uitvinken. Beter nog het vakje voor 'berekeningsresultaten niet opslaan' aanvinken.
    Helaas zal dit zoekacties kunnen vertragen. Zodra je hier last van krijgt zul je het veld 'gearchiveerd"' niet via een berekening maar via een script  op 1 moeten zetten waarbij je juist wél dit veld moet laten indexeren. (zoeken op een geïndexeerd veld gaat namelijk weergaloos veel sneller dan zoeken op een niet geïndexeerd veld)
    In jouw situatie (vanwege Get ( HuidigeDatum ) ) gaat ook dat niet eenvoudig omdat zo'n script eigenlijk dagelijks na 12 uur middernacht zou moeten worden geactiveerd. ? Dat is weer geen probleem wanneer het bestand via FIleMaker Server wordt benaderd, maar dat is in jouw situatie niet het geval denk ik zo. Kortom: zolang het met die ongeïndexeerde berekening nog gaat is er nog weinig aan de hand. Gaan zoekacties te lang duren dan zul je jouw oplossing heel anders moeten inrichten.
  15. Banach's bericht in Portal in pop-up erg traag werd gemarkeerd als het antwoord   
    En dat is precies wat je moet doen. Stap af van die pop-up met gefilterde portal en zoek binnen een nieuw modal venster met als basistabel die adresrecords. Geef de gevonden resultaten in een lijst weer en laat de gebruiker een adres uit die lijst aanklikken. E.e.a kun je sterk op je pop-up laten lijken, zelfde knopjes, vergelijkbare scriptjes.
  16. Banach's bericht in Barcode Scanning / Zoeken / Invoegen werd gemarkeerd als het antwoord   
    Had je al eens op de knop getapt via een ipad of iphone?
     
    Ik neem aan dat je de ingevulde tabel bedoelt. Ja dat kan al is als Excel wellicht handiger. Je kunt daarvoor de scriptstap  Export Records gebruiken. Daarbij kun je aangeven dat je het geëxporteerde bestand als bijlage voor een email wilt hebben.
  17. Banach's bericht in verhinder rechter muisklik - verwijder record werd gemarkeerd als het antwoord   
    Je kunt de mogelijkheid om leveringsbonnen te verwijderen scheiden van het kunnen verwijderen van portaallijnen. Dat kun je nl per gebruiker en per tabel instellen in het security model van FM. Ook kun je daar het kunnen wijzigen/verwijderen conditioneel regelen.
  18. Banach's bericht in Script werkt op iMac FileMaker Pro, maar in Go word ik eruit gegooid werd gemarkeerd als het antwoord   
    Het filepad dat je voor de pdf gebruikt is niet in orde. Gebruik ipv "invoice/" de functie  Get ( TemporaryPath ). In jouw situatie krijg je dan:
    "file:" & Get ( TemporaryPath ) & If ( Invoice::Type = "Quote" ; "Quote " & Invoice::Id ; "Invoice " & Invoice::InvoiceNumber ) & " " & Contacts_Invoice::c_FullName & ".pdf" Dit werkt wél.
  19. Banach's bericht in Hoe in hetzelfde veld blijven na script trigger? werd gemarkeerd als het antwoord   
    Dit kun je voor elkaar krijgen door wanneer de test aangeeft dat de invoer fout is de scriptstap Exit Script met een 'false' returnwaarde te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld:
    Exit Script [Text Result: 0] Zie de bijlage voor een voorbeeldje
    blijfinveld.fmp12
  20. Banach's bericht in Records samenvatten werd gemarkeerd als het antwoord   
    Maak een layout met daarop een resumé-gedeelte bij sortering op productcode. Zet daarop een resumé-veld van het totaal. Het aardige hiervan is dat je de body weg kunt laten waardoor je per productcode slechts één regel krijgt te zien. Ik heb een voorbeeldje toegevoegd om e.e.a. wat inzichtelijker te maken.
    summary.fmp12
  21. Banach's bericht in Dashboard voor gebruikers werd gemarkeerd als het antwoord   
    Het antwoord op je tweede vraag is het makkelijkste; gebruik bij autoenter de mogelijkheid om de accountnaam automatisch in het record te plaatsen. Dit kan bij aanmaken van het record en apart ook voor het wijzigen van het record.
    Je eerste vraag is iets dat je naar mijn idee zelf moet beantwoorden in overleg met je gebruikers. De meeste gebruikers zullen graag een eigen omgeving hebben, voor hen is een dergelijk dashboard vaak zinvol. Toch zullen er ook gebruikers zijn die buiten die mogelijkheid om ook inzage in andere records willen hebben. Je kunt dan aan een optie denken waarbij iedere gebruiker het tonen van het dashboard bij inloggen zelf kan instellen.
    Wanneer je dit op commerciële basis doet is het zinvol om te kijken hoeveel extra inspanning dit van jouw kant vergt en wat de te verwachten extra opbrengsten zullen zijn. Mijn ervaring is dat het behoorlijk wat extra werk kan zijn dat weinig tot niets oplevert, noch in financiën, noch in klant tevredenheid. Wanneer de klant dit niet speciaal wil hebben doe ik het dus ook niet meer; ik loop al te lang mee. ?
     
     
  22. Banach's bericht in bij herkenning van een bepaald woord of bepaalde zin een auto-opmaak starten werd gemarkeerd als het antwoord   
    Met de substitute en textformatting functies van FM is dit een fluitje van een cent. Het kan in een berekeningsveld en middels een enkele scriptregel zoals in het bijgevoegde voorbeeldje.
    kleur.fmp12
  23. Banach's bericht in Gebruik van db op server werd gemarkeerd als het antwoord   
    Wanneer je alle bestanden in dezelfde map op de server zet en vanaf daar op het werkstation opent dan kan dat goed. Nadeel is dat je er dan maar vanaf één enkele werkplek tegelijk in kunt
  24. Banach's bericht in Probleem met calculatieveld werd gemarkeerd als het antwoord   
    Het is een calculatieveld. In een calculatieveld kan nooit handmatig data worden ingevoerd.
    Voer een nieuw veld in. Geef dit het type getal en voer daar een eventueel afwijkende verkoopprijs in.
    Pas de berekening voor je calculatieveld als volgt aan:
    If (IsEmpty (verkoopprijs handmatig); kostprijs * winstfactor; verkoopprijs handmatig) Zie in de bijlage hoe dit werkt.
    verkoopprijs.fmp12
  25. Banach's bericht in Geen bestandsnaam werd gemarkeerd als het antwoord   
    Ja en nee.
    In de eerste plaats denk ik dat in jouw bijlages de onderdeeltjes met een rouwrandje zijn verwisseld, maar dat terzijde.
    Wanneer je een document als file (bestand) in de container importeert dan krijg je het icoon ervan samen met de bestandsnaam te zien. Dit geldt voor zowel een plaatje als een pdf in om het even een container geoptimaliseerd voor plaatje dan wel een voor pdf. Voeg je een plaatje als plaatje (afbeelding) in dan krijg je een voorvertoning ervan. Zelfs wanneer je een pdf kiest.
    Wanneer je altijd het icoon met de bestandsnaam wilt zien moet je het document dus invoegen als file.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...