Jump to content

Infomatics

Leden
 • Content Count

  381
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb een keer gehad dat ik een bestand A&B 2.0 niet via de host kon openen. Toen ik het bestand hernoemde naar A&B 2 lukte het wel. kijk eens of er tekens in de naam van het bestand zitten waar hij over kan struikelen.
 2. Je kunt een calculatie veld maken waarin je die velden samenvoegt met de volgende formule; tabel::breedte & “ x “ & tabel::hoogte & “ cm” Als je deze tekst alleen wil tonen kun je ook gebruikmaken van invoegvelden op je layout; <<tabel::breedte>> x <<tabel::hoogte>> cm
 3. Ik begrijp dat je een odbc koppeling hebt op je desktop, maar niet op de server. om dit te laten werken heb je een odbc koppeling nodig op de server. Je hebt dan geen koppeling nodig op de desktop, de server toont de gegevens van de externe tabel via ess.
 4. kijk eens op: https://dbservices.com/blog/filemaker-go-push-notifications/ of deze voor remote https://push2fm.com
 5. Met hulp van Menno opgelost. Het bleek dat Little Snitch zo stond dat automatisch de poorten dicht werden gehouden van nieuw geïnstalleerde programma's . . . Prettig weekend iedereen!
 6. Ik heb gisteren een FMS 17 server op een Windows machine gedeïnstalleerd en daarna FMS 19 geïnstalleerd. Alle bestanden staan open en ik kan hem lokaal via FM19 benaderen, ook Webdirect is zowel van binnen als buiten te benaderen. FMS 19 is geïnstalleerd met het standaard Claris SSL certificaat, dat moet nog worden aangepast, echter ik kan vanaf mijn MacBook (Catalina 10.15.6). van buiten geen verbinding maken met de server, terwijl dat daarvoor wel ging met FMP17. Met FMGo 19 op een iPad op het zelfde netwerk lukt het wel. Als ik probeer met FM18 of FM19 de server te benaderen krijg ik 'verbinding mislukt' via FM 17 krijg ik (natuurlijk) de melding dat de versie niet ondersteund wordt. Mijn klant kan verbinden vanaf zijn MacBook met FM19 maar er lijkt iets in de weg te zitten van FM19 en de ook vers geïnstalleerde FM18 om verbinding te maken (ik kan in FM19 en FM18 met geen enkele externe server verbinden) heeft iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn?
 7. zie bijgaand voorbeeld, de xml wordt ingelezen als tekst en opgesplitst in de verschillende records import xml.fmp12
 8. hoe importeer je de xml nu? als tekst waarna je de inhoud van de velden haalt uit de tekst, of importeer je de gegevens via een directe import? in dat geval zou je x records moeten krijgen. (in het eerste geval moet je kijken hoeveel records er in de xml staan en per record een nieuw record aanmaken)
 9. Ik zou ook BaseElements gebruiken om de inhoud van die map uit te lezen, en dan voor elke xml een record aanmaken, de xml als tekst inlezen en de gegevens over de velden verdelen, daarna de jpg inlezen. Daarna kun je met BasElements de ingelezen items verwijderen uit de map.
 10. zo te zien is het een xml die vanuit FileMaker komt. Als je die importeert dan krijg je een x aantal records met de gegevens. met get(foundcount) heb je dan het aantal records, of bedoel je wat anders?
 11. Als je op je appleID eerder FMGo hebt geïnstalleerd dan kun je met die appleID die versie van Go opnieuw installeren ook als de versie niet meer in de app store staat. Op deze manier kan ik Go 15 opnieuw installeren op een recente iPad Je kunt kijken welke versie je nog op je oude iPad kunt installeren (vanuit je aankoop geschiedenis.
 12. ik zou daarvoor een globaal veld zetten in UURSOORT, _projectID, en die vullen met het huidige projectID. verder neem je die _projectID op in de relatie tussen UURSOORT en UREN; UURSOORT _projectID - - - UREN projectID
 13. PROJECT projectID - X - UURSOORT UurSoortID - - - UREN UurSoortID Door als relatie X te kiezen ipv = krijg je alle uursoorten.
 14. Peter, Bedankt voor de uitgebreide opsomming!
 15. Als je 'Apply in Find mode' aanklikt moet het werken
×
×
 • Create New...