Spring naar bijdragen

Infomatics

Leden
 • Aantal bijdragen

  322
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Infomatics

  Barcode plug in FM staringpoint

  ik heb laatst deze code39 toegepast. Code39 barcode.fmp12
 2. Infomatics

  Planning over middernacht heen?

  Mijn suggestie om 24 uur op te tellen bij de eindtijd als die voor de begintijd ligt werkt dan toch? als iemand om 16:00 uur begint tot 04:00 dan is 04:00 < 16:00 en tel je er 24:00 uur bij op en kom je op 28:00 uur.
 3. Infomatics

  Streepjes bij kenteken

  Nog een suggestie: let([ filternum="1234567890"; filtertext="ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"; code=filter(upper(<invoer>) ; filternum & filtertext); f=case(filter(left(code;1); filternum) = ""; filternum; filtertext); p1=case(filter(left(code;4); f)=""; left(code;2); filter(left(code;3); f)=""; left(code;3);filter(left(code;2); f)=""; left(code;2); left(code;1)); code=middle(code;length(p1)+1;6); f=case(filter(left(code;1); filternum) = ""; filternum; filtertext); p2=case(filter(left(code;4); f)=""; left(code;2); filter(left(code;3); f)=""; left(code;3);filter(left(code;2); f)=""; left(code;2); left(code;1)) ]; p1 & "-" & p2 & "-" &middle(code;length(p2)+1;6) )
 4. Infomatics

  Planning over middernacht heen?

  Ik heb iets dergelijks opgelost voor de nachtdienst, waarbij ik eerst controleer of de eindtijd voor de begintijd ligt (= nachtdienst) en dan tel ik een dag bij de eindtijd. Als je de tijdsregistratie over een langere periode moet, dan moet je ook de datum meenemen.
 5. Infomatics

  Samengesteld verhuurartikel

  De vraag is inderdaad hoe je de kisten inzet, Is een kist een vaste combinatie van artikelen, bv alle artikelen die nodig zijn voor een bepaalde klus. In zo’n geval kun je de artikel nummers opslaan in een soort superartikel, waarbij de onderliggende artikelen aan een project worden toegevoegd op het moment dat een superartikel aan een project wordt toegevoegd. Als je afhankelijk van het verhuurde er een bijpassende kist bij zoekt, dan kan de kist als een apart artikel worden toegevoegd.
 6. Infomatics

  MacMini 2018

  Heb vandaag een kleine test gedaan met een PSOS op zowel de oude server, 2010 MacPro 4core met SSD Raid als op de Mac mini, i7 met 16 gb ram en een externe SSD raid. Het script doet een hoop looping met door een gefilterde portal met een hoop records. Op de oude server deed het script er 123 seconde over. Op de mini 56 seconde De oude server met 4 core was vlot genoeg, maar de mini met 6 core heeft een stuk meer capaciteit en snelheid. De klant doet nog wat tests om te kijken of het systeem nog issues heeft, komende van FM14 en wil daarna over op de mini.
 7. Infomatics

  Totaal aantal pagina's

  Enter preview, go to last page, set var of veld met page number.
 8. Infomatics

  MacMini 2018

  ligt aan de toepassing, de i3 is al een vlot machientje, 8 gig kan voor een paar gebruikers. Ik heb laatst een i5 met 16 gig geïnstalleerd voor een bedrijf met 2/3 gebruikers (alleen FM) en de machine was zo snel dat de cpu nauwelijks bewoog. Het systeem is aardig efficient, maar ik had het gevoel dat ik net zo goed de i3 had kunnen nemen. Volgende week een i7 testen bij een bedrijf met 15 werknemers, ook alleen FM, kijken hoe dat gaat
 9. Infomatics

  PDF van 12 pagina's als bijlage mailen.

  Je kunt ook meerdere pdf's combineren naar 1 pdf met de (gratis) BaseElements plugin
 10. Infomatics

  PDF van 12 pagina's als bijlage mailen.

  Als je een pdf van meerdere pagina's in een container gooit dan zie je alleen de eerste pagina, als je van dat layout een pdf maakt krijg je ook maar een pdf van 1 pagina. De oplossing kan zijn om elke pagina van de pdf op een layout te zetten, of om eerst de pdf te exporteren en de andere 2 pagina's aan die pdf toe te voegen.
 11. Infomatics

  PDF van 12 pagina's als bijlage mailen.

  Bij je instelingen van de pdf heb je waarschijnlijk 'huidig record' staan in plaats van 'alle records' . . .
 12. Infomatics

  Records zoeken

  dat word dan: Enter Find Mode [ Pause: Off ] Omit Record Set Field [ test::veld1 ; 3 ] Perform Find [] en dan in het Nederlands
 13. Infomatics

  Een PDF probleem....

  Ik neem aan dat je factuur1 layout1 factuur1 layout2 factuur1 layout3, factuur2 layout1 factuur2 layout2 factuur2 layout3 wilt hebben, dan moet je een lus maken waarbij je van de eerste naar de 2e record toegaat (plus evt volgende) om de pdf samen te stellen.
 14. Infomatics

  Keuzerondje instellen via scriptstap

  in een veld met keuzerondjes wordt de gewenste optie als tekst neergezet, dus als je Jan kiest staat er Jan in het veld en als je Misj kiest staat er Misj in het veld. dus je kunt eenvoudig het veld veranderen door er een andere waarde in te zetten
 15. Infomatics

  Invoerlijst maken

  Als je een calculatie veld met de 2 velden gescheiden door een return dan kun je dat veld gebruiken voor je lijst. dus veld1 & "¶" & veld2 of List( veld1 ; veld2 )
×