Jump to content

Infomatics

Leden
 • Content Count

  375
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. zie bijgaand voorbeeld, de xml wordt ingelezen als tekst en opgesplitst in de verschillende records import xml.fmp12
 2. hoe importeer je de xml nu? als tekst waarna je de inhoud van de velden haalt uit de tekst, of importeer je de gegevens via een directe import? in dat geval zou je x records moeten krijgen. (in het eerste geval moet je kijken hoeveel records er in de xml staan en per record een nieuw record aanmaken)
 3. Ik zou ook BaseElements gebruiken om de inhoud van die map uit te lezen, en dan voor elke xml een record aanmaken, de xml als tekst inlezen en de gegevens over de velden verdelen, daarna de jpg inlezen. Daarna kun je met BasElements de ingelezen items verwijderen uit de map.
 4. zo te zien is het een xml die vanuit FileMaker komt. Als je die importeert dan krijg je een x aantal records met de gegevens. met get(foundcount) heb je dan het aantal records, of bedoel je wat anders?
 5. Als je op je appleID eerder FMGo hebt geïnstalleerd dan kun je met die appleID die versie van Go opnieuw installeren ook als de versie niet meer in de app store staat. Op deze manier kan ik Go 15 opnieuw installeren op een recente iPad Je kunt kijken welke versie je nog op je oude iPad kunt installeren (vanuit je aankoop geschiedenis.
 6. ik zou daarvoor een globaal veld zetten in UURSOORT, _projectID, en die vullen met het huidige projectID. verder neem je die _projectID op in de relatie tussen UURSOORT en UREN; UURSOORT _projectID - - - UREN projectID
 7. PROJECT projectID - X - UURSOORT UurSoortID - - - UREN UurSoortID Door als relatie X te kiezen ipv = krijg je alle uursoorten.
 8. Peter, Bedankt voor de uitgebreide opsomming!
 9. Als je 'Apply in Find mode' aanklikt moet het werken
 10. Ook goedemorgen, een xml kun je importeren door het als een tekst in te lezen, of als een fmxml direct te importeren. Als de bestanden in een map staan, dan kun je de namen van de bestanden ophalen met bv de BaseElements plugin. Als je de xml als een tekst inleest dan kun je de bestanden een voor een inlezen. In het geval dat je het bestand importeert dan is het het handigste om de bestanden een voor een te hernoemen naar bv import.xml en dan te importeren.
 11. en https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006eza1cSAA/no-scripts-are-available-for-the-specific-account
 12. hier wat links van Claris community https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006ezK2eSAE/server-schedules-will-not-recognize-filemaker-files-or-users https://community.claris.com/en/s/question/0D50H00006h93mWSAQ/cannot-edit-a-scheduled-script-on-server
 13. Herstart de server. Er is soms een issue met FMS waarbij je geen scripts kunt selecteren, er zijn wat trucs om het toch voor elkaar te krijgen, maar een herstart is het eenvoudigst.
 14. Het lijkt er op dat er iets is met het bestand, Ik zou het openen met FileMaker en als dat geen problemen geeft opslaan als compact en dan weer op de server zetten. Als de server op MacOS draait moet je ook de rechten van het bestand goed zetten, fmserver en fmsadmin op lezen en schrijven
 15. FileMaker Go kan alleen .fmp12 bestanden importeren . . .
×
×
 • Create New...