Jump to content

Infomatics

Leden
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

About Infomatics

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. regel 4, Met dialoogvenster: UIT
 2. regel 6, afsluiten na laatste op AAN
 3. ga naar layout [ "factuur Agra Media] go to record [first] Loop Records opslaan als PDF Mail verzenden go to record [next] exit after last End Loop
 4. Je kunt in de instellingen van de Opslaan als PDF kiezen om de huidige record te kiezen in plaats van alle records.
 5. De runtime functies liepen al een tijd niet mee met de FM functies, dus als je specifieke FM19 functies gebruikt gaat het niet lukken, ook dingen als pdf's maken kon niet vanuit Runtimes, of je moet een print opslaan als pdf.
 6. domme vragen bestaan niet Met oudere versies van FM (het is er uit gesloopt in 19) kon je runtimes maken voor Mac en Windows waarmee je zelfstandige programma's kon maken. Een andere optie is WebDirect waarmee je een database die op FM server draait kunt benaderen via een browser.
 7. Oh, je wil geen laatste return. nee, dat gaat niet, de export geeft altijd een return na elk record.
 8. dan zet je de go to record 1 record verder, voor je de rest omit
 9. Je zet de tekst in een globaal veld en elk record van de virtual list pakt de corresponderende regel uit de tekst, de 1e record, 1e regel etc. Je hebt dan voor elke regel een record die je op de normale manier kunt exporteren. Je moet alleen de lege records weglaten. én genoeg records hebben.
 10. je zou het ook met een virtual list kunnen doen; export tekst.fmp12
 11. Hoogste is een tekstveld met de 5 bedragen, je kunt de 5 bedragen optellen met: getvalue(hoogste;1) + getvalue(hoogste;2) + getvalue(hoogste;3) + getvalue(hoogste;4) + getvalue(hoogste;5) gemiddelde is dan: Round(average(getvalue(hoogste;1) ; getvalue(hoogste;2) ; getvalue(hoogste;3) ; getvalue(hoogste;4) ; getvalue(hoogste;5);0))
 12. Als je een lijst maakt van de waardes, die sorteert en je pakt de 5 hoogste dan ben je er. hoogste.fmp12
 13. Waarschijnlijk ondersteund de plugin de M1 processor niet. Er is een optie in FileMaker 19 om de Intel processor te emuleren waardoor die ook met oudere plugin's kan werken. Selecteer daarvoor het FileMaker Pro 19 programma en gebruik Command+i, daar heb je de mogelijkheid om FileMaker te openen met Rosetta. FileMaker wordt er wel wat langzamer van, het is dus beter om versies van de plugin te zoeken die geschikt zijn voor de M1 processor
 14. Na wat aandringen nu ook FM17 en FM19 draaien in Windows ARM onder Parallels op de M1 (de installer wil niet draaien, gebruik de installer die in de files map staat van de map die de installer uitgepakt heeft)
×
×
 • Create New...