Jump to content

Infomatics

Leden
 • Content Count

  397
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Infomatics

  Loop

  Gebruik een ga naar tabel tabel Inkoopregels voor de End If
 2. Ik heb het bestand wat aangepast zodat het zowel van laag naar hoog kan nummeren barcodenummers-2.fmp12
 3. je kunt ook een FileMaker client gebruiken als server voor max 5 gebruikers.
 4. Als je de pdf opslaat als bestand ipv een plaatje worden er geen preview jpg en png opgeslagen.
 5. de BaseElements plugin heeft een functie om te kijken of een file bestaat.
 6. bij secure storage wordt ook een dubbele container maar 1x opgeslagen, volgens mij worden de backup containers ook via een hardlink weggeschreven (in ieder geval op MacOS)
 7. De waardes in de dropdown zijn de ontdubbelde en gesorteerde waardes uit alle records. je kunt die waardes exporteren, maar je kunt ook direct de lijst van de dropdown ophalen met het commando valuelistitems(Filename;valuelist)
 8. Je zou per product de volgorde met een code in een veld aangeven waarmee je volgorde aangeeft. een eenvoudige kan bv zijn lXbXh of hXlXb waarbij je de titel kunt uitrekenen met substitute( veld ;[“l”; lengte] ;[“b”; breedte] ;[“h”; hoogte] ;[“X”; “ X “] )
 9. Ik zet wel eens elementen (knoppen etc) over naar een oud systeem dmv kopiëren en plakken. Ik vraag mij af of je dan met de format painter de stijl kan kopiëren naar een oud element en die op te slaan in de classic thema?
 10. Ik zag een test van Honza : https://24usoftware.com/news/filemaker-on-m1-under-rosetta-vs-intel-core-i7 In deze test was de M1 vergelijkbaar met de 2018 i7 mini 64GB, omdat ik er toch even eentje had staan heb ik hem ook even getest. Er zijn in het verleden verschillende pogingen gedaan om een testbestand te maken, meestal komt het neer op hoe snel een server is de afstand naar de server en de snelheid van het netwerk.
 11. Ik heb geen 8GB versie voor handen, maar als ik het geheugen gebruik zie bij 3x FM + YouTube dan zit ik nog onder de 8GB, dus ik verwacht dat ik met een 8GB versie (nagenoeg) dezelfde waardes haal. Als ik een mini als test machine/server zou bestellen, dan zou ik denk ik de 8GB nemen. Als ik hem als developer machine zou gebruiken dan toch een 16GB omdat ik vaak veel programma's open heb staan.
 12. Ik gebruik een bestand van 590MB waarbij er 2 keer door 120K records gelooped wordt waarbij de eerste keer de records worden leeggemaakt en de 2e keer geset. verder worden er totalen verzameld en die worden dan weer naar nieuwe resultaat records geschreven. Dit was een bestand waar mijn MBP onlangs aardig lang mee bezig was en wat mij een aardige kandidaat leek om te kijken hoe snel de M1 mini is. Om nog wat meer druk uit te oefenen heb ik 3 kopiëen van het bestand gemaakt en die tegelijk op zowel FM16,17 en 19 laten draaien terwijl in de voorgrond een Youtube film speelde. (zie de scherm
 13. Ik heb vandaag even gespeeld met een M1 Mac Mini met 16 gb geheugen. als test heb ik FMPA 16, 17 en 19 geïnstalleerd op Big Sur, met overal de laatste versies, en heb ik als test een script gedraaid met veel loops waar mijn 2014 15inch MacBook Pro 11 minuten en 41 seconde over doet in FMPA 16 De resultaten waren 7:22 voor FM16, 7:26 voor FM17 en 7:23 voor FM19, dus zo’n 60% sneller terwijl ze in emulatie draaien 😀
 14. Ik vermoed dat Laurens een valuelist bedoelt (wat is dat ook al weer in het Nederlands). Ja je kunt een valuelist maken met zelf bepaalde waardes, die je dan in een veld als selectievakjes kunt tonen.
 15. Als je geen portal filtering toepast kun je volstaan met de resume velden zonder de portal. Om de resume velden te refreshen kun je met een go to Field naar het resume veld gaan en daarna committen, het veld selecteren zal hem verversen.
×
×
 • Create New...