Jump to content

Infomatics

Leden
 • Content Count

  331
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De gratis BaseElements plugin heeft ook een merge pdf functie.
 2. In deze discussie heeft Beverly het over 'not depreciated (yet)' en zij weet waar ze het over heeft. https://community.filemaker.com/en/s/feed/0D50H00006thrDtSAI voor nieuwe ontwikkelingen zou ik echter naar de Data API kijken.
 3. Een runtime bestand is een FM bestand wat voorzien is van een programma om hem te draaien. Je kunt het bestand in FM wijzigen. FMgo op de iPad of iPhone kan direct een FM bestand draaien, dat hoeft niet omgezet te worden. Om een bestand op een iPad of iPhone te krijgen kun je het mailen of als een bericht sturen. Je kunt het ook op iCloud drive of Dropbox zetten en vandaar openen in FMgo. Je kunt ook het bestand op een website zetten en het dan downloaden.
 4. nee, de eerste voert script whatever altijd uit, eventueel met een pauze van 3 seconden, de 2e alleen als conditie ≠ x is.
 5. Als je de offset in een globaal zet kun je de pagina nummers uitrekenen met 'Get(PageNumber)+_offset'
 6. Je kunt het beste de invoer regelmatig opslaan dmv een commit, bv als je een portaal of record verlaat, of zelfs als je een (groot) testveld verlaat kun je met een scriptrigger een commit sturen zodat het record op de server wordt opgeslagen.
 7. Kijk ook eens naar de backup, als de documenten meelopen in de backup dan worden die elke keer gekopieerd terwijl er waarschijnlijk maar een klein gedeelte is aangepast. dit geeft veel extra schrijf bewegingen. Je kunt ook een externe raid aan de Mac mini hangen via thunderbolt zodat je mirroring kunt toepassen, bij voorkeur met ssd's Wat betreft grotere bedrijven, ik heb klanten met 15 werknemers die een nieuwe i7 Mac mini met een externe raid hebben draaien. Andere klanten hebben hebben een 2012 i7 Mac mini server met intern 2x ssd, andere hebben een Windows server. Een en ander is afhankelijk van of ze al een server hebben, of het een Mac bedrijf is, of Windows. . .
 8. Ik heb deze oplossing eens gebruikt, maar het is wel omslachtig. https://dbservices.com/articles/filemaker-google-calendar-integration/
 9. Probeer eens Admin/Admin Óf gebruikersnaam/Admin
 10. ik heb laatst deze code39 toegepast. Code39 barcode.fmp12
 11. Mijn suggestie om 24 uur op te tellen bij de eindtijd als die voor de begintijd ligt werkt dan toch? als iemand om 16:00 uur begint tot 04:00 dan is 04:00 < 16:00 en tel je er 24:00 uur bij op en kom je op 28:00 uur.
 12. Nog een suggestie: let([ filternum="1234567890"; filtertext="ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"; code=filter(upper(<invoer>) ; filternum & filtertext); f=case(filter(left(code;1); filternum) = ""; filternum; filtertext); p1=case(filter(left(code;4); f)=""; left(code;2); filter(left(code;3); f)=""; left(code;3);filter(left(code;2); f)=""; left(code;2); left(code;1)); code=middle(code;length(p1)+1;6); f=case(filter(left(code;1); filternum) = ""; filternum; filtertext); p2=case(filter(left(code;4); f)=""; left(code;2); filter(left(code;3); f)=""; left(code;3);filter(left(code;2); f)=""; left(code;2); left(code;1)) ]; p1 & "-" & p2 & "-" &middle(code;length(p2)+1;6) )
 13. Ik heb iets dergelijks opgelost voor de nachtdienst, waarbij ik eerst controleer of de eindtijd voor de begintijd ligt (= nachtdienst) en dan tel ik een dag bij de eindtijd. Als je de tijdsregistratie over een langere periode moet, dan moet je ook de datum meenemen.
 14. De vraag is inderdaad hoe je de kisten inzet, Is een kist een vaste combinatie van artikelen, bv alle artikelen die nodig zijn voor een bepaalde klus. In zo’n geval kun je de artikel nummers opslaan in een soort superartikel, waarbij de onderliggende artikelen aan een project worden toegevoegd op het moment dat een superartikel aan een project wordt toegevoegd. Als je afhankelijk van het verhuurde er een bijpassende kist bij zoekt, dan kan de kist als een apart artikel worden toegevoegd.
 15. Heb vandaag een kleine test gedaan met een PSOS op zowel de oude server, 2010 MacPro 4core met SSD Raid als op de Mac mini, i7 met 16 gb ram en een externe SSD raid. Het script doet een hoop looping met door een gefilterde portal met een hoop records. Op de oude server deed het script er 123 seconde over. Op de mini 56 seconde De oude server met 4 core was vlot genoeg, maar de mini met 6 core heeft een stuk meer capaciteit en snelheid. De klant doet nog wat tests om te kijken of het systeem nog issues heeft, komende van FM14 en wil daarna over op de mini.
×
×
 • Create New...