Jump to content

Infomatics

Leden
 • Posts

  422
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als je zo'n overzicht wilt maken dan zit je met veel relaties, 4 kwartalen x inkoop + verkoop, ik zou een script doen. Bijgaand een voorbeeld waarbij ik tevens wat herhalende velden heb gebruikt, war weer een hele berg velden scheelt overzicht.fmp12
 2. Je kunt het met een script doen, wat door de records loopt en totalen verzameld en die later in het overzicht zet. Óf je maak relaties tussen het overzicht en de records per kwartaal, waarna je met calculaties (sum) de totalen van de verschillende velden ophaalt. Het voordeel van het script is dat 'ie 1x door de records gaat, de calculatie via relaties wordt continue bijgewerkt. Ik zou daar wel een jaartal in meenemen, zodat je hem ook volgend jaar kunt gebruiken.
 3. Dank Menno! Ik heb al eens naar de api gekeken, maar dat zijn zoveel brandende hoepels dat ik voor de eenvoudiger handmatige import had gekozen 😄 Zal volgende week een kijken naar het importeren van de financiële boekingen, of heb je daar ook tips/voorbeelden van?
 4. Mijn klant wil zijn verkoop facturen in Exact Online importeren om in Exact een kompleet financieel overzicht te hebben. Ik heb een xml export in FM opgezet, maar als je die in Exact importeert moet elke factuur in Exact geprint worden om er een boeking van te maken. Het doel is om de factuur, eigenlijk de factuur regels met verschillende grootboek rekeningen en btw codes direct als boekingen in Exact te krijgen. Dus heb ik een (tab gescheiden) csv opgezet, waarvan Exact zegt dat het dan moet werken. De documentatie van Exact is erg onduidelijk, en de schermen waar je door heen moet om het bestand te importeren zijn ook vaag. Uiteindelijk blijven steken op het scherm waarbij je velden kunt toewijzen, behalve bedragen en btwcodes, toch wel vrij essentiële velden voor de import. Heeft iemand ervaring met het importeren in Exact Online en kan mij verder helpen?
 5. are you go. Je kunt hiervoor de optie verschuiven gebruiken facturen(opschuiven-naar-boven).fmp12
 6. Wat je meestal doet is een script op de server elke dag om x uur te draaien die kijkt of er die dag ėėn of meerdere mails verstuurd moeten worden. Als je van de datum uitrekent welke dag day(datum) en welke maand month(datum) de datum is dan kun je met een zoekopdracht bepalen of de huidige datum overeenkomt met die andere datum in een ander jaar
 7. hier een klein voorbeeldje, je moet nog wel en APIkey regelen. postcode.nl.fmp12
 8. Enige indicatie van kosten? op de website onder Pricing staat alleen 'Schedule a Demo' . . .
 9. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat de pdf output van FM beïnvloed wordt door een printerdriver zeker ook omdat jullie met een Lexmark printen. Maar je zou het kunnen proberen, als het werk scheelt het jullie een hoop tijd.
 10. Ik zie in het draadje op Claris community een oplossing waarbij de HP printer driver op de machine waar de pdf’s op gemaakt worden word geupdate naar de laatste versie.
 11. Ik heb ook een mini die van buiten bereikbaar is, maar die communiceert via poort 80 en 443 (http & https) mijn instellingen zijn: beginpoort en eindpoort 80 beginpoort en eindpoort 443 TCP (daarnaast heb ik 5003 openstaan voor FM toegang en 20 & 21 voor FTP toegang) beginpoort en eindpoort 80 de toegang is bij mij via: http://externeip/fmi/webd#databasenaam zonder .fmp12
 12. dat wordt dan iif(eigen risico="ja" and soort zorg ="farmacie" ;bedrag eigen risico;0) Je kunt met 'and' meerdere voorwaarden opgeven, daarnaast kun je met 'or' voorwaarde1 óf voorwaarde2 opgeven. Je kunt ze ook combineren, maar dan moet je haakjes gebruiken om ze te groeperen, bv (voorwaarde1 and voorwaarde2) or (voorwaarde3 and voorwaarde4)
×
×
 • Create New...