Jump to content

Infomatics

Leden
 • Content Count

  347
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Je kunt het resultaat van een server script niet ophalen als je het in een globaal veld gooit, het proces wat op de server draait is een andere gebruiker en je kunt niet de globale velden van een andere gebruiker ophalen. Het werkt wel als je een gewoon veld pakt, deze is wel beschikbaar voor alle gebruikers. Het is echter eleganter om het server af te sluiten met een: Exit Script [Text result: $list ] deze waarde kun je dan weer ophalen met het aanroepende script zoals bijgaand voorbeeld. Je kunt deze lijst dan gebruiken om de records op te zoeken, of je kunt ze in een globaal veld gooien en dan met een GTRR naar de gerelateerde records gaan.
 2. Teamviewer moet toestemming krijgen in de: Systeemvoorkeuren/Beveiliging en privacy/Privacy/Schermopname Mijn klant krijgt de melding 'Toegang geweigerd' als hij een bestand wil openen wat met een wachtwoord is beveiligd en waarvan het wachtwoord in zijn sleutelhanger staat. ik moet nog gaan controleren of hij de vraag krijgt om zijn sleutelhanger te ontgrendelen, maar dat wordt waarschijnlijk morgen.
 3. Ik zou nog even wachten, heb net een klant aan de lijn die zijn database niet kan openen, (toegang geweigerd). Teamviewer 14 werkt ook nog niet met Catalina, dus ik kan niet met hem meekijken
 4. ik zag dat integratie van ImageMagick gepland was voor de volgende minor update van BaseElements, is ook handig voor roteren en uitsnijden van plaatjes
 5. Als je exporteert vanuit tabel 2 en dan de velden uit tabel 1 meeneemt dan moet het lukken.
 6. als je voor het veld label een calculatie veld maakt met de volgende formule ; if(risk_or_opportunities="risico" ; "Mogelijke aanleiding" ; "Gewenste gebeurtenis") dan wordt de juiste naam berekend aan de hand van de waarde in veld risk_or_opportunities
 7. als een container extern wordt opgeslagen kun je niet zomaar de naam van het bestand vinden door het veld met GetAsText() uit te lezen, je kunt daar beter GetContainerAttribute ( CL_POR_CL_Client::POR_verwijsbrief ; "filename" ) voor gebruiken. Je krijgt dan alleen de bestandsnaam zonder remote:
 8. ter verduidelijking nog een voorbeeld groep24.fmp12.zip
 9. Er zijn meerdere mogelijkheden, je zou bv een globaal veld kunnen maken met groep 24 en een datum veld (je wilt waarschijnlijk de omzet vanaf bv 1-1-2019 zien) in de klanten tabel. Als je dan een relatie tussen deze velden en de factuurregel tabel + het klantID, waarbij je er voor moet zorgen dat je het klantID in de factuur regels staat. In de klanten tabel kun je dan totalen laten uitrekenen over groep 24 vanaf datum. Voor de 2e portal kun je dan een self-join maken naar de klanten tabel en sorteren op omzet zodat de 5 klanten met de hoogste omzet boven staan.
 10. ik heb het even getest en bij mij wordt de complete pdf geïmporteerd import url.fmp12
 11. Infomatics

  Hans

  Als het een paar bestanden zijn dan kan ik ze kosteloos voor je omzetten. als het op werk begint te lijken dan moet ik er wat voor rekenen.
 12. Infomatics

  Hans

  Als het 1 bestand betreft dan kun je die openen in FM11 en daarna in FM18 als het meerdere bestanden betreft met onderlinge relaties dan heb je kans dat de onderlinge relaties hersteld moeten worden, dit is voor enkele relaties nog wel te doen, maar voor veel relaties zou ik een tool als MetadataMagic gebruiken.
 13. zo'n icoon is een svg bestand wat je kunt toevoegen aan een knop. De svg heeft wat bepaalde kenmerken nodig en je kunt het voorbereiden met deze website: https://www.fmsvg.com Als je een icoon aan een knop toevoegt en je kopieert die knop naar een ander bestand dan wordt dat icoon ook aan het andere bestand toegevoegd. Je hebt verschillende sites met iconen in svg formaat.
 14. zoiets? let(st=substitute( stamp ;["/";"¶"];[":";"¶"];[" ";"¶"]) ; Timestamp ( Date ( getvalue(st;1) ; getvalue(st;2) ; getvalue(st;3)+2000 ) ; Time ( getvalue(st;4) ; getvalue(st;5) ; getvalue(st;6) ) + if(getvalue(st;7)="PM";43200;0)) + 21600 ) waarbij stamp de timestamp is.
×
×
 • Create New...