Jump to content

Infomatics

Leden
 • Posts

  490
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Infomatics

 1. Met bv BaseElements kun je een pdf splitsen in losse pagina's . . .
 2. Ik zie plug-in in de foutmelding. Het lijkt er op dat er een plugin gebruikt wordt die niet door de huidige computer wordt ondersteund.
 3. Kun je een tabel maken met vragen en daar de records van koppelen aan de antwoorden van die vraag. Je kunt dan één calculatie maken om de verdeling van de antwoorden te berekenen (bv met een dubbele While, tel eerst hoeveel keer een antwoord is gegeven en bepaal daarna wat het percentage is) of eenvoudiger, 1 calculatie per antwoord mogelijkheid in die tabel, zet de mogelijke antwoorden in velden antwoord1, antwoord2 etc. En je kunt met valuecount( vraag_ANTWOORD::antwoord ) het totaal aantal antwoorden opvragen. met resultaat1 kun je dan het percentage antwoorden berekenen van antwoord1 met patterncount ( vraag_ANTWOORD::antwoord ; antwoord1) / aantal antwoorden
 4. FileMaker server ondersteund het Invoegen of importeren van bestanden niet. Je kunt hiervoor een plugin, bv BaseElements gebruiken.
 5. Mac of Windows? Op de Mac kun je een pdf in een container gooien, dan wordt er een jpg voorvertoning gerenderd in die container. Ik denk dat je met bv de BasElements plugin die wel uit de container kunt krijgen. Of je gebruikt de commandline en sips, of de bBox plugin, die ondersteunt GraphicsMagick
 6. de eenvoudigte manier is een relatie te leggen tussen je product tabel en je factuur regels waarbij je ID_Onderdeel van het product koppelt én een koppeling om de factuurregels te beperken tot een jaar. als je een kalenderjaar wilt hebben dan kun je in een globaal nummerveld in de producten het jaartal zetten wat je linkt aan het jaartal in de factuurregels. wil je een van datum tot datum doen dan kun je dat doen met 2 globale datum velden in de product tabel. Als je dan een relatie hebt tussen de producten en de bijbehorende regels van dat jaar kun je met een calculatieveld sum( product_FACTUURREGEL::aantal) het totaal uitrekenen en daarop sorteren. de 10 producten met de hoogste aantallen kun je dan overnemen in je dashboard (ik zou ze niet live laten uitrekenen, of je moet erg weinig records hebben)
 7. bij het hernoemen worden de onderlinge referenties van de External Data Sources bijgewerkt. Als je andere manieren gebruikt tussen de bestanden, zoals de data api, of url's dan zul je die in het script moeten bijwerken.
 8. Ik verwacht dat FM server gaat sputteren als je dat probeert, ( niet getest). Ik heb een dergelijke situatie opgelost door de verschillende bestanden te voorzien van een unieke voorloop, in mijn geval een paar letters, maar je kunt ook kiezen voor bv 001 en 002. Je kunt de bestanden hernoemen met de developer tools onder het tools menu, dan worden ook de onderlinge referenties hernoemd. Als je de bestanden op verschillende computers zet dan krijg je inderdaad verschillende ip adressen en moet je goed bijhouden in welke versie je zit.
 9. Ik zag op de FM forum de volgende tip voor het onderdrukken van de animaties In the German FMM forum user B. Schulz recommends entering the following terminal command as a temporary solution: defaults write -g NSAutomaticWindowAnimationsEnabled -bool false For most users, this has apparently solved the problem. Source: https://github.com/734MNOOB/Disable-Mac-Animations
 10. Infomatics

  Count if

  Patterncount( List( Car Inventory::Car Type) ; “Landrover” )
 11. Met Evaluate kun je een tekst laten beschouwen als een calculatie, dus Evaluate ( “1 + 1” ) geeft 2. Als je dus de formule (in dit geval een Substitute) met een calculatie of een script samenstelt als een tekst dan kun je met Evaluate het resultaat opvragen.
 12. Ik zou dit inderdaad doen met placeholder tags in de tekst bv: Beste [VOORNAAM], Hierbij sturen wij je [ITEM] blah blah blah Daarna gebruik je de substitute functie om de gegevens in te vullen in de tekst: substitute( tekst ;["[VOORNAAM]" ; veldvoornaam] ;["[ITEM]" ; velditem] ) Daarna zou ik het resultaat nog tonen zodat er nog wijzigingen gedaan kunnen worden in de tekst en dan op een layout met achtergrond plaatsen om een pdf te maken
 13. dat zou je dan kunnen afvangen door alleen in het laatste deel van de pdf te zoeken: PatternCount ( right ( Base64Decode ( Base64Encode ( DATA::pdf_container ) ) ; 170 ) ; "/Encrypt" )
 14. Vreemd. je zou een auto-enter calculatie in het veld kunnen zetten met; TextFormatRemove ( Self ), dan kun je gewoon plakken en ben je ook je format kwijt
 15. Ik zou position gebruiken, dat is wat sneller, en alleen over de laatste x tekens van de tekst om te voorkomen dat ‘Encrypt’ gevonden wordt ergens in de tekst. position ( right ( Base64Decode (Base64Encode ( bestand::pdf ) ) ; x ) ; “Encrypt” ; 1 ; 1 )
 16. met Base64Decode (Base64Encode ( bestand::pdf ) ) kun je de inhoud van de pdf opvragen. Ik heb een klein testje gedaan en zag in de laatste paar regels van de beveiligde pdf de tekst Encrypt staan trailer << /Size 17 /Root 12 0 R /Encrypt 16 0 R /Info 15 0 R /ID [ <6f24d8321c5786a1b4ed4eb76e6e4c21> <6f24d8321c5786a1b4ed4eb76e6e4c21> ] >> startxref 7091 %%EOF in de onbeveiligde versie stond dat niet: trailer << /Size 16 /Root 12 0 R /Info 15 0 R /ID [ <00701c99d317cba494942492ded7684e> <00701c99d317cba494942492ded7684e> ] >> startxref 6440 %%EOF
 17. Geen idee, dit speelt al een tijdje niet meer sinds de abo's ingevoerd werden. Maar als je bv licenties FM16 hebt gekocht en later naar een abo bent overgestapt dan zou je verwachten dat je de oude gekochte licenties mag verkopen? Als ik teveel tijd heb (nooit) zal ik de oude licentievoorwaarden eens doornemen
 18. In de categorie 'het mag niets kosten' heb ik een klant die op internet gebruikte FM licenties gekocht heeft en een FM client als server gebruikt. Het werkt, het kost weinig, maar komt niet boven het hobby niveau uit.
 19. Het Mac klembord kent verschillende formaten, als je layout elementen of scripts kopieert dan is dat een ander formaat dan bv tekst, je kunt die dan ook niet in bv een tekstverwerker plakken. Bij een remote omgeving, RDS, Teamviewer etc. worden alleen tekst klemborden overgezet. Dus kun je dit trucje niet gebruiken.
 20. je kunt met conditional formatting het lettertype verkleinen als je boven een bepaald aantal tekens uitkomt met bv Length ( Self ) > 20 je kunt onder 'more formatting' een kleiner lettertype instellen.
 21. middle ( $list ; position ( lower ( $list ) ; $filename ) ; length( $filename ) ) zou moeten lukken . . .
 22. Perform Find kun je afvangen door een ExecuteSQL te doen om te testen of de zoek opdracht resultaten geeft. Constrain Found set wordt lastiger, zou je met een While kunnen doen.
 23. als je Exit Loop If [ Get(RecordNumber) = Get(FoundCount) ] gebruikt voor de Next Record dan vang je de 101 af bij de laatste record
 24. Je kunt eerst de lijst met de plaatjes opvragen met: Let( options= BE_CurlSetOption ( "CURLOPT_DIRLISTONLY" ; 1 ) ; BE_HTTP_GET ( ""sftp://12.34.56.78/www/images/" ; "" ; "logon" ; password ) ) dan kun je controleren of de bestandsnaam in hoofd of kleine letters staat.
×
×
 • Create New...