Jump to content

Infomatics

Leden
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Infomatics

 1. regel 4, Met dialoogvenster: UIT
 2. regel 6, afsluiten na laatste op AAN
 3. ga naar layout [ "factuur Agra Media] go to record [first] Loop Records opslaan als PDF Mail verzenden go to record [next] exit after last End Loop
 4. Je kunt in de instellingen van de Opslaan als PDF kiezen om de huidige record te kiezen in plaats van alle records.
 5. De runtime functies liepen al een tijd niet mee met de FM functies, dus als je specifieke FM19 functies gebruikt gaat het niet lukken, ook dingen als pdf's maken kon niet vanuit Runtimes, of je moet een print opslaan als pdf.
 6. domme vragen bestaan niet Met oudere versies van FM (het is er uit gesloopt in 19) kon je runtimes maken voor Mac en Windows waarmee je zelfstandige programma's kon maken. Een andere optie is WebDirect waarmee je een database die op FM server draait kunt benaderen via een browser.
 7. Oh, je wil geen laatste return. nee, dat gaat niet, de export geeft altijd een return na elk record.
 8. dan zet je de go to record 1 record verder, voor je de rest omit
 9. Je zet de tekst in een globaal veld en elk record van de virtual list pakt de corresponderende regel uit de tekst, de 1e record, 1e regel etc. Je hebt dan voor elke regel een record die je op de normale manier kunt exporteren. Je moet alleen de lege records weglaten. én genoeg records hebben.
 10. je zou het ook met een virtual list kunnen doen; export tekst.fmp12
 11. Hoogste is een tekstveld met de 5 bedragen, je kunt de 5 bedragen optellen met: getvalue(hoogste;1) + getvalue(hoogste;2) + getvalue(hoogste;3) + getvalue(hoogste;4) + getvalue(hoogste;5) gemiddelde is dan: Round(average(getvalue(hoogste;1) ; getvalue(hoogste;2) ; getvalue(hoogste;3) ; getvalue(hoogste;4) ; getvalue(hoogste;5);0))
 12. Als je een lijst maakt van de waardes, die sorteert en je pakt de 5 hoogste dan ben je er. hoogste.fmp12
 13. Waarschijnlijk ondersteund de plugin de M1 processor niet. Er is een optie in FileMaker 19 om de Intel processor te emuleren waardoor die ook met oudere plugin's kan werken. Selecteer daarvoor het FileMaker Pro 19 programma en gebruik Command+i, daar heb je de mogelijkheid om FileMaker te openen met Rosetta. FileMaker wordt er wel wat langzamer van, het is dus beter om versies van de plugin te zoeken die geschikt zijn voor de M1 processor
 14. Na wat aandringen nu ook FM17 en FM19 draaien in Windows ARM onder Parallels op de M1 (de installer wil niet draaien, gebruik de installer die in de files map staat van de map die de installer uitgepakt heeft)
 15. Ik heb mijn MacBook Pro 16'' M1 Pro binnen (16/512) en na alles overgezet te hebben van mijn 15'' 2014 MacBook Pro was ik benieuwd naar de resultaten. Op de M1 Pro draait Monterey 12.01, er schijnen issues mee te zijn, maar die ben ik nog niet tegen gekomen. FM16 en FM17 draaien onder emulatie. FM 19 draait native even wat testjes gedaan, vervangen over 800.000 records: M1 Pro 2014 MBP FM19 22&24sec 64&77sec FM17 39&40sec 56&56sec FM16 40&39sec 76&75sec Een loping script FM19 102sec 296sec FM17 178sec 286sec FM16 171sec 249sec Het ziet er dus naar uit dat FM in emulatie 40-60% sneller is, en native zelfs bijna 3x! Verder lijken FM16 en FM17 goed te werken, geen rare dingen. Ook nog even Windows 11 ARM geïnstalleerd onder Parallels 17. (vraagt niet om een Windows licentie??) en dat draait prima. Het is mij gelukt om een paar Windows programma's geïnstalleerd te krijgen, Inno Setup en FileConvert. Maar de installer van FileMaker wil niet. installers voor FM13, FM17, FM18, FM19 geven allemaal een blank scherm die ik alleen kan afsluiten. Verder hele fijne machine, fijn scherm, veel beter geluid, veel betere camera. prima toetsenbord. Blij mee
 16. Je zou het met een herhalend veld en custom formatting kunnen doen planbord.fmp12
 17. Even er van uitgaand dat je een pdf aanmaakt met FileMaker Go en die gelijk opent, dan kun je met de deel knop het bestand openen in iBooks.
 18. Net Monterey geïnstalleerd in Parallels op mijn Intel MacBook Pro welke draait onder Catalina. FMPA 16 en FMPA 17 geïnstalleerd en ge-update naar de laatste versie. Ik kan in FMPA 16 bestanden van de FMS14 server openen en bewerken. scripts aanpassen, velden aanpassen, layouts aanpassen lijkt allemaal te werken. Ook getest FMPA 17 met een FMS16 server ook zo snel geen problemen gezien. dus de eerste voorzichtige indruk is dat het werkt.
 19. Ik ben momenteel Monterey aan het installeren in Parallels zodat ik zelf kan testen of het werkt voordat ik een nieuwe MacBook koop, of dat een klant plotsklaps belt dat FileMaker niet meer werkt omdat hij zijn computer heeft bijgewerkt naar Monterey.
 20. Ik heb 1 klant die nog op server 14 draait dus daar kan ik alleen met FM 16 naar toe. verder heb ik meerdere klanten met FM 16 en FM 17 server waar ik FM 17 gebruik voor de ontwikkeling. FM 16 en FM 17 draaien prima op Big Sur. Ik weet alleen niet of ze ook onder Monterey draaien. Is wel handig om te weten als ik een nieuwe MacBook aanschaf, of als één van mijn klanten zijn machine opwaardeert naar Monterey en er achter komt dat FileMaker niet meer werkt
 21. Ik kwam dit weekend een artikel tegen over een bug in de xml engine in FileMaker https://davidhamann.de/2021/11/18/filemaker-xxe-vulnerability/ deze is gepatched in 19.4 maar waarschijnlijk nog wel aanwezig in oudere versies. Groet, Ruben
 22. Hi FileMakers, Ik zit er aan te denken om een nieuwe MacBook Pro te kopen (de 16''). Deze wordt geleverd met MacOS Monterey, maar ik heb nog klanten waarvoor ik FM16 en FM17 nodig heb. Weet iemand of die versies op de nieuwe MacBooks draaien? Groet, Ruben
 23. Beste Ivan, Het principe is niet moeilijk, als je weet hoe het werkt Je kunt in Exact TRANSACTIONS en ACCOUNTS importeren en exporteren als xml. Als je een export doet en die als voorbeeld gebruikt en dan je xml op dezelfde manier opbouw kun je de verkoopfacturen in TRANSACTIONS inlezen en de klanten in ACCOUNTS. De uitdaging is om de xml op te bouwen, dat kan op verschillende manieren afhankelijk van je voorkeur/ervaring. Het voorbeeld van Menno is heel geavanceerd en omdat hij daar een hoop tijd in heeft gestoken heeft hij mij gevraagd om dat niet te delen.
 24. Het plan is om de facturen gelijk goed op de juiste plaats in Exact te krijgen. Ik ben ondertussen een stuk verder, aan de hand van een voorbeeld van Menno, heb ik een xml export gemaakt die direct als een transactie ingelezen kan worden. De prioriteiten bij mijn klant zijn weer verschoven dus heb ik het nog niet in de praktijk kunnen testen, maar dat hoop ik binnenkort te kunnen doen. Ik zal mijn bevindingen hier melden zodra ik het werkend bij mijn klant heb. Dank voor het meedenken!
×
×
 • Create New...