Jump to content

Bachje

Leden
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank Menno. Dat maakt het wel helderder Drie vragen over het domein/hostname. Moet dat een bestaand subdomein zijn? Moet ik iets plaatsen op dat domein? Mijn FM server is namelijk niet gelinkt aan een subdomein. De databases worden benaderd via een fmclient en één database via webdirect (verborgen pagina waar alleen medewerkers bij kunnen). Je schrijft dat ik een opdrachtpromt moet doen en een wachtwoord moet opgeven en opslaan. Geen probleem die begrijp ik. Maar dan schrijf je: Vervolgens haal je het wachtwoord uit het key-bestand met: openssl rsa -in temp_fmskey.pem -out fmskey.pem. Waarom moet ik het wachtwoord daaruit halen als ik dat al heb opgeslagen? Ik heb bij xolphin op de website gekeken en wordt voor een ssl naar https://www.sslcertificaten.nl/ verwezen. ik neem aan dat ik daar voor domein validatie moet kiezen (niet publiekelijk) en dan standaard?
 2. hm dat zijn maar weinig reacties.....pm me even en laat mee voorbeelden zien, klinkt niet als iets dat ingewikkeld hoeft te zijn. Ik denk dat jh er met een script dat een selectie maakt al moet komen.
 3. stuur me even een pm en een voorbeeld van je database. ik denk dat ik je wel kan helpen.
 4. Is er ergens een Nederlandstalige handleiding hoe ik in FM 19 het beveiligingscertificaat kan maken? Ik heb begrepen dat het de afgelopen versies hier en daar veranderd is. Met FM server 18 kwam ik er ook al niet uit en heb het maar gelaten maar nu wil ik het eens een keer oplossen. Is er een helder stappenplan of kan iemand dat puntsgewijs voor me aanduiden? Ik heb al een plek gevonden waar in voor 20 euro een comodo cetrificaat kan maken.... Maar hoe en dan? alvast bedankt Franc
 5. bedankt op windows werkt dat in ieder geval. nu nog even op een mac testen
 6. Beste mensen, ik moet zo af en toe de folder waarin de database staat kunnen openen vanuit filemaker zelf. Ik heb een knop gemaakt met het volgende script Url openen [Met dialoogventer:Aan; Get(Filemakerpath)] dat geeft als resultaat /Schijfletter:/folder/subfolder (enzovoort) als ik het dialoogvenster uitzet gebeurd er niets. als ik het aanzet en de url veranderd naar Schijfletter:/folder/subfolder (enzovoort) en dan op ok klik opent de folder. Hoe kan ik de 1e slash wegkrijgen? en werkt dit ook op apple? Of is er een andere oplossing (geen plugin aub) groet
 7. Ik heb het al gevonden. ik had in die databases een account zonder wachtwoord zitten. Daarom werden ze niet geopend. Nadta ik alle accpounts van wachtwoorden voorzien heb openen ze gewoon.
 8. Ik heb met enige moeite voor het eerst een filemaker server draaien. De standaard voorbeeld database is prima te benaderen. Maar mijn andere databases gemaakt met eerdere versies wil de server niet openen. als ik ze handmatig open wordt het bolletje ervoor even rood en daarna weer grijs. Iemand enig idee waaraan dat kan liggen? Ik heb ze op de server machine handmatig in de database map van FMS neergezet.
 9. ik dacht dat jij bedoelde dat het komt door de verschillen in de versie van filemaker. Kun je uitleggen wat je dan bedoelt....?
 10. We gebruiken allemaal dezelfde versie van filemaker
 11. Beste mensen Ik ben geen programmeur maar een gevorderde amateur in filemaker en doe filemaker voor een nonprofit organisatie. De oplossing zal wel weer simpel zijn maar ik kan hem niet vinden. situatie. Een database die op windows draait via filemaker server 13. De cliënts zijn fm15. Reden voor 13 server, men heeft windows 7 draaien en niet windows server. Dus fms 14 en 15 kunnen niet. Men denkt over het aanschaffen van windows server. Op diezelfde server staan verschillende mappen met pdf, doc´s e.d.. Nu moet iemand via een record in filemaker bij bepaalde bestanden kunnen op die windows 7 server. Per record zijn dat andere bestanden. Wat gewenst wordt is dat de secretaresse de bestanden kan koppelen aan een veld (meerdere velden) in filemaker (waarbij de bestanden bij voorkeur extern worden gelaten). Iemand anders moet "via openen op afstand" naar wens een of meerdere van die bestanden kunnen openen. Wat is de juiste manier om dat te doen? Iemand die me op weg kan helpen? Ik heb al geprobeerd een container te maken op daar bijvoorbeeld een pdf in aan te roepen. Afhankelijk van hoe ik dat doe wordt de pdf automatisch geopend (dat is niet wenselijk) of opent niet. En op sommige cliënts laat hij helemaal niet zien welk bestand er gekoppeld is (vooral met pdf´s). Alvast dank voor het meedenken Franc
 12. nee heb er inmiddels al een bijgemaakt: lesuren. Vermoed dat ik er niet nog meer nodig heb maar wie weet...... en nu aan het puzzelen hoe ik het zo maak dat ik makkelijk het rooster kan plannen en een goeie output krijg (zie plaatje) ik ben op zoek naar iemand die, tegen betaling, naar iemand die met mij mee kan denken daar mijn kennis van de hogere filemaker kunde beperkt is. layoutmaken, tabelen koppelen, eenvoudsige scripts maken kan ik wel, maar ik merk dat ik hier tegen wat problemen aanloop¨ Franc
 13. Je zou kunnen werken met openen op afstand maar dan moet je database "gehost" zijn op je Imac en die moet aanblijven als jij niet thuis bent. Of je moet met filemaker server gaan werken maar dat is een dure oplossing. Wanneer je openen op afstand gebruikt log je met je macbook in op je imac waar je ook maar bent zolang je internet tot je beschikking hebt.
×
×
 • Create New...