Jump to content

Gerard Exis

Leden
 • Content Count

  254
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beste mensen, ik zit met de volgende vraag; kan ik met FM16 Pro automatisch gegevens op laten halen (hiermee bedoel ik dus door een simpele clic op een button) uit mijn website ? De website is gebouwd op PHP (hoop dat ik het goed zeg zo). Ik wil orders die in de website staan in mijn database importeren en die vervolgens via een barcode scanner gaan verwerken. alvast dank voor reactie's
 2. Dank voor je reactie, had intussen al opgelost. Fijne jaarwisseling toegewenst
 3. Beste mensen, ik wil in mijn layout (en in de PDF die hier uit wordt gegenereerd) het totaal aantal pagina's zien. hoe krijg ik dit voor elkaar ?
 4. Beste RMW, dank voor je tip en uitleg, ik heb het inderdaad zo gedaan en het werkt goed. 👍
 5. Banach dank je wel voor je input, echter dit werkt bij mij niet, had ik zelf al aan gedacht. een record bevat de datum (is niet uniek want ieder artikel wordt apart geïmporteerd), factuurnummer ook niet uniek zodra er op een factuur meerdere artikelen voorkomen heb ik al meerdere records met hetzelfde datum en factuurnummer. Het enigste wat ik zou kunnen bedenken is om na het importeren ieder record een uniek nummer toe te kennen, die natuurlijk wel terug zou komen bij het importeren voor de 2e keer, ik zat te denken aan bijvoorbeeld de factuurdatum + 1 , vervolgens wordt ieder volgend record automatisch 1 opgehoogd. als ik morgen weer importeer is de factuurdatum gewijzigd, dus geen conflict met de import van vandaag. maar weet echt niet of ik goed bezig ben zo.
 6. Beste mensen, ik probeer mijn database steeds beter te maken, daarom stuiter ik op het volgende probleem, ik importeer de verkopen van artikelen via mijn website, dat gaat allemaal goed, heb netjes in FM het overzicht per artikel, factuurnummer erbij, aantallen etc.. maar ....... ik kwam tot de ontdekking dat ik enkele dagen geleden per abuis 2 x dezelfde dag de import heb gedaan. hoe kan ik dit voorkomen ? iemand een idee ? dan hoor ik dat graag.
 7. Menno, dank voor je input, ben weer een stap verder 👍
 8. Hoe kan ik een datum als 2018-07-09 (tekstveld) omzetten naar 09-07-2018 (datumveld). wil de looptijd van artikelen zien, wil de verkoopaantallen per artikel van de laatste 60 dagen zien. alvast dank voor de input.
 9. Beste mensen, waar kan ik de filemaker pro 16 opnieuw downloaden ? Ik heb een nieuwe computer en wil filemaker daarnaar toe verplaatsen van mijn oude(re) computer. Heb in het verleden wel een installatie file opgeslagen, maar dat werkt niet ?? Het gaat om de filemaker pro 16 voor mac, wie kan mij helpen ? alvast bedankt.
 10. Beste mensen, ik wil graag het volgende in mijn database maken: de facturen die ik per mail van mijn leveranciers krijg wil ik graag opslaan bij de gegevens "historie leverancier" . d.w.z. zodra ik op het factuurnummer klik dat ik het factuur kan zien. Nu heb ik dit gemaakt maar als een factuur uit meerder pagina's bestaat heb ik een probleem want ik zie in de container maar 1 pagina. hoe kan ik dit het beste oplossen ?
 11. Gerard Exis

  Layout kopie

  Beste mensen, kan er vanuit een ander bestand een layout naar mijn database gekopieerd worden? Ik heb in mijn oude database een layout gemaakt om cmr mee uit te printen, dit was nogal wat werk om alles exact op zijn plaats te krijgen, zelfde layout heb ik nu in mijn nieuwe database nodig, is daar een manier voor of ben ik weer een avondje kwijt ?
 12. Ik moet de datum 2 jan. 2018 omzetten naar 02-01-2018 ivm het sorteren. hoe krijg ik dit voor elkaar?
 13. Heb als oplossing (weet het is heel knullig) de tweede rij over de eerste gelegd, omdat er per record maar 1 rij velden wordt ingevoerd is de rij met ingevulde velden zichtbaar
×
×
 • Create New...