Jump to content

Gerard Exis

Leden
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heren, dank voor jullie input, heeft mij geholpen. ik heb het bestandje van Peter gebruikt, super dank je wel. krijg alleen een melding als ik in andere layout’s ga en de script van Peter draait op de achtergrond. de melding luid als volgt: deze bewerking kan niet worden voltooid omdat het doel geen deel is van een gerelateerd tabel. hoe ik dit moet oplossen weet ik niet, maar goed, vanavond test draaien, 23.10 weet ik of het allemaal goed gaat.
 2. Beste mensen, ik wil een script (downloaden van de dagelijkse verkopen) iedere avond om 23.30 uur automatisch laten starten, hoe kan ik dit voor elkaar krijgen ?
 3. Beste Mensen, Wie kan en wil voor mij (natuurlijk tegen vergoeding) een database maken. Ik heb mijn eigen database gemaakt, daar werk ik alleen mee, dus dat gaat goed. Echter heb nu een database nodig waar verschillende personen mee moet werken, en dat is effe andere koek, dus dit wil ik uitbesteden. In het kort gaat het om het volgende: Ik ga naast mijn. huidige onderneming gezamelijk met partners een nieuwe onderneming starten. Het betreft een Camper-caravan bedrijf, we gaan nieuwe campers en caravans verkopen, stalling aanbieden en reparatie-schade's uitvoeren. Alle onderdelen en materialen worden via mijn huidige onderneming ingekocht, dus zou wel handig zijn als de database ook gegevens van artikelen uit mijn eigen database kan halen. De bedoeling is dat zodra de database klaar is, je het hier terplekke (Roemenie) opzet en proefdraai, het spreekt voor zich dat kosten (vliegtickets etc.. vergoed worden). Natuurlijk heb je veel meer info nodig echter is nogal een lel van een verhaal, dus bij interesse kan ik je deze mailen. Dus heb je interesse, laat het even weten.
 4. Banach dank voor je antwoord. Ik moet dus de computer die op kantoor staat bereikbaar maken via internet d.m.v een VPN verbinding ? Zo'n VPN verbinding opzetten is dat moeilijk? of is dit eenvoudig te doen voor mensen zoals ik die eigenlijk niks weten van deze materie. Als het niet eenvoudig is moet ik iemand zoeken die dat voor mij kan regelen.
 5. Dank je wel. Weer een stapje verder.
 6. Kan je mij uitleggen hoe je die relatie maakt , alvast bedankt.
 7. Beste mensen, dmv een eerder vraag hier op het forum begrijp ik dat ik bestanden kan delen dmv 'samengebruik" , ik heb dus geen fm server ! Nu heb ik een een Ipad Pro besteld en wil in mijn database zowel via de computer als via de Ipad werken, als ik dit via samengebruik doe, werkt dat dan alleen als ik op hetzelfde wifi netwerk zit ? of kan dat ook via online zodat ik tijdens het reizen ook via de Ipad kan werken. alvast dank.
 8. Beste mensen, ben bezig om een Ipad aan te schaffen, zal een Ipad Pro 12,9 zijn. Ik werk normaal met een MacBook, is 12 inch. Kan ik dezelfde layout gebruiken om mee te werken, of moet ik echt een layout voor Ipad hebben ? Ik heb de database waar ik mee werk zelf in elkaar geknutseld, echter alles omzetten naar een layout voor Ipad wordt een hels karwei voor mij, daarom hoop ik dat voor dit formaat Ipad dit niet nodig is. alvast dank voor jullie reactie's.
 9. Hartelijke dank Menno. ik ga dit verder uitzoeken hoe het werkt. ik wil eigenlijk d.m.v. een Ipad offertes maken voor klanten, dit gebeurt dan in de werkplaats. Echter moeten deze gegevens in mijn database staan die op mijn computer op kantoor staat (hetzelfde gebouw). iedere keer alles overzetten lijkt mij onhandig, dus als ik via de Ipad de offerte eigenlijk direct in mijn database van de computer op kantoor maak heb ik denk ik voor de beste oplossing gekozen.
 10. Beste mensen, kan ik (FM Pro 16) een bestand (database) delen met b.v een Ipad. Met de bedoeling dat ik gegevens niet iedere keer moet overzetten van het ene apparaat naar de ander.
 11. Beste mensen, ik zit met de volgende vraag; kan ik met FM16 Pro automatisch gegevens op laten halen (hiermee bedoel ik dus door een simpele clic op een button) uit mijn website ? De website is gebouwd op PHP (hoop dat ik het goed zeg zo). Ik wil orders die in de website staan in mijn database importeren en die vervolgens via een barcode scanner gaan verwerken. alvast dank voor reactie's
 12. Dank voor je reactie, had intussen al opgelost. Fijne jaarwisseling toegewenst
 13. Beste mensen, ik wil in mijn layout (en in de PDF die hier uit wordt gegenereerd) het totaal aantal pagina's zien. hoe krijg ik dit voor elkaar ?
 14. Beste RMW, dank voor je tip en uitleg, ik heb het inderdaad zo gedaan en het werkt goed. 👍
 15. Banach dank je wel voor je input, echter dit werkt bij mij niet, had ik zelf al aan gedacht. een record bevat de datum (is niet uniek want ieder artikel wordt apart geïmporteerd), factuurnummer ook niet uniek zodra er op een factuur meerdere artikelen voorkomen heb ik al meerdere records met hetzelfde datum en factuurnummer. Het enigste wat ik zou kunnen bedenken is om na het importeren ieder record een uniek nummer toe te kennen, die natuurlijk wel terug zou komen bij het importeren voor de 2e keer, ik zat te denken aan bijvoorbeeld de factuurdatum + 1 , vervolgens wordt ieder volgend record automatisch 1 opgehoogd. als ik morgen weer importeer is de factuurdatum gewijzigd, dus geen conflict met de import van vandaag. maar weet echt niet of ik goed bezig ben zo.
×
×
 • Create New...