Jump to content

Gerard Exis

Leden
 • Posts

  280
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank je wel voor de link, heb het gisteren voor elkaar gekregen .
 2. Beste mensen, ik wil graag hier en daar in de database een pop up venster laten verschijnen met ok en annuleren om een actie af te breken of door te gaan, ik ben al een beetje bezig geweest maar snap er weinig van. wie kan mij even op pad helpen ?
 3. Beste mensen, mijn plan was om deze winter een nieuwe database te maken, nu ik met het ontwerp bezig ben kom ik er achter dat het wel erg veel gaat lijken op de database waar ik nu mee werk, dus zit ik er aan te denken om mijn huidige database van onnodige scripts, formules, velden en layouts te ontdoen, daarna aanpassingen en uitbreidingen maken. nu is mijn vraag: is er een snellere manier om onnodige scripts, formules, velden etc.. te vinden?
 4. Ik ben ook geen expert, maar ik heb het zojuisteven gemaakt om te checken of ik het voor elkaar krijg. waarschijnlijk is er een veel betere of makkelijker oplossing, maar ik zal toch uitleggen hoe ik het heb gedaan. 1. Je maakt een veld voor de keuzerondjes, dat is een simpel tekst veld 2. Je maakt 2 velden voor invoer data, ook simpel tekst velden, noemen ze even hier tekstveld 1 en tekstveld 2. in de opmaak modus selecteer je het veld keuzerondjes, in inspector geef je de waarde aan voor waar of onwaar, ik heb even gewoon aangegeven dat keuzerondje 1 is “ja” en 2 is “nee” dan selecteer je tekstveld 1 en in inspector geef je aan dat indien het veld keuzerondjes is “nee” dan moet dit veld verborgen zijn. hetzelfde doe je met tekstveld 2 alleen dan geef je aan bij “ja” dat deze verborgen is. dan moet je alleen nog even een scriptje maken waarin je na selectie van knopje 1 tekstveld 1 geselecteerd wordt, na selectie van knopje 2 wordt tekstveld 2 geselecteerd, dit scriptje activeren na opslaan van het keuzerondjes veld. effe in Jip en Janneke taal, ik kan het niet anders omdat ik een amateurtje ben met FM. succes
 5. Tja, eigenlijk heel simpel. Als je ergens geen verstand van heb ga je automatisch aan moeilijke oplossingen denken. bedankt, ik ga hier verder mee.
 6. Dank je wel voor de uitleg. Ga vanavond even uitproberen. ”wanneer beide velden ongelijk aan elkaarmoeten zijn” aan wat voor situaties moet ik dan denken ?
 7. Waarschijnlijk voor velen een domme vraag, toch stel ik hem. Kan iemand mij in eenvoudige "jip en janneke taal" uitleggen wat de symbolen in een relatie betekenen (zie foto). Tevens wanneer ik een andere dan de standaard "=" moet gebruiken.
 8. Hallo Ari, als je de plug-in gedownload hebt, kopieer je deze naar de map extensies in Filemaker. daarna kan je via voorkeuren , tab “plug-ins” de plug-in selecteren en configureren, daar kan je in de lijst die verschijnt deze optie aanvinken. succes.
 9. Heren, dank voor jullie input, ik ga het weekend het bestandje van Ari bekijken. super 👍🏻
 10. Beste mensen, de winter komt er weer aan, dit betekent voor mij dat de drukte afneemt en ik weer tijd heb voor leuke dingen, dusFM 😂 mijn huidige database werkt eigenlijk super goed, toch wil ik weer een nieuwe maken. Dit keer wil ik mij meer verdiepen in het organiseren van de database. Als ik op dit moment een script moet aanpassen in mijn huidige database ben ik uren aan het zoeken naar de juiste script 😳 hoe kan ik de scripts die ik maak het beste organiseren ? hoe doen jullie dit ? Ik zat te denken om mappen te makken met dezelfde naam als mijn layouts, en dan de script plaatsen onder de naam van de layout waar de script wordt gebruikt, of is er een betere oplossing dan hoor ik die graag.
 11. Menno, dank je wel. ja, ik heb altijd de laatste 4 karakters nodig.
 12. Beste mensen, ik heb een veld met standaard 9 tekens, de laatste 4 wil ik graag naar een ander veld kopieren. bv: E20146758 staat in het veld, nu wil ik in dit geval 6758 in een ander veld hebben, hoe pak ik dit aan? alvast dank.
 13. Menno dank voor je input, maar als ik op de genereren druk krijg ik de melding dat ik geen privileges heb voor deze
 14. Beste mensen, ik ben op zoek naar een mogelijkheid om vanuit FM barcode labels te printen, dus een getal dient om gezet te worden naar de streepjescode en dan geprint te worden. Is er een bestaande app voor dit ?
 15. Wil nog even terugkoppelen. Sinds een aantal weken draait nu dank zij de oplossing van Peter mijn systeem geheel zelfstandig (automatisch). kan alles wat ik moet kunnen doen (en nog meer) via de Ipad onderweg, helemaal super. Nogmaals dank.
×
×
 • Create New...