Jump to content

Gerard Exis

Leden
 • Content Count

  278
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beste mensen, mijn plan was om deze winter een nieuwe database te maken, nu ik met het ontwerp bezig ben kom ik er achter dat het wel erg veel gaat lijken op de database waar ik nu mee werk, dus zit ik er aan te denken om mijn huidige database van onnodige scripts, formules, velden en layouts te ontdoen, daarna aanpassingen en uitbreidingen maken. nu is mijn vraag: is er een snellere manier om onnodige scripts, formules, velden etc.. te vinden?
 2. Ik ben ook geen expert, maar ik heb het zojuisteven gemaakt om te checken of ik het voor elkaar krijg. waarschijnlijk is er een veel betere of makkelijker oplossing, maar ik zal toch uitleggen hoe ik het heb gedaan. 1. Je maakt een veld voor de keuzerondjes, dat is een simpel tekst veld 2. Je maakt 2 velden voor invoer data, ook simpel tekst velden, noemen ze even hier tekstveld 1 en tekstveld 2. in de opmaak modus selecteer je het veld keuzerondjes, in inspector geef je de waarde aan voor waar of onwaar, ik heb even gewoon aangegeven dat keuzerondje 1 is “ja” en 2 is “nee”
 3. Tja, eigenlijk heel simpel. Als je ergens geen verstand van heb ga je automatisch aan moeilijke oplossingen denken. bedankt, ik ga hier verder mee.
 4. Dank je wel voor de uitleg. Ga vanavond even uitproberen. ”wanneer beide velden ongelijk aan elkaarmoeten zijn” aan wat voor situaties moet ik dan denken ?
 5. Waarschijnlijk voor velen een domme vraag, toch stel ik hem. Kan iemand mij in eenvoudige "jip en janneke taal" uitleggen wat de symbolen in een relatie betekenen (zie foto). Tevens wanneer ik een andere dan de standaard "=" moet gebruiken.
 6. Hallo Ari, als je de plug-in gedownload hebt, kopieer je deze naar de map extensies in Filemaker. daarna kan je via voorkeuren , tab “plug-ins” de plug-in selecteren en configureren, daar kan je in de lijst die verschijnt deze optie aanvinken. succes.
 7. Heren, dank voor jullie input, ik ga het weekend het bestandje van Ari bekijken. super 👍🏻
 8. Beste mensen, de winter komt er weer aan, dit betekent voor mij dat de drukte afneemt en ik weer tijd heb voor leuke dingen, dusFM 😂 mijn huidige database werkt eigenlijk super goed, toch wil ik weer een nieuwe maken. Dit keer wil ik mij meer verdiepen in het organiseren van de database. Als ik op dit moment een script moet aanpassen in mijn huidige database ben ik uren aan het zoeken naar de juiste script 😳 hoe kan ik de scripts die ik maak het beste organiseren ? hoe doen jullie dit ? Ik zat te denken om mappen te makken met dezelfde naam als mijn layouts, en dan de
 9. Menno, dank je wel. ja, ik heb altijd de laatste 4 karakters nodig.
 10. Beste mensen, ik heb een veld met standaard 9 tekens, de laatste 4 wil ik graag naar een ander veld kopieren. bv: E20146758 staat in het veld, nu wil ik in dit geval 6758 in een ander veld hebben, hoe pak ik dit aan? alvast dank.
 11. Menno dank voor je input, maar als ik op de genereren druk krijg ik de melding dat ik geen privileges heb voor deze
 12. Beste mensen, ik ben op zoek naar een mogelijkheid om vanuit FM barcode labels te printen, dus een getal dient om gezet te worden naar de streepjescode en dan geprint te worden. Is er een bestaande app voor dit ?
 13. Wil nog even terugkoppelen. Sinds een aantal weken draait nu dank zij de oplossing van Peter mijn systeem geheel zelfstandig (automatisch). kan alles wat ik moet kunnen doen (en nog meer) via de Ipad onderweg, helemaal super. Nogmaals dank.
 14. Heren, dank voor jullie input, heeft mij geholpen. ik heb het bestandje van Peter gebruikt, super dank je wel. krijg alleen een melding als ik in andere layout’s ga en de script van Peter draait op de achtergrond. de melding luid als volgt: deze bewerking kan niet worden voltooid omdat het doel geen deel is van een gerelateerd tabel. hoe ik dit moet oplossen weet ik niet, maar goed, vanavond test draaien, 23.10 weet ik of het allemaal goed gaat.
 15. Beste mensen, ik wil een script (downloaden van de dagelijkse verkopen) iedere avond om 23.30 uur automatisch laten starten, hoe kan ik dit voor elkaar krijgen ?
×
×
 • Create New...