Jump to content

Gerard Exis

Leden
 • Content Count

  262
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gerard Exis

 1. Beste Mensen, Wie kan en wil voor mij (natuurlijk tegen vergoeding) een database maken. Ik heb mijn eigen database gemaakt, daar werk ik alleen mee, dus dat gaat goed. Echter heb nu een database nodig waar verschillende personen mee moet werken, en dat is effe andere koek, dus dit wil ik uitbesteden. In het kort gaat het om het volgende: Ik ga naast mijn. huidige onderneming gezamelijk met partners een nieuwe onderneming starten. Het betreft een Camper-caravan bedrijf, we gaan nieuwe campers en caravans verkopen, stalling aanbieden en reparatie-schade's uitvoeren. Alle onderdelen en materialen worden via mijn huidige onderneming ingekocht, dus zou wel handig zijn als de database ook gegevens van artikelen uit mijn eigen database kan halen. De bedoeling is dat zodra de database klaar is, je het hier terplekke (Roemenie) opzet en proefdraai, het spreekt voor zich dat kosten (vliegtickets etc.. vergoed worden). Natuurlijk heb je veel meer info nodig echter is nogal een lel van een verhaal, dus bij interesse kan ik je deze mailen. Dus heb je interesse, laat het even weten.
 2. Banach dank voor je antwoord. Ik moet dus de computer die op kantoor staat bereikbaar maken via internet d.m.v een VPN verbinding ? Zo'n VPN verbinding opzetten is dat moeilijk? of is dit eenvoudig te doen voor mensen zoals ik die eigenlijk niks weten van deze materie. Als het niet eenvoudig is moet ik iemand zoeken die dat voor mij kan regelen.
 3. Dank je wel. Weer een stapje verder.
 4. Kan je mij uitleggen hoe je die relatie maakt , alvast bedankt.
 5. Beste mensen, dmv een eerder vraag hier op het forum begrijp ik dat ik bestanden kan delen dmv 'samengebruik" , ik heb dus geen fm server ! Nu heb ik een een Ipad Pro besteld en wil in mijn database zowel via de computer als via de Ipad werken, als ik dit via samengebruik doe, werkt dat dan alleen als ik op hetzelfde wifi netwerk zit ? of kan dat ook via online zodat ik tijdens het reizen ook via de Ipad kan werken. alvast dank.
 6. Beste mensen, ben bezig om een Ipad aan te schaffen, zal een Ipad Pro 12,9 zijn. Ik werk normaal met een MacBook, is 12 inch. Kan ik dezelfde layout gebruiken om mee te werken, of moet ik echt een layout voor Ipad hebben ? Ik heb de database waar ik mee werk zelf in elkaar geknutseld, echter alles omzetten naar een layout voor Ipad wordt een hels karwei voor mij, daarom hoop ik dat voor dit formaat Ipad dit niet nodig is. alvast dank voor jullie reactie's.
 7. Hartelijke dank Menno. ik ga dit verder uitzoeken hoe het werkt. ik wil eigenlijk d.m.v. een Ipad offertes maken voor klanten, dit gebeurt dan in de werkplaats. Echter moeten deze gegevens in mijn database staan die op mijn computer op kantoor staat (hetzelfde gebouw). iedere keer alles overzetten lijkt mij onhandig, dus als ik via de Ipad de offerte eigenlijk direct in mijn database van de computer op kantoor maak heb ik denk ik voor de beste oplossing gekozen.
 8. Beste mensen, kan ik (FM Pro 16) een bestand (database) delen met b.v een Ipad. Met de bedoeling dat ik gegevens niet iedere keer moet overzetten van het ene apparaat naar de ander.
 9. Beste mensen, ik zit met de volgende vraag; kan ik met FM16 Pro automatisch gegevens op laten halen (hiermee bedoel ik dus door een simpele clic op een button) uit mijn website ? De website is gebouwd op PHP (hoop dat ik het goed zeg zo). Ik wil orders die in de website staan in mijn database importeren en die vervolgens via een barcode scanner gaan verwerken. alvast dank voor reactie's
 10. Dank voor je reactie, had intussen al opgelost. Fijne jaarwisseling toegewenst
 11. Beste mensen, ik wil in mijn layout (en in de PDF die hier uit wordt gegenereerd) het totaal aantal pagina's zien. hoe krijg ik dit voor elkaar ?
 12. Beste RMW, dank voor je tip en uitleg, ik heb het inderdaad zo gedaan en het werkt goed. 👍
 13. Banach dank je wel voor je input, echter dit werkt bij mij niet, had ik zelf al aan gedacht. een record bevat de datum (is niet uniek want ieder artikel wordt apart geïmporteerd), factuurnummer ook niet uniek zodra er op een factuur meerdere artikelen voorkomen heb ik al meerdere records met hetzelfde datum en factuurnummer. Het enigste wat ik zou kunnen bedenken is om na het importeren ieder record een uniek nummer toe te kennen, die natuurlijk wel terug zou komen bij het importeren voor de 2e keer, ik zat te denken aan bijvoorbeeld de factuurdatum + 1 , vervolgens wordt ieder volgend record automatisch 1 opgehoogd. als ik morgen weer importeer is de factuurdatum gewijzigd, dus geen conflict met de import van vandaag. maar weet echt niet of ik goed bezig ben zo.
 14. Beste mensen, ik probeer mijn database steeds beter te maken, daarom stuiter ik op het volgende probleem, ik importeer de verkopen van artikelen via mijn website, dat gaat allemaal goed, heb netjes in FM het overzicht per artikel, factuurnummer erbij, aantallen etc.. maar ....... ik kwam tot de ontdekking dat ik enkele dagen geleden per abuis 2 x dezelfde dag de import heb gedaan. hoe kan ik dit voorkomen ? iemand een idee ? dan hoor ik dat graag.
 15. Menno, dank voor je input, ben weer een stap verder 👍
 16. Hoe kan ik een datum als 2018-07-09 (tekstveld) omzetten naar 09-07-2018 (datumveld). wil de looptijd van artikelen zien, wil de verkoopaantallen per artikel van de laatste 60 dagen zien. alvast dank voor de input.
 17. Beste mensen, waar kan ik de filemaker pro 16 opnieuw downloaden ? Ik heb een nieuwe computer en wil filemaker daarnaar toe verplaatsen van mijn oude(re) computer. Heb in het verleden wel een installatie file opgeslagen, maar dat werkt niet ?? Het gaat om de filemaker pro 16 voor mac, wie kan mij helpen ? alvast bedankt.
 18. Beste mensen, ik wil graag het volgende in mijn database maken: de facturen die ik per mail van mijn leveranciers krijg wil ik graag opslaan bij de gegevens "historie leverancier" . d.w.z. zodra ik op het factuurnummer klik dat ik het factuur kan zien. Nu heb ik dit gemaakt maar als een factuur uit meerder pagina's bestaat heb ik een probleem want ik zie in de container maar 1 pagina. hoe kan ik dit het beste oplossen ?
 19. Gerard Exis

  Layout kopie

  Beste mensen, kan er vanuit een ander bestand een layout naar mijn database gekopieerd worden? Ik heb in mijn oude database een layout gemaakt om cmr mee uit te printen, dit was nogal wat werk om alles exact op zijn plaats te krijgen, zelfde layout heb ik nu in mijn nieuwe database nodig, is daar een manier voor of ben ik weer een avondje kwijt ?
 20. Ik moet de datum 2 jan. 2018 omzetten naar 02-01-2018 ivm het sorteren. hoe krijg ik dit voor elkaar?
 21. Heb als oplossing (weet het is heel knullig) de tweede rij over de eerste gelegd, omdat er per record maar 1 rij velden wordt ingevoerd is de rij met ingevulde velden zichtbaar
 22. Beste mensen, ik heb in een layout twee rijen met velden per record, bovenste is de gegevens over een afgelegd traject (km registratie auto) en de onderste rij velden zijn de gegevens over gemaakte kosten (tanken, tol etc..) kan in FM gerealiseerd worden dat de bovenste rij automatisch "verdwijnt" als in het betreffende record alleen de onderste rij velden gegevens bevatten ? en visa versa ? Ik ben op de hoogte van de mogelijkheid om het veld te verbergen via inspector, maar het gaat eigenlijk om verbergen i.c.m. het verschuiven van de onderste rij naar boven (aanpassen van layout formaat) zodat ik geen lege ruimte in het layout heb.
 23. Sorry, heb het gevonden, VOOR "zoekopdracht uitvoeren" . Bedankt voor de reactie.
×
×
 • Create New...