Jump to content

hans erik

Leden
 • Content Count

  934
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hmm, Apple is wel bezig de Mac-lijn naar ARM te migreren.
 2. Wat is het probleem met Raspberry Pi? Je kunt CentOS 7.7 wel op een pi4 installeren. Maar FMS19 toch niet?
 3. Vandaag het webinar van Todd Geist over Javascript Integration gevolgd. Weinig echte nieuwe dingen, maar toch wat wijzer geworden. De Javascript functie die in de plaats komt van de callback blijkt onderdeel te zijn van een Javascript object dat onderdeel is van de Webviewer. Maar je ziet er niks van, het laadt kennelijk geheel op de achtergrond, onzichtbaar. Ook de execute data API functie is een interessant beestje: volgens mij is het een soort ‘json-equivalent’ van executeSQL, alleen werkt het natuurlijk niet context onafhankelijk.
 4. Ik zag dat er in FMP19 nog steeds een optie 'Developer Utilities...' is, waarmee je een 'customized set of files' kunt creëren. Geprobeerd, maar het maakt natuurlijk geen runtime aan (dat is ook volgens de roadmap van Claris niet meer mogelijk). Maar het is wel nog mogelijk om de kiosk-mode in te stellen, en de developer key permanent te verwijderen. Stel dat je een bestaande runtime solution hebt gemaakt (met FMPA18 of eerder dus), blijven die bestanden dan via de bind-key aan de Runtime executable gebonden? Met andere woorden kun je FMP19 wel gebruiken om bestaande runtimes te blijven updaten? Uiteraard zonder de prachtige nieuwe mogelijkheden van FMP19.
 5. Je kunt toch het font instellen met een textformat functie? De beperking is wel, dat je alleen fonts kunt toepassen waarvan je zeker bent dat de gebruiker ze geïnstalleerd heeft. Met Times, Helvetica, Courier, Verdana etc gaat het wel goed, maar ja dat een beetje uit de vorige eeuw.
 6. 1997... dat is 23 jaar geleden. Waar blijft de tijd. de meeste mensen klikken denk ik ‘do not register’ of ‘later’. Want waarom zou je ook? Er is geen enkele indicatie dat je daar iets voor terug krijgt. En aangezien dat ongeveer het enige echte contactmoment is, raakt Filemaker die mensen onverbiddellijk kwijt. Dan zou je zeggen: je vult je gegevens toch in bij het bestellen? Ja, maar ook met die gegevens doet FileMaker kennelijk niet zoveel. Of het zijn bedrijfsonderdelen die efficiënt langs elkaar werken en dus de klantgegevens niet delen.
 7. Ik heb die Rosemary Tietge gewoon gevraagd waar mijn downloadlink stond. Daar kreeg ik veel bijval op van andere FBA leden nog niks hadden ontvangen. Vorige week donderdag kwam het mailtje met de link. Als je het mij vraagt is de administratie van Claris een grote bende. Ik kom ook vaak mensen tegen die al jaren met FileMaker werken maar totaal buiten beeld vallen. Ze hebben gewoon helemaal geen idee hoeveel actieve gebruikers er eigenlijk zijn.
 8. Een feature die ik graag zou willen is dat je de waarde van een JS variabele vanuit FMP kunt opvragen, maar dat is natuurlijk goed te realiseren: een Javascript functie die als argument de naam van een variable heeft en als resultaat de waarde terugstuurt naar FileMaker.
 9. Ja, dat asynchroon vs synchroon is natuurlijk een probleem dat altijd de kop op steekt. Ik ben (helaas) nog geen Javascript expert, maar je zou natuurlijk in je Javascript altijd een FileMaker.performscript() kunnen opnemen die FileMaker een seintje geeft wanneer de pagina geladen is. Of zie ik iets over het hoofd? Ik vraag me wel af hoe FileMaker nu interacteert met de WebViewer en of dat wezenlijk anders gaat dan met de fmp:// url. Met name in de Windows omgeving was de limiet van 1024bytes (klopt dat?) een probleem maar kennelijk hebben ze nu een of andere hack uitgevoerd want die limiet kwam toch niet bij FileMaker vandaan.
 10. ja, ik haalde twee dingen door elkaar. Wat ik met mijn vraag bedoelde: er zijn 2 methoden om een library te gebruiken, door een link op te nemen of door de hele code in de dataURL op te nemen. Ik vroeg me af of er nu een extra optie bij was gekomen maar het heeft dus nogal wat voeten in de aarde. Ik dacht eraan om de hele library door te geven als functie parameter.
 11. Andries Zou dat betekenen dat je via dit 'kanaal' ook een library kunt embedden? Dat je bijv jQueryUI.min.js in een Javascript variabele kunt opslaan? Of moet een library altijd eerst gedeclareerd zijn?
 12. Goed filmpje op Youtube van Richard Carlton: https://www.youtube.com/watch?v=kRDXfpMrjvM&feature=youtu.be Alles wat je over FM19 wilde weten maar wat je niet durfde te vragen...
 13. Ga ik vandaag doen. Ik heb het idee dat de administratie van Claris een chaos is. Ik logde eergisteren in op de website en zag dat mijn adres nog op het oude adres stond. Terwijl ik 2,5 jaar geleden verhuisd ben en inmiddels al 3x een wijziging heb doorgegeven. Zucht.
 14. Een interessante site is javascripting.com. Een overzicht van tientallen libraries voor van alles en nog wat.
 15. Ze krijgen dus een permanente waarde die je gebruikt voor een selectie o.i.d? En hoe ga je om met een filter?
×
×
 • Create New...