Jump to content

hans erik

Leden
 • Content Count

  971
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. FM16 had zgn FileMaker Pro for User Connections. Om voor mij niet geheel duidelijke redenen is Filemaker daar in FM17 weer vanaf gestapt. Ik denk dat de overschrijdingssituatie hiermee te maken had?
 2. Misschien is het een numeriek veld waar je via je drop down tekst in plaatst?
 3. Het is ook tricky als beide beeldschermen even groot zijn. En je kunt de schermen ook onder elkaar plaatsen of zelf diagonaal als je in een jolige bui bent. De documentatie geeft aan dat de resultaten van get ( Screenwidth) betrekking heeft op het scherm dat meer dan 50% van het actieve venster displayt. Overigens: je hoeft FileMaker natuurlijk niet uit te laten zoeken of er 2 beeldschermen zijn (dat zie je zelf hopelijk ook wel). Het is dus alleen belangrijk om de grootte vast te stellen.
 4. Bedoel je daarmee de optie 'New DDR Diff processor' als je FMPerception opstart? Ik heb het idee dat dat nie helemaal goed werkt. Ik heb bijv een oplossing met 2 bestanden: - één databestand met alleen tabellen en relaties tbv berekeningen en lookups e.d. - één interface bestand met alle interface zaken: layouts, scripts, themes etc etc Je moet 2 DDR bestanden aanwijzen om te vergelijken, d.w.z. de summary files. Maar hij vergelijkt dan van beide versies alleen de data file. Daar heb ik natuurlijk niet zoveel aan. Verder is FMPerception overigens een geweldige tool.
 5. Ja. Ik heb een keer deze methode gebruikt: - je start in scherm A => bepaal de grootte met Get(ScreenWidth) en Get(ScreenHeight) - dan stel je de huidige layout zodanig in dat ie op het tweede scherm valt (dus als je eerste scherm 1980 pixels breed is, schuif je het scherm 1981 pixels naar rechts) - vervolgens vraag je nogmaals de schermgrootte op. Je krijgt dan de gegevens van het tweede scherm.
 6. Niet gratis, wel mooi: met FMPerception heb je dit ook in een handomdraai gevonden. Maar wel mbv een DDR natuurlijk.
 7. A.s. maandag 16 november is er weer een on-line MeetUp, vanaf 19:30. Kijk op de website van meetup.com voor de URL. Het programma: 1. Near Field Communication - Peter Kraaijeveld Het instellen en gebruiken van NFC chips in FileMaker (Go). 2. FileMaker Pro 19.1.x Positieve en minder positieve ervaringen n.a.v. de laatste releases; Kennismaking met de execute Data API scriptstep: hoe werkt het, wat kun je ermee. 3. Tips en bugs: ervaringen/aanvaringen met MacOS 10.16 Big Sur? Hans Erik
 8. Of nog een beetje compacter: Let ( [ input = "2017-11-15_23423" ; items = Substitute (input; [ "-" ; "¶" ] ; [ "_" ; "¶" ] ; [ "," ; "¶" ] ; [ "." ; "¶" ] ; [ " " ; "¶" ] ; [ ";" ; "¶" ]) ] ; Timestamp ( Date ( GetValue( items ; 2 ) ; GetValue( items; 3 ) ; GetValue( items ; 1 ) ) ; Time ( 0 ; 0 ; GetValue( items ; 4 )) )) Je moet eigenlijk nog alle numerieke waarden als Getasnumber omzetten, da's netter. Er er zit geen check op de volgorde natuurlijk.
 9. Jammer dat de runtime uitgefaseerd is. Aan de andere kant: FileMaker Go is door jaren heen wel een stuk krachtiger en veelzijdiger geworden. En met iOS 13.4 en hoger ondersteunt de iPad ook een muis. Dus dat is misschienh et onderzoeken waard?
 10. Het probleem is gelukkig niet dat ie automatisch aanlogt. Er is maar 1 ecologie in dit geval. Van mij hoeft het panel niet weg, maar ik wil het niet automatisch als openingsscherm. Het is alsof je elke keer als je op pad wilt gedwongen wordt om eerst in de verkeerde auto te stappen.
 11. Wat ik me wel afvraag: je kunt met een 'standalone' versie (v/a volgende week BOGO time, buy one give one) natuurlijk aan elke server connecten. Telt zo'n connectie dan mee voor de concurrent session count? Ik heb nl het idee van niet. En kan ik dan eventueel met mijn code ook een FMPA18 activeren en gebruiken? Ik heb klanten die aan een FMServer17 moeten connecten en dat kan niet met FMP19.
 12. Toch is MirrorSync wel handig denk ik. Voor Server-to-server syncing van data zou FileMaker eigenlijk zelf iets moeten aanbieden. Want het is belangrijk genoeg ivm load balancing. Claris is wel bezig met een optie om files te patchen, zie https://www.filemakermagazine.com/videos/filemaker-file-patching Nog niet helemaal ready for prime time.
 13. Ah, dank. Die nemen we a.s. maandag in de MeetUp mee! Heeft het te maken met de UUID's die FileMaker aan objecten toevoegt? Ik bekeek laatst een presentatie van Matt Petrowsky over File Patching, wat ondermeer inhoudt dat elke object een UUID krijgt om het patchable (is dat een woord?) te maken. De bestandgrootte neemt dan ook toe, overigens. Het article vermeldt nog een ander probleem met de tableview. Mijn instinct zegt: wachten op versie 9.1.3.
 14. Ik heb nog een aanvullende vraag: als je FMCloud gebruikt (in mijn geval om assisentie te verlenen, niet als 'eigenaar' of 'ontwikkelaar' van het systeem) moet je je registreren met een ClarisID. Op zich begrijpelijk, maar zodra je dat doet, ben je lid van een team en verschijnt het 'my apps' inlogpanel in de 'launcher' van FM18 en FM19 en dat laat zich niet meer verwijderen of naar de achtergrond bewegen! Het is een 'minor annoyance' maar wel iets me dagelijks irriteert. Ik werk 99,999% van de tijd met een lokale of remote 'on-premise' server en dan vind ik het ClarisID panel gewoon opdringerig. Ik zou graag een optie hebben om het panel naar keuze (My Apps - Favorites - Recent - Create ) voorgeschoteld te krijgen. Eigenlijk gewoon een mogelijkheid om je eigen panel te maken en de rest weg te drukken, zonder daarvoor een aparte file te moeten inrichten. Iemand hier ervaring mee?
×
×
 • Create New...