Jump to content

hans erik

Leden
 • Content Count

  906
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben altijd op zijn zachtst gezegd zeer terughoudend met nieuwe OS updates, omdat er vaak van alles niet meer werkt. Maar ik heb een uitzondering gemaakt voor iOS13.4 en de reden is de sterk verbeterde ondersteuning voor muizen. Doen! Wel ben ik benieuwd naar de ervaringen van andere FMGo gebruikers en ontwikkelaars. Tot dusver ziet het er prima uit! Je kunt met een lightning-USB adapter bijv een gewone logitech muis met scrollwheel gebruiken: no problem. Voor onderweg geen echte oplossing natuurlijk, maar het maakt Filemaker Go voor bureaugebruik beter als alternatief tov FileMaker Pro dan tot dusver het geval was.
 2. De eerstvolgende MeetUp staat gepland op 25 mei a.s. In verband met de huidige Coronacrisis het volgende: - de meetup is gepland in mei en valt dus binnen de periode die de regering heeft afgekondigd mbt het beteugelen van de epidemie. - we laten de datum voorlopig gepland staan en kijken in de loop van april hoe de situatie zich ontwikkelt. - Afhankelijk van de situatie op dat moment zullen we kijken of de meetup doorgaat, verzet wordt of afgelast. We houden jullie op de hoogte! Hans Erik
 3. Heb er (nog) geen ervaring mee maar het zijn volgens mij gewone layouts. Dus hoe ‘responsive’ ze zijn dat bepaal je zelf, tot op zekere hoogte. En Angular is natuurlijk een prima omgeving maar wel iets geheel anders lijkt me.
 4. Naar aanleiding van de meetUp gisteren (9maart) nog even dit: a. Base64 is hartstikke leuk maar dan gaat je graphic ineens als tekst over en dus telt het mee bij de datalimiet. Omdat base64 encoding flink aantikt is dit misschien niet zo goeie optie. b. Het alternatief dat Menno eerder gevonden had, ziet er geloofwaardig uit. misschien een goed idee om hier bij de volgende meetUp (25 mei a.s.) nog even bij stil te staan?
 5. Filemaker 5 server doet het waarschijnlijk ook. De ‘5.5 specifieke’ features zitten in de client, niet in de server volgens mij. Tenzij de host computer dat niet kan.
 6. Kun je niet (tijdelijk) volstaan met Filemaker Pro als host?
 7. Kan het zijn dat je vergeten bent ook het intermediate certificate te installeren?
 8. Hangt een beetje van de toepassing af. Je slaat de statussen op in de 'data tabel', en je vult het veld met de statussen door op een waarde in de portal te klikken. Ik heb een voorbeeld toegevoegd: de tabel 'keuzelijsten' bevat de keuzelijste(n), in dit geval 'woonplaats'. In de datatabel stel je (of beter: een script) het veld g_keuzelijst in en daarmee toont de portal de subset van de keuzelijsten, in dit geval een paar woonplaatsen. De portal heeft nu een scrollbar, maar dat is natuurlijk alleen nodig als je niet weet hoeveel er getoond moet worden. De vinkjes zijn er eigenlijk voor de show. De kleuren worden via conditional formatting ingesteld maar dat kun je op allerlei manieren doen. Klik je op een waarde in de portal, dan wordt de aangeklikte waarde aan het veld in de datatable toegevoegd of juist eruit verwijderd. Dit is multi-user: iedereen ziet zijn eigen waarden 'aangevinkt', want de vinkjes worden getoond en verborgen op basis van de ingevulde waarden. keuzelijst.fmp12
 9. Wat betreft je opmerking over graphics en stijlen: als een graphic onderdeel maakt van een theme (een button icon bijv.) wordt die toch maar 1x naar de client gedownload? Zodra je buiten de stylesheet om graphics gaat toepassen schijnt de dataload aanzienlijk groter te worden.
 10. Ik denk dat die laatste optie wel heel praktisch is. Misschien ook een idee om de keuzelijst uit een gekoppelde tabel te laten komen, en dan kijk je dus eigenlijk tegen een portal aan. Vooral handig wanneer de opties variabel zijn. De records in de portal kun je kleuren en formatteren naar believen met conditional formatting of een textformatting formule.
 11. Laatste optie geprobeerd: Save an empty copy (clone, wat het hele bestand leegmaakt) lijkt het probleem op te lossen...
 12. Als je een leeg, nieuw bestand aanmaakt, en je neemt een Table Occurrence op in het schema dat verwijst naar een externe datasource, maar je opent in een layout die niet aan die TO gekoppeld is, vraagt FMP pas om een login als er iets is wat koppelt met de datasource. Dat is logisch. Maar nu heb ik heb een raar probleem, een bestand blijft bij openen echter om de host login vragen en ik krijg de referentie naar de host er met geen tien paarden uit. Wat ik ook doe: - ik heb een tabel toegevoegd zonder enige verwijzingen naar wat voor interne of externe tabel dan ook; - ik heb een layout gemaakt voor deze tabel zonder één enkel veld, berekening of wat dan ook; - de file-options geven aan dat ie meteen moet openen met deze lege layout en dat er geen script automatisch moet draaien; - het bestand bevat maar één datasource die naar de juiste host verwijst; - ik heb een recovery gedaan met als optie het verwijderen van gecachete verwijzingen etc.; - ik heb een Compacted Copy gemaakt in de hoop dat de indexen opgeruimd zouden worden en daarmee een mogelijke verwijzing? - filesharing staat uit; - ik heb zelfs de lijst met permitted hosts leeggemaak; - ik probeer het met FileMaker Pro Advanced 16, 17 of 18. Maakt niks uit. Iemand een idee welke opties er nog meer zijn? De login is het allereerste dat opkomt, nog voordat een venster zichtbaar is. Dat op zich vind ik al raar, want volgens de documentatie van FileMaker zou eerst de layout moeten openen die je in de File Options aangeeft. Dus niet! Ook de debugger vraagt pas om een admin key NADAT de server om een login zeurt. Ter vergelijking heb ik een helemaal nieuw bestand aangemaakt waar alles wel volgens het boekje gaat.
 13. Ben je op 9 maart bij de MeetUp? Ik hoor graag je eravaringen!
 14. Ja, dank voor de reacties. Ik heb het inmiddels ontdekt, was iets te voorbarig met mijn commentaar. Wel vind ik het jammer dat ze niet de opslag van instellingen op de een of andere manier expliciet gemaakt hebben, waardoor je als gebruiker duidelijk ziet waar je aan toe bent. De optie om per veld de auto-enter opties aan of uit te zetten is wel heel cool vind ik.
 15. Ik gebruik de nieuwe Import Dialog van FMPA18 (v18.0.3) om gegevens uit een FM table te importeren. Grote verbeteringen: je kunt gemakkelijk bijv de primary key automatisch laten aanmaken maar de timestamp voor creation overnemen uit het bronbestand. MAAR: hoe kan ik de importsettings bewaren bij mijn scriptstap? Ik zie nergens een 'save settings' button, en FMPA18 slaat de settings niet automatisch op, want als ik 10 seconden later hetzelfde script nogmaals draai, krijg ik weer een default import dialog en kan ik helemaal opnieuw beginnen. Is dit weer een typisch gevalletje 'net niet helemaal af'? Of zie ik iets over het hoofd?
×
×
 • Create New...