Jump to content

hans erik

Leden
 • Posts

  1115
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben er inmiddels achter: op de betreffende iPad stond outlook als email programma in plaats van mail. Mail was dus verwijderd. Ik dacht eigenlijk dat dat niet kon, maar her was dat wel het geval. FileMaker Go werkt alleen met Mail, niet met Outlook.
 2. Ik hoop dat ik het niet vergeet. Heb zelf ook inmiddels een rijke ervaring met PDF-problemen, altijd Windows-gerelateerd. Variërend van slechte kwaliteit graphics tot karakters die niet afgebeeld worden en zelfs fonts die de hele PDF ondersteboven schoppen (let wel: fonts die door Microsoft zelf in omloop zijn gebracht). En wat te denken van de mogelijkheid om een char(0) in een veld te plakken? Moet je maar eens proberen, en dan een PDF maken... En het lijkt er niet op dat Claris er ooit iets aan gaat doen.
 3. Nee, zo te zien is het onderwerp ingevuld...Ik ga straks de hele app opnieuw installeren.
 4. Ja, ik vind het ook een raar verhaal. Op mijn iPad werkt alles feilloos. Er staat een geldig emailadres ingevuld, en volgens mij hoef je in FMGo niets in te stellen, het gaat gewoon via de Mail App, die ook opent. Alleen de send button blijft grijs....
 5. Ik kwam onder FMP19.3 (Windows) een probleem tegen: als je 'oude stijl' callbacks doet vanuit de WebViewer, krijg je een URL melding van Windows ( http://localfm.assets wants to open this application). Blijkt te liggen aan een ontbrekende regel in de Registry. Via via kwam ik deze oplossing tegen, die inderdaad werkt: https://www.seedcode.com/stop-the-fmp-url-prompts-in-filemaker-19-3-for-windows/ Met dank aan Christian Schmitz van Monkey Bread Software.
 6. Het vervelende is dat FIleMaker Go 18 geen email kan versturen. Het mailscherm opent wel, maar de send-button blijft grijs... Enig idee wat daarvan de oorzaak kan zijn? Ik kan het op mijn eigen iPad niet reproduceren. Kan het zijn dat dat te maken heeft met het 'andere' AppleID?
 7. Als het echt aan de OneDrive ligt en je krijgt het dus 'lokaal' niet voor elkaar, kun je de PDF on server aanmaken. De PDF wordt dan in de Documentsfolder van FileMaker Server opgeslagen. In principe is dat een nutteloze plek, want je kunt er als eindgebruiker niet bij. Maar je kunt mbv de Base Elements plugin het bestand wel importeren in een containerveld. Je zou eigenlijk willen dat Save as PDF ook direct naar een containerveld kan schrijven, maar daar hebben ze niet aan gedacht helaas.
 8. Ah! Je hebt gelijk (as always). Dank!
 9. Ik probeer bij een klant FMGo 18 te installeren op een iPad, maar die versie lijkt verdwenen te zijn?? FileMaker Go 19 is geen optie, want bij moet connecten met een oudere server.
 10. Beetje vervelend probleem idd, bij PDF's die uit meerdere pp bestaan, want als je de PDF displayt als graphic zie je alleen de eerste pagina en dat is waarschijnlijk niet wat je wilt? En wat marsau zegt: je verliest met een screenshot alle bestandsinfo. Twee mogelijke oplossingsrichtingen: - als de PDF wordt aangemaakt vanuit dezelfde toepassing (dus door FileMaker zelf) zou je dezelfde factuur normaals kunnen aanmaken maar dan met het 'stempeltje' erbij. - de BaseElements plugin heeft een functie om de preview alsnog aan te maken. Maar ook dat is alleen interessant als je PDF één pagina heeft, en ik heb de indruk dat het niet altijd goed werkt. Windows is niet een geweldig platform voor PDF's, een beetje het 'not invented here' syndroom. Je zou ook nog aan een webviewer kunenn denken.
 11. Volgens mij kun je de dataAPI ook gewoon zonder certificaat gebruiken.
 12. Daar heb ik dus heel slechte ervaringen mee. Ik gebruik nog wel slidepanels in WD, maar dan met 1 panel, om in 1 panel meerdere velden en labels die bij elkaar horen te plaatsen. Een hide/show formule hoef je dan alleen op het panel toe te passen om de hele boel te verbergen. Je zou dat ook met een groep kunnen doen, maar dat is weer wat lastiger.
 13. Dat zou ik inderdaad ook graag willen: een tabblad dat je voorwaardelijk kunt verbergen. Maar ik denk dat tabbladen in de HTML specs heel primitieve constructies zijn, die al heel lang bestaan. Zodra je gaat rommelen met het tonen/verbergen van inhoud voeg je een heleboel overhead toe en dan wordt WebDirect weer trager... Ik heb ook een oplossing in elkaar gesleuteld waarbij de tablabels leeg zijn en de tabs zelf worden afgedekt door een rechthoek. Dan moet je dus weer knoppen toevoegen voor de navigatie (go to object[]) maar die wil je dan weer met conditional formatting een kleurtje geven enzovoorts. Voor je het weet zit je weer duimen te draaien. Soms is de performance van WebDirect inderdaad beter: het is immers een soort 'perform script on server'.
 14. Ik heb nav jouw opmerkingen wat geëxperimenteerd. Een paar opmerkelijke observaties: het lijkt erop dat tabcontrols in WebDirect vele malen sneller zijn dan slidepanels! Slidepanels zijn natuurlijk moderner en ogen gelikter, maar mijn conclusie is eigenlijk: niet gebruiken in WebDirect, tenzij voor hele simpele toepassingen. Een groot voordeel van tabcontrols is bovendien, dat de navigatie veel simpeler is. Je hebt de tabs en die geven aan wat de gebruiker kan doen. Het enige nadeel is, dat tabs die 'niet terzake doen' niet zomaar onderdrukt kunnen worden.
 15. Los van dit specifieke voorbeeld: het probleem van Claris/FileMaker is natuurlijk dat klanten een gelikte interface verwachten. Dat kan in theorie met WebDirect, de praktijk is dat de performance dan vaak onacceptabel is. Op het moment dat je een layout die er met FileMaker Pro/Go goed uitziet en werkt, ten behoeve van WebDirect moet gaan afbreken tot er feitelijk jaren'90 functionaliteit overblijft, denk ik dat we met FileMaker een beetje aan het eind van ons latijn zijn, of niet?
×
×
 • Create New...