Jump to content

peerke

Leden
 • Posts

  164
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Die client moest ik even installeren. Dan krijg ik de melding dat de verbinding met de FM-server.local:5003 is niet gecodeerd. Mag alleen voor testen worden gebruikt. Dan klik ik op 'Verbinding met deze host altijd toestaan' en dan zie ik de Sample database wel en kan ik die openen. Hoe krijg ik dat op de andere mac goed. Er is geen web publishing of ocdb oid, alleen de databaseserver. Moet ik dan iets coderen? Certificaat? Ik weet het niet meer. Alles is intern. Bedankt. P. Die hint naar 5003 heeft me toch de goede richting op gestuurd. Op de client heb ik getest met een andere versie dan oorspronkelijk en die stond geblokkeerd door Lulu. Rule weggehaald en het werkt. Veel dank, P.
 2. Die client moest ik even installeren. Dan krijg ik de melding dat de verbinding met de FM-server.local:5003 is niet gecodeerd. Mag alleen voor testen worden gebruikt. Dan klik ik op 'Verbinding met deze host altijd toestaan' en dan zie ik de Sample database wel en kan ik die openen. Hoe krijg ik dat op de andere mac goed. Er is geen web publishing of ocdb oid, alleen de databaseserver. Moet ik dan iets coderen? Certificaat? Ik weet het niet meer. Alles is intern. Bedankt. P.
 3. Het si alweer een tijd geleden dat ik dit heb gedaan. Na crash op een MacMini met Mojave FMS 16.0.4 geinstalleerd. De clients op andere computers zien wel de FM-server bij 'open op afstand' maar niet de Sample database. Melding 'Verbinding is mislukt'. Ik zie iets over het hoofd. De FMserver als fileserver kan ook gewoon gedeeld worden. Wie weet raad? P.
 4. Denk dat het antwoord niet is begrepen. Met FM 15 is shared-hosting nog steeds een goede betaalbare oplossing. Daar komt een keer een eind aan als FM 15 niet meer werkt en je moet upgraden vanwege een nieuwe MacOsX. Maar voor nu. Kijk bijvoorbeeld eens bij Triple8 maar er zijn ook anderen.
 5. Triple8.net heeft dat nog. Maar dan is de volgende hobbel, als je van fm 5 komt is de oplossing waarschijnlijk niet 1 bestand met verschillende tabellen maar meerdere bestanden. En dan gaat het in de papieren lopen. P
 6. Als ik op de Mac de scriptstap 'automatisch openen' uitzet en het exportbestand open vanuit Excel met de menuoptie 'openen' (dus niet dubbelklikken) en kies voor puntkomma als scheidingsteken, staan de waarden in eigen kolommen .Het is extra werk maar misschien heb je er wat aan. p
 7. Wat bedoel je met 'factuur mailen'? Wordt er eerst een pdf gemaakt en die dan verstuurd? Via mailclient of direct uit fm? Wordt de pdf wel gemaakt maar niet gekoppeld of verstuurd? Het is maar een idee: Kan het een font probleem zijn? Als er een niet ondersteund fonttype wordt gebruikt, heb ik eerder gezien dat er problemen ontstonden. Nieuwe fm helpt dan niet. Op een andere comp waar dat font helemaal niet op stond, trad het probleem niet op omdat een vervangend font gezocht werd. P.
 8. Als je de csv opent in Excel en terug opslaat als .xlxs dan importeert fm dit bestand helemaal goed. Een zoek/vervang is niet nodig. Dat kan je waarschijnlijk automatiseren met automator of applescript als met Mac werkt. Windows weet ik niet.
 9. Donamd's oplossing geeft niet de telling in de gevonden reeks maar in de hele tabel. Banach's oplossing doet dat wel. Laat een record weg, dan zie je wat er gebeurd. P.
 10. Dank voor je antwoord. Het gaat maar om 1 van die 30 bestanden. Naar FM18 is nu geen optie. Alles draait met een server en 5 clients. Normaal gooi ik het corrupte record weg en doe dan een recovery. Die zet ik dan terug en maak het verloren record opnieuw aan. Dan is het weer ok voor een paar maanden en dan gebeurt het opnieuw op een ander record. Zonder recovery keert het verwijderde corrupte record direct weer terug. Het is geen ingewikkeld bestand dus ik ga de moeite er maar insteken. P.
 11. Beste mensen, In een 17 jaar oude oplossing met zo'n 30 losse bestanden raakt af en toe een record corrupt in een van die bestanden. Terugkeren naar een versie die nog ok was is na al die tijd niet meer mogelijk. Repareren lukt wel maar het geeft me toch zorgen. Is het mogelijk om zo'n bestand opnieuw te bouwen zonder dat de corruptie meekomt? Dus > nieuw bestand > tabellen maken> relaties opnieuw aanmaken > layouts aanmaken> velden overplakken> scripts importeren > invoerlijsten opnieuw maken > layouts overzetten> records importeren. Heb ik dan een schoon bestand of heb ik ook het probleem geimporteerd? P.
 12. Opgelost.Er zat een wat ouder font in de database die waarschijnlijk niet aan de standaards voldoet. FM 14 maakte daar nog geen probleem van maar 15 en 16 wel. Het font vervangen en de pdf's worden weer gemaakt op de iMac. Die andere mac's, waar het wel goed ging, hebben dat font helemaal niet en dan wordt deze vervangen, denk ik, door een werkend font. P.
 13. Situatie: Een map met daarin een databestand.fmp12 en een map met de naam pdfmap. Een script om van een record een pdf in de pdfmap te maken. Pad is relatief want de map en het file staan naast elkaar. Pdfnaam wordt in een variabele gezet en weggeschreven volgens. file:pdfmap/$Variabele Dit gaat al jaren goed. iMac MacOs 10.11 en FM 14. Nu FM 15 geinstalleerd en de pdf wordt niet meer aangemaakt. Foutmelding: pdf kan niet op deze schijf worden gemaakt, gebruik andere naam, maak meer ruimte op de schijf , ontgrendel schijf of gebruik andere schijf oid. De standaardmelding bij een fout pad. Een vergelijkbaar script in hetzefde bestand doet het ook niet meer. FM 16 geinstalleerd en geupdate, pdf wordt niet gemaakt. Foutmelding. Zelfde bestand, zelfde record. Op deze iMac met de zelfde gebruiker bestand gesloten en weer geopend met FM14 , zelfde record, zelfde script. Prima pdf. Map met bestand en pdfmap verplaatst naar andere mac's 10.10 met FM 15 10.11 met FM 16 10.12 met FM 17 Geen enkel probleem alles werkt. Iemand een idee waar ik het moet zoeken op die iMac? P.
 14. Er draaien 40 databases op een server 11 met 5 clients in een lokaal netwerk. Dat houdt een keer op en moet het naar 17. Nu lees ik van alles over certificaten en api's waar ik niets van begrijp. Is dit belangrijk als er geen webclients zijn of andere databronnen? Alleen de 5 clients. Over de prijzen heb ook van alles gelezen op het forum en ergens las ik het volgende: "De FMP versie welke je bij FLT krijgt werkt alleen als deze een connectie heeft met de bijbehorende FMS. Als je anders wilt kun je nog steeds een losse FMP of FMPA kopen welke niet persé gelinkt hoeft te zijn aan FMS." Betekent dit, met een FLT, dat als je je laptop mee naar huis neemt om nog even aan een los bestandje te knutselen, dit niet kan in deze constructie? En als je een team abo neemt voor 5, plus een losse FMPA, kan deze losse dan als 6e bij de databases op de server? Dank, Peerke
 15. Er is al eerder melding gemaakt dat gehoste databases niet meer werken met FM 11 onder MacOS 10.13. Mijn ervaring is dat ook stand-alone oplossingen er regelmatig uitklappen. FM 11 en OS 10.12 was de laatste goed werkende combinatie. P
×
×
 • Create New...