Jump to content

Frank

Leden
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik weet niet of je Filemaker "deels" kan installeren. We gaan effe een clean install doen.
 2. Al gedaan‚Ķwordt opnieuw aangemaakt met dezelfde melding als vervolg. ūü•ī
 3. Deze melding krijg ik op onze Macs met Monteray en Filemaker 19. Bizarre is : dat gebeurt enkel in specifieke files, niet in alle. ook wanneer je bij spellingkeest voor enkel de hoofdwoordenlijst blijft deze melding opkomen. Supper vervelend want je kan dit niet stoppen. Macs met een ouder besturingssysteem hebben dat niet. Iemand een idee?
 4. Ik wil een object verbergen in zoekmodus dus: Hide object : get (venstermodus)=1. (jaja Peter ik gebruik een Nederlandse versie) Maar er gebeurt niks...doe ik iets fout? (Ook een calculatie veld met deze functie geeft me geen resultaat.)
 5. Hoe kan ik automatisch een layout selecteren wanneer ik een bestand open met Filemaker Go op een iPhone? layout door berekening maar ..;de berekening?
 6. Ik wil een object verbergen als als een veld een bepaalde tekst bevat. Dus diet gelijk is aan die tekst maar indien een deel van de inhoud een woord bevat. Hoe zet ik veld bevat"..." in een formule?
 7. Het gaat idd over een repetitie die ik als apart object laat ziet...strange
 8. Ik ondervind dat de hide object functie niet werkt bij repeating fields. Bij andere objecten of velden of dezelfde layout lukt dit wel. Zie ik iets over het hoofd? tx Frank
 9. Wanneer ik Bestanden sluit in Filemaker 17 verschijnt steed het starter venster. Kan je dat ergens uitschakelen?
 10. idd de oplossing tx. Gebeurt dat niet automatisch als je die data base upload naar de server via Filemaker. Ik zou toch verwachten dat de privilegesets worden toegewezen?
 11. Ik heb een data base naar de server opgeladen en die is geopend..so far so good. Probleem is dat ik alleen kan inloggen met accounts die full access hebben. Read only : geen toegang dat entry only : geen toegang eigen privilege set : geen toegang De credentials blijven dezelfde. Wat doe ik verkeerd?
 12. Eerst stap voorruit en dan één achteruit...schitterend, werkt perfect, Tx
 13. Wanneer we een factuur maken gedurende een maand wordt de betaling verwacht 30 dagen na het einde van die maand. vb1: factuur datum 2/2/2018 - betaal datum 28/2/18 + 30 dagen = 30 maart vb2: factuur datum 20/2/2018 - betaal datum 28/2/18 + 30 dagen = 30 maart Mijn probleem is hoe kan ik het einde van een maand berekenen. Ik zie geen functie in Filemaker die dat doet . Iemand een idee?
 14. Juist eentje gepost
 15. Ik maak een interventiebon (record) voor interventies aan toestellen. Het toestel heeft een ID en de bon heeft een datum. Nu zou ik een alarm melding willen cre√ęren wanneer ik binnen √©√©n kalenderjaar meer dan twee interventie bonnen maak voor eenzelfde toestel ID. Of een melding wanneer ik binnen de 3 maanden een tweede interventiebon maak voor eenzelfde toestel ID. Iemand een idee?
×
×
 • Create New...