Jump to content

Wim Bongertman

Leden
 • Content Count

  345
 • Joined

 • Last visited

 1. Vanaf versie 4 werken we al met hetzelfde systeem. Vanaf versie 6 in een netwerk. Inmiddels werken we met versie 12. Steeds weer bij een conversie is het een kwestie van alles goed uitproberen en hier en daar aanpassen. Vervolgens kunnen we weer gebruik maken van nieuwe mogelijkheden. Ik heb nog nooit alles opnieuw opgebouwd omdat iedereen zo gewend is aan wat hebben. Natuurlijk werkt er wel eens iets niet, maar dat lossen we dan op door in de nieuwe versie die scripts aan te passen of te vervangen. In de afgelopen jaren is alles zo uitgebreid geworden dat nieuwbouw gewoon geen optie is. Deze werkwijze bevalt ons prima.
 2. Wim Bongertman

  tourniquet

  Misschien een vreemd antwoord. Maar onze kassa lade gaat open zodra ik een kassabon heb geprint. Via de bonprinter lijk je dus een schakeling te kunnen maken. Misschien wat knutselarij, maar bonprinters zijn gebruikt ook voor een paar centen te koop. Er zijn op het forum wat mensen die ervaring hebben met kassa apparatuur, dus wellicht zit hier ook een oplossing.
 3. Tja natuurlijk. Daar was ik al een poosje over aan het denken. Maar zoals gebruikelijk op de oplossing weer heel eenvoudig. Ik zat veel te ingewikkeld te denken.
 4. Een probleempje welke ik nog niet netjes kan oplossen. groep 1 bevat bijvoorbeeld een product - ik geef groep 1 soep Groep 2 mag dan alleen de mogelijkheid geven om varianten van soep in te geven - ik geef groep 2 Unox Groep 3 mag dan alleen de mogelijkheid hebben om keuze te geven verpakkingen groentesoep ( 100 gr. 200 gr. etc) --------------------------------------------------------------------------------------- Groep 1 bevat bijvoorbeeld limonade - ik geef groep 1 cola Groep 2 mag dan alleen de mogelijkheid geven alleen de merken cola in te geven welke er zijn Groep 3 dan vervolgens alleen de keuze - blik - 1 ltr. 1,5 litr Maar hoe kan ik dit op een nette manier oplossen. ik wil uiteraard maar een keer ergens in de tabellen soep, unox, de grammen maar een keer ingeven. Het wordt dus een invoer met voorwaarden. Als groep 1 die waarde heeft, dan heeft groep 2 automatisch de bijbehorende groep waarden etc.
 5. Het is uiteraard helemaal de vraag wat iemand wil met filemaker. Met een oudere versie kun je nog steeds hele leuke databases maken. Ik werk zelf met versies 9 - 10 en 11. Het leuke is dat je soms oudere versie,s goedkoop legaal kunt aanschaffen en als je toch niet alle ins en outs gebruikt voldoen die dus prima. Tja en als je er dan toch nog reuze plezier in krijgt is een nieuwe 12 versie zo gekocht.
 6. De aangedragen oplossing heb ik al getest, maar noppes. Het klopt dat dit onderwerp jaren geleden al vaak ter sprake kwam. Vanaf versie 4 heb ik er op het forum al vaak over gelezen. De oplossing kwam dan altijd via extern aan te schaffen printer plugins. Het heeft mij de laatste jaren niet meer zo bezig gehouden, maar nadat we alle software aan het herschrijven zijn is het weer actueel geworden. Het hele bedrijf loopt nu in een netwerk en hierbij horen diverse printers die vanaf allerlei plaatsen moeten zijn aan te roepen. Ik dacht dat dit "oude" probleem inmiddels uit de wereld was en ben er eigenlijk van uit gegaan dat ik dit zo even zou oplossen. In het netwerk staan een filemaker 9, een 9.5 en 10 en een versie 11. Ik weet dat een dergelijk netwerk uiteraard beperkt is tot de functionaliteit van de 9. Maar het beschreven probleem doet zich dus ook voor op de versie 10. Ik zat nu te denken aan een oplossing om door middel van een extern ****.exe bestand Windows van voorkeur printer te laten wisselen. Deze ****.exe bestandjes zou ik middels scripting wel actief kunnen maken. Echter bedacht ik mij dat het niet zo belangrijk is welke printer er in Windows voorkeur printer is. Filemaker maakt gebruik van zijn eigen voorkeur printer en die kan ik met zo'n extern programmaatje niet wisselen. Eigenlijk best wel raar dat het aansturen van diverse printers in zo'n geweldig programma zo veel problemen geeft. Uiteraard is een printer plugin misschien een oplossing, maar dan heb ik er weer verschillende exemplaren en versies van nodig. En omdat wij Groningers best wel zuinig zijn ........................... Heeft er iemand nog een goede suggestie?
 7. Ik heb twee printers. Ongetwijfeld staat het ergens op het forum, maar ik kan uit alle antwoorden voorlopig de oplossing niet vinden. Ik heb een a4 printer en een nieuwe label printer de a4 printer is altijd actief. Nu wil ik een factuur printen en vervolgens een verzendetiket op de labelprinter afdrukken. het script werkt als volgt: factuurlayout selecteren afdrukken etiket layout selecteren printerinstelling: labelprinter selecteren Afdrukken Printerinstelling: a4 printer selecteren keer terug naar de originele layout. Helaas werkt dit niet. Steeds weer ben ik de labelprinter met de instellingen kwijt. Ik ben er al een paar uur mee aan het klieren. help, wat doe ik fout?
 8. Bedankt voor het antwoord. Ik ga hier wat mee experimenteren. Ik ben er voorlopig nog niet uit. Maar de aanhouder wint.
 9. Met de volgende URL link ik direct naar de betreffende pagina: http://shop.domeinnaam.nl/admin/orders.php?page=1&oID=7818&action=edit Het nummer 7818 verwijst naar de betreffende order en is dus variabel al naar gelang welke order ik wil koppelen. Volgens mij kan ik in deze url niet het wachtwoord en toegangswoord meenemen. Althans ik zou niet weten hoe.
 10. Ik wil met mijn webviewer een order zichtbaar maken welke via de webwinkel is gemaakt. We zoeken de factuur in filemaker en willen met een muisklik de bijbehorende internet order zien. Zo kunnen we bepaalde data vergelijken. Uiteraard is dit een wachtwoord beveiligde toegang. Dus via de webviewer inloggen en de order opzoeken. Tot zover geen probleem. Keer ik terug naar filemaker en zoek een andere order, dan moet ik weer opnieuw inloggen. Dat is lastig. Wanneer ik via de google browser tegelijk toegang zoek kan ik uiteraard iedere order via de google browser benaderen als ik een keer ben ingelogd. Wanneer ik tegelijk via de webviewer dezelfde orders benader waarbij het adres gegenereerd wordt door filemaker, moet ik bij iedere order opnieuw inloggen. Hoe kan dit? Het vreemde is dat als ik internet explorer open heb staan en ben ingelogd op de webwinkel, kan ik via de webviewer iedere order benaderen en blijf ik dus ingelogd. Webviewer en Internet explorer lijken van dezelfde tijdelijke bestande gebruik te maken. Het probleem zou grotendeels zijn opgelost door eerst via internet explorer in te loggen en vervolgens met de webviewer, maar dan moet je steeds 2 keer inloggen en is het voordeel van de mogelijkheid om via de webviewer de orders te bekijken een beetje teniet gedaan. Kan dit eleganter?
 11. Als je in het dialoogvenster 'openen op afstand' wel de host ziet en niet het bestand en je typt in de regel ' Bestandpad in netwerk' fmnet://Mijnbestand.fp7 en vervolgens open, gaat het bestand dan ook niet open? Nee, bij mij ook niet. Althans gisteren avond niet. Vanochtend heb ik alles aangezet, en nu werkt het weer voortreffelijk. Het lijkt dus geen probleem te zijn welke uit de router komt. Ik begin steeds meer te geloven dat het uit filemaker 11 komt. De computer waar filemaker 10 ( ook met Bonjour) werkt namelijk altijd perfect.
 12. Mijn netwerk is bedraad, dus dat kan niet het probleem zijn. Server.pem Mmmm. Daar is wel vaker gezeur mee geweest. Kan ik ook eens proberen. ik heb echter maar een werkende 11 versie van filemaker, dus kan ik niet gemakkelijk een andere server.pem bemachtigen. Ik ben inmiddels wel een stap verder. Wanneer ik van de als server werkende machine en een client de UTP stekkers wissel op de router - bij werkende computers - werkt het netwerk wel. Ik dacht het dus te hebben opgelost. Maar na een "koude" start vanochtend is het probleem weer als vanouds.
 13. Voorlopig is mijn probleem niet opgelost. In mijn netwerk staat een windows 7 pc waarvandaan we nu het oude filemaker bestand hosten. Deze werkt dus goed. Vanaf deze aansluiting staat dus ook poort 5003 op zeker open. Op dezelfde plaats heb ik mijn nieuwe windows 7 pc aangesloten en ook nu zie ik mijn nieuwe computer, maar verschijnen er geen bestanden. Tja,................. Wie heeft nog een goede ingeving???
 14. Heckle bedankt voor dit antwoord. Maar ik kom er niet veel verder mee. Zoals ik al schreef: Thuis heb ik op deze pc (windows 7 met filemaker 11) het programma gemaakt. En vervolgens kon ik thuis in het netwerk met mijn vista pc moeiteloos de bestanden op afstand openen en op 2 computers met dezelfde bestanden werken. De pc is van thuis - dus met alle instellingen - verplaatst naar het bedrijf en daar in het netwerk geplaatst. Nu kan ik met de opdracht openen op afstand wel de pc zien, maar zie geen bestanden die kunnen worden geopend. Dat telt voor alle aangesloten computers. Ik heb een pc met filemaker 9 een met filemaker 10 en een met 9.5 Op een van die computers in het bedrijf die met de filemaker 9 draait het oude programma welke ik met alle computers moeiteloos kan openen, ook met de nieuwe filemaker 11 RaRa
×
×
 • Create New...