Ga naar inhoud

Hoenderdos

Leden
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Hoenderdos

  1. Ik hebeen database met personeelsgegevens, momenteel zo'n 300 records. Ik wi graag een foto per medewerker invoegen. Dat is niet ingewikkeld, maar mijn eerdere ervaringen zijn dat dit de database trager gaat maken. De DB is nu 2 Mb groot. Ik lees in een ander forum dat dit geen probleem mag zijn. Is dat juist? Of zijn er speciale optie om bijvoorbeeld de resolutie te verlagen?
  2. Dank Felix, dit Forum maakt me weer helemaal gelukkig!
  3. Ja, dat werkt! Fantastisch, Dank! Maar... dat is m.i. een probleem met alle find-opdrachten: ik kan maar 1 keer een selectie doen. Als ik twee of drie beroepen wil weglaten, krijg ik telkens de voorgaande weer terug. Is daar ook een functie voor?
  4. Dat is inderdaad wat ik bedoel! Ik zal het eens testen.
  5. Als 'custom values' waarbij ik een lijst heb die ik kan aanvinken.
  6. Ik heb een database met personen. Een van de velden is een 'valuelist' met bijv. meerdere beroepen. Nu heb ik een layout waarin ik 1 of meerdere beroepen wil weglaten. Ik maak dan een script aan, maar de functie om gegevens uit een valuelist te vinden en vervolgens met 'omit/weglaten' de juiste selectie over te houden: geen idee! Graag advies.
  7. Dank voor de verschillende suggesties allemaal. Er blijkt inderdad een conflict te zijn tussen mijn windows gebruik en de Mac-gebruiker aan de andere kant.
  8. Dank voor het meedenken. Ik heb gelukkig in mijn back-up een editie gevonden van eind oktober, met een week correctiewerk valt te leven. Maar waarom de toegang geweigerd wordt / beschadigd is blijft een vreemde zaak.
  9. de functie 'convert an existing file' geeft ook een foutmelding. De melding is bij deze actie: "The access priviliges in this file have been damaged or tampered with'
  10. Ik krijg vanmorgen de verrassende mededeling dat de database beschadigd is. Advies: 'recover file' Maar ook dan krijg ik dezelfde foutmelding. Er is nog redding mogelijk? Hoe houd ik de databse in leven?
  11. Wat kan een simpele link toch een grandioze hulp zijn, dank!
  12. Toepassing: database met clientvolgsysteem. Telkens als er een nieuw contact is wordt dit kort samengevat in een tekstveld getiteld "communicatie" Voor client 1 kan dit 1 regel zijn, voor client 2 misschien wel 10 regels. Als ik een rapport wil uitdraaien wil ik dat de printversie het veld een dynamische afmeting geeft: dus de hele content. Maar in een rappport ligt de veldgrootte en de "body" in de layout qua hoogte vast. Kan dit variabel worden?
  13. Dank voor je heldere antwoord. Het is uiteraard wel jammer dat deze beperking er is, maar ja, niet iedereen heet Bill Gates om de wereld naar zijn hand te zetten....
  14. Dit is een goede optie! Mar hoe sla ik het document op als HTML? Uploaden op de website is geen probleem, alleen ziet noiemand iets op het scherm verschijnen. Karel
  15. Ik heb een *fp7 document op een website geplaatst nadat ik het via "edit > share >instant Web publishing" heb opgeslagen. Toch kan een ander dat dan niet openen op de website. Moet ik het anders opslaan? Is er bij de ander in Windows nog een soort driver nodig? Via de help functie kom ik er niet uit en op het forum kon ik nog niet het juiste antwoord vinden. Vast bedankt voor jullie tips. Karel Hoenderdos
  16. Opmaakprogramma's, ja. Maar om dit te publiceren, bijvoorbeeld als e-book (in html) is nog een andere zaak. Er zijn mogelijkheden om in MS-Word op te lsaan als .exe bestand en je kunt het in pdf doen. maar lekker bladeren als in een boek zou eigenlijk met filemaker ook moeten kunnen. Ik kan het prima aanmaken, maar dan moet ik het tekstveld (de bladspiegel) telkens op het juiste punt afsluiten en op een nieuwe pagina (nieuw record) weer verder gaan met knippen en plakken. Ik hoopte dat Filemaker al iets verder zou zijn met dit soort toepassingen, net als flyers online plaatsen bijvoorbeeld.
  17. Ik heb eigenlijk een soortgelijke vraag,maar dan nog langer qua tekst. Ik wil een tekst in boekvorm laten printen. Het gaat om ruim 50 pagina's A4. Om dat in 1 superlang tekstveld te laden en dan via de printopmaak te reguleren lijkt me niet zohandig. ik kan natuurlijk de 12 hoofdstukken opdelen in 12 records, maar zijn er geen slimmere standaardoplossingen voor het opmaken an een boek in Filemaker 8.5? De ingebouwde helpfunctie geeft hier geen infromatie over.
  18. Helaas, ik kom langs die route niet tot een oploosing. Mijn 'naamveld' heeft nu de functie 'text' in de database. Zou dit de functie 'ca;lculatieveld' moeten worden? Zo ja,wat is dan de gevraagde berekenening?
  19. Ik heb een database met namen. Ik heb een soort rolodex-file met daarboven de TABS die als een button werken: Button A-D vind alle namen van A-D, ezovoorts. Maar als een dame een dubbele naam heeft, Mw. jansen-Wouters, dan komt deze dame ook bij de tab W-Z tevoorschijn. Nu is er een functie: ==J* waardoor Mevr. Jansen Wouters alleen bij de J tevoorschijn komt. Dat werkt goed. Maar ik krijg deze functie niet in een RANGE operationeel (de functie "J" ...M" bijvoobrbeeld), maar dan weer beperkt tot puur de eerste letters in die range. Hoe omschrijf ik die formule dan?? Vast dank voor jullie aandacht
  20. Het werkt inderdaad bij het zoeken van allenamen met 1 letter, stel de A. Maar nu: hoe maak ik een range: Van A - D Ik heb al wat geprobeerd met de 'range' functie ( ...) metmt aanhalingstekens, maar het lukt nog niet.... karel hoenderdos
  21. Super Wimmie, je bent echt super! Ik had al een uurtje door de 'help' onderwerpen gebladerd, maar deze had ik nog niet gevonden. Karel Hoenderdos
  22. ik heb een soortgelijk probleem: zoeken op de beginletter levert vervuild resultaat op: zoek "J" geeft inderdaad alle namen beginnend met een J MAAR... als iemand getrouwd is met de Berg - Jansen, dan komt die dame ook tevoorschijn! Hoe geef ik een zoekopdracht die alleen de EERSTE letter in het naamveld sorteert?
  23. Fantastisch, daar kan ik wat mee! Hartelijk dank, dit forum werkt echt!
  24. Het opmaken van een knop met een afbeelding erin/erop maakt de databse veel gebruiksvriendelijker. Ik heb gehoord dat er veel sites zijn waar je deze iconen gratis kan downloaden, maar wie kan mij een paar geschikte sites hiervoor 'linken' ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...