Ga naar inhoud

André1517653054

Leden
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. In FM 17 kun je via Bewerken -> Voorkeuren ook de optie Geavanceerde Tools Gebruiken aanzetten. Dat heb ik gedaan en nu werkt CTRL+/ inderdaad. Hartelijk dank voor jullie hulp!
  2. Werkt jammer genoeg ook niet. Ik gebruik Windows 10 Pro versie 22H2
  3. Dat werkt niet, jammer genoeg. Ik gebruik Filemake Pro 17 Advanced.
  4. Ik weet dat ik ooit een regel in een script kon uitschakelen door er 2 slashes voor te plaatsen. Maar hoe doe je dat ook alweer?
  5. De invoer in het datumveld is op dit moment kennelijk in het format 4 12 2019 (met spaties dus) De invoer in het datumveld "gewijzigd" is daarentegen in het format 4-12-2019. Zo geldt dat blijkbaar voor nieuwe records. Opmaak van het datumveld kun je aanpassen zoals hieronder is weergegeven Maar het format dat feitelijk wordt geregistreerd is afkomstig uit de systeeminstellingen van windows, als ik het goed begrijp. Dat format heb ik nu gewijzigd naar 4 dec 2019 (korte notatie) Als ik nu in FM gegevens opmaken voor "korte systeemdatum" kies, worden de datumvelden dan gevuld in het format 4 dec 2019? En moet ik alle eerder ingevoerde records dan wijzigen als ik het format in die records ook wil als 4 dec 2019? Of past FM dat automatisch aan? Best ingewikkeld, zo'n datumveld!
  6. Het is wel degelijk een datumveld, maar in de index staan idd diverse formats door elkaar heen. zowel 24-07-2011 als 27 07 2011, 02/05/2012, 3/5/2012, 9 05 2012 enz. Zou dat de oorzaak van mijn malheur kunnen zijn? En belangrijker, valt dit nog te repareren? Dwz terugbrengen tot één format voor alle ingevoerde records?
  7. Dank voor het meedenken. Een scripttrigger? Wat is dat eigenlijk? Ik gebruik de NL versie van Filemaker. Om mijn probleem te illustreren heb ik een aantal schermknipsels bijgevoegd. Afb 1 toont het datumveld in (een deel van) mijn invoervenster als het veld niet is geselecteerd. Afb 2 idem maar dan geselecteerd. Afb 3 en 4 tonen de zoekopdracht in de verschillende formats (dd/mm/jjjj) en (dd-mm-jjjj) Beiden leiden tot de popup in afb 5 Klik ik op "zoeken wijzigen", dan zie ik de zoekopdracht in het datumveld zoals in afb 6. Ik hoop dat mijn probleem zo een beetje duidelijker wordt.
  8. Dit biedt helaas geen soelaas. Probleem blijft onveranderd.
  9. Geen idee. Het leest als 25 dec 2014. Hoe kun je zien wat het datumformat is? Maar voor de zoekfunctie maakt het geen verschil of ik 25/12/2014 of 25-12-2014 invoer. Ik krijg hetzelfde resultaat zoals hierboven beschreven.
  10. Ik heb in mijn tabel o.a. een veld waarin ik de invoerdatum van het betreffende record opneem. Het betreft een datumveld, dat door automatische invoer wordt gevuld met de aanmaakdatum van het record. Als ik in dit veld wil zoeken op datum of een datumreeks stuit ik op het volgende probleem: Als ik bv. zoek naar 04/06/2019 krijg ik als resultaat (of als zoekcriterium?) *-4-2019 *-6-2019 te zien en in de regel daaronder *-*-2019 en een popup die meldt dat er geen records zijn die aan de zoekcriteria voldoen. Als ik alleen 2019 opgeef als zoekcriterium krijg ik wel alle records die in 2019 zijn ingevoerd. Maar geef ik 2018 op als zoekcriterium dan worden er weer geen records gevonden en zie ik in het zoekveld *-*-2019 *-*-2019 en in de regel daaronder *-*-2018. In de tabel zouden wel records moeten zijn die aan dit zoekcriterium zouden moeten voldoen. Wat doe ik verkeerd of is dit een bug in Filemaker 17?
  11. In mijn muziekdatabase bevat het veld 'instrument' meerdere waardes in 1 en dezelfde record: keyboards keyboards piano keyboards keyboards guitar guitar keyboards Zoals je ziet zijn daar ook duplicaten bij. Hoe verwijder ik de duplicaten? Het veld zou er zo uit moeten gaan zien: keyboards piano guitar Of nog liever: guitar piano keyboards Maar laten we ons eerst beperken tot het verwijderen van de duplicaten. Ik kan daar met 'veldinhoud vervangen' geen werkende formule voor bedenken. Wie kan dat wel? Vast bedankt.
  12. Ik heb een (muziek)bestand 01 track 1.flac. De naam van het bestand en het pad daar naar toe (x:/.../01 track 1.flac) heb ik vastgelegd in 2 velden van een FM12 tabel. De tabel bevat meer velden, o.a. een veld met de eigenlijke titel van 01 track 1.flac, namelijk 'Sanjochepe'. (Kan natuurlijk een willekeurige andere titel zijn) Hoe wijzig ik, mbv een FM12 script of opdracht, de fysieke naam van het bestand naar x:/.../01 Sanjochepe.flac ? Dus niet alleen in mijn FM12 tabel maar ook fysiek op de harde schijf. Wie weet hoe dat moet? Handmatig is geen optie, ik wil een hele reeks titels met gegevens uit de FM12 tabel op de harde schijf kunnen aanpassen. Als deze hobbel genomen kan worden ben ik van zins om allerlei waarden uit andere velden van mijn FM12 tabel naar de ID3 tags van het flac bestand te schrijven. Daar kom ik tzt op terug. Vast bedankt.
  13. Hartelijk dank voor jullie reacties. Wat ik eigenlijk wil is dat een aparte, tweede tabel alle wijzigingen in de eerste tabel registreert. De waarden in de tweede tabel moeten automatisch aangepast worden als de waarden in de eerste tabel worden gewijzigd, toegevoegd of verwijderd. De aanpassingen moeten geldig zijn voor de hele tabel, onafhankelijk van de gevonden reeks. Wat ik zoek is de eerder genoemde formule, waarbij het bewuste berekenings-veld in de gerelateerde tabel 2 naar de waarden in 2 velden van tabel 1 kijkt. De waarden in tabel 1 zijn een aantal vaste waarden, daaruit kan je kiezen, bij veld 1 van tabel 1 dmv een radiobutton (slechts één keuze mogelijk), bij veld 2 van tabel 1 dmv een keuzevinkje (meerdere keuzes mogelijk). Hoewel de informatie in die laatste zin er volgens mij niet zoveel toe doet. Ik zou natuurlijk een nieuw combiveld in tabel 1 of 2 kunnen aanmaken, waarin ik de twee waarden van de twee velden van tabel 1 aan elkaar "plak", maar ik vind dat weinig elegant. Ik heb uitgebreid de help-file van FM10 bestudeerd, maar sommige dingen begrijp ik niet zo goed, waaronder resumévelden en interne relaties binnen één tabel. Ik ben slechts een beginnende FM gebruiker, afkomstig van dBase en FoxPro, daar werkt alles heel anders. Misschien moet ik nog niet te veel willen...
  14. Ik wil graag weten hoeveel records een tabel bevat waarvan veld a gelijk is aan x EN veld b gelijk aan y (a=x AND b=y). Er is geen samenhang tussen a en b. Het resultaat (getal) wil ik dmv een berekening plaatsen in een veld van een tweede tabel. a en b zijn tekstvelden, x en y tekstwaarden (strings). Wie weet hoe je zoiets uit kan rekenen? Vast bedankt.
  15. Dat werkt inderdaad prima. Je moet klaarblijkelijk een beetje creatief kunnen denken. Bedankt voor je snelle reactie. André
×
×
  • Nieuwe aanmaken...