Ga naar inhoud

spongebob

Leden
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. @hans erik: bedankt voor je reactie! ik werk met een mac (snow leopard), maar ik heb niet veel ervaring met deze materie. mij maakt het eigenlijk niet veel uit HOE deze mailtjes in mijn FM-database terechtkomen, als het maar op een juiste en vooral makkelijke manier kan. Kan je me zeggen welke plugin hiervoor geschikt is? via AppleScript lijkt me ook wel interessant, maar daar kan ikzelf niet mee werken? Bestaan er hiervoor dan reeds AppleScript-templates die ik eventueel kan aanpasssen?
  2. op deze laatste reactie zou ik graag even voortborduren: op dit moment komt er heel wat info binnen via een php-webform op onze website. die informatie komt binnen in de vorm van een emailtje en dat moet ik dan overtikken in onze filemaker-database. kan er me iemand zeggen HOE ik die emailtjes (1x per dag) kan importeren. Dit hoeft niet automatisch te gebeuren. Op die manier hoeft onze database niet op een server te draaien.
  3. bedankt voor de reacties. Hier kan ik zeker mee verder. wellicht dat ik toch voor de macmini-configuratie zal gaan. Ik heb wel geen systeembeheerder, maar ik ga er vanuit dat ik dat zelf wel zal kunnen inregelen. Zo moeilijk zal dat wel niet zijn, want het gaat toch enkel om de MacOS X Server 10.6 met daarop de installatie van Filemaker Server Advanced. Eenmaal alles ingeregeld zal dit qua onderhoud wellicht niet zo veel meer voorstellen, veronderstel ik. blijft natuurlijk de vraag of ik de telenet-poortblokkering-workaround ga doen, of ik toch maar ga voor dat business abonnement bij telenet (dat toch wel 84 euro kost met btw inbegrepen).
  4. dag mensen, we zijn in onze organisatie een filemaker-database aan het bouwen waarbij onze leden dmv IWP zelf kunnen inschrijven, wijzigen en uitschrijven voor activiteiten. Het gaat om een 150 tal personen die op een 200tal activiteiten op jaarbasis kunnen inschrijven. Ook kunnen zij via deze weg nieuwsbrieven, berichtjes, aanvinken, doorgeven, etc. Dit alles komt in een Filemaker11 database. maar nu komt het: we zijn er helemaal niet uit of we dit bij een webhosting-bedrijf (met filemaker-hosting) moeten onderbrengen, of zijn we misschien beter af dat we een macmini kopen met daarop Filemaker Server (deze macmini blijft dan hier gewoon netjes op kantoor staan). We zouden op deze macmini dan ook onze mailserver en onze website onderbrengen (qua belasting zal dat wel meevallen, want onze website en emaildienst genereert nu ook niet zo heel veel traffic). we zitten wel bij telenet en we zijn dus geblockt voor de poorten onder 1024. Maar ik heb begrepen dat dit met portforwarding op te lossen zou zijn. Wat zouden jullie doen in ons geval? Alvast bedankt voor het meedenken! Peter
×
×
  • Nieuwe aanmaken...