Jump to content

tomstoek

Leden
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zou graag de vensterkeuzebalk boven het venster verbergen. Het is volgens mij een balk van filemaker go zelf.
 2. Is er in Filemaker 17 web iets veranderd? Ik krijg op mijn interne netwerk prima verbinding met: http://192.168.1.125/fmi/webd/Tomasystems Als ik het van buitenaf probeer krijg ik de beruchte 404 foutmelding. Op de router redirect ik de poorten 100 en 443 maar dat werkt dus niet meer.
 3. Dank je wel Banach, Het werkt (Uiteraard)
 4. Ik ben op een nieuwe server Filemaker 17 aan het installeren en loop tegen het. volgende aan: Bij het openen van de databases krijg ik de error: SECURITY: Database "Rescopedb" cannot be opened because it is insecure. Require Password-Protected Databases is enabled. In versie 16 kon je dat aan en uit zetten in. FMserver. Ik kan het in 17 niet meer vinden. Wat ik vreemd is dat mijn databases wel een toegangs user en ww ingesteld hebben gekregen. Kijk ik nou in FMS17 console over de optie heen of doe ik iets verkeerds.
 5. ik bedoelde dus Raid 1. 4 aparte schijven van 3 TB En ik bestel daarvoor een nieuwe Mac Mini.
 6. Configuratie als volgt? Mac mini met filemaker server External raid met 4 x 3 GB in Raid 5. dus beschikbaar twee maal 3 GB Eerst volume voor de Databases met Progressive backup. Tweede volume voor de backup, elke dag en daarnaast om de paar uur. Daarnaast natuurlijk nog een backup-facility. Neveninfo: 12 gebruikers en alles op apple. Ben je het hiermee eens of heb je nog tips?
 7. Thanks, daar kan ik wat mee. Ik ga zoeken voor een externe raid.
 8. Hallo Banach, Dank je wel voor je antwoord. De Mac-mini is net een jaar oud en heeft al Fusiondrive. Ik denk dat ik naar een echte server moet en die zijn er niet van Apple. Is er een server van bijv HP waarop ik het Mac-os kan installeren of moet ik naar windows? Mirroring met Raid is ook een vereiste geworden. Op de Mac mini kun je softwarematig Raid gebruiken maar in de mac-mini past maar 1 schijf. In de admin-console krijg ik pas meldingen als het echt fout is dus als een van de databases er mee kapt. Hoe doen de grotere bedrijven dit? Hebben die windows-servers?
 9. Ik draai Filemaker server 17 op een mac mini maar die begint te kraken. De database is 1,2 GB en de bijbehorende data is inmiddels 46 GB. Ik krijg nu dus schrijffouten. Conclusie: ik zal naar een echte server moeten Moet ik dan naar windows of is er een server die onder MacOS draait. Gaarne tips.
 10. Ik heb de oplossing gevonden: Een snellere server. De oude was bijna 3 jaar oud en is nu vervangen door een snellere uitvoering en het probleem is weg.
 11. Dank je wel Menno, Ik kan weer verder.
 12. Kan iemand mij uitleggen hoe ik het kantelen van de iPad of iPhone moet programmeren? Get (VensterRichting) heb ik gevonden maar ik weet niet hoe ik de trigger in kan bouwen.
 13. Nee een rechthoekje wit. Hoe krijg ik een png-tje in dit bericht? /Users/tom/Desktop/Schermafbeelding 2017-10-10 om 11.30.24.png
 14. Volgens mij niet alleen dan de tab, return en enter. Ik heb het veld opnieuw erin gezet en merk een klein verschil. In het oorspronkelijke veld in die layout zit rechtsonder in het veld een blokje en in het nieuw toegevoegde veld niet. Maar het probleem blijft. De eerste letter wordt nog opgegeten.
 15. Omgeving: Filemaker server 16 en connection met Filemaker Go op verschillende iPads. Het inloggen gaat via een layout met twee invoervelden. Zodra de layout in het venster verschijnt dan laat ik hem naar het eerste invoerveld gaan en wil ik een letter ingeven. Het toetsenbord verschijnt prima maar zodra ik de eerste letter in geef dan verdwijnt die gelijk weer. Hetzelfde gebeurd als ik het veld omzet naar een keuzelijst. Hij laat dan het gekozene niet zien. Wie heeft er een idee hoe ik dat op kan lossen Ik heb al van alles geprobeerd
×
×
 • Create New...