Jump to content

tomstoek

Leden
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alle problemen zijn opgelost met de versie 19.3.2.206 Heb daarvoor wel contact gehad met ontwikkelaars van Claris. Het was de Http server die het opgaf na een herstart.
 2. Contact met Claris Support first line: Voor en na de restart van de Mac mini en na een herinstallatie van FM server 19 heel veel logfiles naar Claris toegestuurd. Vanmorgen (10-6) een workaround gekregen: In de terminal van de Mac mini "fmsadmin start httpserver" De Mac mini geherstart en inderdaad deed Webdirect het niet. Ik kon de Launch page niet openen. Toen de workaround en.........HIJ DOET HET WEER. Nu moet ik wel na elke herstart de workaround gebruiken maar goed, dat is beter dan een herinstallatie van Filemaker Server. Ik was er inmiddels zo bedreven in dat ik FMserver binnen 10 minuten geheel kon herinstalleren. Hieruit blijkt maar weer eens: Hoe simpel kan het zijn. Ik hoop alleen dat ze dit meenemen naar de volgende release. Bedankt voor alle hulp en het meedenken.
 3. Vanmiddag de hele middag bezig geweest met overleg met Claris Support en Het aanleveren van logfiles voor en na een herstart van de Mac mini en nog een keer na een zoveelste herinstallatie van Filemaker Server 19 en van Java. Ben benieuwd of ze iets vinden.
 4. Ik ben aan het bellen geweest met Claris support en ga nu de trein in om ze te voorzien van informatie. Ze kende het probleem wel al en komen dus zoals verwacht met issues met Java versies en SSL certificates. Ga het probleem reproduceren en dan daarna de server weer herinstalleren om webdirect weer aan de gang te krijgen. Ben benieuwd. Ik hou jullie op de hoogte.
 5. Deze vraag heb ik al een tijdje geleden geplaatst maar kom er nog steeds niet uit. Ben intussen wel heel bedreven geworden in het opnieuw in installeren van FM 19 server. Situatie: Een nieuwe Mac mini met M1 processor werkt met OS Big Sur.Filemaker 19 server versie 19.2.1.23 met opnieuw gedownloade licentie bestand Default SSL / Java versie jdk 11.0.9_osx Filemaker webdirect enabled en web publishing Engine Running. Na de installatie de Launch center url open en ik zie , zoals het hoort, de databases die daarvoor ingesteld zijn. Dit werkt feilloos totdat..... ik de Mac mini herstart. Na de herstart kan ik het launch center al niet meer oproepen. terwijl het netjes Enabled staat en de WPE is running. Disabelen en opnieuw starten in het console helpen niet. De oplossing die ik nu gebruik is dat ik na een herstart FMserver uninstall en opnieuw installeer. Is er iemand die dit ook al aan de hand gehad heeft en misschien een oplossing heeft.
 6. Klopt, ik had ook al diverse opgeloste issues gevonden op diverse sites. Zeker de issues met Java. De onveilige toegang gaf hij inderdaad aan bij de eerste installatie van server. Ik gebruik een eigen inlog routine dus niet de beveiligingen van Filemaker. De databases zijn unsecure. Daarom geef ik daarvoor ook de opdracht: fmsadmin set serverconfig securefilesonly=false De databases worden aangelogd met admin zonder wachtwoord. Het vreemde is dat als ik de firewall op de machine aan zette, de databases ineens te voorschijn kwamen in de hosts. Bij versie 19.1 hoef ik dat niet. En ja, ik gebruik de "test" SSL want ik heb die beveiliging niet nodig. Dat kwam ik nogal eens tegen op de verschillende sites.
 7. Hallo Marsau, Ja, in het console kon ik wel alle databases zien. Waren netjes geopend en geen vreemde meldingen in de log. En ja, ik heb de Java versie van Claris gebruikt.
 8. Mijn gedachte was een nieuwe Mac mini als servertje met daarop de nieuwste versie van Filemaker server. Alles lekker nieuw dus lekker fris van start. Eerst de Mac mini geïnstalleerd met Big Sur versie 11.2.3. Gewoon standaard, geen aparte aanpassingen. Daarna Filemaker 19 server, versie 19.2.1.23 erop. Ging eigenlijk prima. Er werd wel gevraagd om Java te installeren dus dat heb ik ook gelijk gedaan. Versie 11, zoals omschreven staat dat de nieuwe versie van Filemaker server geschikt gemaakt was voor die versie. Overige belangrijke details: - Filemaker server ingesteld voor unsecure databases - De standaard SSL geïnstalleerd. - 11 databases in een aparte map aangegeven in server Server klaar dus op naar de clients die al langer voorzien waren van Filemaker pro 19. Uitdaging 1: In hosts liet hij op geen enkele manier de databases zien. De eerste gedachte was een rechten probleem maar zelfs na het nog een keer aanpassen zag ik geen databases in de hosts. Toen heb ik de firewall op de server aangezet en toen zag ik er een paar, drie van de 10. Het klopte dus gewoon niet. Uitdaging 2: Webdirect, openen van het launch center kreeg ik een lege webpagina. Ik dacht misschien weer een rechten probleem maar wat ik ook deed, Ik kreeg het launch center niet te zien. Verbindingen vanaf de client, browser lukte dus helemaal niet. Het Forum nagezocht en daar diverse dingen geprobeerd maar na een week zoeken en proberen heb ik besloten de ‘oudere’ versie van Filemaker 19 server, 19.0.1.103a, te installeren samen met Java versie 8 ( en de Firewall weer uit gezet). Dat werkte gelijk weer prima. De databases zijn weer zichtbaar in de hosts en via de browsers kan ik weer netjes connecties maken. Ik laat deze situatie even met rust voordat ik verder ga met de nieuwere versie oftewel, ik wacht op een volgende update voordat ik er weer een week mee bezig ben, en ik raad anderen ook aan dat ook te doen, zeker als ze webdirect en web publishing gebruiken. Een issue vind ik niet erg maar dit gaf veel te veel ongrijpbare problemen. Het is al vreemd dat je op de server de firewall aan moet zetten wil je de databases in de Hosts kunnen zien. Enz enz enz.
 9. ik krijg het niet voor elkaar. Dacht eerst even proberen op de pc. Bestand in Downloads gezet en geprobeerd op te starten met: "file://iMac-kantoor-tom.local/Gebruikers/tom/Downloads/tanken.pdf" en ook met http:// en https:// maar ook dat wil niet. Wat doe ik verkeerd?
 10. Ik zat net te lezen en nu wel goed. Hahaha
 11. De bovenstaande link werkt niet
 12. Ari, heb jij een voorbeeld van de URL die ik zou kunnen gebruiken. Ik maak de pdf aan op de server in de tijdelijke map. Moet ik dan nog extra poorten open zetten? Vast bedankt
 13. Op de server maak ik inderdaad de pdf aan en die plaats ik dan in een container. Kan ik het in de browser niet daaruit halen en dan automatisch opstarten?
 14. Je kunt in de webbrowser geen tijdelijke map of zo opvragen en met downloads werkt het niet. Je kunt de tijdelijke map en of documenten map niet opvragen in web. En dan hebben we ook nog de telefoon. Met de URL had ik ook al geprobeerd maar daar zal ik de syntax wel niet goed van gehad hebben. Ze kunnen ook vanuit de browser de pagina printen maar als die bijv. veel groter staat dan dat de pdf is dan wordt het geheel geprint dus ook de witte zijkanten en wordt de print veel kleiner. Automatisch het browservenster aanpassen kreeg ik niet voor elkaar. Vandaar dat ik iets zoek om dat op te lossen.
×
×
 • Create New...