Jump to content

tomstoek

Leden
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tomstoek

  Webdirect en Pdf

  Kan iemand mij helpen? Webdirect, een programma waarin ik een factuur aanmaak en die wil ik graag opslaan in een container maar dat lukt niet. Ik zal wel iets verkeerds doen.Heeft iemand een stukje Coding waarin ik kan zien hoe ik dat zou moeten doen? Ga naar factuurlayout Records opslaan als pdf Maar dan? Als ik ga printen dan zie ik de pdf in apart venster dus hij is er wel. Daarna ga ik in een tabel naar een container zonder verwijzing, ga naar het containerveld en gebruik dan Pdf invoegen of bestand invoegen maar in beide gevallen krijg ik een venstertje voor mijn neus waarin ik op moet geven welk bestand ik wil uploaden. Verder heel veel geprobeerd maar het wil gewoon niet. HELP
 2. Omgeving: Filemaker server 17 Clients: Pc en Ipad Filemaker 17 / 18 Ik heb een uitdaging met recordlocking. Als een gebruiker een record wijzigt en ik wil op datzelfde moment toch de locking overrulen, Is daar een oplossing voor? Een commando wat ik niet ken. Ik gebruik de privilegesets niet. Alles zit onder admin en totaal open dus.
 3. Sorry, klopt. Het is weer zo simpel dat ik er overheen gekeken had na de installatie van de nieuwe versie.
 4. Is er niemand die hier een antwoord op heeft? behalve werkbalken verbergen e.d.
 5. Ik zou graag de vensterkeuzebalk boven het venster verbergen. Het is volgens mij een balk van filemaker go zelf.
 6. Is er in Filemaker 17 web iets veranderd? Ik krijg op mijn interne netwerk prima verbinding met: http://192.168.1.125/fmi/webd/Tomasystems Als ik het van buitenaf probeer krijg ik de beruchte 404 foutmelding. Op de router redirect ik de poorten 100 en 443 maar dat werkt dus niet meer.
 7. Dank je wel Banach, Het werkt (Uiteraard)
 8. Ik ben op een nieuwe server Filemaker 17 aan het installeren en loop tegen het. volgende aan: Bij het openen van de databases krijg ik de error: SECURITY: Database "Rescopedb" cannot be opened because it is insecure. Require Password-Protected Databases is enabled. In versie 16 kon je dat aan en uit zetten in. FMserver. Ik kan het in 17 niet meer vinden. Wat ik vreemd is dat mijn databases wel een toegangs user en ww ingesteld hebben gekregen. Kijk ik nou in FMS17 console over de optie heen of doe ik iets verkeerds.
 9. ik bedoelde dus Raid 1. 4 aparte schijven van 3 TB En ik bestel daarvoor een nieuwe Mac Mini.
 10. Configuratie als volgt? Mac mini met filemaker server External raid met 4 x 3 GB in Raid 5. dus beschikbaar twee maal 3 GB Eerst volume voor de Databases met Progressive backup. Tweede volume voor de backup, elke dag en daarnaast om de paar uur. Daarnaast natuurlijk nog een backup-facility. Neveninfo: 12 gebruikers en alles op apple. Ben je het hiermee eens of heb je nog tips?
 11. Thanks, daar kan ik wat mee. Ik ga zoeken voor een externe raid.
 12. Hallo Banach, Dank je wel voor je antwoord. De Mac-mini is net een jaar oud en heeft al Fusiondrive. Ik denk dat ik naar een echte server moet en die zijn er niet van Apple. Is er een server van bijv HP waarop ik het Mac-os kan installeren of moet ik naar windows? Mirroring met Raid is ook een vereiste geworden. Op de Mac mini kun je softwarematig Raid gebruiken maar in de mac-mini past maar 1 schijf. In de admin-console krijg ik pas meldingen als het echt fout is dus als een van de databases er mee kapt. Hoe doen de grotere bedrijven dit? Hebben die windows-servers?
 13. Ik draai Filemaker server 17 op een mac mini maar die begint te kraken. De database is 1,2 GB en de bijbehorende data is inmiddels 46 GB. Ik krijg nu dus schrijffouten. Conclusie: ik zal naar een echte server moeten Moet ik dan naar windows of is er een server die onder MacOS draait. Gaarne tips.
 14. Ik heb de oplossing gevonden: Een snellere server. De oude was bijna 3 jaar oud en is nu vervangen door een snellere uitvoering en het probleem is weg.
×
×
 • Create New...