Ga naar inhoud

tomstoek

Leden
  • Items

    151
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Had ik geprobeerd maar na een paar dagen begon het weer. Zelf het aansturen van de printers op IP in plaats van op Bonjour hielp een paar dagen langer maar ook dat ging na een paar dagen fout. Ik heb alle printopdrachten veranderd in het maken van een pdf en die kunnen ze dan printen vanuit de pdf-reader. (en natuurlijk zo dat je dmv een vinkje om kunt schakelen naar de oude situatie)
  2. Hallo Banach, Klopt. De 'oude' computer is een intel. Ik kan me ook nog herinneren dat we met de update naar het vorige MacOS (Ventura) een soortgelijk probleem hadden. Had alleen verwacht dat het wel opgelost zou zijn naar een volgend OS maar nee. Bij het vorige MacOS hadden we de Mac mini die als server fungeerde vervangen door een Mac Studio en daar ook gelijk de laatste versie van Ventura op gezet en toen konden de clients niet meer printen. Filemaker Pro klapte er zelfs uit. Als workaround heb ik alle printopdrachten toen vervangen door eerst een pdf aan te maken en die aan het OS afgaf om te printen. Dat werkt nog steeds prima. Maken we dus hier ook een workaround voor zodat we Json even kunnen omzeilen.
  3. Hallo Marsau, Klopt, het script kan veel korter en ook netter maar: Ik controleer in het script of alle variabelen wel gevuld zijn. CF is nog nieuw voor mij. Nog een belangrijk feit: Als ik het programma start op de nieuwe Mac Studio gaat het fout maar start ik het programma op mijn "oude" iMac (drie jaar) oud dan gaat het goed. Beide machines draaien op Sonoma 14.2.1 De Mac Studio: APPLE Mac Studio M2M 12/30 64G/ 1T
  4. Hallo Menno, Dat zijn ook de versies waarmee ik werk alleen zit de FMP versie op een Mac Studio. In de bijlage een voorbeeld van de Json constructie Het vreemde is dat om het eerste gedeelte zit een loop en bij het aanroepen van het Script stopt de loop. Heb al in de beide scripts, nieuwe layouts aangemaakt en die dus ver vangen. Kopieer ik het aangeroepen script in het eerste script en haal de Json eruit dus dan loopt alles wel. Json script.pdf
  5. De situatie: Apple Studio met macOS Sonoma, laatste update / FileMaker Pro laatste versie / Filemaker server , laatste versie Het gebruik van de Json constructies werken niet meer. Weet iemand hier een oplossing voor?
  6. Heb nu als 'tijdelijke' oplossing ervoor gekozen om alle normale (A4) prints in een pdf te laden en die dan aan de gebruiker aanbied. Dat is een omweg maar dan heb je geen last van het niet accepteren van de printerinstelling.
  7. We zijn over naar beide nieuwe versies en waar lopen we tegenaan? In de scripts stel ik voor het afdrukken altijd eerst de printer in met: printerinstellingen. Meestal op A4 Portrait of landscape. Dat ging in de oude versies prima maar nu op de nieuwe pc's Apple Mac mini's met M2 processor krijgen we het probleem dat de grootte van de printerinstellingen niet meer kloppen. Ik krijg de melding: Wanneer je het doelpapier instelt op Custom. 116.22 x 252.28 ontstaat er een conflict dat niet kan worden opgelost. Daarna klapt Filemaker er negen van de tien keer uit en moet ik alles herstarten. De pc en de printer want de printer geeft dan aan dat hij een beschadigd bestand ontvangen heeft. Moet ik nou alle layouts voor de printer ineens kleiner maken? Moet ik een eigen formaat erin zetten? Ik ben nu bezig om nieuwe drivers van HP te downloaden en te installeren. Ben benieuwd.
  8. Ik heb hulp nodig om de test-SSL te vervangen voor een echte SSL Situatie: Server Mac Studio met filemaker server (De laatste) Server heet RescopeDB4. Er is helemaal niets geregeld met internet of intranet. Geen DNS en geen toegang vanuit buiten maar ik wil graag een groen slotje en ik wil beheersoftware gaan gebruiken en die vereisen een andere SSL dan de testSSL. Het begint met het aanmaken van de CSR op de server. Domain_name: ????? heb ik niet. Wat moet ik daar ingeven? Organisation: Is dat de licentiehouder? Als ik de credentials van de testserver (Mijn eigen server) opgeef dan zegt ie dat de domeinnaam niet bestaat. Op die server heb ik wel webdirect etc actief en ook een website vanwaaruit je kunt verbinden met de database. Op die domeinnaam geeft de CRS ook een foutmelding dat de domeinnaam niet bestaat. Maar beginnen met RescopeDB4 en daarna ook voor de testserver. Gaarne hulp.
  9. Dat is nou precies wat ik bedoel. Hoe kan ik een script of scriptregels opvragen en ook opslaan of kan je alleen complete scripts opslaan? Waarin? In een container? Dan kan ik inderdaad versiebeheer erop loslaten.
  10. Hoi Marsau, Ben aan het testen geweest met Geist-Otto Wat hij doet bij een migratie is: Van een bestand, db, zette programma alle data over in het aangepaste bestand en hernoemd de nieuwe voor de oude. Meer doet ie niet. Ik denk dat dat met mij databases heel lang kan gaan duren. Ga nu kijken naar 360 Works. Ik heb daar ooit al eens iets mee gedaan. Weet jij (of iemand anders) nog andere opties?
  11. Overgezet naar een Mac studio met de M1 Ultra en het werkt, na een aantal hekups fantastisch. Het enige waar ik nog last van heb is dat het file-protocol niet meer werkt, denk door een rechtenprobleem.
  12. Bestaat er een tool die mij in staat stelt om scripts aan te passen en pas daarna uit te rollen? Een soort versiebeheer. Ik heb een vijftal databases draaien met een kleine 3000 scripts en het zou gemakkelijk zijn om daar versiebeheer op los te laten. iemand een suggestie?
  13. Deze werkt inderdaad en het klopt. De pdf is niet interactief. Trouwens: Zou het kunnen zijn dat Ventura het protocol file: niet activeert. Misschien is het dat.
  14. OP de server $pad : /Macintosh HD /Library/Filemaker Server/Data/Documents/file.pdf en die staat er ook Op de server $url : file:///Library/Filemaker%20Server/Data/Documents/file.pdf en dan errorcode 100
  15. Hallo Marsau, Ik heb bovenstaande geprobeerd op FileMaker Pro. Daar doet ie het uitstekend. Maar op Filemaker server krijg de onderstaande melding 100. Geen bestand aanwezig. 2023-03-22 15:19:26.582 +0100 Information 645 NCS7.local Schedule "Factuur pdf bijwerken server - Admin 792" scripting error (100) at "Easy4u_ZZP : Factuur pdf bijwerken server : 227 : Insert from URL". Ga ik nou zoeken dan is het bestand aangemaakt in /Macintosh HD/Bibliotheek/Filemaker Server/Data/Documents Vraag je dan het bestand op dan ziet ie hem niet. Dat doet ie in Ventura. In de vorige OS ging het goed. .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...