Jump to content

tomstoek

Leden
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Klopt, ik had ook al diverse opgeloste issues gevonden op diverse sites. Zeker de issues met Java. De onveilige toegang gaf hij inderdaad aan bij de eerste installatie van server. Ik gebruik een eigen inlog routine dus niet de beveiligingen van Filemaker. De databases zijn unsecure. Daarom geef ik daarvoor ook de opdracht: fmsadmin set serverconfig securefilesonly=false De databases worden aangelogd met admin zonder wachtwoord. Het vreemde is dat als ik de firewall op de machine aan zette, de databases ineens te voorschijn kwamen in de hosts. Bij versie 19.1 hoef ik dat niet.
 2. Hallo Marsau, Ja, in het console kon ik wel alle databases zien. Waren netjes geopend en geen vreemde meldingen in de log. En ja, ik heb de Java versie van Claris gebruikt.
 3. Mijn gedachte was een nieuwe Mac mini als servertje met daarop de nieuwste versie van Filemaker server. Alles lekker nieuw dus lekker fris van start. Eerst de Mac mini geïnstalleerd met Big Sur versie 11.2.3. Gewoon standaard, geen aparte aanpassingen. Daarna Filemaker 19 server, versie 19.2.1.23 erop. Ging eigenlijk prima. Er werd wel gevraagd om Java te installeren dus dat heb ik ook gelijk gedaan. Versie 11, zoals omschreven staat dat de nieuwe versie van Filemaker server geschikt gemaakt was voor die versie. Overige belangrijke details: - Filemaker server ingesteld voor u
 4. ik krijg het niet voor elkaar. Dacht eerst even proberen op de pc. Bestand in Downloads gezet en geprobeerd op te starten met: "file://iMac-kantoor-tom.local/Gebruikers/tom/Downloads/tanken.pdf" en ook met http:// en https:// maar ook dat wil niet. Wat doe ik verkeerd?
 5. Ik zat net te lezen en nu wel goed. Hahaha
 6. De bovenstaande link werkt niet
 7. Ari, heb jij een voorbeeld van de URL die ik zou kunnen gebruiken. Ik maak de pdf aan op de server in de tijdelijke map. Moet ik dan nog extra poorten open zetten? Vast bedankt
 8. Op de server maak ik inderdaad de pdf aan en die plaats ik dan in een container. Kan ik het in de browser niet daaruit halen en dan automatisch opstarten?
 9. Je kunt in de webbrowser geen tijdelijke map of zo opvragen en met downloads werkt het niet. Je kunt de tijdelijke map en of documenten map niet opvragen in web. En dan hebben we ook nog de telefoon. Met de URL had ik ook al geprobeerd maar daar zal ik de syntax wel niet goed van gehad hebben. Ze kunnen ook vanuit de browser de pagina printen maar als die bijv. veel groter staat dan dat de pdf is dan wordt het geheel geprint dus ook de witte zijkanten en wordt de print veel kleiner. Automatisch het browservenster aanpassen kreeg ik niet voor elkaar. Vandaar dat ik iets z
 10. Hoe kan ik een pdf opstarten in webdirect? Ik heb een containerveld waar een pdf in zit en ik wil vanuit Safari die pdf opstarten op de Mac. Als ik veldinhoud exporteren gebruik dan vraagt ie in de browser of ik het bestand wil downloaden. Ik zou het graag opstarten maar dat krijg ik niet voor elkaar. Wie kan mij tips geven?
 11. Hoi Menno, Klopt maar dat wist ik. Het ging om nieuwe programma's. Niet gekopieerd van oude Ik moet nog een nieuwe iMac installeren en dan kan ik het uitstekend testen.
 12. Ik gebruik het juiste formaat en ik overschrijf geen bestanden. Volgens mij is het apple probleem. Die heeft met elk nieuw OS de rechten steeds meer dicht gezet. Als ik in Unix de map helemaal open zet dan gaat het wel goed.
×
×
 • Create New...