Ga naar inhoud

leovanvessem

Leden
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Zie je wel !! Ik maak er uit op dat de " eigenschappen" van een veld worden "meegerelateerd". Beetje cryptisch woord maar Johan zou het begrijpen. Kan het nu niet testen maar ik begrijp de logica en ga er van uit dat het gaat werken. Mijn ervaring tot nu toe: met FM13Pro komt er een enorme bult info en mogelijkheden op je af maar iedere keer moet je terug naar: simpele oplossingen krijg je door simpel te denken.
  2. Dankzij de tips en opmerkingen loopt het nu gesmeerd. Er ontstaat toch nog een klein probleempje. Wanneer ik het contributiebedrag als gerelateerd veld in mijn hoofdlijst (zeg maar de stamkaart van de persoon) opneem en het vervolgens als tabel op mijn scherm heb kan ik van dat veld geen optelling maken. Het is een getalveld dus daar ligt het niet aan. Het veld is overigens grijs, dus niet te bewerken. Kan niet ontdekken waar het mis gaat. Johan zou zeggen, je gaat het pas zien als je het door hebt.... Maar dat terzijde.
  3. Willem, Pjotte, Dank voor de reacties. Misschien niet een duidelijke vraagstelling van mij maar iemands LEEFTIJD is voor de bepaling van de contributie van ondergeschikt belang. De contributie wordt bepaald aan de hand van het JAAR waarin hij/zij is geboren. Ook het feit of iemand senior, junior of kabouter wordt genoemd is onbelangrijk. Alleen het feit in welk JAAR je bent geboren. Zie mijn tabelletje. Dat bracht mij (geïnspireerd door jullie opmerkingen!) tot het volgende. Ik heb een JAARVELD gemaakt a.d.h.v. YEAR (datum) en die GEBJAAR genoemd Ik heb een simpel en klein tabelletje gemaakt (CONTABEL) met 2 kolommen GEBJAAR en CONTR2014 Tussen beide tabellen heb ik met het veld GEBJAAR een relatie gemaakt. En.....voilá Ik heb geen last van tussentijdse leeftijdsveranderingen gedurende het jaar. Volgend jaar hoef ik slechts de tabel CONTABEL aan te passen. Een makkie want het is een piepklein tabelletje van 8 regeltjes. Met dit resultaat ben ik al hartstikke tevreden. Bedankt voor het meedenken. Leo
  4. Geweldig Willem, Als een speer! Enorm bedankt.
  5. Dank je Willem voor je snelle reactie. Het eerste deel, dus year(geboortedatum) ben ik mee begonnen en een apart veld (geboortejaar) van gemaakt. Met die uitkomst dacht ik in een formule verder te kunnen, iets van If (geboortejaar) = 2000 ; 150 else If (geboortejaar) = 2002 ; 125 else etc etc. Het 2e deel van je reactie is mij niet geheel duidelijk. Ik hoef toch geen verschil uit te rekenen tussen het geboortejaar en het huidige jaar? Dan heb ik toch de leeftijd?
  6. Redelijk nieuw met FM 13 maar ook op dit forum. Met FM13 is er veel veranderd sinds ik ca 15 jaar geleden voor het laatst met versie 5 of 6. Uiteraard heb ik rondgezocht naar een mogelijk antwoord op mijn vraag. Ik ben aan het stoeien om iemands contributie te berekenen. De contributie wordt bepaald aan de hand van het jaar waarin de persoon geboren is, niet zijn leeftijd. Ben flink aan het experimenteren geweest maar loop in de formule vast in de komma's en haakjes. Dit is de tabel. Voor hulp ben ik wie dan ook zeer dankbaar.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...