Jump to content

fvlo

Leden
 • Posts

  28
 • Joined

 1. Dank voor jullie bijdragen. Het issue is vooral dat, als bv de projectmanager het projectrecord in gebruik heeft (perongeluk een spatie in een veld gedrukt en het record is gelocked tot hij er uit gaat) en een andere medewerker geeft in de allerlaatste projectstap aan dat de stap klaar is. Je kunt op dat moment het projectrecord niet muteren, dus ziet de projectmanager niet dat het project inmiddels geheel gereed is. Fieldlocking zou een mooi ding zijn hier.. Dit is de reden waarom ik de de trigger OnLayoutKeystroke gebruik.
 2. Dank voor je antwoord. Ik denk niet dat ik je helemaal begrijp, maar ik heb het nu als volgt opgelost: Veld ProjectStatus, in de Auto-Enter-tab Calculated Value aangezet en daar de calculation ingezet en in de Validation-tab 'Validate data' op 'always' gezet. Daarna in de Projectlayout de trigger OnLayoutKeystroke aangezet die een script aanroept om ProjectStatus te vullen. Eigenlijk moet dat 'vullen' niet, omdat de auto-enter calculation dat in mijn ogen had moet doen, maar ik ken geen betere manier. Het lijkt me allemaal nogal wat rommelig, en misschien niet overal juist, maar for-the-time-being werkt het..
 3. Ik heb 3 tabellen: project, taak, stap. Project heeft taken en taak heeft stappen. Stappen kunnen door verschillende medewerkers uitgevoerd worden en de status kan 'Open' of 'Gereed' zijn. Projectstatus=Open als niet alle stappen Gereed zijn. Als ik Projectlayout op mijn scherm heb staan, en iemand wijzigt de status van de laatste Open stap naar Gereed, wil ik dat de projectstatus ook op 'Gereed' komt en: dat dit direct zichtbaar is.. Ik heb al e.e.a. geprobeerd: Project heeft een unstored calculation CalcProjectStatus die (mbv ExecuteSql) kijkt of alle stappen gereed zijn. Dit veld staat op de Projectlayout. Werkt in principe. Maar: de calculation wordt in mijn projectlayout niet ververst als een status in de Staplayout gewijzigd wordt. Ik heb vervolgens een veld ProjectStatus gemaakt in de tabel Project en op de layout gezet. Deze wordt mbv een script met naam 'UpdateStatus' gevuld (met de waarde van CalcProjectStatus) op het moment dat de status van de stap gewijzigd wordt. Dit veld wordt nu op de Projectlayout netjes ververst. Als ik nu op de Projectlayout data wijzig, wordt het projectrecord gelocked. Het veld ProjectStatus kan op dat moment niet gewijzigd worden. En dus krijg je in de ProjectLayout geen update van de status, totdat het record opgeslagen wordt. Toen heb ik op de Staplayout het veld Project::CalcProjectStatus toegevoegd en in het script 'Refresh window' uitgevoerd. Als het Projectrecord NIET gelocked is, wordt de waarde netjes gewijzigd, in het andere geval NIET. Conclusie is dus dat een calculation van een gelockt record niet wordt uitgevoerd. Als deze conclusie klopt, zou ik alleen nog iets kunnen doen in de OnRecordCommit trigger van de Projectlayout. Dit heeft alleen niet zoveel zin, omdat je dan de layout toch al aan het verlaten bent. Of doe/zie ik toch ergens iets verkeerd?
 4. fvlo

  Insert From URL

  Uiteindelijk heb ik er iemand bijgehaald die kennis heeft van firewalls. Blijkt dat Norton een laag over de standaard firewall heeft liggen. En die blokte Filemaker. Nu dus niet meer en is mijn probleem opgelost. Dank voor de opmerkingen.
 5. fvlo

  Insert From URL

  Het blijkt toch een firewall probleem te zijn. Als ik de firewall uitzet, dan werkt zowel Import From Url en de BE_HTTP_GET functie. Maar wat moet ik dan in de firewall aanpassen?? Google geeft mij geen duidelijk antwoord.
 6. fvlo

  Insert From URL

  Ik heb een Windows-10 machine, geen andere verbindingen open. Zoals ik in het begin vertelde (bedoelde..) heb ik een test gedaan (nadat ik constateerde dat BT_HTTP_GET niet meer werkte) met INSERT FROM URL. Die is dus nooit gelukt, maar gaf meteen CONNECTION FAILED. Vreemd is (in mijn ogen dan) dat OPEN URL wel werkt.
 7. fvlo

  Insert From URL

  @Superwimmie: bij OPENDATARDW heb je geen abonnement nodig, het werkt zoals menno ook doet. @menno: zowel INSERT FROM URL al BE_GET_HTTP werken beide niet. INSERT FROM URL geeft error 1631 (connection failed). BE_GET_HTTP geeft als resultaat een vraagteken. OPEN URL werkt wel... Hij opent dan de browser en laat het resultaat zien.
 8. fvlo

  Insert From URL

  Ik heb een tijd lang zonder problemen een API gebruikt voor het ophalen van kentekendata. Dit werkt sinds kort niet meer. Ik gebruikte daarvoor BaseElements: BT_HTTP_GET, maar krijg daar geen resultaat meer van. In mijn test heb ik nu ook Insert From URL gebruikt. Deze geeft een CONNECTION FAILED. In de browser werkt het wel. In een andere test heb ik OPEN URL uitgevoerd. Deze werkt wel. Alleen kan ik dan het resultaat in FM niet gebruiken. Ik heb de firewall bekeken, en daar staat geen outbound rules in voor filemaker. Iemand een idee?
 9. In mijn applicatie kan een aantal worden ingegeven van een artikel. Nou wil ik bij sommige artikelen (afhankelijk van de artikelgroep) dat men alleen een geheel getal kan ingeven (bv 1 autoband) en bij andere met decimalen (bv 1,25 liter olie). Kan ik dat op een handige manier doen zonder 2 aparte velden te definieren?
 10. Hallo, ik heb het volgende probleem: Ik heb een bestand met tabellen uit een SQL-database. Deze database benader ik via een ODBC-koppeling. Geen enkel probleem. Ergens in mijn programma voer ik mbv Execute SQL een SQL-stored procedure uit. Hiervoor gebruik ik dezelfde ODBC-koppeling. Ook dit gaat perfect. Behalve als ik een client wil koppelen. De pc waar de SQL-database staat is de host, een andere laptop is de client. Het benaderen van de SQL-data gaat zonder problemen, maar het uitvoeren van de SQL-procedure via Execute SQL lukt niet. Melding: 'Data source name not found...'. Het lijkt erop dat de client lokaal gaat zoeken naar de ODBC-koppeling. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
 11. Dank Menno. Er is overigens wel een manier om foutloos te werken met decimalen: Als je op elke regel het verschil tussen het bedrag en de afronding optelt bij het volgende bedrag kom je onderaan altijd 100% correct uit. Maar ik begrijp dat er geen perfecte oplossing is voor mijn probleem.
 12. Dank Menno. Ik kan met een redelijk eenvoudig script van alle decimale velden de scale wijzigen. De reden waarom ik dat liever niet wil is dat onderhuids meer cijfers achter de komma wil, tbv afrondingen. Ik heb op dit forum opmerkingen gezien mbt de afrondingen die m.i. onjuist zijn. Vooorbeeld: Kolom A regel E,F,G,H zijn willekeurige bedragen. Kolom B regel E,F,G,H 21% van die bedragen. Kolom C regel E,F,G,H de bedragen van kolom B afgerond op 2 decimalen. Regel K bevat de totalen van de kolommen. Regel L = 169,19 * 21% Regel M = bedrag van regel L afgerond op 2 decimalen. Je ziet dat het resultaat in cel K-C 1 cent minder is dan het resultaat op regel M. A B C E 100,2 21,042 21,04 F 8,44 1,7724 1,77 G 6,3 0 1,323 1,32 H 54,25 11,3925 11,39 K 169,19 35,5299 35,52 L 35,5299 M 35,53 Voor de eenvoud wil ik dus elk bedragveld in SQL 4 decimalen houden. Voor de duidelijkheid nog een voorbeeld van mijn probleem: veld XYZ bevat 26,0000. In FM wordt dit getoond als 26,00 (zoals ik wil). Als ik de waarde wil wijzigen zie je 26,0000.
 13. Hallo, ik heb een ingaveveld in een SQL-tabel (via ODBC) wat in SQL gedefinieerd is als decimal met 4 decimalen. Ik heb dit veld in een layout opgenomen met in de tag 'Data formatting' 'Format' = 'Decimal' en property 'Fixed Decimal' aangevinkt en ingesteld op 2. De display van dit veld werkt zoals gewenst. Echter bij ingave laat hij de 4 decimalen zien. Is dit te wijzigen binnen FM?
 14. fvlo

  set Field

  Ik weet dat je in FM geen SQL-definities kunt wijzigen. Voor mij als niet-FM expert, had het kunnen zijn dat een lookup een interne functie zou aanroepen. Je hebt me correct begrepen mbt set-field... Ik heb het nog eens getest door Lookup aan te zetten. De voorgaande specificatie stond er nog. Nu zie ik dat de [Lookup from table] waarde op een andere occurrence van Relatietabel staat. Tests die ik gedaan heb: met lookup + foute occurrence, geen set field: werkt niet. met lookup + foute occurrence, wel set field: werkt niet (pakt foute relatie, steeds dezelfde, die van de foute occurrence, wat ik dan weer niet begrijp want ik doe SET FIELD.. $scriptresultaat) met lookup + juiste occurrence, geen set field: werkt niet. met lookup + juiste occurrence, wel set field: werkt wel. En uiteraard werkt zonder lookup met set field ook.
 15. fvlo

  set Field

  Dank voor de reacties. Het probleem is gevonden. Bij het bewuste veld stond [Looked-up value] aangevinkt. Ik lees op internet dat dit i.c.m. SQL niet werkt.
×
×
 • Create New...